Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Noordwijkerhout

Het verkopen van je woning in Noordwijkerhout kan een spannend proces zijn. Jouw beslissingen aan het begin van dit traject, zoals de vraagprijs en verkoopstrategie, hebben direct invloed op de uiteindelijke verkoopprijs. De juiste keuzes maken is dus essentieel voor een optimale verkoopopbrengst.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Noordwijkerhout

Bij het verkopen van je huis in Noordwijkerhout zijn er diverse zaken om in acht te nemen. Primair is de keuze voor een sterke makelaar. Deze professional helpt je niet alleen om een goede prijs voor je huis te realiseren, maar kan ook zorgen voor een snelle verkoop. Hiermee voorkom je dubbele woonlasten. Natuurlijk is ook het kostenplaatje van de in te huren makelaar van belang om constatering van een onverwachte dure rekening te voorkomen.

Misschien vraag je je nu af: wat is de gemiddelde tijd dat een huis in Noordwijkerhout te koop staat? En wat is de gemiddelde verkoopopbrengst van woningen in deze regio? Bovendien wil je weten hoeveel kosten je bespaart door verschillende makelaars te vergelijken via een betrouwbare vergelijkingssite. Geen zorgen! De antwoorden op deze vragen, oftewel de actuele cijfers over woningverkoop in Noordwijkerhout, vind je hieronder:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
54 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 595.576
Besparing (gem.)
€ 1.489

Je huis snel verkopen in Noordwijkerhout

In Noordwijkerhout veranderen woningen vlot van eigenaar. Gemiddeld staat een woning hier namelijk 60 dagen te koop voordat het verkocht is. Het kan echter altijd sneller. Dat kan met een paar slimme verkooptechnieken.

 1. Verkoopadvies kan enorm waardevol zijn bij het versnellen van de huizenverkoop. Een ervaren verkoopmakelaar kent de lokale markt, weet wat potentiële kopers zoeken en kan je adviseren over de optimale vraagprijs en presentatie van de woning.
 2. Presentatie is de sleutel tot een snelle verkoop. Zorg voor een goed opgeruimd en schoongemaakt huis, en maak professionele foto's die je woning op een aantrekkelijke manier weergeven. Met een goede presentatie trek je meer geïnteresseerden aan.
 3. Bereikbaarheid voor geïnteresseerden is essentieel. Reageer snel op vragen, wees flexibel met bezichtigingstijden en zorg dat je huis ten alle tijden bezoek klaar is. Dit kan het verkoopproces aanzienlijk versnellen.

Tips in Noordwijkerhout

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Noordwijkerhout op?

Het verkopen van jouw huis in Noordwijkerhout betekent dat je rekening moet houden met de huidige marktwaarde. juni 2024 heeft als gemiddelde verkoopprijs van woningen in Noordwijkerhout een bedrag van € 595.576. Deze prijs hangt af van verschillende factoren, zoals de staat van de woning, de locatie, het woonoppervlak en de vraag op de huizenmarkt.

Bij het verkopen is het ook belangrijk om rekening te houden met de gemiddelde prijs per vierkante meter. De gemiddelde prijs per m2 in Noordwijkerhout is op dit moment € 4.420. Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat de gemiddelde prijs per m2 niet alles zegt. Bijvoorbeeld, de grootte van het perceel wordt niet meegerekend in deze gemiddelde prijs per m2.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Noordwijkerhout

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.600
€ 4.200
€ 4.800

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Noordwijkerhout bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Noordwijkerhout.

Feitjes over Noordwijkerhout

 • Noordwijkerhout staat bekend als het hart van de Bollenstreek.
 • Het dorp heeft een eigen carnavalsvereniging: De Kaninefaaten.
 • Elk jaar wordt er een bloemencorso georganiseerd in Noordwijkerhout.

Tips om je woning te verkopen in Noordwijkerhout

Als je overweegt je huis in Noordwijkerhout te verkopen, dan heb je een uitstekende voorbereiding nodig. Verkopen kan ontmoedigend zijn, maar je kan zelf een groot verschil maken. Een paar strategische aanpassingen kunnen een wereld van verschil maken voor potentiële kopers. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen.

 • Schoonmaken: Een schoon en opgeruimd huis maakt een sterke eerste indruk. Besteed aandacht aan alle hoeken en gaten, inclusief ramen en vloeren.
 • Belichting: Zorg ervoor dat je huis helder en uitnodigend is. Vervang gloeilampen waar nodig, open de gordijnen en laat zoveel mogelijk natuurlijk licht binnen.
 • Werk aan een neutrale inrichting. Te persoonlijke of gewaagde interieurstijlen kunnen sommige kopers afschrikken. Overweeg om muren in neutrale kleuren te schilderen.
 • Laat het onderhoud van je huis zien. Zorg ervoor dat eventuele kleine reparaties zijn uitgevoerd voordat kijkers komen. Dit toont aan dat je het huis goed hebt onderhouden.
 • Benadruk de positieve punten van je locatie. Of je nu dicht bij scholen, het stadscentrum of prachtige natuur bent, zorg ervoor dat je deze factoren benadrukt.

Ontdek jouw stappenplan in Noordwijkerhout:

 • Voorkomt dat je verkoopstappen overslaat
 • Vergelijk gemakkelijk en bespaar duizenden euro's
 • Regel alles overzichtelijk vanaf één plek
 • Gratis en vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Noordwijkerhout?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Noordwijkerhout kost je als verkoper gemiddeld € 8.349. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Noordwijkerhout In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 595.576) € 6.790
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 8.349

Kosten van makelaars in Noordwijkerhout

Als je van plan bent je huis in Noordwijkerhout te verkopen en een makelaar in te schakelen, is het goed om te weten van welke kosten je uit kunt gaan. Het honorarium van de meeste makelaars wordt berekend als een percentage van de verkoopprijs van het huis, dit wordt ook wel de courtage genoemd.

De courtage is dus variabel en afhankelijk van de uiteindelijke verkoopprijs van je woning. In Noordwijkerhout ligt de gemiddelde courtage rond de 1,14%. Daarnaast kunnen er nog extra kosten in rekening gebracht worden voor promotiemateriaal en administratieve handelingen. Het is daarom raadzaam om vooraf duidelijke afspraken te maken met de makelaar over de kosten.

Lees meer over makelaars in Noordwijkerhout.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Naast de makelaarskosten, krijg je ook te maken met notariskosten. Deze worden in rekening gebracht voor het opmaken van de koopovereenkomst en de akte van levering. Hoewel de koper gewoonlijk de notariskosten betaalt voor de leveringsakte, zijn de kosten voor de koopovereenkomst voor jouw rekening.

De kosten voor een notaris zijn variabel. Elk kantoor hanteert eigen tarieven, dus het kan lonen om verschillende notariskantoren te vergelijken. Houd er rekening mee dat je mogelijk ook extra notariskosten betaalt als er een hypotheek op de woning rust die moet worden afgelost.

Onderhoud en reparaties

Voordat je jouw huis te koop zet, wil je natuurlijk dat het er op zijn best uitziet. Dat betekent dat je wellicht nog wat kleine onderhoudswerkzaamheden en reparaties moet uitvoeren. Denk aan het opknappen van achterstallig onderhoud, zoals het schilderwerk of het repareren van een lekkende kraan.

Dit zijn geen verplichte kosten, maar het kan je helpen om sneller een koper te vinden. Potentiële kopers zien graag een goed onderhouden huis. Dus hoewel het je op korte termijn geld kost, kan het zich op de lange termijn terugbetalen in de vorm van een hogere verkoopprijs.

Verkooppromotie

Je huis op de markt zetten is één ding, maar je wilt ook dat het gezien wordt door mogelijke kopers. Daarom is het slim om te investeren in wat extra verkooppromotie. Hierbij kun je denken aan professionele fotografie, een video of 3D-tour, sociale media-advertenties en eventueel zelfs een open huis.

Dit zijn optionele kosten - je kunt ook kiezen voor een eenvoudige online advertentie of zelfs het plaatsen van een bord in jouw voortuin. Maar bedenk dat een kleine investering in promotie sneller tot de verkoop kan leiden, en misschien wel een betere prijs oplevert. Voor een volledig overzicht van alle kosten die je tegenkomt bij de verkoop van je huis, kun je onze informatiepagina raadplegen. Het is belangrijk dat je een duidelijk beeld hebt van deze kosten, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Zo kun je de verkoop en de financiële gevolgen ervan beter plannen.

Wanneer mijn huis verkopen in Noordwijkerhout?

Overweeg je jouw huis te verkopen in Noordwijkerhout? Je denkt absoluut in de juiste richting! In de huidige woningmarkt, juni 2024, is de vraag naar huizen groot. Dit biedt mooie kansen voor potentiële verkopers zoals jij! Je leeft in een tijd waarin woningen vaak snel worden verkocht en er volop mogelijkheden zijn.

Misschien vraag je jezelf wel af: is elke makelaar geschikt voor deze klus? Het antwoord is nee. Verschillende makelaars hebben uiteenlopende inzichten en strategieën voor het verkopen van je huis. Daarom is het verstandig om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken. Zo kun je de beste partner kiezen die de sterke verkoopkansen van dit moment optimaal voor jou benut.

Vergelijk makelaars in Noordwijkerhout Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Je huis verkopen kan een stressvolle taak zijn, maar gelukkig is er Huis Verkopen om je te ondersteunen. Op deze site vind je allerlei handige tools die je helpen bij de voorbereiding en afhandeling van de verkoop van je woning. Of je nu een gratis waardebepaling wilt aanvragen, tarieven van makelaars wilt vergelijken of een stapsgewijs actieplan zoekt, Huis Verkopen heeft alles onder één dak. Op deze manier zorg je er voor dat je geen zaken over het hoofd ziet en dat je de beste deal krijgt bij alle lokale specialisten.

Vergelijken van makelaarstarieven

Huis Verkopen maakt het makkelijk om de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken, wat je helpt bij het vinden van de beste deal. Door tarieven op te vragen bij verschillende makelaars zorg je dat je niet te veel betaalt en heb je meer geld over voor andere zaken bij de verkoop van je huis.

Gratis waardebepaling

Een gratis waardebepaling van je huis is een goede manier om een idee te krijgen van wat je huis waard is. Op Huis Verkopen kan je makkelijk een waardebepaling aanvragen bij een lokale makelaar, zo kom je niet voor verrassingen te staan en krijg je de beste prijs voor je huis.

Uitgebreid stappenplan

Om te zorgen dat je niets vergeet bij de verkoop van je woning, biedt Huis Verkopen een uitgebreid stappenplan. Dit stappenplan zorgt dat je georganiseerd te werk gaat en helpt je om zowel tijd als geld te besparen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Noordwijkerhout

Van woningwaarde bepalen tot de onderhandelingen, er zijn meerdere stappen betrokken bij het verkopen van je huis in Noordwijkerhout. Een uitgebreid overzicht van deze stappen vind je in het handige stappenplan op onze website.

Er zijn een aantal zaken die je moet regelen wanneer je uit Noordwijkerhout gaat verhuizen. Denk aan adreswijzigingen, maar ook aan praktische zaken rondom het verhuisproces zelf. Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt.

De snelheid waarmee je je huis kunt verkopen varieert en hangt van verschillende factoren af. Om meer inzicht te krijgen in deze factoren en hoe ze de verkoopsnelheid beïnvloeden, raadpleeg je best ons artikel over de snelheid waarmee woningen verkocht worden.

De waarde van je huis in Noordwijkerhout hangt af van verschillende factoren zoals de locatie, de grootte en de staat van het huis. Voor meer informatie over het schatten van de waarde van jouw woning kun je terecht op deze informatieve pagina.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen