Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Noordwijk

Wil je je huis in Noordwijk verkopen? Dan maken we het proces eenvoudiger voor je. Met waardevolle tips en cruciale informatie, begeleiden we je stapsgewijs door het verkoopproces om je zo efficiënt en stressvrij mogelijk te helpen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Noordwijk

Als woningverkoper in Noordwijk heb je diverse doelen die je wilt bereiken wanneer je je huis gaat verkopen. Je wilt je huis bijvoorbeeld zo snel mogelijk verkopen. Maar beoog je ook de hoogste prijs te behalen voor jouw woning, een voorspoedig verloop van de verkoop of het vinden van de juiste koper. Daarnaast zorg je ervoor dat je bij de verkoop van je huis geen belangrijke zaken over het hoofd ziet.

Jouw vragen als potentiële woningverkoper kunnen dan ook variëren. Wat is bijvoorbeeld de gemiddelde snelheid waarmee huizen in jouw buurt worden verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst in Noordwijk? En niet te vergeten, hoeveel kun je besparen als je verschillende makelaars vergelijkt? Hieronder vind je de actuele cijfers van de woningmarkt in Noordwijk:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
53 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 554.594
Besparing (gem.)
€ 1.608

Je huis snel verkopen in Noordwijk

Als je in Noordwijk woont en van plan bent je huis te verkopen, wil je dit waarschijnlijk zo snel mogelijk doen. De gemiddelde verkoopsnelheid van een woning in Noordwijk ligt rond de 57 dagen. Gelukkig zijn er manieren om deze periode te verkorten.

 1. Schakel professionele hulp in. Een ervaren makelaar kan je helpen om je woning aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers. Ze kennen de markt, weten wat werkt en hoe ze de voordelen van je huis het beste kunnen presenteren.
 2. Prijsstrategie. Zorg ervoor dat je huis concurrerend geprijsd is. Te hoog en je schrikt kopers af, te laag en je verliest potentiële winst. Voer een grondige marktonderzoek uit of werk samen met je makelaar om de juiste prijs vast te stellen.
 3. Wees op je hoede voor woningopkopers. Wees alert op bedrijven die aanbieden je woning snel te kopen, ze bieden vaak veel minder dan de marktwaarde. Onderzoek grondig voordat je instemt met een verkoop en zorg ervoor dat je krijgt waar je woning echt waard is.

Tips in Noordwijk

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Noordwijk op?

In Noordwijk ligt de gemiddelde verkoopprijs van een huis momenteel op € 554.594 euro. De verkoopsom is afhankelijk van verschillende factoren. De omvang van de woning, de staat van onderhoud, de locatie en de vraag op de woningmarkt spelen allemaal een rol in de uiteindelijke opbrengst als je jouw huis verkoop in juni 2024.

Daarnaast is het verstandig om te weten wat de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Noordwijk op dit moment is. Deze ligt momenteel op € 5.769 euro. Om een volledig beeld te krijgen van de huidige woningwaarde en een realistisch idee te hebben van welke vraagprijs geschikt is in de huidige tijd, kan je een gratis verkoopadvies aanvragen bij een makelaar.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Noordwijk

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.300
€ 5.100
€ 5.900

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Noordwijk bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Noordwijk.

Feitjes over Noordwijk

 • Noordwijk is sinds de Romeinse tijd al bewoond.
 • Het dorp wordt ook 'bloemenbadplaats' genoemd vanwege de tulpenvelden.
 • ESA's ruimtevaartonderzoekscentrum ESTEC is hier gevestigd.

Tips om je woning te verkopen in Noordwijk

De verkoop van je huis in Noordwijk vereist een bepaalde strategie. De concurrentie is sterk en je wilt je huis op de best mogelijke manier presenteren. In dit artikel vind je enkele nuttige tips die je kunnen helpen bij de voorbereiding en uitvoering van je huisverkoop.

 • Fotografie: Huur een professionele fotograaf in om je huis op de mooiste manier vast te leggen. Het zijn de foto's die potentiële kopers als eerste zien.
 • Verkoopspecificaties: Beschrijf nauwkeurig alle voordelen van jouw woning. De aanwezigheid van voorzieningen en de nabijheid van lokale faciliteiten kunnen belangrijke verkoopargumenten zijn.
 • Inrichting: Houd de inrichting van je huis neutraal en netjes. Dit helpt kopers zich het huis beter voor te stellen. Verwijder persoonlijke spulletjes voorafgaand aan bezichtigingen.
 • Reparaties: Zorg ervoor dat alle kleine reparaties voor de verkoop zijn uitgevoerd. Een huis dat klaar is om in te trekken is vaak sneller verkocht.
 • Verkoopprijs: Stel een realistische verkoopprijs op in overleg met een makelaar. Dit voorkomt teleurstelling bij de onderhandelingen.

Ontdek jouw stappenplan in Noordwijk:

 • Specifiek voor jouw woning op maat gemaakt
 • Vermijdt het overslaan van belangrijke stappen
 • Bespaar duizenden euro's door te vergelijken
 • Het is gratis, vrijblijvend en interactief
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Noordwijk?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Noordwijk kost je als verkoper gemiddeld € 9.318. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Noordwijk In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 554.594) € 6.101
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 9.318

Kosten van makelaars in Noordwijk

Het inschakelen van een makelaar in Noordwijk brengt kosten met zich mee. De gemiddelde kosten worden vaak uitgedrukt als een courtage, een percentage van de verkoopwaarde van je huis. In Noordwijk ligt dit courtage gemiddeld op 1,10% van de verkoopprijs. Het is handig om te weten dat niet alle makelaars werken met een courtage. Sommigen berekenen een vast tarief, ongeacht de uiteindelijke verkoopprijs van de woning.

Om een idee te krijgen van de daadwerkelijke kosten bij de verkoop van je huis, is het nuttig om te kijken naar de gemiddelde verkoopprijs van woningen in Noordwijk. Deze ligt momenteel op € 554.594. Wanneer je de gemiddelde courtage (1,10%) uitrekent over deze verkoopprijs, kom je uit op ongeveer € 6.101 aan makelaarskosten. Dit zijn gemiddelde waarden, dus houd er rekening mee dat de kosten in jouw specifieke situatie hoger of lager kunnen uitvallen.

Lees meer over makelaars in Noordwijk.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopstyling en onderhoud

Hoewel het misschien niet direct als verkoperskosten wordt gezien, is investeren in verkoopstyling en onderhoud zeker de moeite waard. Je huis maken een frisse en uitnodigende indruk kan de verkoopprijs aanzienlijk verhogen. Denk aan kleine klusjes, zoals het repareren van lekkende kranen, het bijwerken van verouderde tegelvoegen of het geven van een frisse verflaag aan de muren.

Daarnaast kan een professionele woningstylist helpen om je huis aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers. Van het herindelen van meubels tot het toevoegen van sfeervolle verlichting, elk detail telt. De gemiddelde kosten hiervan zijn, afhankelijk van je wensen en de omvang van je woning, € 875.

Informatiekosten

Ook al verkoop je je huis met hulp van een makelaar, je zult zelf bepaalde kosten maken voor allerlei informatie die je moet verzorgen. Hiermee kun je jouw huis beter in de markt zetten en komen tot een realistisch verkoopplan. Denk aan de kosten voor het verzamelen van informatie over je woning, zoals kadastergegevens of informatie over de VvE.

Eveneens, kunnen er kosten zijn voor het verzamelen van documenten die nodig zijn voor de verkoop zoals een duidelijke plattegrond van je huis, informatie over voorzieningen in de buurt en soortgelijke benodigdheden. Deze investering kan helpen om de verkoopprocedure te vergemakkelijken en de waarde van je huis te verhogen.

Diverse kosten

Bij het verkopen van je huis komen altijd meer kosten kijken dan je in eerste instantie misschien denkt. Het goed bijhouden van deze kosten is belangrijk om te voorkomen dat je voor onverwachte verrassingen komt te staan. Dit kunnen bijvoorbeeld notariskosten zijn voor het opmaken van een koopcontract.

Bovendien zijn er ook eventuele kosten voor het aflossen van je hypotheek, belastingen en andere onvoorziene uitgaven. Het is van belang om hier rekening mee te houden tijdens het verkoopproces. Hier vind je een volledig overzicht van alle kosten die je als verkoper kan tegenkomen. Zo houd je beter grip op het verkoopproces en weet je waarop je moet letten.

Wanneer mijn huis verkopen in Noordwijk?

Is juni 2024 een geschikt moment om je huis te verkopen in Noordwijk? Absoluut! De woningmarkt is dynamisch met een aanzienlijke vraag naar huizen. Hoewel we geen aannames doen over toekomstige woningprijzen, zijn de huidige trends gunstig voor verkopers.

Misschien vraag je je af hoeveel jouw huis op dit moment waard is. Een waardebepaling kan hierbij helpen – en is de eerste stap bij het verkopen van je huis. Klik hier om een waardebepaling van je huis in Noordwijk aan te vragen.

Vergelijk makelaars in Noordwijk Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als jij als woningverkoper je huis wilt verkopen, wil je dit uiteraard op de best mogelijke manier regelen. Huis Verkopen kan je hierbij uitstekend helpen. Dit online platform is ontworpen om je stap voor stap te begeleiden in dit proces en alle noodzakelijke informatie te bieden om je verkoop soepel en succesvol te laten verlopen. Voorbereiding is essentieel en Huis Verkopen biedt voor dit belangrijke voortraject de handvatten die jij nodig hebt.

Omvangrijk aanbod in tools en diensten

Huis Verkopen beschikt over een breed aanbod in tools en diensten om het je gemakkelijk te maken. Of je nu een gratis waardebepaling van je woning wilt, op zoek bent naar de beste makelaar, of je wenst inzicht in makelaarstarieven, wij hebben het allemaal in huis.

Informatiepunt en begeleiding

Naast de tools, fungeren we als een volwaardig informatiepunt voor iedereen die zijn huis wil verkopen. In ons stappenplan hebben we alle essentiële informatie gebundeld die je nodig hebt voor de verkoop van je woning.

Vergelijkingsmogelijkheden

Bij Huis Verkopen zijn de vergelijkingsmogelijkheden zeer uitgebreid. Zo kun je niet alleen makelaars vergelijken, maar ook tarieven en aanvullende diensten. Hiermee zorgen we dat je altijd de beste deal krijgt.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Noordwijk

Voor de exacte waardebepaling van jouw woning in Noordwijk, is het raadzaam deze door een expert te laten doen. Je kunt online een waardebepaling bij een makelaar aanvragen die rekening houdt met de staat en ligging van jouw woning, en vergeleken wordt met vergelijkbare huizen in jouw buurt.

Elke woning en verkoper is uniek, dus een ‘one-size-fits-all’ aanpak werkt niet altijd. Het is een goed idee om professioneel verkoopadvies in te winnen specifiek voor jouw situatie. Een optie is om verkoopadvies bij een makelaar aan te vragen. Zij kunnen je helpen met de beste verkoopstrategie voor jouw pand in Noordwijk.

Hoewel thans het een goed moment kan zijn om je huis te verkopen gezien de huidige woningmarkt, hangt deze keuze sterk af van je persoonlijke situatie en doelstellingen. Een makelaar in Noordwijk kan je een passend advies geven. Neem contact op met een lokale makelaar om jouw situatie te bespreken.

De kosten van het verkopen van een huis kunnen variëren en zijn onder andere afhankelijk van de makelaarstarieven, taxatiekosten, kosten voor het energielabel en eventuele kosten voor het verbeteren van je huis voordat je het verkoopt. Je kunt een compleet overzicht van de mogelijke kosten bekijken op deze pagina.

Er zijn meerdere manieren om de verkoop van jouw huis in Noordwijk te versnellen. Dit kan variëren van het optimaal presenteren van je huis tot het hanteren van de juiste verkoopprijs. Op onze website vind je een aantal praktische tips om een woning snel te verkopen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen