Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Lisse

Als je een huis in Lisse wilt verkopen, is het essentieel dat je de juiste makelaar vindt. Neem de tijd om verschillende makelaars te vergelijken, zo kun je mogelijk flink besparen op de kosten. Nota bene, een goede makelaar kan het verschil maken in het verkoopproces van jouw woning, dus kies zorgvuldig.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Lisse

Als je van plan bent je huis in Lisse te verkopen, heb je waarschijnlijk meerdere doelen voor ogen. De belangrijkste hiervan is vaak een zo hoog mogelijke verkoopprijs behalen. Maar ook het snel verkopen van je woning om door te kunnen gaan naar een volgende stap in je wooncarrière kan een essentieel doel zijn. Andere voorbeelden van doelen die je als verkoper van een woning in Lisse kunt hebben, zijn het vermijden van stress, het opbouwen van goede relaties met potentiële kopers en het voorkomen van onnodige kosten.

Waarschijnlijk vraag je je af hoe snel woningen in Lisse gemiddeld worden verkocht, wat de gemiddelde verkoopprijs is en hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken. Ook ben je mogelijk benieuwd of het voordelig is om je huis zelf te verkopen of dit aan een professionele makelaar over te laten. Voor gedetailleerde inzichten in de woningmarkt en een stappenplan voor de verkoop van je huis, kun je een bezoek brengen aan onze speciale informatiepagina over het verkopen van een huis in Lisse. De actuele cijfers over de woningmarkt in Lisse vind je hieronder:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
51 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 537.065
Besparing (gem.)
€ 1.289

Je huis snel verkopen in Lisse

Je wilt je huis in Lisse verkopen en vraagt je waarschijnlijk af: hoe lang zou dat duren? Gemiddeld worden woningen in Lisse binnen 50 dagen verkocht. Maar wil je sneller resultaat zien? Hier een paar tips.

 1. Zoek een goede makelaar: vergelijk makelaars in jouw omgeving op basis van hun track record en tarieven. Een goede makelaar kan de verkoop significant versnellen. Op onze website kun je eenvoudig makelaars vergelijken.
 2. Prijsstelling: een correcte prijs is primordiaal. Vraag een waardebepaling aan bij een makelaar. Te hoog prijzen schrikt kopers af, te laag zorgt voor een lagere opbrengst.
 3. Presentatie: Een goed verzorgde, opgeruimde woning trekt meer kijkers. Zorg dat de foto's die genomen worden van hoge kwaliteit zijn. Geef potentiële kopers het gevoel dat zij zich thuis voelen in jouw huis.

Tips in Lisse

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Lisse op?

In Lisse zie je dat de gemiddelde verkoopprijs van een huis op dit moment op € 537.065 ligt. Dit bedrag lijkt misschien hoog of laag, afhankelijk van je ervaring en verwachtingen. Het is belangrijk om te begrijpen dat deze prijs sterk kan variëren, afhankelijk van factoren zoals de grootte van het huis, het aantal kamers en de algemene toestand van het pand.

Afgezien van de algemene verkoopprijs, is er ook de gemiddelde prijs per m2 om rekening mee te houden. In Lisse is dit gemiddeld € 4.747. Ook hierbij geldt dat de uiteindelijke prijs afhangt van verschillende factoren. Woningen in uitstekende onderhoudsconditie zullen meer waard zijn per m2, en ook de ligging, zoals een huis in een rustige straat of dicht bij voorzieningen, kan een flinke invloed hebben op de prijs.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Lisse

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.700
€ 4.300
€ 4.800

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Lisse bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Lisse.

Feitjes over Lisse

 • Lisse staat bekend om de jaarlijkse bloemententoonstelling Keukenhof.
 • De plaats is vooral bekend door de bollenstreek, een belangrijke exporteur van tulpen.
 • De historische trekpleister van Lisse is 't Huys Dever, een 14e-eeuwse donjon.

Tips om je woning te verkopen in Lisse

Als je je huis in Lisse wilt verkopen, zijn er enkele effectieve stappen die je kunt nemen om het proces te versnellen en je verkoopprijs te optimaliseren. Doe er je voordeel mee met de onderstaande tips en zorg ervoor dat je je huis op de best mogelijke manier presenteert.

 • Onderhoudsstaat: Zorg ervoor dat je huis in een optimale onderhoudsstaat verkeert. Kleine defecten zoals lekkende kranen, kapotte verlichting of scheuren kunnen potentiële kopers afschrikken.
 • Woninginrichting: Maak je huis aantrekkelijk met een subtiele en neutrale woninginrichting. Dit helpt kijkers om zichzelf in jouw huis te zien wonen en kan ze overhalen tot aankoop.
 • Schoonmaken en opruimen: Ga voor een grondige schoonmaakbeurt en ruim overbodige spullen op. Een schoon huis laat een positieve indruk achter bij potentiële kopers.
 • Duidelijke foto's: Zet je huis online met duidelijke, goed belichte foto's - dit is vaak de eerste indruk die een koper van je huis krijgt. Overweeg een professionele fotograaf in te schakelen.
 • Prijsstelling: Zorg voor een realistische prijsstelling die is gebaseerd op vergelijkbare objecten in Lisse. Onderzoek dit vooraf, of laat je adviseren door een makelaar.

Ontdek jouw stappenplan in Lisse:

 • Voorkomt het overslaan van stappen bij verkoop
 • Helpt je bij het vergelijken en besparen van duizenden euro's
 • Biedt een helder overzicht van jouw regelwerk en verzamelwerk
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Lisse?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Lisse kost je als verkoper gemiddeld € 7.258. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Lisse In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 537.065) € 5.908
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.258

Kosten van makelaars in Lisse

Als je een huis in Lisse wilt verkopen, is het handig om je bewust te zijn van de gemiddelde makelaarskosten. In Lisse wordt vaak een courtage van 1,10% van de verkoopprijs door makelaars berekend. Hiermee kom je gemiddeld uit op een bedrag van € 5.908, uitgaande van de gemiddelde verkoopprijs van € 537.065 in Lisse.

Toch moet je niet alleen naar de makelaarskosten kijken als je een makelaar kiest. Makelaars kunnen namelijk verschillende voorwaarden hanteren, die invloed kunnen hebben op de uiteindelijke kosten en winst. Het is daarom ook belangrijk om goed te kijken naar de service, aangeboden diensten en reputatie van de makelaar.

Lees meer over makelaars in Lisse.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoudskosten

Voor het verkopen van jouw woning in Lisse is het belangrijk dat deze in goede staat verkeert. Eventuele onderhoudskosten komen dan ook voor jouw rekening. Denk hierbij aan het schilderen van kozijnen, reparatie van lekkages of de vervanging van verouderde onderdelen.

Naast die directe onderhoudswerkzaamheden, kunnen er ook verbeteringen nodig zijn om de verkoopwaarde van jouw woning te verhogen. Het is hierbij belangrijk om te kijken naar de investeringskosten ten opzichte van de waardedaling zonder deze verbeteringen.

Kosten energielabel

Om jouw woning in Lisse te verkopen, heb je een definitief energielabel nodig. Dit geeft potentiële kopers inzicht in de energiezuinigheid van de woning. Het aanvragen van dit label doe je zelf online, waarbij kosten gepaard gaan.

Naast het aanvragen zullen er mogelijk aanpassingen gedaan moeten worden om een gunstig energielabel te behalen. Denk aan isolatie, het plaatsen van zonnepanelen of een zuinige cv-ketel. Ook deze kosten zijn voor de verkoper.

Verkoopstyling

Met verkoopstyling maak je jouw woning aantrekkelijker voor potentiële kopers. Hiermee zorg je dat de woning er uitnodigend en knus uitziet en dat ruimtes optimaal benut worden. De kosten hiervan variëren op basis van de omvang en complexiteit van de opdracht.

Naast mogelijke kosten voor een verkoopstylist, zijn er ook kosten die je maakt bij het uitvoeren van de stylingadviezen. Denk aan nieuwe meubels, accessoires of een likje verf. Deze kosten komen bovenop de kosten voor de makelaar.

Wanneer mijn huis verkopen in Lisse?

In de huidige periode, april 2024, klinkt het misschien als een grote stap om je huis in Lisse te koop te zetten. Maar is dit wel het juiste moment? Het antwoord is, ja. Met een stabiele woningmarkt zijn de vooruitzichten voor het verkopen van je huis goed. Door in een vroeg stadium een betrouwbare makelaar in de arm te nemen, trap je niet in de valkuil van verkeerde timing en behaal je het maximale uit jouw huisverkoop.

Hoe weet je dan wanneer het juiste verkoopmoment daar is? Deze vraag zal de makelaar van jouw keuze uitstekend voor je kunnen beantwoorden. Zij houden de lokale markt constant in de gaten en kunnen jou voorzien van het beste advies. Zorg dus dat je op tijd het gesprek aangaat met een makelaar en laat je daarin goed informeren. Zo neem je uiteindelijk de juiste beslissing voor de verkoop van jouw woning.

Vergelijk makelaars in Lisse Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Het verkoopproces van een woning kan overweldigend zijn, er zijn veel stappen te nemen en keuzes te maken. Om deze reden is het verstandig om gebruik te maken van het speciaal voor jou ontwikkelde stappenplan van Huis Verkopen. Dit platform begeleidt je persoonlijk en efficiënt door elk onderdeel van de verkoop. Gebruik het stappenplan om overzicht te behouden en om zelfverzekerd de juiste beslissingen te nemen voor de verkoop van jouw huis.

Vergelijk makelaars

Huis Verkopen biedt je de mogelijkheid om makelaars te vergelijken. Hierdoor ben je in staat om de beste makelaar in Lisse te vinden, aangepast aan jouw wensen en behoeften. Dit maakt het makkelijker om jouw woning snel en succesvol te verkopen.

Gratis waardebepaling

Huis Verkopen biedt je een gratis waardebepaling van jouw woning. Deze service biedt je inzicht in de mogelijke verkoopwaarde van je huis, wat je helpt bij het bepalen van een realistische vraagprijs.

Besparen op makelaarskosten

Met de mogelijkheid van Huis Verkopen om makelaarstarieven op te vragen, kun je zeker besparen op de makelaarskosten. Zorg ervoor dat je de beste deal krijgt bij alle lokale specialisten in Lisse.

Moderne manier van huis verkopen

Huis Verkopen biedt een moderne manier van huis verkopen. Het platform is eenvoudig in gebruik, zodat je gemakkelijk en efficiënt de verkoop van jouw huis kan regelen, in je eigen tempo en op je eigen voorwaarden.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Lisse

Het is belangrijk om de waarde van je huis goed te bepalen voordat je jouw huis in Lisse te koop zet. Je kan een waardebepaling bij een makelaar aanvragen. Ze doen dan een uitgebreide analyse van je huis en de huizenmarkt in Lisse.

Het kiezen van de juiste makelaar is een belangrijke stap in het verkoopproces. Je kan makelaars vergelijken op onze website om de beste makelaar voor jou te vinden in Lisse.

De kosten van de verkoop van je woning kunnen variëren. Het omvat meestal makelaarskosten, notariskosten, overdrachtsbelasting en kosten voor het energielabel. Meer informatie over de kosten van de verkoop van een huis vind je op onze website.

Het hebben van een energielabel is verplicht bij het verkopen van jouw huis. Je kan een energielabel aanvragen op onze website. Een energieadviseur zal dan je huis beoordelen.

Het is belangrijk om je goed voor te bereiden op het verkopen van je huis. Je kan beginnen met het bestuderen van ons handige stappenplan voor de verkoop van je huis om alles te weten te komen over het verkoopproces.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen