Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Heemstede

Ben je op zoek naar de beste makelaar in Heemstede voor de verkoop van je woning? Op deze pagina vind je onmisbare informatie en gedetailleerde statistieken om een weloverwogen keuze te maken. We helpen je om een makelaar te vinden die voldoet aan je unieke vereisten.

Over makelaars in Heemstede

We houden alles bij over makelaars in Heemstede. Van recente verkoopresultaten tot klantbeoordelingen, en van specialisaties tot locaties. Het vergelijken van deze gegevens helpt je om inzicht te krijgen in de prestaties en kwaliteiten van verschillende makelaars. Door jouw ideale makelaar te vinden, is de kans groter dat je een flinke verkoopprijs voor jouw woning krijgt.

Zit je met vragen zoals: hoe kies ik een makelaar die mijn belangen optimaal behartigt? Of, welke makelaar heeft de meeste ervaring met het verkopen van woningen zoals de mijne? Misschien vraag je jezelf af welke makelaar in Heemstede de beste klantbeoordelingen heeft. Al deze vragen zijn uitermate relevant voor het maken van jouw keuze. Op de volgende plek krijg je alle benodigde informatie om een weloverwogen keuze te maken voor jouw ideale makelaar in Heemstede.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 7.387
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 20.314
Besparing (gem.)
€ 1.898

Actueel

 • In Heemstede mag je vanuit de huidige marktomstandigheden courtages verwachten die variëren van 0,92% tot 1,48%. Deze courtages zijn afhankelijk van jouw specifieke situatie en zijn van invloed op de totale makelaarskosten.
 • De gemiddelde verkoopprijs per m2 in Heemstede ligt momenteel op € 5.514. Dit is een indicatie van wat je kunt verwachten bij de verkoop van je woning. Meer informatie over de huizenprijzen in Heemstede vind je op onze website.
 • De tarieven van makelaars in Heemstede zijn voortdurend in beweging. Het kan daarom verstandig zijn om de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken. Dit kan je momenteel gemiddeld een besparing opleveren van € 1.898.

Uitgelichte makelaars in Heemstede

In Heemstede vind je een ruim aanbod aan verkoopmakelaars waar je uit kunt selecteren. We zetten er hier graag een aantal voor je op een rij. Maar vergeet niet: de beste makelaar in Heemstede is degene die het meest aansluit bij jouw woning, situatie en wensen. Daarom is het belangrijk om een grondige vergelijking te maken.

Logo Barnsteen Makelaars en Taxateurs

Barnsteen Makelaars en Taxateurs

Barnsteen Makelaars en Taxateurs is een betrokken en oprechte makelaar die zich inzet om van de complexe taak van het kopen of verkopen van een huis, een plezierige ervaring te maken. Deze NVM-makelaar, met zes medewerkers, is actief in de regio Zuid-Kennemerland en voert naast verkoop- en aankoopbegeleiding ook taxaties uit. In haar dienstverlening staan kundigheid, eerlijkheid en betrokkenheid centraal. Zij bevindt zich op de Camplaan in Heemstede.
Logo Engel & Völkers Kennemerland

Engel & Völkers Kennemerland

Engel & Völkers Kennemerland is een makelaarskantoor met zowel lokale als internationale expertise. Ze bieden een complete dienstverlening - van verkoop en verhuur tot taxaties en aankoop. Met specialismen in woningstyling, woningfotografie en buitenlands vastgoed, streven ze naar het beste resultaat voor je. Dit is ook terug te zien in hun hoge Funda beoordeling. Het ervaren team van vijf professionals staat klaar om je onroerend goed uitgebreid nationaal en internationaal te promoten.
Logo Huismakelaar Kennemerpoort

Huismakelaar Kennemerpoort

De Huismakelaar Kennemerpoort met 25 jaar ervaring in de regio, biedt deskundig advies en begeleiding in het volledige proces van ver- en aankoop. Hoog gewaardeerd op Funda, zijn ze gespecialiseerd in woningstyling, monument en expat makelaardij. Ook taxaties en financieel advies behoren tot hun diensten. Transparantie en persoonlijke service kenmerken hun werkwijze, en ze staan bekend om hun uitgebreide bouwkundige en juridische kennis. Zeker een betrouwbare partner voor iedereen die wil verhuizen.
Logo Gabriëlle Makelaardij

Gabriëlle Makelaardij

Bij Gabriëlle Makelaardij staat aandacht voor wonen én jou centraal. Deze NVM makelaar, met specifieke kennis over de woningmarkt in Heemstede en Haarlem, is jouw betrouwbare partner bij de verkoop, aankoop of taxatie van je huis. Met een klein, gecertificeerd team biedt Gabriëlle Makelaardij persoonlijke ondersteuning, waarbij kwaliteit voorop staat. Ideaal voor wie hulp nodig heeft bij het verkoop- of aankoopproces van een huis en op zoek is naar kwaliteit en persoonlijke aandacht.
Logo Kramer & Partners Makelaars

Kramer & Partners Makelaars

Bij Kramer & Partners Makelaars voelt je de passie voor wonen en vastgoed. Als betrokken NVM-makelaar bieden ze een volledige service, van verkoop en verhuur tot taxaties. Wat je vraag ook is, ze staan klaar om je persoonlijk bij te staan in Zuid-Kennemerland. Ze spreken ook Engels en Duits, wat handig kan zijn in de internationale huizenmarkt. Kies voor veelzijdigheid en betrouwbare expertise met Kramer & Partners Makelaars.
Logo JRS makelaars Heemstede

JRS makelaars Heemstede

Ontdek JRS Makelaars Heemstede, een prominent makelaarskantoor gericht op aan- en verkoop in en rondom Heemstede. Met twee kantoren en een geschiedenis die teruggaat naar 1986, beschikt JRS over omvangrijke lokale kennis en klantgerichte aandacht wat het kopen of verkopen van een woning zeer persoonlijk maakt. Als lid van NVM en met verschillende denkbare vastgoedcertificaten, zoals VastgoedCert, is JRS expert in nieuw-bouw wat jouw vastgoedkeuze ten goede komt.
Logo Maarten van Vliet Makelaars

Maarten van Vliet Makelaars

Maarten van Vliet Makelaars staat voor een moderne en persoonlijke aanpak. Ze kennen de buurten en steden in Kennemerland en Amsterdam goed, omdat ze hier zelf ook wonen. De makelaar biedt niet alleen hulp bij de aankoop of verkoop van je huis, maar geeft je ook tips over de omgeving. Als lid van de NVM en met NWWI en NRVT certificering, kun je rekenen op professionaliteit en kwaliteit. Ze hebben in het afgelopen jaar 40 huizen verkocht en 29 aangekocht.
Logo Mooijekind Vleut Makelaars Heemstede-Aerdenhout

Mooijekind Vleut Makelaars Heemstede-Aerdenhout

Bij Mooijekind Vleut Makelaars staat jouw woongeluk centraal. Met een team van specialisten begeleiden ze je door elk stadium van het koop- of verkoopproces, zodat jij zorgeloos jouw droomhuis vindt of verkoopt. Met vier decennia aan ervaring, technische expertise en voortdurende kennisupdates, ben je bij dit NVM-lid en VastgoedCert-gecertificeerde kantoor in goede handen voor het aankopen, verkopen of taxeren van een woning.

Let op: er zijn in en rondom Heemstede meer verkoopmakelaars actief dan je denkt. Bij Huis Verkopen nemen we álle makelaars in Heemstede mee in onze vergelijking. Jouw ideale makelaar staat misschien niet in de voor de hand liggende lijst, en vind je alleen door goed te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Heemstede Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Heemstede?

Een makelaar in Heemstede rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,09% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 677.734 in Heemstede komt dit neer op € 7.387 aan makelaarskosten (update april 2024).

Het is zeker mogelijk dat veel makelaars hun courtagepercentage aanpassen bij een verandering in de woningwaarde. Bij een hogere woningwaarde zou je dus mogelijk van een lagere courtage kunnen profiteren, wat resulteert in lagere overall verkoopkosten.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Heemstede 0,56% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.898 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. Daarom is het altijd aan te raden om tarieven van meerdere makelaars te vergelijken, zodat je zeker weet dat je de meest gunstige deal krijgt.

Kosten van makelaars in Heemstede

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.800
€ 7.500
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Heemstede

Als je jouw huis in Heemstede wil verkopen, moet je op de hoogte zijn van de vergoeding die de meeste makelaars in deze regio vragen. Deze betaling staat bekend als opstartkosten. Dit zijn kosten die de makelaar in rekening brengt voor de voorbereidingswerkzaamheden die nodig zijn om jouw huis te verkopen. Deze kosten zijn vooraf betaald en worden over het algemeen niet terugbetaald, zelfs niet als de verkoop van het pand uiteindelijk niet doorgaat.

Opstartkosten kunnen bijvoorbeeld de kosten van professionele fotografie, het opstellen van een verkoopbrochure, administratiekosten en de kosten voor het plaatsen van de woning op vastgoedwebsites zijn. Deze kosten variëren per makelaar en niet alle makelaars brengen opstartkosten in rekening. Het is dus altijd slim om de tarieven te vragen voordat je met een makelaar in zee gaat.

Intrekkingskosten van makelaars in Heemstede

In Heemstede hebben veel makelaars de mogelijkheid om intrekkingskosten in rekening te brengen als je besluit jouw woning voortijdig uit de verkoop te halen. Intrekkingskosten zijn vergoedingen die makelaars vragen als compensatie voor de tijd en het werk dat zij al in de verkoop van jouw huis hebben gestoken. Het is een soort tarief waarop zij recht hebben als je onverwacht besluit dat je jouw woning helemaal niet meer wilt verkopen.

Er kunnen tal van persoonlijke redenen zijn waarom je kiest om jouw woning niet meer te willen verkopen. Misschien is er een verandering in jouw financiële situatie waardoor je niet meer hoeft te verhuizen, of wellicht heb je gewoon besloten dat jouw huidige woning toch de beste plek voor je is. Wat jouw reden ook mag zijn, in deze gevallen is het mogelijk dat je geconfronteerd wordt met intrekkingskosten. Informeer daarom altijd bij jouw makelaar hoe dit bij hen geregeld is.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Heemstede met een vast tarief

De makelaarsmarkt in Heemstede kent een diversiteit van provisie-modellen, waaronder ook makelaars die werken volgens een vast tarief. Het voordeel hiervan is eenvoud en helderheid. Je weet precies wat je kwijt bent, zonder onverwachte verrassingen. Aan de onderhandeltafel kun je je dan volledig focussen op de verkoop van jouw huis zonder zorgen over variabele kosten. De kosten die deze makelaars rekenen, bedragen gemiddeld € 3.250 (update: april 2024).

Hoewel een vast tarief duidelijkheid biedt, kan het ook een nadeel zijn. Stel voor, de verkoopprijs van jouw woning is €300.000. Bij een makelaar die een courtage van 1,5% rekent, betaal je €4.500. Kies je voor een makelaar met een vast tarief van €3.500 dan lijkt dat voordeliger. Maar stel dat de woning voor €250.000 verkocht wordt, dan betaal je bij de courtage-makelaar slechts €3.750. Met het vaste tarief zou je dan teveel betalen.

Tip: Het is niet altijd eenvoudig om de juiste keuze te maken tussen verschillende provisie-modellen. Ga daarom goed na wat voor jou specifieke situatie het beste uitkomt. Informeer uitgebreid bij diverse makelaars in Heemstede over hun werkwijze en tarieven. En vergeet vooral niet: een lager tarief betekent niet altijd betere service. Baseer jouw keuze dus niet alleen op de kosten, maar ook op de kwaliteit en service die de makelaar biedt.

4 feitjes over makelaars in Heemstede

 • In Heemstede zijn er significante verschillen in de opstartkosten en annuleringsvoorwaarden tussen de verschillende makelaarsbureaus. Als je tarieven opvraagt, kan het een slim idee zijn om deze elementen grondig te vergelijken.
 • Er bestaat een groot verschil in de verkoopsnelheid van verschillende makelaars in Heemstede. Het gemiddelde aantal dagen dat een huis in de verkoop staat in Heemstede is 49 dagen.
 • Volgens recente rapportages is gebleken dat woningen in Heemstede, die zonder hulp van een makelaar worden verkocht, gemiddeld €28.000 minder opbrengen dan wanneer deze door een makelaar worden verkocht.
 • Verkopers in Heemstede geven vaak de voorkeur aan makelaars die eerder ervaring hebben opgedaan in de regio. Met het oog hierop, is het handig om verkoopmakelaars te vergelijken voordat je een keuze maakt.

Wat levert de beste makelaar in Heemstede op?

Er is een selectie verkoopmakelaars in Heemstede die zich positief onderscheiden van andere makelaars. Het belangrijkste verschil zit in de verkoopprijzen die ze bereiken voor huizen, gekoppeld aan de tempo waarmee ze de huizenverkoop afronden.

Dit is hoe je de beste makelaars in Heemstede herkent:

 • Volgens onze gegevens, weten de top makelaars in Heemstede woningen te verkopen met een meerwaarde ten opzichte van de geschatte verkoopprijs. In gemiddelde termen gaat het om een extra bedrag van € 22.525.

 • Eveneens, blijkt uit ons onderzoek dat de snelste makelaars in Heemstede woningen gemiddeld 16 dagen vlotter van de hand doen dan hun concurrenten.

De beste makelaar in Heemstede vinden

Bij het zoeken naar de beste makelaar in Heemstede, speelt data een grote rol. Wij houden alle verkoopstatistieken van alle makelaars in Heemstede en omgeving bij. Hiermee zijn we in staat om te identificeren welke makelaar het beste presteert.

Maar een makelaar moet ook goed aansluiten bij jouw situatie en voorkeuren. Daarom bieden we een vergelijkingsformulier aan. Door dit formulier in te vullen, krijg je de kans om verschillende makelaars te vergelijken. Zo vind je de makelaar die écht goed bij je past.

Waar moet je op letten bij makelaars in Heemstede?

Er zijn verschillende aandachtspunten om rekening mee te houden bij het vinden van de juiste makelaar in Heemstede voor de verkoop van jouw huis:

Ervaring met de lokale markt

Het is essentieel dat de makelaar die je kiest goed bekend is met de huizenmarkt in Heemstede. Deze specifieke kennis kan een aanzienlijk verschil maken bij de verkoop van je huis.

Betrouwbaarheid

Een betrouwbare makelaar is van groot belang. Onderzoek of eerdere klanten tevreden waren over de diensten van de makelaar voordat je zomaar een keuze maakt.

Communicatievaardigheden

Een makelaar moet in staat zijn om jou adequaat te informeren. Goede communicatie betekent niet alleen duidelijke taal, maar ook regelmatige updates over de voortgang van de verkoop.

Prijsovereenkomst

Bespreek van tevoren welke kosten je kunt verwachten. Een transparante prijsstelling helpt nare verrassingen te voorkomen. Zorg dus dat er duidelijke afspraken op papier staan.

Verkoopstrategie

Een professionele makelaar moet een duidelijke strategie hebben voor de verkoop van jouw huis. Vraag naar hun aanpak en beoordeel of deze overeenkomt met jouw verwachtingen.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Heemstede heeft een divers aanbod aan makelaars van verschillende brancheorganisaties, waaronder NVM, VBO en VastgoedPRO. Elk met hun unieke set aan services en expertise.

Een NVM-makelaar in Heemstede kan de lokale woningmarkt als geen ander inschatten. Bovendien, bieden ze een openhartige en transparante aanpak die je helpt bij het nemen van belangrijke beslissingen rondom jouw huis.

Tip: Een NVM-verkoopmakelaar biedt zekerheden zoals een gedegen marktkennis, een uitgebreid netwerk en strikte gedragsregels en deskundigheidseisen. Dit brengt ook de nodige zekerheid met zich mee bij het verkopen van jouw huis.

Wat doet een makelaar in Heemstede?

Een makelaar in Heemstede ondersteunt je volledig in het verkoopproces van jouw huis. Deze specialist biedt advies, regelt bezichtigingen en onderhandelt namens jou met potentiële kopers.

Met een lokale makelaar profiteer je van zijn grondige kennis van de markt in Heemstede en zijn sterke netwerk. Zo kan een woning sneller en tegen een goede prijs verkocht worden.

 • Voeren van marktanalyse om de waarde van jouw huis te bepalen.
 • Opstellen van een overtuigende woningpresentatie.
 • Organiseren van bezichtigingen voor geïnteresseerde kopers.
 • Voeren van prijsonderhandelingen met potentiële kopers.
 • Afhandelen van de juridische en administratieve aspecten.

Waarom een makelaar in Heemstede inschakelen?

In de competitieve vastgoedmarkt van Heemstede kan de beslissing om je huis te verkopen, een spannende maar ook uitdagende onderneming zijn. Je vraagt je misschien af of je zelf de nodige expertise, tijd en energie hebt om een succesvolle verkoop te realiseren. Als verkoopmakelaar in Heemstede, helpen we je graag door dit proces heen. We bieden je advies, ondersteuning en inzicht op maat om van jouw huisverkoop een succesverhaal te maken.

Kennis van de markt

Wat je vastgoed waard is, kan alleen worden bepaald door een deskundige die de Heemstede markt tot in de puntjes kent. Investeren in een professionele makelaar met diepgaande lokale kennis, zal een grote impact hebben op het gewenste succes van de verkoop.

Professioneel netwerk

Een verkoopmakelaar heeft toegang tot een uitgebreid netwerk van potentiële kopers, andere makelaars en relevante professionals. De deuren die wij voor je kunnen openen, brengen je dichter bij de juiste kopers, sneller dan je op eigen houtje zou kunnen.

Tijd en gemak

De verkoop van een huis is een tijdrovend proces dat bestaat uit vele stappen. Het inhuren van een verkoopmakelaar in Heemstede biedt het gemak van een ervaren professional die dit proces kent en je veel tijd en stress kan besparen.

Gunstige verkoopprijs

Een makelaar, bedreven in de kunst van het onderhandelen, kan je helpen om de best mogelijke prijs voor je huis te realiseren. Laat de expertise van een ervaren makelaar werken om het maximale uit jouw verkoop te halen!

Informatie over Heemstede

Heemstede, gelegen in Noord-Holland, staat bekend om zijn rijke geschiedenis en prachtige groene omgeving. Het landgoed Elswout en de Heemsteedse Herfst vormen een belangrijk deel van de lokale charme.

Als je in Heemstede woont, heb je niet alleen toegang tot prachtige natuur, maar ook tot een assortiment van winkels en voorzieningen. De Binnenweg en Raadhuisstraat bieden je alles, van boetiekwinkels tot culinaire hoogstandjes.

Gedurende de eeuwen is Heemstede gegroeid en geëvolueerd, maar heeft zijn warme, dorpse karakter behouden. Je zult hier zowel oude monumentale panden als moderne woonwijken vinden, wat bijdraagt aan de aantrekkelijkheid van de locatie.

Weetje: In Heemstede is de huizenmarkt de afgelopen jaren opmerkelijk veranderd. Hoewel de prijzen eerder stabiel waren, hebben ze recentelijk een aanzienlijke stijging laten zien.

Makelaars in Heemstede vergelijken

Het vergelijken van makelaars in Heemstede via Huis Verkopen kan je veel opleveren. Dit komt door onze grondige, objectieve analyse van prestaties en prijzen van makelaars in jouw regio.

 • Gratis waardebepaling van jouw huis
 • Inzicht in mogelijke verkoopopbrengsten
 • Persoonlijke verkoopadviezen
 • Vinden van de meest ervaren makelaar

Huis Verkopen maakt het je makkelijk om de beste makelaar te vinden voor jouw situatie. Met deze vergelijking bespaar je niet alleen op makelaarskosten, maar maximaliseer je ook de kans om je woning voor een optimale prijs te verkopen.

Vergelijk makelaars in Heemstede Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Heemstede

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Heemstede zijn € 515. Het is altijd verstandig om tarieven op te vragen bij verschillende makelaars voor een volledig overzicht.

In Heemstede duurt het gemiddeld 49 dagen om een huis te verkopen. Dit kan variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals de vraag en aanbod.

De gemiddelde courtage (percentage) van een makelaar in Heemstede is 1,09%. Dit percentage wordt meestal berekend over de verkoopprijs van jouw huis.

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Heemstede is € 677.734. Deze prijs kan variëren afhankelijk van de locatie en andere kenmerken van de woning.

Door makelaars te vergelijken kan je gemiddeld € 1.898 besparen op de verkoop van je huis in Heemstede. Het is dus zeker de moeite waard!
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen