Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Blokker

Het selecteren van een geschikte makelaar voor de verkoop van je woning in Blokker kan bepalend zijn voor een succesvolle verkoop. Wij houden alle statistieken van makelaars bij, wat ons een helder zicht biedt op de verschillen tussen makelaars in Blokker. Door te kijken naar aspecten zoals verkoopsnelheid en -prijs, helpen we je een geïnformeerde keuze te maken.

Over makelaars in Blokker

Het kiezen van een bekwame verkoopmakelaar in Blokker is een essentiële stap bij het voorbereiden van de verkoop van je woning. Maar dit is slechts één onderdeel van een breder proces dat meerdere stadia omvat. Bijvoorbeeld, je moet je huis aantrekkelijk maken voor potentiële kopers, de juiste vraagprijs bepalen en het verzamelen van relevante juridische documenten. Een goed begin is het halve werk en een handige tool hiervoor is het stappenplan voor de verkoop van je huis.

Ons platform speelt in op jouw behoeften door je te helpen bij het vinden van de meest geschikte verkoopmakelaar in Blokker. We kijken hierbij naar diverse aspecten, zoals de ervaring van de verkoopmakelaar in jouw specifieke regio, de feedback van vorige klanten en hun vaardigheid in onderhandelingen. Op deze manier kun je met vertrouwen je huisverkoop plannen en uitvoeren, met het volle vertrouwen dat je de beste begeleiding krijgt.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 7.271
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 19.995
Besparing (gem.)
€ 1.834

Actueel

 • Overweeg je jouw huis te verkopen in Blokker? Sta er dan bij stil dat de gemiddelde courtage van makelaars in Blokker momenteel 1,11% is.
 • Momenteel ligt de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Blokker op € 655.003. Je kunt ook specifiek kijken naar de verkoopprijs per vierkante meter, die nu op € 4.241 ligt. Bekijk de actuele huizenprijzen om een beter idee te krijgen.
 • De tarieven van makelaars in Blokker fluctueren, maar liggen op dit moment gemiddeld rond € 7.271. Het vergelijken van tarieven kan in de huidige markt absoluut zinvol zijn.

Uitgelichte makelaars in Blokker

In Blokker vind je een verscheidenheid aan makelaars die hun expertise hebben toegelegd op het gebied van verkoop. Direct na deze tekst zullen we je een overzicht presenteren van diverse verkoopmakelaars in deze regio. Het is aan te raden om deze makelaars te vergelijken, zodat je inzicht krijgt in de verschillen in service, prijsstelling en aanpak.

RE/MAX Direct

RE/MAX Direct is een gecertificeerde makelaar-taxateur, betrouwbaar lid van de VBO mét direct en rechtstreeks contact. Met speciale aandacht voor aankoop, executieverkoop, seniorenhuisvesting en andere specialisaties, inclusief buitenlands aanbod en nieuw- en recreatiewoningen. Toplocatie: Westerblokker 44 in Blokker. Zeer toegankelijk, met een persoonlijke en toegewijde benadering. Zeer uitstekend in dienstverlening aan expats. Perfect voor wie een efficiënte, effectieve verkoop of aankoop wenst.

Let op: Er zijn nog veel meer verkoopmakelaars actief in en rondom Blokker. Jouw ideale makelaar staat mogelijk niet in de bovenstaande lijst, maar door te vergelijken bij Huis Verkopen, nemen we alle makelaars in Blokker mee in onze overweging. Zo vind je altijd de beste match.

Vergelijk makelaars in Blokker Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Blokker?

Een makelaar in Blokker rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,11% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 655.003 in Blokker komt dit neer op € 7.271 aan makelaarskosten (update april 2024).

De meeste makelaars in Blokker werken op basis van een courtage, dit is een percentage van de verkoopopbrengst. Er zijn echter ook makelaars die met een vaste prijs werken, waarbij je vooraf weet wat de kosten zijn, ongeacht de uiteindelijke verkoopprijs.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Blokker 0,56% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.834 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. Het is dan ook een waardevolle stap om verschillende makelaars te vergelijken, als je van plan bent je huis in Blokker te verkopen.

Kosten van makelaars in Blokker

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.800
€ 7.400
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Blokker

Wanneer je besluit jouw huis te verkopen in Blokker, kom je vaak in aanraking met opstartkosten. Dit zijn kosten die de meeste makelaars in rekening brengen voordat ze daadwerkelijk starten met de verkoop van jouw woning. De mooie foto’s van je huis die je op Funda en andere huizensites ziet? Die vallen onder de opstartkosten. Net als het plaatsen van de advertentie, het maken van een plattegrond en de 360 graden video's.

De opstartkosten kunnen variëren per makelaar, maar in Blokker ligt het gemiddelde rond € 515. Dit bedrag dekt over het algemeen professionele foto’s, plattegronden, adverteren op Funda, een 'te koop' bord bij je huis en administratieve kosten. Het is belangrijk om te weten dat je deze kosten normaliter vooraf betaalt, nog voordat de eerste bezichtigingen plaatsvinden.

Intrekkingskosten van makelaars in Blokker

Een huis verkopen in Blokker is niet altijd een lineair proces. Er kunnen redenen ontstaan waardoor je besluit de verkoop stop te zetten. In zo'n geval kan je te maken krijgen met intrekkingskosten. Dit zijn kosten die makelaars in rekening brengen als jij besluit jouw woning voortijdig uit de verkoop te halen. Let wel: niet elke makelaar hanteert deze kosten, en de hoogte kan per makelaar verschillen.

Er zijn diverse situaties te bedenken waarin je deze intrekkingskosten kunt tegenkomen. Bijvoorbeeld omdat je van gedachten bent veranderd en toch liever zelf in de woning blijft wonen, of als je nieuwe informatie hebt gekregen die de verkoopplannen beïnvloedt. De gemiddelde intrekkingskosten die makelaars in Blokker hanteren zijn € 500. Het is daarom verstandig om vóórdat je met een makelaar in zee gaat, navraag te doen over mogelijke intrekkingskosten.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Blokker met een vast tarief

Er zijn ook makelaars in Blokker die met een vast tarief werken. Bij deze makelaars is het helder wat je kwijt bent voor het volledige verkoopproces. Het meest gekozen pakket omvat vaak diensten als het in verkoop nemen van jouw woning, de promotie, bezichtigingen en de onderhandelingen. Doorgaans hanteren deze makelaars een gemiddeld tarief van € 3.250 (update: april 2024).

Kiezen voor een makelaar met een vast tarief kan risico's met zich meebrengen. Stel je voor, de makelaar heeft weinig moeite hoeven te doen om jouw woning te verkopen, omdat er direct bij de eerste bezichtiging een koper was die de vraagprijs biedt. In zo'n situatie betaal je mogelijk meer dan wanneer je een makelaar had gekozen die op basis van courtage werkt.

Tip: Als woningverkoper is het slim de verschillende tarieven en soorten tarieven van makelaars te vergelijken. Niet alleen krijg je zo duidelijkheid over wat je gaat betalen, je vindt ook uit welke makelaar het beste bij jouw situatie past.

4 feitjes over makelaars in Blokker

 • Een merendeel van de woningverkopers in Blokker, ongeveer 92%, kiest voor een makelaar die lid is van een professionele makelaarsorganisatie zoals NVM, VBO of VastgoedPRO.
 • In Blokker verkoopt een woning met behulp van een makelaar gemiddeld 35% sneller dan zonder tussenkomst van een makelaar. Dit onderstreept het belang van professionele ondersteuning bij de verkoop.
 • 95% van de verkopers in Blokker geeft de voorkeur aan een traditionele makelaar die het gehele verkoopproces voor hen regelt, boven een online makelaar die enkel de woning online plaatst.
 • Bij het vergelijken van makelaars in Blokker, geeft een groot aantal verkopers aan liever een makelaar te kiezen die aantoonbaar beter presteert dan de rest. Vergelijk hier makelaars in Blokker.

Wat levert de beste makelaar in Blokker op?

Het lijkt logisch om te kijken naar wat een makelaar kost bij het verkopen van je huis in Blokker. Maar, belangrijker is te beseffen wat een goede makelaar je oplevert. Uiteindelijk kan een kundige makelaar namelijk meer winst opleveren dan de kosten die je bespaart met een 'budget makelaar'.

Maar hoe herken je die top makelaars in Blokker dan precies?:

 • Onze statistieken van lokale makelaars tonen aan dat de meest succesvolle makelaars in Blokker huizen weten te verkopen voor bedragen die boven de gemiddelde verkoopprijzen liggen. En dat is nog zelfs rekening gehouden met de prijsklassen van de woningen. Zo brengen top makelaars gemiddeld zelfs € 13.736 meer in het laatje.
 • Daarnaast blijkt uit onze gegevens dat de beste makelaars in Blokker woningen gemiddeld een stuk sneller weten te verkopen. Om precies te zijn gemiddeld 17 dagen sneller. Dat is vaak te danken aan het feit dat deze makelaars de woning op een realistische waarde weten te schatten, wat de verkoopsnelheid bevordert.

De beste makelaar in Blokker vinden

Het verkopen van je huis in Blokker is een grote stap. Om het beste resultaat te behalen is het belangrijk dat je de juiste makelaar kiest. Gelukkig kun je nu eenvoudig de verkoopmakelaars in Blokker vergelijken op basis van je unieke situatie en wensen.

Door het vergelijkingsformulier in te vullen krijg je inzicht in de aanpak, tarieven, ingeschatte waarde en verkoopstrategie van de verschillende makelaars. Zo kun je een weloverwogen keuze maken en de makelaar vinden die perfect bij jouw situatie past.

Waar moet je op letten bij makelaars in Blokker?

Bij het selecteren van een geschikte makelaar in Blokker voor de verkoop van je woning, komen er diverse belangrijke aandachtspunten kijken:

1. Ervaring en deskundigheid

Let op de ervaring en deskundigheid van de makelaar. Een makelaar met uitgebreide kennis en langdurige ervaring in de lokale woningmarkt kan je beter begeleiden.

2. Tarieven en kosten

Transparante en eerlijke tarieven zijn essentieel bij het kiezen van een makelaar. Vraag altijd naar de kosten voor de dienstverlening om onverwachte verrassingen te voorkomen.

3. Communicatie en bereikbaarheid

Goede communicatie is van belang. Een makelaar die goed bereikbaar is, snel op je vragen reageert en je goed op de hoogte houdt, heeft de voorkeur.

4. Verkoopstrategie

Je wilt een makelaar die een weloverwogen verkoopstrategie heeft. Dit is inclusief de promotie en presentatie van je huis op de markt.

5. Persoonlijke klik

De samenwerking met je makelaar wordt makkelijker als er een persoonlijke klik is. Dit maakt het proces aangenamer en kan bijdragen aan een succesvolle verkoop.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Bij de verkoop van je huis in Blokker kan een NVM-makelaar je ondersteunen. Naast NVM zijn er ook VBO en VastgoedPRO makelaars werkzaam in de regio. Zij helpen je met het bepalen van de waarde en vinden van potentiële kopers.

Samen met jou stelt de makelaar een realistische vraagprijs op en ontwikkelt een verkoopstrategie. Ze zijn er om je te ondersteunen tijdens dit traject, bieden advies en nemen zoveel mogelijk werk voor je uit handen tijdens dit proces.

Weetje: ondanks dat ze allemaal aan bepaalde eisen moeten voldoen, verschillen NVM-makelaars qua ervaring, specialisme en servicekwaliteit. Het is daarom verstandig om makelaars te vergelijken om de meest geschikte keuze te maken.

Wat doet een makelaar in Blokker?

Een makelaar in Blokker staat je bij in de complexe en vaak stressvolle wereld van woningverkoop. Van het bepalen van een realistische verkoopprijs tot het voeren van onderhandelingen, een makelaar begeleidt je in elk onderdeel van dit proces.

Verder zorgt een makelaar voor professionele marketing van jouw woning, inclusief het maken van hoogwaardige foto's, rondeleidingen geven aan potentiële kopers en het regelen van bezichtigingen. Oftewel, het volledige verkoopproces uit handen nemen.

 • Ontzorging: je kan focussen op andere zaken
 • Kennis van de lokale markt: passende prijsbepaling
 • Netwerk: snelle match met potentiële kopers
 • Onderhandelskills: realiseren van een optimale verkoopprijs
 • Ervaring met juridische aspecten: voorkomen van juridische complicaties

Waarom een makelaar in Blokker inschakelen?

In de dynamische woningmarkt van het dorp Blokker kan een goede makelaar zijn gewicht in goud waard zijn. Hij of zij kent de lokale markt op zijn duimpje en heeft een netwerk van potentiële kopers. Zo kan een makelaar jou helpen om je huis sneller te verkopen en de hoogst mogelijke verkoopprijs te behalen.

Marktkennis en netwerk

Om te beginnen heeft een goede makelaar in Blokker gedegen woningmarkt kennis. Dat betekent dat ze exact weten welke huizen vergelijkbaar zijn met die van jou en voor welke verkoopprijs deze recent zijn verkocht. Daarnaast hebben ze een breed netwerk van potentiële kopers, wat bijdraagt aan een snellere verkoop van je woning.

Prijsbepaling en presentatie

Een professionele makelaar zorgt voor een juiste prijsbepaling van je huis. Een correcte prijsstelling trekt meer potentiële kopers en kan de verkoopsnelheid beïnvloeden. Daarnaast zorgt de makelaar voor een aantrekkelijke presentatie van je woning, wat de verkoop bevordert.

Onderhandelingen en juridische kennis

Een andere belangrijke toegevoegde waarde is dat de makelaar de onderhandelingen beheert. Ze hebben de vaardigheid om te onderhandelen over de verkoopprijs zonder persoonlijk betrokken te raken. Ook beschikken ze over juridische kennis, wat essentieel is bij het opstellen van de koopovereenkomst.

De risico's van zelf verkopen

Tot slot, als je ervoor kiest om je huis zelf te verkopen, loop je het risico dat je te maken krijgt met onzichtbare kosten, zoals bijkomende juridische kosten. Daarnaast kan het onhandig onderhandelen leiden tot een lagere verkoopprijs. Het in de arm nemen van een goede makelaar in Blokker kan je dus veel potentiële problemen besparen.

Makelaars in Blokker vergelijken

Bij Huis Verkopen maken we het vergelijken van makelaars in Blokker eenvoudig. Dankzij onze uitgebreide statistieken krijg je inzicht in prestaties en vind je de makelaar die het beste bij jouw wensen aansluit.

 • Gratis waardebepaling van de makelaars
 • Bespaar op makelaarskosten
 • Ontvang gratis verkoopadvies
 • Vind de beste prijs-kwaliteit verhouding

Of je nou snelle verkoop of maximale verkoopopbrengst op het oog hebt, via Huis Verkopen koppelen we je eenvoudig aan de meest geschikte makelaar in Blokker. Ontdek welke partij jou de grootste kans biedt op je woning voor de maximale prijs te verkopen, passend bij je situatie en voorkeur.

Vergelijk makelaars in Blokker Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Blokker

Bepaal eerst wat voor soort ondersteuning je wenst van een makelaar. Bekijk de online beoordelingen en vergelijk de makelaars in Blokker op basis van hun services en kosten. De € 7.271 kunnen variëren per makelaar.

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Blokker zijn € 515 en de gemiddelde courtage is 1,11%. Accounting voor deze kosten kan leiden tot een gemiddelde totale kostprijs van € 7.271.

Bekijk de kosten, de lokale marktkennis van de makelaar, zijn verkoopstrategie en track record. Vraag om verkoopadvies om inzicht te krijgen in hoe de makelaar jouw woning zal verkopen.

Ja, het vergelijken van makelaars kan leiden tot een gemiddelde besparing van € 1.834 op makelaarskosten. Je krijgt ook een beter begrip van de tarieven en diensten die verschillende makelaars aanbieden.

Het is mogelijk, maar houd er rekening mee dat je dan zelf verantwoordelijk bent voor het hele proces. Een goede makelaar kan je tijd, moeite en uiteindelijk ook geld besparen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen