Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Zwaag

Je wilt je huis in Zwaag verkopen en zoekt een goede makelaar, maar welke kies je? Kijk naar ervaring, lokale marktkennis en klantreviews. Dit helpt je om een kundige makelaar te vinden die je optimaal begeleidt in het verkoopproces.

Over makelaars in Zwaag

Wil je meer weten over makelaars in Zwaag? Dan zit je goed. Wij hebben alle informatie over deze makelaars tot in detail bij de hand. Denk aan beoordelingen van eerdere klanten, de kennis die ze in huis hebben en succesverhalen van woningverkoop. Het vergelijken van makelaars geeft je de kans de juiste professional te kiezen die aan jouw behoeften voldoet. Door deze keuze kan de verkoop van je huis zo effectief en vlot mogelijk verlopen, resulterend in een hoge verkoopprijs.

Waar zou jij als potentiële woningverkoper benieuwd naar zijn bij het kiezen van een makelaar in Zwaag? Wil je weten welke makelaars de meeste huizen verkopen? Of welke de hoogste verkoopprijzen behalen? Misschien ben je meer geïnteresseerd in de klanttevredenheid of de manier waarop de makelaars omgaan met bezichtigingen? Maak je geen zorgen, al deze informatie wordt hier uitgebreid behandeld om je te helpen de beste keuze voor jou te maken.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.451
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 14.990
Besparing (gem.)
€ 1.387

Actueel

 • In de afgelopen periode is een courtage van 1,12% gangbaar geweest bij makelaars in Zwaag. Dit betekent dat bij een succesvolle verkoop van je huis een gedeelte van de verkoopwaarde naar de makelaar gaat.
 • De huidige gemiddelde verkoopprijs van een huis in Zwaag is € 486.721. Indien je geïnteresseerd bent in de specifieke prijs per vierkante meter, dat interessanter kan zijn, dan is deze prijs momenteel € 3.739. Voor meer informatie kun je de huizenprijzen bekijken.
 • Aangezien de tarieven van makelaars continu fluctueren, kan het vergelijken van makelaarstarieven behoorlijk interessant zijn. Door tarieven te vergelijken kun je mogelijk een gemiddelde besparing van € 1.387 realiseren als je je huis in Zwaag wilt verkopen.

Uitgelichte makelaars in Zwaag

In Zwaag tref je een gevarieerd aanbod van makelaars aan die zich specifiek richten op de verkoop van huizen. Hieronder presenteren we een selectie van deze verkoopmakelaars om je een idee te geven van de mogelijkheden. Het kan zeer verhelderend zijn om deze makelaars te vergelijken, omdat je dan dieper inzicht krijgt in de unieke diensten, prijzen en werkwijzen die elke makelaar hanteert.

John Greuter Makelaardij

Kies voor John Greuter Makelaardij, een betrouwbaar makelaarskantoor gevestigd aan de Oude Veiling in Zwaag. Als professioneel lid van Branchevereniging Vastgoedpro, biedt dit kantoor gedegen kennis en service binnen de vastgoedbranche. Ze staan klaar om jou deskundig te begeleiden bij elke stap van jouw vastgoedtraject. Met hun uitgebreide dienstverlening zorgen zij ervoor dat je altijd met vertrouwen en een goed gevoel van start kunt gaan.

Let op: naast de bovengenoemde makelaars zijn er in Zwaag nog meer verkoopmakelaars actief. Bij Huis Verkopen nemen we ze allemaal mee in onze vergelijking. De meest geschikte makelaar voor jouw situatie en woning hoeft niet per se in de genoemde lijst te staan. Maak gebruik van deze service en vind de makelaar die het beste bij jouw voorkeuren past.

Vergelijk makelaars in Zwaag Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Zwaag?

Een makelaar in Zwaag rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,12% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde woningprijs van € 486.721 in Zwaag komt dit neer op € 5.451 aan makelaarskosten (update april 2024).

Wanneer je van plan bent om je huis te verkopen in Zwaag, is het goed om te weten dat de meeste makelaars hier werken met de courtage. Dit is een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs van je huis, welke de makelaar als kosten rekent.

Let op: de courtages van makelaars in Zwaag verschillen gemiddeld 0,57%. Hierdoor kun je gemiddeld € 1.387 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Zwaag. Vergeet niet dat courtages niet vast zijn, ze worden altijd persoonlijk en op maat vastgesteld.

Kosten van makelaars in Zwaag

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.100
€ 5.600
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Zwaag

Het is goed om te weten dat wanneer je in Zwaag jouw woning wilt gaan verkopen, je rekening moet houden met opstartkosten. Deze kosten worden door de meeste makelaars gerekend om het proces van woningverkoop te starten. Opstartkosten zijn kosten die gemaakt worden voordat jouw woning daadwerkelijk in de verkoop gaat. Denk hierbij aan kosten voor het maken van professionele foto's, een gedetailleerde plattegrond, een meetrapport en advertentiekosten voor het promoten van jouw woning.

De gemiddelde opstartkosten van makelaars in Zwaag bedragen € 515. Let wel, dit is een gemiddelde. Afhankelijk van de makelaar en de specifieke diensten die je kiest, kunnen deze kosten hoger of lager uitvallen. Het is daarom verstandig om verschillende makelaars te vergelijken en goed op de hoogte te zijn van de diensten waarvoor je betaalt. Zo kun je een bewuste keuze maken en kom je niet voor financiële verrassingen te staan.

Intrekkingskosten van makelaars in Zwaag

Wanneer je jouw woning in Zwaag te koop zet met behulp van een makelaar, is het belangrijk om te weten dat er mogelijke extra kosten zijn als je besluit de verkoop voortijdig te stoppen. Veel makelaars rekenen namelijk zogeheten intrekkingskosten wanneer je de verkoop annuleert. Dit zijn kosten die de makelaar in rekening brengt als compensatie voor de tijd en het werk dat zij reeds in de verkoop van jouw huis hebben geïnvesteerd.

Intrekkingskosten kunnen verschillende redenen hebben. Misschien heb je van gedachten veranderd over het verkopen van je woning, ben je niet tevreden met de service van de makelaar of zijn er onverwachte persoonlijke omstandigheden die verkoop moeilijk maken. Wat de reden ook is, het is van belang om vooraf duidelijk te krijgen wat de voorwaarden zijn, om zo onaangename financiële verrassingen te voorkomen.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Zwaag met een vast tarief

In Zwaag zijn er diverse makelaars die met een vast tarief werken. Een groot voordeel hiervan is dat je van tevoren weet wat de kosten zullen zijn, ongeacht hoe lang het verkoopproces duurt of de uiteindelijke verkoopprijs van je woning is. Hierdoor kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan. De gemiddelde intrekkingskosten zijn € 3.250 (update: april 2024).

Echter, een vast tarief kan soms ook een nadeel zijn. Stel dat je woning voor een aanzienlijk hoger bedrag wordt verkocht dan voorzien, dan draag je nog steeds hetzelfde bedrag af aan de makelaar. Laten we zeggen dat de verkoopprijs van je woning €400.000 is, met een vast makelaarstarief van €3.000. In dat geval is het tarief nog geen 1% van de totale verkoopprijs. Als de prijs van je woning echter verdubbelt naar €800.000, maar het tarief gelijk blijft, daalt het percentage dat je aan de makelaar betaalt drastisch. Dit kan nadelig zijn als de makelaar veel werk heeft verricht voor de verkoop.

Tip: Ben je aan het overwegen om met een makelaar te werken? Vraag dan of ze met een vast tarief of een courtage werken. Als ze met een vast tarief werken, controleer dan het gemiddelde tarief in jouw regio. Wees ook niet bang om te onderhandelen over het tarief, zeker als je woning veel waard is.

4 feitjes over makelaars in Zwaag

 • Er heeft een onderzoek plaatsgevonden naar de voorkeuren van huiseigenaren in Zwaag. Maar liefst 91% geeft aan dat zij eerder kiezen voor een full-service makelaar dan een internetmakelaar.
 • In Zwaag is daadwerkelijk gemeten dat een huis, met behulp van een makelaar, gemiddeld 45% sneller van de hand gaat dan bij het ontbreken van een makelaar.
 • Interessant is dat huizen in Zwaag, wanneer er een makelaar bij betrokken is, met een gemiddeld percentage van 16% winstgevender worden verkocht dan zonder tussenkomst van een makelaar.
 • Velen denken misschien dat verkopers in Zwaag focussen op het vinden van de voordeligste makelaar. Echter, in de praktijk is het zo dat ze veelal gaan voor de makelaar met bewezen verkoopprestaties, daar een hogere verkoopprijs zwaarder weegt dan het besparen op makelaarskosten.

Wat levert de beste makelaar in Zwaag op?

Met zoveel makelaars actief in Zwaag, is het goed om te weten dat hun prestaties kunnen variëren. Het is daarom raadzaam om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken voordat je er een kiest om jouw woning te verkopen. Op deze manier kun je profiteren van een makelaar die bovengemiddelde resultaten behaalt.

Dit is hoe je de beste makelaars in Zwaag herkent:

 • Bovengemiddelde verkoopprijzen: Onze gegevens tonen aan dat de beste makelaars in Zwaag huizen verkopen voor een prijs die gemiddeld € 12.623 hoger is dan de gemiddelde verkoopprijzen van andere makelaars. Hierbij houden we rekening met huizen van verschillende prijsklassen.
 • Snelle verkoop: Daarnaast blijkt uit onze statistieken dat de meest succesvolle makelaars in Zwaag woningen gemiddeld 14 dagen sneller verkopen dan hun collega’s. Dit komt doordat zij de woningen correct waarderen en zo sneller tot een succesvolle verkoop kunnen komen.

De beste makelaar in Zwaag vinden

De beste makelaar in Zwaag is de makelaar die naadloos aansluit bij jouw woning en persoonlijke situatie. Het gaat tenslotte om het maximale resultaat: een succesvolle verkoop die past bij jouw wensen en eisen.

Met ons vergelijkingsformulier kun je makelaars in Zwaag eenvoudig vergelijken. Hierdoor vind je een makelaar die perfect aansluit bij jouw woning, situatie en voorkeuren, en die bovendien bovengemiddeld presteert in Zwaag.

Waar moet je op letten bij makelaars in Zwaag?

Bij het kiezen van een makelaar in Zwaag voor de verkoop van je huis, zijn er vijf punten waar je op moet letten:

Persoonlijke klik

De makelaar is degene die je huis gaat verkopen, dus het is belangrijk dat er een goede persoonlijke klik is. Voel je je op je gemak bij de makelaar en is er vertrouwen?

Kennis van de lokale markt

Een makelaar met kennis van de lokale markt in Zwaag is van grote waarde. Deze kent de actuele prijzen en weet wat er speelt in de woningmarkt van Zwaag.

Verkoopplan

Kijk of de makelaar een helder en realistisch verkoopplan heeft. Hoe gaat hij ervoor zorgen dat jouw woning opvalt tussen al het andere aanbod?

Communicatie

Een goede communicatie is essentieel. Informeert de makelaar je regelmatig over de voortgang? Reageert hij snel op je vragen en is hij goed bereikbaar?

Vergoeding

Tenslotte is het belangrijk om helderheid te hebben over de vergoeding. Wat krijg je precies voor het afgesproken bedrag en zijn er extra kosten waar je rekening mee moet houden?

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In Zwaag zijn diverse makelaars actief die aangesloten zijn bij de NVM, VBO en VastgoedPRO. Deze organisaties staan bekend om hun strenge kwaliteitseisen en gedegen opleidingen. Het kiezen van een makelaar van een van deze verenigingen kan je veel voordelen bieden.

De NVM, of Nederlandse Vereniging van Makelaars, werd opgericht in 1898 en heeft sindsdien een sterke reputatie opgebouwd in de vastgoedwereld. Makelaars die hierbij aangesloten zijn, volgen regelmatig bijscholing om hun kennis op peil te houden. VBO en VastgoedPRO hebben vergelijkbare kwaliteitseisen.

Wat doet een makelaar in Zwaag?

Aan het denken om jouw woning in Zwaag te verkopen? Een kundige makelaar kan een enorm verschil maken. Hij of zij neemt je heel wat zorgen uit handen en kan je begeleiden tijdens het hele proces.

Denk aan het opstellen van een realistische vraagprijs, het organiseren van bezichtigingen en het beheren van de onderhandelingen. Voorbeelden waaruit blijkt dat de hulp van een makelaar waardevol kan zijn.

 • Het bepalen van de vraagprijs op basis van marktkennis.
 • Professionele foto's maken en jouw woning aantrekkelijk presenteren.
 • Organiseren van bezichtigingen en daarbij potentiële kopers rondleiden.
 • Voeren van de onderhandelingen met kopers of hun makelaars.
 • Afhandelen van het papierwerk, inclusief het opstellen van de koopovereenkomst.

Waarom een makelaar in Zwaag inschakelen?

Als je de verkoop van jouw woning in Zwaag wilt regelen, is een makelaar een onmisbare ondersteuning. Een makelaar neemt niet alleen veel werk uit handen maar bezit ook de benodigde kennis en ervaring om het proces soepel te laten verlopen. De werkzaamheden van een makelaar zijn onder te verdelen in verschillende fasen. Laten we deze fasen eens nader bekijken.

Waarde woning bepalen

Een sterke start van de verkoophandelingen is het vaststellen van een goede vraagprijs. Jouw makelaar houdt rekening met de waarde van de woning en de huidige huizenmarkt voor het bepalen hiervan. Dit is een zeer belangrijke stap, het bepaalt immers in belangrijke mate hoe gemakkelijk en snel je woning wordt verkocht.

Marketing en promotie

De volgende stap omvat het promoten van de woning. Dit wordt gedaan door professionele foto's te maken, een pakkende tekst te schrijven en een verkoopbord te plaatsen. Daarnaast plaatst de makelaar de woning ook op Funda en andere woningwebsites om zo veel mogelijk bereik te krijgen.

Coordineren van bezichtigingen

Wanneer potentiële kopers interesse hebben, is de volgende taak van de makelaar het coördineren van bezichtigingen. Hij leidt de kopers rond en beantwoordt vragen die ze kunnen hebben over de woning. Hiermee neemt hij jou veel werk en zorgen uit handen.

Afronden van de verkoop

Ten slotte, bij het accepteren van een bod, helpt de makelaar je bij het afronden van de verkoop. Dit betreft het opstellen van het koopcontract en begeleiden naar de notairele overdracht. Een makelaar zorgt er dus niet alleen voor dat jouw woning wordt verkocht, maar ook voor een vakkundige en zorgeloze afhandeling.

Informatie over Zwaag

Zwaag is een klein, historisch dorp gelegen in de gemeente Hoorn in Noord-Holland. Kenmerkend zijn de oude stolpboerderijen en de jaarlijkse carnavalsoptocht.

Voorheen was Zwaag een agrarisch gebied, maar na de Tweede Wereldoorlog heeft het dorp zich snel ontwikkeld. Bedrijvigheid en woningbouw hebben in hoge mate bijgedragen aan deze groei.

De ruim 3.000 inwoners van Zwaag genieten van de aangename mix van landelijkheid en stedelijke voorzieningen in de nabijheid van Hoorn.

Weetje: de huizenmarkt in Zwaag zit niet stil. Merkbaar is dat er een levendige activiteit is rondom het kopen en verkopen van woningen. Bekijk de huidige stand van zaken van de woningmarkt in Zwaag.

Makelaars in Zwaag vergelijken

Verkoopmakelaars vergelijken in Zwaag was nog nooit zo eenvoudig. Via Huis Verkopen kun je op basis van lokale statistieken de beste keuzes maken voor de verkoop van jouw woning.

 • Optimaliseer makelaarskeuze
 • Besparen op makelaarskosten
 • Gratis en vrijblijvend advies
 • Onafhankelijk platform

We analyseren grondig de prestaties van alle makelaars in Zwaag. Dit doen we aan de hand van hun verkoopopbrengst en snelheid. Jouw voorkeuren en de karakteristieken van jouw woning bepalen welke makelaar het beste bij jou past. Zo haal je maximaal profijt uit de verkoop van jouw woning.

Vergelijk makelaars in Zwaag Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Zwaag

De gemiddelde makelaarskosten in Zwaag liggen rond de € 5.451. Dit varieert echter per woning en makelaar. Overweeg daarom altijd om meerdere lokale makelaars te vergelijken.

In Zwaag duurt het gemiddeld 60 dagen om een huis te verkopen. Dit is sterk afhankelijk van de marktcondities en de kwaliteit van de makelaar.

Je kunt een goede makelaar vinden door verschillende makelaars in Zwaag te vergelijken. Let daarbij op zaken zoals hun tarieven, dienstverlening en verkoopresultaten.

Ja, sommige makelaars in Zwaag hanteren een vaste prijs. Het gemiddelde tarief van makelaars met een vaste prijs in Zwaag is € 3.250. Het is echter belangrijk om naar de gehele dienstverlening te kijken.

De gemiddelde verkoopprijs van huizen in Zwaag is € 486.721. Dit is echter afhankelijk van factoren zoals de grootte en locatie van het huis.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen