Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Volendam

Tijdens het proces van je woning in Volendam op de markt zetten, dien je rekening te houden met diverse aspecten. De presentatie van je huis is belangrijk, alsook de juiste prijsstelling. Het inschakelen van een lokale makelaar kan je daarbij aanzienlijk helpen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Volendam

Als je ervoor kiest om je huis in het pittoreske Volendam te verkopen, zullen er vele doelen zijn die je hoopt te bereiken. Hoogstwaarschijnlijk waag je deze stap voor de maximale winst uit jouw investering, de verkoop in een zo kort mogelijk tijdsbestek, en de vlotte overgang naar jouw volgende woonplek. Misschien is het wel jouw doel om een groter huis te kunnen veroorloven, of juist een woning in een andere stad of zelfs een ander land. Wonen is tenslotte een intieme en persoonlijke ervaring, en de verkoop van jouw huis in Volendam herbergt mogelijkheden.

Maar hoe zit het nou echt met de huizenmarkt in Volendam? Je vraagt je misschien af hoe snel de huizen hier doorgaans worden verkocht, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is en hoeveel je zou kunnen besparen door makelaars te vergelijken. Er is ongetwijfeld een schat aan informatie waar je benieuwd naar bent, en dat begrijpen we. Hieronder leggen we je graag uit wat de actuele cijfers zijn over de woningmarkt in Volendam:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
48 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 398.376
Besparing (gem.)
€ 1.096

Je huis snel verkopen in Volendam

Het verkopen van een woning in Volendam kan soms even duren. Met een gemiddelde verkooptijd van 60 dagen komt er veel kijken bij een succesvolle verkoop. Je wilt natuurlijk het liefst dat je huis snel verkocht wordt, dus hoe pak je dat aan?

 1. Lokale marktkennis is onmisbaar in het snel verkopen van een woning. Het inwinnen van verkoopadvies bij een ervaren, lokale verkoopmakelaar kan de verkoopsnelheid aanzienlijk bevorderen. De diepgaande kennis en het bestaande netwerk van de makelaar kunnen een positieve invloed op de verkoop hebben.
 2. Besteed veel aandacht aan de presentatie van de woning. Een nette, opgeruimde woning trekt sneller potentiële kopers. Denk aan een verzorgde tuin, een frisse lik verf waar nodig en het depersonaliseren van de inrichting. Een huis dat instapklaar lijkt, spreekt sneller aan.
 3. Correcte prijsstelling is vaak de sleutel tot snelle verkoop. Zorg ervoor dat de vraagprijs in lijn is met vergelijkbare woningen in het gebied. Een te hoge vraagprijs kan potentiële kopers afschrikken en het verkoopproces vertragen.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Volendam

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Volendam op?

De gemiddelde opbrengst bij het verkopen van een huis in Volendam is momenteel € 398.376. Dat bedrag is een indicatie, en kan natuurlijk per huis en omstandigheden verschillen. De staat van het huis, de vraag en aanbod op de markt en de ligging van de woning zijn factoren die de uiteindelijke verkoopsom kunnen beïnvloeden.

Daarnaast is de gemiddelde prijs per vierkante meter op dit moment in Volendam € 3.474. Dit is gebaseerd op data van de afgelopen drie maanden in Volendam. Dit geeft je een beter beeld hoeveel je daadwerkelijk kunt vragen voor je woning op basis van de omvang van het huis en de grond erbij.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Volendam

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.100
€ 3.400
€ 3.600

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Volendam bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Volendam.

Feitjes over Volendam

 • Volendam is bekend om zijn traditionele klederdracht.
 • Het is de geboorteplaats van vele bekende Nederlandse muzikanten.
 • De plaats trekt jaarlijks zo'n 1,5 miljoen toeristen.

Tips om je woning te verkopen in Volendam

Het verkopen van je huis in het pittoreske Volendam kan een uitdaging zijn, gezien de specifieke markt en de unieke ligging aan het water. Hieronder vind je unieke tips die je kunnen helpen om je woning in Volendam succesvol te verkopen.

 • Lokale stijl: Zorg dat je huis de Volendamse bouwstijl representeert. Kopers zijn vaak op zoek naar een woning die de traditionele uitstraling van deze plek uitdraagt.
 • Waterzicht: Als je een huis met een zicht op het water hebt, accentueer dit dan in je verkoopcommunicatie. Dit kan een onweerstaanbare aantrekkingskracht hebben op potentiële kopers.
 • Fotografie: Schakel een professionele vastgoedfotograaf in. Hoogwaardige foto's, al dan niet gemaakt bij goed weer of tijdens zonsondergang, kunnen de schoonheid van je woning echt benadrukken.
 • Lokale makelaar: Overweeg een lokale makelaar in te zetten. Zij kennen de lokale markt, tradities en gebruiken en zijn daarom uiterst effectief in de verkoop van woningen in deze regio.
 • Uitstraling: Zorg dat de buitenkant van je huis er piekfijn uitziet. Een frisse laag verf en een verzorgde tuin kunnen een wereld van verschil maken voor een potentiële koper.
 • Persoonlijk verhaal: Deel je eigen ervaringen en verhalen over het wonen in Volendam. Dit kan een potentiële koper een gevoel van verbondenheid geven en hem of haar over de streep trekken.

Ontdek jouw stappenplan in Volendam:

 • Speciaal op maat gemaakt stappenplan voor jouw woning
 • Interactief en gratis tool om de verkoop te beheren
 • Verschaft overzicht, voorkomt vergeten stappen in het proces
 • Mogelijkheid om duizenden euro's te besparen bij de verkoop
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Volendam?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Volendam kost je als verkoper gemiddeld € 5.690. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Volendam In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 398.376) € 4.621
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.690

Kosten van makelaars in Volendam

Bij het verkopen van je huis in Volendam, zul je ontdekken dat makelaars verschillende kostenstructuren hanteren. De meest voorkomende kostenpost is de courtage, oftewel de provisie van de makelaar. Deze courtage wordt uitgedrukt in een percentage, namelijk 1,16%, van de uiteindelijke verkoopprijs van je woning.

Naast de courtage rekenen de meeste makelaars in Volendam ook opstartkosten. Deze kosten komen gemiddeld neer op: € 515. Afhankelijk van de makelaar en de verkoopstrategie kunnen er nog aanvullende kosten zijn. Het is daarom altijd belangrijk om grondig beoordelingen en diensten van verschillende makelaars te vergelijken, vóór je een beslissing neemt.

Lees meer over makelaars in Volendam.

Andere kosten bij verkoop

Energielabel

Als woningverkoper ben je verplicht om een geldig energielabel te hebben. Het label is maximaal tien jaar geldig en geeft inzicht in de energiezuinigheid van je huis. De kosten voor het aanvragen of vernieuwen van een energielabel kunnen variëren.

Heb je al eens een energielabel aangevraagd en weet je niet zeker of het nog geldig is? Je kunt dit heel gemakkelijk controleren via onze website. Zorg ervoor dat dit op orde is voordat je je huis in de verkoop zet.

Verkoopstyling en onderhoud

Investeren in verkoopstyling en klein onderhoud kan je woning aantrekkelijker maken voor potentiële kopers. Het heeft vaak een positief effect op de uiteindelijke verkoopprijs. Denk bij onderhoud aan het aanpakken van achterstallige klusjes zoals het fixen van een lekkende kraan en bij verkoopstyling aan een frisse en neutrale inrichting.

De gemiddelde kosten voor deze voorbereidingen hangen af van de staat en grootte van je woning. De gemiddelde prijs voor verkoopstyling en klein onderhoud is € 875.

Overdrachtsbelasting

Hoewel de overdrachtsbelasting vaak wordt betaald door de koper, zijn er uitzonderingen waardoor je als verkoper ook met deze kosten te maken kan krijgen. Bijvoorbeeld als je een woning verkoopt die je korter dan zes maanden geleden hebt gekocht, betaal je in principe de overdrachtsbelasting zelf.

Overdrachtsbelasting wordt berekend over de verkoopprijs van de woning en het tarief is sterk afhankelijk van de specifieke situatie. Informeer bij je makelaar of notaris naar de exacte regels.

Wanneer mijn huis verkopen in Volendam?

De huidige woningmarkt lijkt gunstig voor wie overweegt zijn huis in Volendam te verkopen. Maar vraag je je af hoe je dit het best aanpakt? Een lokale makelaar kan je hierbij uitstekend adviseren: zij kennen de Volendamse markt als geen ander, zien kansen en kunnen je helpen om uit de verkoop te halen wat erin zit.

Vergelijk verschillende makelaars om zeker te zijn van de juiste aanpak. Niet iedere makelaar werkt hetzelfde en ieder heeft mogelijk andere kansen voor ogen voor jouw woningverkoop, zeker in een bewegende markt als die van april 2024. Een goed vergelijk biedt dus alleen maar voordelen!

Vergelijk makelaars in Volendam Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

De verkoop van je woning is een grote en belangrijke stap. Je wilt alles tot in de details goed regelen zonder dat je iets over het hoofd ziet. Het stappenplan van Huis Verkopen maakt dit mogelijk. Door de heldere en overzichtelijke stappen is het eenvoudig om te volgen en je weet zeker dat je aan alles denkt. Het is niet alleen makkelijk, maar ook nog eens verstandig om dit stappenplan te gebruiken.

Statistieken voor lokale makelaars

Bij Huis Verkopen vergelijk je lokale makelaars op basis van hun prestaties. Door de bijgehouden statistieken, zoals verkoopopbrengst en snelheid, vind je de beste makelaar voor jou in Volendam.

Kosten besparen

Dankzij het Huis Verkopen stappenplan bespaar je op je makelaarskosten. Je vergelijkt dienstverleners zoals makelaars en energieadviseurs op tarieven en beschikbaarheid. Als verkoper bespaar je hierdoor kosten.

100% onafhankelijk

Huis Verkopen is het grootste platform op het gebied van het regelen van de verkoop van je huis. Wij zijn 100% objectief en onafhankelijk. We bestrijden misinformatie in de markt en staan voor het belang van verkopers zoals jij.

Overzicht behouden

Met het interactieve Huis Verkopen stappenplan weet jij waar je op moet letten tijdens het verkoopproces. Je regelt alles op één plek, bent altijd goed geïnformeerd en vinkt iedere voltooide stap eenvoudig af. Dit helpt je het overzicht te behouden.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Volendam

Het is essentieel om verschillende documenten, zoals een geldig identiteitsbewijs, koopcontract, hypotheekakte, energielabel en informatie over eventuele verbouwingen te hebben voor de verkoop. Een uitgebreide lijst van de benodigde documenten kun je online vinden.

De snelheid waarmee je huis verkocht wordt hangt af van meerdere elementen, waaronder de vraagprijs, de staat van het huis en de marktomstandigheden. Het artikel op onze site geeft meer details.

De vraagprijs van je huis is gebaseerd op onder andere recente verkoopgegevens van vergelijkbare woningen, de locatie, de grootte en de staat van het huis. Lees meer op onze pagina over de vraagprijs.

Wanneer je jouw huis verkoopt en gaat verhuizen, heb je een aantal zaken te regelen. Denk aan het doorgeven van adreswijzigingen, regelen van de verhuizing, inschrijven bij de nieuwe gemeente en nog veel meer. Lees onze verhuischecklist om niets te vergeten.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen