Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Volendam

Zoek je naar een betrouwbare verkoopmakelaar in Volendam? Realiseer je dat elke makelaar een eigen verkoopstrategie hanteert. Het is van belang om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken om te verzekeren dat je de match vindt die optimaal resultaat uit de verkoop trekt.

Over makelaars in Volendam

Makelaars in Volendam zijn net zo divers als de huizen die ze te koop zetten. Ze verschillen in hun werkwijze, de kosten die ze in rekening brengen en de verkoopresultaten die ze bereiken. Maar ook op gebieden als klantenservice, mate van transparantie en regionale kennis kunnen er significante verschillen zijn. Door makelaars te vergelijken, krijg je een duidelijk beeld van de verschillende opties en ben je in staat om de makelaar te kiezen die het beste bij jouw specifieke situatie en wensen past. Dit kan je niet alleen geld besparen, maar ook extra gemoedsrust geven in het soms uitdagende proces van een woning verkopen.

Je vraagt je waarschijnlijk af: wat zijn de kosten van de beste makelaars in Volendam? Hoe effectief onderhandelen ze over de verkoopprijs en hoeveel kan ik besparen door makelaars te vergelijken? Hoe snel slagen zij erin om een woning te verkopen? En hoe tevreden zijn voorgaande klanten met hun dienstverlening? Dit zijn allemaal geldige vragen waarvan de antwoorden een directe impact kunnen hebben op je woningverkoop. Hieronder vind je de actuele cijfers over de beste makelaars in Volendam:

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.621
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 12.708
Besparing (gem.)
€ 1.096

Actueel

 • Als je van plan bent jouw huis in Volendam te verkopen, let dan op de makelaarskosten. Makelaars in deze regio rekenen courtages die variëren van 1,00% tot 1,55%. Dit zijn de percentages die je momenteel kunt verwachten in april 2024.
 • Een andere factor die van invloed is op de verkoop, is de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Volendam. Op dit moment is deze prijs ongeveer € 3.474 euro. Voor meer informatie over dit onderwerp, kun je deze pagina over de verkoopprijzen in Volendam bezoeken.
 • Overweeg ook dat de tarieven van makelaars in Volendam voortdurend veranderen en het is daarom zinvol om tarieven te vergelijken. Door de tarieven van verschillende makelaars in Volendam te vergelijken, kun je gemiddeld € 1.096 euro besparen.

Uitgelichte makelaars in Volendam

Er heerst een levendige woningmarkt in Volendam, waar diverse deskundige makelaars klaarstaan om je bij te staan bij de verkoop van je woning. Zoek echter niet lukraak naar een makelaar, maar neem je tijd om een weloverwogen keuze te maken. Het is raadzaam om makelaars in Volendam objectief te vergelijken, let daarbij op zaken zoals de kosten, hun verkoopresultaten en de beoordelingen van voorgaande klanten.

Logo nemassdeboer

nemassdeboer

Bij nemassdeboer staat ontzorging in de verkoop, aankoop en verhuur van woningen centraal. Met ruim 25 jaar ervaring in Edam-Volendam en omstreken, is het team van 40 adviseurs gespecialiseerd in financieel advies, taxaties en het aanbieden van bedrijfsruimtes en kantoren. De door NVM erkende makelaar krijgt een hoge beoordeling van 9.4 op Funda, wat hun competentie in de branche bevestigt. Sta je voor een financiële beslissing? nemassdeboer helpt jou bij elke stap.
Logo RC Makelaars

RC Makelaars

RC Makelaars is een creatieve en persoonlijke makelaar, actief 7 dagen per week in Edam-Volendam en omstreken. Hun visie: een huis is niet alleen een investering, maar vooral een thuis. Met ervaring sinds 1999 in makelaardij, taxaties en financiële dienstverlening, voorzien zij je van transparante informatie en adviseren je bij aankoop, verkoop, verhuur en taxaties. Je vindt hen in de Papaverstraat in Volendam.
Logo Steur Makelaars

Steur Makelaars

Steur Makelaars, actief sinds 1963, is een gewaardeerde naam in de woning- en bedrijfsmakelaardij in Edam-Volendam en omstreken. Met zijn eerlijke en persoonlijke benadering, helpt dit kantoor je met verkoop, aankoop, verhuur, taxaties en financieel advies. Onafhankelijkheid is hun kracht, waardoor ze voor jou de beste opties kunnen vergelijken. Het team van Steur Makelaars bestaat uit zes professionals, die gemiddeld een Funda beoordeling van 9,3 ontvangen. Je bent welkom op Julianaweg 73 in Volendam.

Let op: Er zijn nog meer verkoopmakelaars actief in Volendam dan in de voorgaande lijst. Wij van Huis Verkopen nemen alle makelaars in Volendam mee in onze vergelijking. De meest geschikte makelaar voor jouw situatie kan dus net buiten dit overzicht staan. Een goede vergelijking helpt je bij het vinden van de juiste match.

Vergelijk makelaars in Volendam Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Volendam?

Een makelaar in Volendam rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,16% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 398.376 in Volendam komt dit neer op € 4.621 aan makelaarskosten (update april 2024).

Het is belangrijk om te begrijpen dat een makelaar zijn prijsvoorstel baseert op de waarde van je woning. Dit komt doordat de inzet en behoefte aan specialistische kennis kan variëren afhankelijk van de unieke eigenschappen van jouw woning. We adviseren je daarom om tarieven op te vragen bij meerdere makelaars.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Volendam 0,55% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.096 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. Het vergelijken van makelaars geeft inzicht in de tarieven en kan leiden tot forse besparingen op je makelaarskosten.

Kosten van makelaars in Volendam

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.700
€ 4.700
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Volendam

Wanneer je jouw huis wilt gaan verkopen, zul je merken dat de meeste makelaars in Volendam zogeheten opstartkosten in rekening brengen. Dit zijn feitelijk voorschotkosten die de makelaar gebruikt om de verkoop van jouw woning op te starten. Denk daarbij aan kosten voor het maken van foto's, het opstellen van een verkoopbrochure, en de plaatsing van jouw woning op een woningzoeksite.

De hoogte van deze opstartkosten kan per makelaar aanzienlijk verschillen. Daarom is het verstandig om vooraf een goed beeld te krijgen van de tarieven per makelaar. Wil je hier zelf inzicht in krijgen? Op de pagina waar je de tarieven kunt opvragen kun je gratis en vrijblijvend verschillende tarieven van makelaars in Volendam aanvragen. Zo krijg je een duidelijk beeld van de totale kosten, inclusief de mogelijke opstartkosten.

Intrekkingskosten van makelaars in Volendam

Als je besluit om je woning in Volendam te verkopen, is het belangrijk om rekening te houden met mogelijke kosten die makelaars kunnen rekenen. Een van deze kostenposten is de zogenaamde intrekkingskosten. Dit zijn kosten die je moet betalen als je besluit de woning voortijdig uit de verkoop te halen. Het kan voorkomen dat je gedurende het verkoopproces van gedachten verandert; misschien ontvang je geen aantrekkelijke aanbiedingen, of je besluit om persoonlijke redenen toch in de woning te blijven wonen.

Over het algemeen kunnen makelaars in Volendam je intrekkingskosten in rekening brengen als je de verkoop van je woning opschort, voordat de woning daadwerkelijk is verkocht. Dit betekent in feite dat je betaalt voor het werk dat de makelaar tot dusver heeft verricht, zonder dat dit resulteert in een voltooide verkoop. De gemiddelde intrekkingskosten voor makelaars in Volendam bedragen momenteel € 500. Het is echter verstandig om dit bij het kiezen van je makelaar te verifiëren en in het contract vast te leggen.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Volendam met een vast tarief

Er zijn ook makelaars in Volendam die werken met een vast tarief. Dit kan een fijne zekerheid zijn, omdat je van tevoren precies weet wat je gaat betalen voor de bemiddeling bij de verkoop van jouw woning. Het gemiddelde vaste tarief dat makelaars in Volendam hanteren is € 3.250 (update: april 2024).

Hoewel een vast tarief duidelijkheid biedt, kan het soms een nadeel zijn. Stel, een makelaar verkoopt jouw woning voor 300.000 euro en hanteert een vast tarief van 3.500 euro. Als de makelaar jouw woning voor 400.000 euro verkoopt blijft het tarief hetzelfde. In dat geval is een vast tarief in verhouding duurder dan wanneer de makelaar met een courtage van bijvoorbeeld 1% zou werken.

Tip: De meerderheid van de verkopers in Volendam kiest voor een makelaar die op basis van courtage werkt. De reden hiervoor is dat zij een hogere verkoopprijs belangrijker vinden dan de zekerheid van een vast tarief. Bij een courtage profiteert de makelaar immers ook van een hogere verkoopprijs, wat een extra stimulans kan vormen om zijn best te doen.

4 feitjes over makelaars in Volendam

 • Bij het kiezen van een makelaar in Volendam raadplegen de meeste verkopers gemiddeld drie verschillende makelaars voor een deskundig verkoopadvies alvorens een definitieve keuze te maken. Interesse in een professioneel verkoopadvies? Bezoek dan de volgende pagina om verkoopadvies aan te vragen.
 • De geschatte woningwaarde in Volendam door afzonderlijke makelaars kan enorm verschillen. Het verschil kan zo maar lopen tot een bedrag van wel 27.000 euro. Een nauwkeurige gratis waardebepaling, uitgevoerd door diverse makelaars, kun jehier aanvragen.
 • Wanneer je werkt met een makelaar bij de verkoop van je woning in Volendam, realiseer je doorgaans een hogere verkoopwinst. Het verschil kan oplopen tot wel 9% extra ten opzichte van eigen verkoop.
 • De gemiddelde courtage voor de duurste makelaar in Volendam is 1,55%. Echter, de meeste makelaars in deze pittoreske plaats hanteren aanzienlijk lagere tarieven.

Wat levert de beste makelaar in Volendam op?

In de charmante coulissen van Volendam heeft de juiste makelaar een merkbare impact op jouw woningverkoop. Het verschil tussen een doorsnee en een voortreffelijke makelaar vertaalt zich vaak in een hogere verkoopprijs voor jouw woning.

De criteria om onderscheid te maken tussen de makelaars in Volendam zijn:

 • Een doorslaggevend kenmerk dat naar voren komt uit onze seminar statistieken, is dat de uitmuntende makelaars in Volendam, rekening houdend met de verschillende prijsklassen, jouw huis voor een gemiddeld hoger bedrag van € 11.413 weten te verkopen dan hun tegenhangers.
 • Makelaars, die hun expertise gebruiken om een woning adequaat te taxeren, hebben doorgaans een kortere verkoopperiode. Statistieken ondersteunen dit: de snelste makelaars in Volendam verkopen de woningen gemiddeld in slechts 15 dagen vlotter dan de concurrentie. Dat aanmerkelijke verschil kan jouw verkoopproces verlichten.

De beste makelaar in Volendam vinden

Wanneer je zoekt naar de beste makelaar in Volendam, dan kom je bij ons op de juiste plek. Wij houden continu alle verkoopstatistieken van alle makelaars in Volendam en omgeving bij. Dankzij deze inzichten weten we precies welke makelaar het meest succesvol is.

Natuurlijk is het eveneens belangrijk dat de makelaar passend is voor jouw specifieke situatie en voorkeuren. Om die reden raden we je aan om makelaars te vergelijken. Zo vind je gegarandeerd een makelaar die perfect aansluit op jouw wensen en situatie.

Waar moet je op letten bij makelaars in Volendam?

Bij het kiezen van de geschikte makelaar in Volendam voor de verkoop van je huis zijn er een aantal dingen waar je op moet letten:

Kennis van de lokale markt

Het is belangrijk dat de makelaar goed thuis is in de lokale markt van Volendam. Zo kan hij je het beste adviseren over de prijs en de verkoopstrategie.

Communicatie en bereikbaarheid

Goede communicatie met je makelaar is essentieel. Let erop of de makelaar goed bereikbaar is en frequent communiceert over hoe de verkoop verloopt.

Ervaring en verkooptijden

Ervaring is een andere belangrijke factor. Kijk naar de gemiddelde verkooptijden van de makelaar en hoeveel huizen hij al succesvol heeft verkocht in Volendam.

Vergelijk makelaarstarieven

Ook is het van belang om te weten wat de makelaar in rekening brengt voor zijn diensten. Je kunt dit eenvoudig te weten komen door gebruik te maken van onze vergelijkingsformulier.

Reviews en referenties

Een makelaar met veel positieve reviews en referenties kan meer vertrouwen wekken. Lees de ervaringen van eerdere klanten om een goed beeld te krijgen van de dienstverlening.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In het pittoreske Volendam vind je diverse makelaars. Een aantal hiervan zijn aangesloten bij brancheverenigingen zoals de NVM, VBO en VastgoedPRO. Maar waarom zou je voor een makelaar kiezen die bij één van deze brancheverenigingen is aangesloten?

Een lidmaatschap bij deze brancheverenigingen geeft allereerst een garantie op een stukje kwaliteit. De makelaar moet voldoen aan strenge eisen op het gebied van opleiding, ervaring en gedrag. Daarnaast is er een goede klachten- en geschillenregeling, wat een extra zekerheid biedt bij onvoorziene omstandigheden.

Wat doet een makelaar in Volendam?

Een makelaar in Volendam begeleidt je in het hele proces van het verkopen van jouw huis. Ze hebben kennis van de lokale woningmarkt, waardoor ze een realistische vraagprijs kunnen bepalen.

Hun kennis en ervaring zorgen ervoor dat jouw huis op de juiste manier gepresenteerd wordt en de onderhandelingen soepel verlopen. Zelfs na de verkoop bieden ze ondersteuning bij de juridische en administratieve afwikkeling.

 • Marktanalyse en bepaling vraagprijs
 • Professionele presentatie van de woning
 • Bezichtigingen organiseren en begeleiden
 • Onderhandelingen voeren met potentiële kopers
 • Afronden van de verkoop en nazorg

Waarom een makelaar in Volendam inschakelen?

Een goede makelaar in Volendam kan een groot verschil maken bij de verkoop van je huis. Deze professional brengt naast kennis van de lokale markt, uitgebreide ervaring in het vak mee. De makelaar kent de woningmarkt in Volendam door en door, waardoor hij precies weet hoe de prijzen zich ontwikkelen, welke vraagprijzen realistisch zijn en op welke manier je huis het beste aantrekkelijk gemaakt kan worden voor potentiële kopers. Op basis van deze expertise kan hij je huis snel en voor de best mogelijke prijs verkopen. Ben je op zoek naar een goede makelaar? Ga dan zelf actief op zoek naar de juiste kandidaat via de website goede makelaar vinden.

Marktkennis van Volendam

De lokale marktkennis van de makelaar speelt een sleutelrol bij de verkoop van je huis. Zo weet hij hoe de huizenmarkt in Volendam beweegt en kan hij deze inzichten gebruiken om de beste vraagprijs voor je woning vast te stellen.

Efficiënte verkoopstrategie

Een makelaar helpt bij het opstellen van een verkoopstrategie die past bij jouw doelen. Hij zorgt ervoor dat je huis onder de aandacht komt bij de juiste doelgroep en voert effectieve onderhandelingen om de maximale prijs te realiseren.

Vaststellen van de vraagprijs

De makelaar is deskundig in het beoordelen van de waarde van je woning. Hij onderzoekt de staat van je huis, de locatie en de prijzen van vergelijkbare huizen in de omgeving om een correcte vraagprijs te bepalen.

Promotie van je woning

Een goede makelaar weet precies hoe hij je huis kan promoten. Hij zorgt voor professionele foto’s, aantrekkelijke advertentieteksten en kent de meest effectieve marketingkanalen om je huis onder de aandacht van potentiële kopers te brengen.

Informatie over Volendam

Volendam is een typisch Hollands vissersdorp, gelegen aan het Markermeer. Deze plek staat bekend om zijn authentieke houten huizen, traditionele klederdracht en de historische haven.

Volendam is ook bekend om zijn muzikale erfgoed. Vele bekende Nederlandse artiesten zijn hier geboren of hebben hier hun carrière gelanceerd. Denk aan Jan Smit, de Cats en de 3JS.

Dankzij zijn charme en toeristische aantrekkingskracht, blijft Volendam in populariteit groeien. Het dorp is niet alleen fijn om te bezoeken, maar ook om te wonen.

Weetje: Ondanks de kleine omvang van het dorp, zijn de gemiddelde huizenprijzen in Volendam gestegen tot een indrukwekkend bedrag van € 398.376 (update: april 2024).

Makelaars in Volendam vergelijken

Bij het kiezen van een makelaar is er geen one-size-fits-all oplossing. Elke woning, elke situatie en elk persoonlijk voorkeurslijstje is uniek. Daarom begint de zoektocht naar de beste makelaar met een grondige vergelijking op basis van jouw specifieke vereisten en omstandigheden.

 • Inclusief gratis waardebepaling
 • Garantie op ervaren makelaars
 • Vind de beste prijs/kwaliteit-verhouding

Op Huis Verkopen begrijpen we dat kiezen voor een makelaar verder gaat dan alleen naar kosten kijken. Het is van belang om een makelaar te vinden die aansluit bij je persoonlijke situatie en voorkeuren. Daarom maken we het vergelijken van makelaars gemakkelijk voor je. Zo kun je de makelaar vinden die niet alleen de verwachte verkoopprijs van je huis kan maximaliseren, maar ook het beste aansluit bij jouw specifieke wensen en voorwaarden.

Vergelijk makelaars in Volendam Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Volendam

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Volendam zijn € 515. Door makelaarstarieven te vergelijken, kun je mogelijk besparen op deze kosten. Hier kun je de tarieven opvragen.

Het vinden van de beste makelaar begint bij het vergelijken van verschillende makelaars. Hiervoor kun je gebruik maken van onze vergelijkingspagina. Zo bepaal je wie het beste bij je past.

De gemiddelde courtage van een makelaar in Volendam is 1,16%. Door het vergelijken van makelaars kun je wellicht nog een lager percentage onderhandelen.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Volendam ligt rond de 60 dagen. Dit kan variëren afhankelijk van de staat en prijs van het huis.

Door het vergelijken van makelaars in Volendam kun je gemiddeld € 1.096 besparen. Het is zeker de moeite waard om verschillende makelaars te vergelijken alvorens een keuze te maken.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen