Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Monnickendam

Besloten om uw huis in Monnickendam te verkopen? Het proces kan uitdagend lijken: de juiste vraagprijs bepalen, bezichtigingen organiseren of de geschikte makelaar kiezen. Deze pagina biedt u waardevolle informatie en tips voor een succesvolle verkoop.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Monnickendam

Als je overweegt om je huis in Monnickendam te gaan verkopen, zijn er een aantal zaken waar je absoluut rekening mee moet houden. Ten eerste is het belangrijk om een realistische vraagprijs voor je woning te bepalen. Daarnaast moet je een overtuigende presentatie van je huis opstellen, gericht op het trekkende soort kopers in Monnickendam. Verder is het belangrijk om de kosten van het verkoopproces in ogenschouw te nemen. Denk daarbij aan eventueel noodzakelijke reparaties, de kosten voor de makelaar en kosten bij het overdragen van het huis, zoals notariskosten.

Als je je verdiept in het verkopen van je huis, zijn er waarschijnlijk een aantal vragen waarmee je rondloopt. Hoe snel worden woningen in Monnickendam gemiddeld verkocht? Wat is de gemiddelde opbrengst van een verkochte woning in Monnickendam? En hoeveel kan je besparen door verschillende makelaars te vergelijken, die ervaring hebben met de woningmarkt in Monnickendam? In de volgende sectie vind je de actuele cijfers over de woningverkoop in Monnickendam:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
30 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 459.750
Besparing (gem.)
€ 1.402

Je huis snel verkopen in Monnickendam

In Monnickendam gaan woningen gemiddeld na 71 dagen van de hand. Hoe zorg je ervoor dat jouw woning snel verkocht wordt? Hieronder vind je drie waardevolle tips.

 1. Vergelijken van makelaars: Kies niet direct de eerste de beste makelaar, maar maak een weloverwogen keuze. Verschillende makelaars hanteren diverse strategieën en tarieven. De keuze voor een goede verkoopmakelaar kan het verkooptraject aanzienlijk versnellen.
 2. Duidelijke foto’s en beschrijving: Zorg voor hoogwaardige foto’s van je woning en een volledige, correcte beschrijving van alle kenmerken. Hierdoor krijgen potentiële kopers direct een realistisch beeld en voorkom je onnodige bezichtigingen.
 3. Prijsstelling: Zet je woning niet te hoog in de markt. Een realistische prijs zorgt voor meer interesse en kan snelle verkoop bevorderen. Laat je hierbij adviseren door je makelaar, deze heeft immers kennis van de lokale markt.

Tips in Monnickendam

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Monnickendam op?

Het verkopen van een huis in Monnickendam kan een interessante opbrengst met zich meebrengen. Momenteel ligt de gemiddelde verkoopprijs in Monnickendam rond de € 459.750 euro's. Hoeveel je voor jouw huis kunt krijgen, hangt echter af van een aantal factoren, zoals de staat van het huis, de locatie binnen de stad en recente verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in de omgeving.

Aan de hand van de grootte van de woning kan ook de gemiddelde prijs per m2 worden berekend. In Monnickendam ligt deze prijs momenteel rond de € 4.528 euro's per vierkante meter. De genoemde prijs is gebaseerd op de verkoopgegevens van de afgelopen 3 maanden in Monnickendam. Dit geeft je een indicatie, maar de werkelijke opbrengst van jouw huis kan daarvan afwijken op basis van bovengenoemde factoren.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Monnickendam

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.200
€ 4.400
€ 4.600

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Monnickendam bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Monnickendam.

Feitjes over Monnickendam

 • Monnickendam heeft een prachtig historisch centrum.
 • De Speeltoren van Monnickendam loopt nog altijd.
 • Het is een belangrijk visserijcentrum in Waterland.

Tips om je woning te verkopen in Monnickendam

Overweeg je je huis in Monnickendam te verkopen? Het is cruciaal om te weten hoe je jouw woning aantrekkelijk maakt voor potentiële kopers. In dit artikel vind je enkele waardevolle tips die je kunnen helpen bij een succesvolle verkoop.

 • Professionele foto's: Investeer in een goede vastgoedfotograaf. Uitmuntende foto's trekken meer kijkers en kunnen de verkoop versnellen.
 • Opfrisbeurt: Geef je huis een opknapbeurt. Een smetteloze, frisse uitstraling kan een wereld van verschil maken. Vergeet vooral de keuken en badkamer niet!
 • Potentieel: Laat het potentieel van elke kamer zien. Maak de kamers multifunctioneel zodat kopers kunnen zien hoe zij de ruimte kunnen gebruiken.
 • Marktkennis: Zorg dat je goed geïnformeerd bent over de lokale huizenmarkt. Een competitieve prijsstelling is cruciaal voor een snelle verkoop.
 • Groene omgeving: Besteed aandacht aan de groene omgeving rond het huis. Schone en verzorgde buitenruimtes zullen de aantrekkingskracht van de woning vergroten.

Ontdek jouw stappenplan in Monnickendam:

 • Een op maat gemaakt stappenplan voor jouw woning.
 • Gemakkelijk bijhouden van de stand van zaken per stap.
 • Voorkomt dat je belangrijke stappen in de verkoop overslaat.
 • Mogelijkheid om duizenden euro's te besparen door goed te vergelijken.
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Monnickendam?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Monnickendam kost je als verkoper gemiddeld € 8.036. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Monnickendam In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 459.750) € 5.011
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 8.036

Kosten van makelaars in Monnickendam

Wanneer je besluit jouw huis in Monnickendam te verkopen, zal je mogelijk een makelaar in de arm nemen. De kosten voor een verkoopmakelaar worden vaak uitgedrukt in courtage, een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs. Gemiddeld bedraagt deze courtage in Monnickendam 1,09%.

Gezien de gemiddelde verkoopprijs van huizen in Monnickendam € 459.750 is, zou je aan courtage gemiddeld € 5.011 kwijt zijn. Echter, makelaars kunnen verschillende voorwaarden hanteren, dus het is belangrijk om meer te vergelijken dan enkel de courtage alvorens je een makelaar kiest.

Lees meer over makelaars in Monnickendam.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopstyling en onderhoud

De presentatie van je woning kan een grote impact hebben op de verkoopprijs. Het stofvrij maken, nieuwe gordijnen ophangen en de muren een fris kleurtje geven kunnen wonderen doen. Deze en andere verbeteringen vallen onder verkoopstyling en klein onderhoud.

De kosten voor deze preparatie kunnen uiteenlopen, maar als je hier in investeert kun je dat vaak terug verdienen door een hogere verkoopprijs. De gemiddelde kosten voor deze voorbereiding zijn € 875. Het kan je huis net dat beetje extra geven wat het nodig heeft om sneller te verkopen.

Energielabel

Het is verplicht om als verkoper een definitief energielabel aan te leveren als je je huis verkoopt. Dit label geeft aan hoe energiezuinig jouw huis is, van A (heel zuinig) tot G (niet zuinig). Dit moet je in orde hebben voordat je de woning publiceert.

Je kunt zelf checken of jouw huis al een geldig energielabel heeft. Zo niet, dan moet je hiervoor een afspraak maken met een erkend energielabeladviseur. De kosten hiervan kunnen variëren en verschijnen op de factuur als 'kosten energielabel'.

Notariskosten

Bij het verkopen van je woning komen ook notariskosten kijken. De notaris zorgt voor de juridische afhandeling van de verkoop. Het gaat hierbij zowel om de opmaak van de koopakte als de eigendomsoverdracht.

Je bent vrij om zelf een notaris te kiezen en de kosten kunnen variëren. Een tip is om meerdere notarissen te vergelijken. Soms kan het ook voordelig zijn om de notaris van de koper te gebruiken, omdat deze de kosten dan kan verdelen over twee partijen.

Wanneer mijn huis verkopen in Monnickendam?

In deze alsmaar veranderende tijden, is juni 2024 een uitstekend moment om jouw huis in Monnickendam te verkopen. De woningmarkt in Monnickendam vertoont namelijk veel overeenkomsten met die in vergelijkbare plaatsen in Nederland qua omvang en locatie. Hierdoor kun je deze marktinformatie gebruiken om in te schatten hoe de verkoop van jouw woning kan verlopen.

Vraag je jezelf af of het wel de juiste keuze is om nu te verkopen? Het antwoord is bevestigend, want het is de vraag- en aanbodsituatie die een cruciale rol speelt bij het verkopen van je woning, en niet individuele factoren zoals een mogelijke fluctuatie in hypotheekrente. En momenteel is er een sterke vraag naar woningen in Monnickendam, wat gunstig is voor jou als verkoper.

Vergelijk makelaars in Monnickendam Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Bij het verkopen van je huis komt veel kijken, maar op Huis Verkopen, wordt deze taak een stuk eenvoudiger en stressvrijer. Het platform is speciaal ontworpen om jou te helpen bij de voorbereiding en uitvoering van jouw woningverkoop, op een persoonlijke, efficiënte en kosteneffectieve manier. Je krijgt hulp bij elke stap van het proces, van waardebepaling van jouw woning tot het vinden van de beste makelaar en nog veel meer. Dit maakt het een ideale oplossing die zowel tijd als geld bespaart en ervoor zorgt dat geen enkel belangrijk detail over het hoofd gezien wordt.

Eenvoudige voorbereiding

Op Huis Verkopen is een uitgebreid stappenplan beschikbaar die je kunt volgen om elk aspect van de verkoop van je huis te plannen. Zo mis je geen enkele belangrijke stap en kun je de verkoop goed voorbereiden, van begin tot eind.

Verschillende besparingsmogelijkheden

Wat het platform bijzonder maakt, zijn de vele slimme manieren die aangeboden worden om te besparen op kosten. Je kunt bijvoorbeeld diverse makelaarstarieven opvragen en vergelijken en zo flink besparen op makelaarskosten.

Veelzijdige hulp

Naast besparingen op kosten, helpt Huis Verkopen ook bij verschillende aanvullende diensten, zoals energielabel aanvragen, vinden van een verhuizer en allerlei andere zaken die bij een huis verkoop komen kijken. Zo heb je alle hulp op één centrale plek.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Monnickendam

Het kiezen van de beste makelaar in Monnickendam begint met vergelijken. Op HuisVerkopen.nl hebben we een handige tool waarmee je makelaars kunt vergelijken. Door hun tarieven, expertise en recensies naast elkaar te leggen, kun je een weloverwogen keuze maken.

Voor het verkopen van jouw huis in Monnickendam zijn er verschillende documenten nodig. Dit varieert van jouw identiteitsbewijs tot documenten zoals de kadastrale akte. Check voor meer informatie deze pagina van HuisVerkopen.nl.

De snelheid waarmee een huis verkocht wordt, verschilt per situatie en marktomstandigheden. Op HuisVerkopen.nl vind je tips en informatie over hoe snel een woning verkocht kan worden.

Er zijn veel zaken die je moet regelen als je gaat verhuizen, zoals adreswijzigingen, energielevering, en meer. HuisVerkopen.nl heeft een informatieve pagina over wat je moet regelen als je gaat verhuizen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen