Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Monnickendam

Bij het selecteren van een makelaar voor de verkoop van je woning in Monnickendam, moet je letten op lokale kennis en ervaring. Kies een makelaar met sterke kennis van de lokale woningmarkt, die je kan adviseren over de beste verkoopstrategie. Lees ook beoordelingen van voorgaande klanten om inzicht te krijgen in hun ervaringen.

Over makelaars in Monnickendam

In de regio Monnickendam tref je een diversiteit aan makelaars aan waarbij elke makelaar op zijn eigen manier uniek is. Het verschil kan in de prijs liggen, de ene makelaar biedt een lagere courtage aan dan de andere, terwijl een ander wellicht een breder netwerk tot zijn beschikking heeft. Het is dan ook van groot belang om toch even te investeren in het vergelijken van deze makelaars.

We bieden diverse tools waarmee je makelaars in Monnickendam op diverse aspecten met elkaar kan vergelijken. Zo helpen we je stap voor stap in de zoektocht naar de makelaar die de beste prestaties levert op basis van jouw specifieke wensen en eisen. Blijf op deze pagina, want alle informatie over hoe je de makelaars in Monnickendam kunt vergelijken vind je hier.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 6.101
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 16.778
Besparing (gem.)
€ 1.707

Actueel

 • Als je overweegt om je huis in Monnickendam te verkopen, is het goed om te weten dat de gemiddelde courtage van makelaars er op dit moment 1,09% is. Bij het kiezen van een makelaar kunnen dergelijke details het verschil maken.
 • Wellicht ook interessant: de gemiddelde verkoopprijs in Monnickendam is op dit moment € 559.750. Overigens, de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter is € 4.018. Wil je meer weten? Op deze pagina vind je meer informatie over de woningmarkt in Monnickendam.
 • Naast courtages is het eveneens belangrijk om naar de algehele tarieven van makelaars in Monnickendam te kijken. Deze bedragen gemiddeld € 6.101. Al is vergelijken altijd een verstandige stap, nu is het extra nuttig gezien de huidige vastgoedmarkt in Monnickendam.

Uitgelichte makelaars in Monnickendam

Als potentiële woningverkoper heb je in Monnickendam verscheidene makelaars om je keuze uit te maken. Hier laten we je een selectie zien van uiteenlopende verkoopmakelaars actief in het prachtige Monnickendam. Het is verstandig om deze makelaars te vergelijken, aangezien dit je helpt bij het vinden van de meest geschikte begeleiding voor je verkoopproces tegen de beste voorwaarden.

Logo Hoekstra en Van Eck Monnickendam

Hoekstra en Van Eck Monnickendam

Hoekstra en Van Eck Makelaars staan voor het verschil maken in de wereld van makelaardij. Dit kantoor in Monnickendam zet zich volledig in voor jouw ideale thuis. Ze bieden een persoonlijke aanpak, volledig digitaal maar wel met menselijke ondersteuning. Van aankoop tot verkoop, tot aan financieel advies en taxaties, alles wordt zorgvuldig geregeld. Ze zijn aangesloten bij NVM en hebben verschillende certificaten, waaronder NWWI, WFT, SEH en KFD. Gemiddelde beoordeling op Funda? Een indrukwekkende 9.2!

Chris Oosting Makelaardij

Bij Chris Oosting Makelaardij krijg je een nauwe samenwerking en persoonlijke benadering. Met meer dan 15 jaar ervaring in de branche en goede contacten met andere makelaars, heeft Chris Oosting een groot netwerk. De makelaar biedt diensten aan op het gebied van verkoop, verhuur en aankoop. Chris Oosting Makelaardij, gelegen in Waterland, zorgt voor een professionele en transparante samenwerking. Lid van branchevereniging VBO en met SCVM certificering.

Kopinsky Makelaardij

Kopinsky Makelaardij, opgericht in 2016 en lid van de VBO, zet zich in voor écht persoonlijke dienstverlening bij de verkoop, aankoop, taxaties en verhuur van woningen. De makelaar onderscheidt zich door het bieden van flexibele communicatiemogelijkheden, grondige marktkennis en directe betrokkenheid zonder tussenkomst van andere medewerkers. Je kunt rekenen op aandacht, luisterbereidheid en deskundige begeleiding bij deze ingrijpende stap in je leven. Gevestigd op Trintel 70, Monnickendam.

Let op: In en rondom Monnickendam zijn tal van verkoopmakelaars actief. Is de ideale makelaar voor jou misschien niet opgenomen in de bovenstaande lijst? Bij Huis Verkopen betrekken we alle makelaars in Monnickendam in onze vergelijking. Alleen door te vergelijken, vind je de beste optie voor jou.

Vergelijk makelaars in Monnickendam Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Monnickendam?

Een makelaar in Monnickendam rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,09% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 559.750 in Monnickendam komt dit neer op € 6.101 aan makelaarskosten (update april 2024).

Naast de reeds genoemde courtage, rekent een makelaar in het algemeen ook opstartkosten. Deze kosten zijn voor het opmaken van de advertentie, professionele foto's van het huis en plaatsing op verkoopsites. De combinatie van courtage en opstartkosten vormt de totale makelaarskosten.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Monnickendam 0,61% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.707 besparen door makelaars te vergelijken. Vergelijken is dus een belangrijke stap bij de voorbereiding van de verkoop van je huis.

Kosten van makelaars in Monnickendam

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.500
€ 6.200
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Monnickendam

Makelaars in Monnickendam rekenen in de meeste gevallen opstartkosten. Dit zijn kosten die je als verkoper betaalt aan de makelaar voor alle voorbereidende werkzaamheden die nodig zijn om jouw woning te verkopen. Hierbij kun je denken aan het opstellen van een verkoopbrochure, het laten maken van professionele foto's van je woning en het plaatsen van je woning op huizensites zoals Funda.

De opstartkosten die makelaars in Monnickendam hanteren, variëren. Gemiddeld liggen de kosten tussen de € 400 en € 700. Bedenk dat deze kosten een investering zijn in de verkoop van jouw woning. Een professionele presentatie kan immers bijdragen aan een vlotte verkoop tegen een goede prijs. Wees dus op de hoogte van deze kosten voordat je een makelaar inschakelt om verrassingen te vermijden.

Intrekkingskosten van makelaars in Monnickendam

Als je jouw woning in Monnickendam voortijdig uit de verkoop haalt, kun je te maken krijgen met intrekkingskosten. Dit zijn kosten die veel makelaars in rekening brengen als je besluit om de verkoop van je woning stop te zetten voordat deze daadwerkelijk is verkocht. Deze kosten dekken de tijd en moeite die de makelaar al geïnvesteerd heeft in het verkoopproces van jouw woning.

Voorbeelden van situaties waarin je kunt besluiten om je woning uit de verkoop te halen zijn bijvoorbeeld wanneer je opeens een erfenis ontvangt en de financiële noodzaak om te verkopen wegvalt. Of stel, je vindt een nieuwe baan in de buurt waardoor verhuizen toch geen noodzaak meer is. In deze gevallen is het goed om je te realiseren dat de door jouw ingeschakelde makelaar de intrekkingskosten kan rekenen. Zo kom je niet voor onaangename financiële verrassingen te staan.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Monnickendam met een vast tarief

Naast traditionele makelaars die rekenen op basis van een courtage, zijn er ook makelaars die werken met een vast tarief. Bij een makelaar die courtage rekent, betaal je een percentage van de verkoopprijs. Dit is het tegenovergestelde van een makelaar met een vast tarief, waarbij je van tevoren een afgesproken bedrag betaalt, ongeacht de verkoopprijs van je woning. In Monnickendam hanteren makelaars met vaste tarieven gemiddeld een tarief van € 3.250 (update: april 2024).

Er zijn zowel voordelen als nadelen verbonden aan het kiezen voor een makelaar met een vast tarief. Een groot voordeel is dat je van tevoren precies weet wat je kwijt bent. Dat geeft zekerheid. Daarnaast stimuleert deze vorm de makelaar om efficiënt te werken. Het grootste nadeel is dat de motivatie om een hogere verkoopprijs te realiseren mogelijk minder is, omdat dit geen invloed heeft op zijn of haar verdiensten.

Tip: Het kan in je voordeel werken om makelaars met elkaar te vergelijken. Door dit te doen, krijg je inzicht in de verschillende diensten, tarieven en mogelijkheden. Het stelt je in staat de beste keuze te maken voor een makelaar die perfect aansluit op jouw situatie en de specifieke behoeften van jouw woning. Hierdoor sta je sterker in het verkoopproces van jouw huis.

4 feitjes over makelaars in Monnickendam

 • Uit een rondvraag blijkt dat 94% van de huiseigenaren in Monnickendam eerder zou opteren voor een traditionele makelaar die alle details van de verkoop van hun woning uit handen neemt dan een online makelaar die enkel het woning online plaatst.
 • Woningen in Monnickendam verkopen 68% sneller wanneer het proces wordt begeleid door een makelaar. Zonder de hulp van een professional kan het proces aanzienlijk langer duren.
 • De meerwaarde van een makelaar komt ook naar voren in de verkoopprijs. Met de hulp van een makelaar verkopen huizen in Monnickendam gemiddeld 12% winstgevender dan wanneer woningeigenaren zelf hun woning verkopen.
 • Wanneer gevraagd wordt welke factoren huiseigenaren in Monnickendam het belangrijkst vinden bij het kiezen van een makelaar, valt op dat velen vooral veel waarde hechten aan aantoonbare resultaten. Bekijk hier onze vergelijkingspagina om de prestaties van verschillende makelaars te vergelijken.

Wat levert de beste makelaar in Monnickendam op?

De prestaties van makelaars in Monnickendam variëren behoorlijk. Dit komt doordat elk van hen andere ervaringen, vaardigheden en methoden heeft. Voor woningverkopers in Monnickendam kan het daardoor zeer nuttig zijn om makelaars met elkaar te vergelijken.

Dit is hoe je de beste makelaars in Monnickendam herkent:

 • Het verschil dat de beste makelaars maken, is duidelijk te zien in verkoopprijzen. Onze data toont aan dat de beste makelaars in Monnickendam woningen verkopen voor een bedrag dat gemiddeld boven de verwachte verkoopprijs ligt. Met andere woorden, als je huis wordt verkocht door een topmakelaar in Monnickendam, levert dat gemiddeld € 17.864 meer op dan verwacht.
 • Behalve hogere verkoopprijzen, verkopen de snelste makelaars in Monnickendam ook woningen sneller. Uit onze statistieken blijkt dat ze huizen gemiddeld 14 dagen sneller verkopen dan andere makelaars in Monnickendam.

De beste makelaar in Monnickendam vinden

Bij ons vind je informatie over alle verkoopstatistieken van makelaars in Monnickendam en omgeving. Wij hebben inzicht in de prestaties van elke makelaar, zodat we duidelijk kunnen adviseren over wie het beste presteert bij het verkopen van woningen.

Naast prestaties is het even belangrijk dat de makelaar goed aansluit bij jouw specifieke situatie en voorkeuren. Maak daarom gebruik van onze vergelijkingsformulier. Zo krijg je een goed beeld welke makelaar het meest geschikt is voor jou.

Waar moet je op letten bij makelaars in Monnickendam?

Bij de verkoop van je huis in Monnickendam is de keuze voor de juiste makelaar essentieel. Er zijn verschillende zaken waar je op moet letten:

Ervarenheid in Monnickendam

Een makelaar met ervaring in Monnickendam heeft kennis van de lokale markt, wat voordelig kan zijn voor de verkoop van je huis.

Reviews en referenties

Lees reviews en vraag naar referenties. Dit geeft namelijk een beeld van de prestaties en betrouwbaarheid van de makelaar.

Verkoopstrategie

Een duidelijke verkoopstrategie is onmisbaar. Vraag de makelaar hoe hij of zij denkt het beste jouw woning te kunnen verkopen. Kijk voor meer tips over dit onderwerp op huisverkopen.nl.

Communicatie

Goede communicatie is cruciaal. De makelaar moet bereikbaar zijn en je frequent op de hoogte houden van het verloop van de verkoop.

Kosten

Bekijk de kosten. Prijs is niet het enige dat telt, maar het is wel belangrijk om te weten wat de diensten van de makelaar je zullen gaan kosten.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

De Nederlandse Vereniging van Makelaars, beter bekend als de NVM, is een prominente organisatie in de vastgoedsector. De NVM werd opgericht in 1898 en bestaat nu dus al ruim een eeuw. Ze vertegenwoordigt de belangen van makelaars en taxateurs en stelt strenge eisen aan haar leden op het gebied van onder andere deskundigheid en betrouwbaarheid.

Het inschakelen van een NVM-makelaar biedt je wat extra zekerheid bij de verkoop van jouw huis in Monnickendam. Zo zorgt een NVM-makelaar bijvoorbeeld voor een reële vraagprijs en helpt je met het volledige verkoopproces. Vergelijkbaar hiermee zijn de VBO en VastgoedPRO, die eveneens zekerheid en kwaliteit bieden met hun eigen kwaliteitskeurmerk.

Wat doet een makelaar in Monnickendam?

Een makelaar in Monnickendam voert veel taken uit om je te helpen bij de verkoop van je huis. Als een full-service makelaar, biedt hij je een volledige ondersteuning en zorgt voor elk aspect van het verkoopproces.

Voor de verkoop van je huis wordt er doorgaans een verkoopstrategie opgesteld. De makelaar analyseert de markt in Monnickendam, stelt de prijs vast en zorgt voor de presentatie en promotie van de woning.

 • Marktonderzoek en prijsstelling
 • Voorbereiden en opmaken van verkoopmateriaal
 • Begeleiden van bezichtigingen
 • Voeren van onderhandelingen
 • Afhandeling van juridische en administratieve taken
Voor alle taken wordt gezorgd door jouw full-service makelaar. Dit houdt in dat deze makelaar je volledig ontzorgt en je door het gehele verkoopproces heen loodst. Dat gaat van het voorbereiden van de verkoop tot aan de juridische afronding van de verkoop. Hierdoor kun jij je focussen op jouw volgende stappen, terwijl de verkoop van je huis in goede handen is.

Waarom een makelaar in Monnickendam inschakelen?

Als je jouw huis in Monnickendam wilt verkopen, ben je wellicht geïnteresseerd in wat een uitstekende makelaar boven de doorsnee makelaar tilt. Een goede makelaar mag niet alleen zichtbaar een stapje verder gaan voor jou, maar moet ook in staat zijn om resultaten te leveren die overeenkomen met jouw verwachtingen en de huidige vastgoedmarkt in Monnickendam overstijgen. Maar wat doet een goede makelaar precies beter? Laten we dat nader bekijken.

Kennis van Monnickendam

Wat een goede makelaar onderscheidt, is allereerst diepgaande kennis van het specifieke gebied waarin je jouw huis verkoopt, in dit geval Monnickendam. Hij kent de lokale trends, kent de waardevermeerderende aspecten en kan dit allemaal naar voren brengen tijdens de verkoop van jouw woning.

Persoonlijke benadering

Een tweede aspect is de persoonlijke benadering. Een goede makelaar weet dat elke woning, verkoper en koper uniek is, en past zijn aanpak hierop aan. Hij luistert naar je wensen, stelt de juiste vragen en stemt je verwachtingen af op de realiteit van de markt.

Professionele presentatie

In een competitieve markt, is de presentatie van je woning van vitaal belang. Een goede makelaar zal kwalitatief hoogwaardige foto’s en videomateriaal verzorgen, evenals een gedetailleerde, wervende omschrijving van je huis om potentiële kopers te lokken.

Uitgebreid netwerk

Ten slotte zal een goede makelaar gebruik maken van een uitgebreid netwerk van potentiële kopers, makelaars en professionals in de vastgoedwereld om je woning effectief onder de aandacht te brengen bij zoveel mogelijk geïnteresseerden.

Makelaars in Monnickendam vergelijken

Het vergelijken van makelaars in Monnickendam wordt een fluitje van een cent dankzij Huis Verkopen. Ontdek alles wat je wilt weten en vind de beste makelaar voor jouw situatie.

 • Gratis waardebepaling door makelaars
 • Scherper makelaarstarief na vergelijken
 • Garantie van gekoppelde, ervaren makelaars
 • Aangepaste selectie naar jouw voorkeuren

Dagelijks helpen wij meer dan honderd mensen om een passende makelaar te vinden. Door je adres, wensen en voorkeuren in te vullen, koppelen we je aan de perfecte makelaars in Monnickendam. Ontvang gratis verkoopadvies, ontdek voor welke prijs makelaars jouw huis denken te verkopen en vind de makelaar die jouw huis voor de maximale prijs kan verkopen.

Vergelijk makelaars in Monnickendam Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Monnickendam

Je kiest een makelaar op basis van ervaring, persoonlijke klik, de kosten en de verkoopstrategie. Het is ook nuttig de gemiddelde makelaarskosten in Monnickendam te vergelijken.

Vraag offertes aan bij verschillende makelaars en neem ook de € 6.101 mee in je overweging.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Monnickendam is 75 dagen. Deze snelheid kan variëren afhankelijk van de marktomstandigheden.

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Monnickendam zijn € 515. Let op, dit zijn gemiddelden en de daadwerkelijke kosten kunnen variëren.

Een lokale makelaar kan een waardebepaling uitvoeren. Vergelijk ook de gemiddelde verkoopprijs van huizen in Monnickendam, die momenteel € 559.750 is.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen