Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Monnickendam

In Monnickendam ervaar je dat de huizenmarkt altijd in beweging is. Met stijgende huizenprijzen en een grote vraag naar woningen kan het verkopen van je huis een uitdaging zijn. Hier vind je relevante cijfers en inzichten om je te gidsen in de verkoop van je huis in deze drukke markt.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Monnickendam

De gemiddelde verkoopprijs in Monnickendam is in de laatste 3 maanden € 535.728 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 541.440 euro. Hoewel dit een momentopname is, biedt het een indicatie van de huidige woningmarkt in Monnickendam. Onderstaande visualisatie geeft de bewegingen op de markt weer, dit kan je helpen je huis beter te verkopen. Zie zelf de recente vastgoedcijfers:

Huizenprijzen in Monnickendam

Afgelopen 3 maanden

€ 406.000
€ 499.000
€ 591.000

De waarde per vierkante meter van een huis in Monnickendam kan je inzicht bieden in de huidige marktcondities. Dit is gebaseerd op de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter, die momenteel € 4.314 bedraagt. De vierkante meter prijs is een geweldige vergelijkingsfactor die, in combinatie met andere marktgegevens, kan helpen om de potentie van vastgoed te onthullen. Nu maak je kennis met een overzichtelijke grafiek die de prijsontwikkeling per m2 in Monnickendam in de afgelopen maanden in beeld brengt:

Huizenprijzen in Monnickendam per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.700
€ 3.800
€ 5.000

Prijsontwikkeling Monnickendam laatste 12 maanden

De woningmarkt in Monnickendam heeft de afgelopen 12 maanden niet stilgestaan. Om u een waardevol inzicht te bieden, hebben we alle relevante woningmarktcijfers van het afgelopen jaar gebundeld.

In de grafiek hieronder zie je de prijsontwikkeling per maand. Ter referentie: de gemiddelde verkoopprijs van een huis vorige maand was € 535.728:

Wat is mijn woning in Monnickendam waard?

Wanneer je overweegt om je woning in Monnickendam te verkopen, is een van de belangrijkste factoren die je beslissing beïnvloedt, het bedrag dat je ervoor kunt krijgen op de huidige woningmarkt. De marktwaarde van je huis is dus een bepalende factor in deze beslissing. Het is belangrijk om een realistisch beeld te hebben van de mogelijke verkoopprijs, gebaseerd op de actuele marktcondities.

Ben je serieus aan het overwegen om je huis te verkopen en benieuwd naar de waarde van je woning? Een slimme stap is om een gratis waardebepaling door een makelaar te laten uitvoeren. Door een waardebepaling te laten doen, krijg je een betrouwbaar inzicht in de mogelijke vraagprijs en verkoopopbrengst van je huis. Deze informatie kan je helpen bij het nemen van een geïnformeerde beslissing.

Een gratis waardebepaling uitgevoerd door een makelaar is meestal een combinatie van een grondige inspectie van je huis, marktanalyse en vergelijking met soortgelijke huizen in de omgeving. Omdat makelaars kunnen verschillen in hun schatting, kan het nuttig zijn om meerdere waardebepalingen te laten doen. Zo krijg je een breder perspectief en vergroot je de kans op een nauwkeurige waardebepaling van je huis.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Wist je dat de vastgoedwaarde flink kan variëren afhankelijk van de plaats waar het huis staat? Denk maar aan Monnickendam, waar de huizenprijzen toch wel wat afwijken van de vastgestelde prijzen in naburige plaatsen. De marktcijfers voor woonsteden tonen deze interessante lokale verschillen aan. Jouw huis in Monnickendam kan dus wel eens meer of minder waard zijn dan je denkt!

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 800.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 7.000

Best presterende makelaar in Monnickendam

Vraag je jezelf af hoe je een geschikte makelaar kiest voor het verkopen van je huis in Monnickendam? Dat is logisch, want makelaars in Monnickendam verschillen sterk qua verkoopstrategieën, persoonlijke benadering en tarieven. Bijvoorbeeld, sommige makelaars kiezen voor een traditionele benadering terwijl anderen gebruik maken van innovatieve marketingtechnieken om je huis te verkopen.

Voor het verkopen van je huis, kan een goede makelaar een wereld van verschil maken. Denk bijvoorbeeld aan de vraagprijs bepalen, onderhandelen met potentiële kopers en het verzorgen van bezichtigingen. Doe daarom jezelf een gunst en neem de tijd om verschillende makelaars te vergelijken voordat je een beslissing maakt.

Vergelijk makelaars in Monnickendam Of lees meer over makelaars in Monnickendam

Gemiddelde tarieven van makelaars in Monnickendam

Wist je dat de gemiddelde courtage op de makelaarsmarkt in Monnickendam 1,09% van de verkoopprijs is? Dit is het tarief dat makelaars in rekening brengen voor hun diensten. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 535.728 zou dat neerkomen op € 5.839. Hou er rekening mee dat dit een gemiddeld bedrag is, dus de courtage van individuele makelaars kan hoger of lager zijn.

Als je plannen hebt om je woning in Monnickendam te verkopen, is het handig om goed op de courtage te letten. Het is namelijk zo dat makelaars zelf hun courtage mogen bepalen. Vergelijk de tarieven van verschillende makelaars en let daarbij niet alleen op de courtage, maar ook op welke diensten er inbegrepen zijn. Vergeet niet, deze courtage wordt meestal pas verrekend na de succesvolle verkoop van jouw woning.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Monnickendam

Monnickendam, een stad bekend om zijn charme, beschikt over een aantal koopwoningen aangeduid als . Deze woningen bieden geweldige kansen voor degene die zich er willen vestigen of voor diegene die ze willen verhuren om op die manier een inkomen te genereren. Echter, het is belangrijk om te weten dat slechts een fractie van deze koopwoningen daadwerkelijk beschikbaar is op de markt - voor zowel aankoop als huur.

Aantal verkochte woningen in Monnickendam

In de afgelopen 12 maanden hebben we verschillende woningen in Monnickendam zien verschijnen in de aanmeldingsregisters. Echter, dat is slechts één kant van het verhaal. De hoeveelheid geslaagde transacties, oftewel daadwerkelijk verkochte woningen, wordt uitgedrukt door deze tag: 61. Bekijk hieronder de grafiek voor meer details:

Ben je van plan jouw huis in Monnickendam te verkopen?

Is het in je hoofd al zover gekomen dat het idee om je woning in het pittoreske Monnickendam in de verkoop te zetten omarmd wordt? Mocht dat het geval zijn, dan is een beetje hulp bij dit proces ongetwijfeld welkom. Goede begeleiding door het proces is een belangrijk element van succes, waar een deskundige makelaar uiteraard een belangrijke rol in speelt.

Bij deze zoektocht naar het naadloze verloop van de verkoop kun je vertrouwen op de richtlijnen die Huis Verkopen aanbiedt. Met ons stappenplan voor de verkoop van jouw woning, wordt elke stap van het proces begrijpelijk en overzichtelijk. Nauwkeurige planning is hierbij van onmiskenbare waarde en zorgt ervoor dat je de verkoop van je woning in Monnickendam zo stressvrij mogelijk kunt ervaren.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op Huis Verkopen doen we er alles aan om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de verkoop van jouw woning. Daarom houden we de woningcijfers in Monnickendam op deze pagina up-to-date en verzamelen deze gegevens met de grootste zorg. Jouw inzicht in de huidige situatie in de huizenmarkt is voor ons van groot belang. Door de constant bijgewerkte statistieken en cijfers te raadplegen, krijg je een duidelijk beeld van het ideale moment om je woning te verkopen.

Jouw stappenplan voor woningverkoop

Huis Verkopen is een website bedoeld om woningeigenaren te helpen bij het optimaliseren van de verkoop van hun huis. Met aanvullende diensten zoals een handig stappenplan, de optie om makelaarstarieven op te vragen, en de mogelijkheid om een waardebepaling aan te vragen, maken we de verkoop van je woning in Monnickendam eenvoudiger dan ooit. We voorzien je van alle benodigde informatie en tools, en zorgen ervoor dat je niets over het hoofd ziet. Zo kan jij jouw woning verkopen op een makkelijke en moderne manier.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen