Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Edam

Je huis in Edam verkopen kan een uitdaging zijn. Het begint allemaal met het vinden van de juiste makelaar. Daarom is het vergelijken van makelaars een essentiële eerste stap voor een succesvolle verkoop.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Edam

Als woningverkoper in Edam heb je verschillende doelen voor ogen. Je wilt bijvoorbeeld een hoge verkoopprijs voor je huis behalen en een snelle verkoop realiseren. Daarnaast is het ook belangrijk om de overdracht van je huis soepel te laten verlopen. Dit zijn slechts een paar van de doelen die je als verkoper hebt, en het is belangrijk om ze allemaal in gedachten te houden.

Als potentiële verkoper vraag je je waarschijnlijk af hoe snel huizen in Edam worden verkocht, wat de gemiddelde verkoopprijs is en hoeveel je kunt besparen door de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken. Het antwoord op al deze vragen is essentieel voor je verkoopstrategie. Wil je een compleet overzicht van het verkoopproces van een woning in Edam? Bezoek dan deze pagina voor een uitgebreid stappenplan. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Edam:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
76 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 576.919
Besparing (gem.)
€ 1.615

Je huis snel verkopen in Edam

In het pittoreske Edam verkopen woningen zich razendsnel. Gemiddeld staan huizen maar 84 dagen in de spotlight voordat ze een nieuwe eigenaar krijgen. Om je huis nóg sneller te verkopen, geven we hierna een drietal nuttige tips.

 1. Presentatie speelt een grote rol bij de verkoop van je huis. Zorg er dus altijd voor dat je huis er onweerstaanbaar uitziet voor potentiële kopers. Denk aan een fris en opgeruimd huis, sfeervolle verlichting, geurkaarsen en vers bloemenperkje in de voortuin.
 2. Een correcte prijsbepaling is van essentieel belang bij de verkoop van je huis. Een te hoge vraagprijs kan kopers afschrikken, terwijl een te lage prijs je zou kunnen benadelen. Een lokale makelaar kan hier bij helpen door een waardebepaling uit te voeren.
 3. Professionele foto's zijn onmisbaar bij het online presenteren van je huis. Laat dus een fotograaf aantrekkelijke foto's maken van je woning, dit kan echt het verschil maken en ervoor zorgen dat jouw huis sneller verkocht wordt.

Tips in Edam

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Edam op?

Op het moment ligt de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Edam rond de € 576.919 euro. Niet gek, aangezien Edam een zeer geliefde locatie is om te wonen. Toch is de verkoopsom van een huis van veel factoren afhankelijk. De ligging, de staat van onderhoud of recente renovaties, het bouwjaar, het type woning en niet te vergeten, de marktontwikkelingen in juni 2024, spelen hierbij een belangrijke rol.

Ter indicatie, de prijs per vierkante meter ligt momenteel op € 5.349 euro in Edam. Maar vergeet niet, hoewel dit een belangrijke richtlijn is, de waarde van je woning hangt af van meer dan alleen de gemiddelde prijs per m2. Elke woning en situatie is uniek, vandaar dat het ook mogelijk is dat de daadwerkelijke verkoopprijs hoger of lager kan uitpakken.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Edam

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.700
€ 5.100
€ 5.400

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Edam bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Edam.

Feitjes over Edam

 • Edam is wereldberoemd om de Edammer kaas.
 • De historische binnenstad dateert uit de 14e eeuw.

Tips om je woning te verkopen in Edam

Het verkopen van een huis kan een uitdagend proces zijn, vooral in een pittoresk en historisch stadje zoals Edam. Gelukkig zijn hier enkele stappen die je kunt nemen om het proces soepeler te laten verlopen en een aantrekkelijke pakket voor potentiële kopers te creëren.

 • Grondige marktonderzoek: Verkoopprijzen kunnen variëren afhankelijk van de wijk en het type huis. Schakel de expertise van een lokale makelaar in om de markt goed te begrijpen.
 • Onderhoud en reparaties: Kleine onderhoudswerken en reparaties kunnen een groot verschil maken in de perceptie van je huis. Zorg ervoor dat alles in topconditie is voor de bezichtigingen.
 • Maak aantrekkelijke foto's: Kwalitatieve foto’s zijn essentieel om de aandacht van kopers te trekken. Je makelaar kan je adviseren over de beste manier om jouw huis in beeld te brengen.
 • Accurate prijszetting: Samen met je makelaar kun je een realistische en competitieve verkoopprijs bepalen, rekening houdend met de huidige marktsituatie in Edam.
 • Presenteer lokale voordelen: Benadruk de voordelen van het wonen in Edam, zoals de unieke historische omgeving, en gebruik deze als een uniek verkooppunt.

Ontdek jouw stappenplan in Edam:

 • Specifiek stappenplan afgestemd op jouw woning
 • Voorkomt dat belangrijke stappen worden overgeslagen
 • Mogelijkheid om duizenden euro's te besparen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Edam?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Edam kost je als verkoper gemiddeld € 6.753. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Edam In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 576.919) € 6.173
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.753

Kosten van makelaars in Edam

Wanneer je overweegt een huis in Edam te verkopen, houd dan rekening met de kosten van een makelaar. Deze kosten, ook wel courtage genoemd, zijn meestal een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs van je huis. Gemiddeld bedraagt de courtage in Edam1,07% van de verkoopprijs.

Daarnaast rekenen de meeste makelaars in Edam opstartkosten voor het verkopen van je huis. Deze opstartkosten komen gemiddeld neer op: € 515. Het is belangrijk om te beseffen dat de tarieven van makelaars kunnen variëren. Het vergelijken van makelaarstarieven kan je dus aanzienlijk besparen op de totale kosten.

Lees meer over makelaars in Edam.

Andere kosten bij verkoop

Energielabel

Bij de verkoop van je huis zal je een definitief energielabel moeten hebben. Het hebben van zo'n label is bij wet verplicht. Is je label nog niet definitief, dan zul je deze moeten laten opmaken door een erkend energieadviseur. Dit brengt kosten met zich mee.

De kosten voor het opmaken van een energielabel kunnen variëren. Het hangt onder andere af van de tarieven van de energieadviseur die je inschakelt. Vergeet niet dat de energieadviseur naast het opmaken van het label ook de woning zal komen inspecteren.

Verkoopstyling

Het inzetten van een verkoopstylist kan je helpen de woning aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers. De stylist zorgt dat de pluspunten van je woning beter uitkomen en eventuele minpunten worden verdoezeld. Hiervoor zal de stylist kosten in rekening brengen.

Ook als je zelf je woning gaat restylen om deze aantrekkelijker te maken voor verkoop, zul je kosten maken. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe verf, meubels of decoratieve items. Blijf wel binnen je budget bij het maken van deze verkoopkosten. Het is belangrijk om zicht te hebben op alle kosten, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Onderhoud

Mogelijk moet je nog wat onderhoudswerkzaamheden uitvoeren voordat je je woning te koop zet. Dit kan variëren van een likje verf tot de vervanging van een verouderde keuken. Deze onderhoudskosten zul je als verkoper moeten betalen.

Probeer de woning zo op te leveren dat deze zo weinig mogelijk mankementen heeft. Een defecte cv-ketel of loszittende tegels kunnen namelijk een reden voor potentiële kopers zijn om over de prijs te gaan onderhandelen.

Wanneer mijn huis verkopen in Edam?

Is het nu, in juni 2024, een goeie tijd om jouw huis in Edam te verkopen? Daar kunnen we kort over zijn: ja, het is absoluut een goede tijd! De huidige woningmarkt biedt volop kansen voor de verkoop van elk type huis, van instapklare eengezinswoning tot karakteristieke grachtenpand.

Maar hoe weet je nou wanneer precies het juiste moment aanbreekt? Het goede nieuws is, dat hoeft je niet zelf uit te zoeken. Een gespecialiseerde makelaar kan je helpen om de beste opportune moment te bepalen voor de verkoop van jouw unieke woning. Vertrouw op hun expertise en maak de volgende stap in jouw wooncarrière!

Vergelijk makelaars in Edam Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Bij de verkoop van je huis komt veel kijken. Als woningverkoper ben je wellicht niet bekend met alles wat er geregeld moet worden. Hier komt Huis Verkopen om de hoek kijken. Dit online platform helpt je om je huis op de slimste manier te verkopen op een moderne, eenvoudige manier. De website biedt hulp bij elke stap, zodat je niets over het hoofd ziet.

Gratis waardebepaling en makelaarsvergelijking

Op Huis Verkopen kun je een gratis waardebepaling van je huis aanvragen. Bovendien vergelijkt de website makelaars, zodat je de beste makelaar in Edam kunt kiezen voor de verkoop van je huis.

Makelaarstarieven opvragen

Bij Huis Verkopen kun je makelaarstarieven opvragen. Dit helpt je te besparen op makelaarskosten en verzekert je van het krijgen van de beste prijs voor alle verkoopdiensten.

Handig stappenplan voor de verkoop van je huis

Last but not least, biedt Huis Verkopen een handig stappenplan voor de verkoop van je huis. Het stappenplan helpt je bij elke stap, zodat je zeker weet dat je niets over het hoofd ziet.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Edam

Het is handig om een professionele waardebepaling bij een makelaar aan te vragen. Zo krijg je een volledig en objectief beeld van de huidige marktwaarde van jouw huis in Edam.

Het hangt af van jouw specifieke situatie en wensen welke makelaar het beste bij je past. Je kunt gebruik maken van deze tool om makelaars in Edam te vergelijken op prijs en kwaliteit.

De kosten voor het verkopen van je huis kunnen variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren. Een overzicht van de mogelijke kosten kun je vinden op deze pagina).

Er zijn verschillende manieren om je woning snel te verkopen. Het volgen van deze tips kan helpen bij een snelle verkoop van je huis in Edam. Het inschakelen van de juiste makelaar speelt ook een grote rol hierin.

Je kunt een energielabel voor je woning aanvragen via de daarvoor bestemde webpagina. Een energielabel is verplicht bij de verkoop van een huis en geeft inzicht in de energiezuinigheid van je woning.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen