Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Edam

Op zoek naar een geschikte makelaar voor de verkoop van je woning in Edam? Doe grondig onderzoek en kies voor een makelaar met lokale kennis en een bewezen track record. Scherp onderhandelingsvermogen en goede communicatieve vaardigheden zijn hierbij van groot belang.

Over makelaars in Edam

Bij het voorbereiden van de verkoop van je huis in Edam is het kiezen van een goede makelaar een van de belangrijkste stappen. Dit is echter slechts één van de vele stappen die je moet zetten. Een correcte waardebepaling, een goede presentatie van je huis en het onderhandelen over de verkoopprijs zijn bijvoorbeeld andere essentiële taken. Meer informatie over al deze stappen kun je vinden in ons stappenplan.

Ons platform kan je aiden bij het vinden van de meest geschikte verkoopmakelaar in Edam. We kijken niet alleen naar hun verkoopprestaties, maar ook naar hun ervaring, klantbeoordelingen, en de services die ze bieden. Zodat je zeker weet dat je de makelaar vindt die het beste bij jou en je situatie past.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 6.005
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 16.514
Besparing (gem.)
€ 1.572

Actueel

 • De gemiddelde courtage van makelaars in Edam is momenteel 1,07%. Dit percentage is een indicatie en kan variëren tussen verschillende makelaars.
 • De huidige huizenprijzen in Edam variëren. De gemiddelde verkoopprijs valt rond de € 561.250 en de gemiddelde prijs per vierkante meter ligt op € 5.099. Voor meer informatie over de huizenprijzen in de regio kun je onze website bezoeken.
 • Het is altijd zinvol om makelaarstarieven in Edam te vergelijken omdat er een sterk variërende markt is. Door het vergelijken van tarieven kun je gemiddeld rond de € 1.572 besparen.

Uitgelichte makelaars in Edam

In Edam is er een grote diversiteit aan makelaars die je bijstaan in het proces van het verkopen van jouw woning. Het is raadzaam om niet haastig een makelaar te kiezen zonder goed onderzoek te doen. Het is namelijk verstandig om eerst de makelaars van Edam te vergelijken op basis van vier elementen: hun tarieven, hun diensten, hun ervaring en hun reputatie.

Logo Van Overbeek Makelaars o.g. Edam-Volendam

Van Overbeek Makelaars og Edam-Volendam

Bij Van Overbeek Makelaars vind je een betrouwbare partner voor het kopen of verkopen van jouw huis. Met 50 jaar ervaring en kennis van woningstyling en nieuwbouw leveren deze vakbekwame makelaars doelgericht en praktisch advies. Ze excelleren in woningverkoop, verhuur, aanhuur en taxaties en bieden gratis waardebepaling van jouw woning. Zekerheid, kwaliteit en aandacht staan voorop bij deze NVM-makelaar. Kies voor Van Overbeek Makelaars, de expert in je regio.

Gerro de Boer Makelaardij & Taxaties og

Gerro de Boer Makelaardij & Taxaties o.g. combineert handelskwaliteiten met significante bouwkundige expertise, wat het kantoor onderscheidt. Naast verkoop, aankoop en verhuur, bieden ze ook taxatiediensten aan. Sinds 2004 zit het kantoor op een unieke plek in het historische Edam, aan de Kaasmarkt. Als lid van branchevereniging VBO waarborgen ze een hoge standaard in hun dienstverlening. Bij Gerro de Boer kan je rekenen op uitstekende service en betrouwbaarheid.

Let op: in en rondom Edam zijn meer verkoopmakelaars actief dan je misschien denkt. Bij Huis Verkopen houden we daar rekening mee en nemen we alle makelaars in Edam mee in onze vergelijking. De ideale makelaar voor jou kan ergens anders verscholen zijn. Vergeet dus niet: alleen door goed te vergelijken, vind je de beste match.

Vergelijk makelaars in Edam Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Edam?

Een makelaar in Edam rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,07% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde woningprijs van € 561.250 in Edam komt dit neer op € 6.005 aan makelaarskosten (update april 2024).

Naast de courtage, kun je ook te maken krijgen met opstartkosten. Deze kosten maakt de makelaar voor het op de markt brengen van jouw huis, bijvoorbeeld voor fotografie, advertenties en inmeten. Dit zijn dus feitelijk de kosten om de verkoop te beginnen.

Let op: de courtages van makelaars in Edam verschillen gemiddeld 0,56%. Hierdoor kun je gemiddeld € 1.572 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Edam. Om een goede start van de verkoop van jouw huis te maken, is het zeker de moeite waard om deze vergelijking te maken.

Kosten van makelaars in Edam

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.300
€ 6.100
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Edam

In Edam zijn veel makelaars die opstartkosten rekenen bij de verkoop van jouw woning. Deze kosten, vaak ook wel intreekosten genoemd, omvatten de uitgaven die de makelaar doet om jouw huis in de markt te zetten. Denk hierbij aan de kosten voor professionele woningfotografie, plaatsing op huizensites en Funda, en het maken van een verkoopbrochure.

De hoogte van de opstartkosten varieert per makelaar en hangt onder andere af van wat er allemaal binnen dit pakket valt. Gemiddeld genomen liggen deze kosten in Edam tussen de € 400 en € 700 euro. Het is verstandig om goed na te gaan wat de precieze inhoud van deze kosten is, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Intrekkingskosten van makelaars in Edam

Wanneer je overweegt om je woning te verkopen via een makelaar in Edam, is het goed om te weten dat er wellicht intrekkingskosten in rekening worden gebracht, mocht je de verkoop vroegtijdig willen stopzetten. Deze kosten worden berekend als vergoeding voor de inspanningen die de makelaar reeds heeft gedaan. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als je plotseling besluit om toch niet te verkopen, of als je overstapt naar een andere makelaar.

Intrekkingskosten kunnen variëren van makelaar tot makelaar, maar de gemiddelde kosten voor intrekking bij makelaars in Edam bedragen € 500. Wees je dus bewust van deze mogelijke extra kosten wanneer je een makelaar inschakelt. Het is altijd raadzaam om alle kosten en voorwaarden grondig te overleggen met je makelaar voordat je de verkoop start. Op die manier kom je niet voor verrassingen te staan.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Edam met een vast tarief

Ook in Edam vind je makelaars die met een vast tarief werken. Kies je voor zo'n makelaar, dan gaat het meestal om een all-in pakket. Dit houdt in dat zaken als advies, woningpresentatie, onderhandelingen en de juridische afronding erbij inzitten. Gemiddeld hanteert een makelaar met een vast tarief een tarief van € 3.250 (update: april 2024).

Het lijkt wellicht aantrekkelijk, zo'n vast tarief. Maar het brengt ook risico's met zich mee. Stel, je huis wordt snel verkocht - dan betaal je in feite meer dan bij een makelaar die werkt met een tarief op basis van de verkoopsom. Je betaalt dus misschien voor diensten die niet zijn ingezet.

Tip: Door verschillende makelaars met elkaar te vergelijken, krijg je een duidelijk beeld van de verschillende tarieven en van hoe deze tarieven je als woningverkoper kunnen beïnvloeden. Dit helpt je een weloverwogen keuze te maken voor de makelaar die het beste bij je past.

4 feitjes over makelaars in Edam

 • Je zou kunnen ontdekken dat tarieven vergelijken voor makelaars in Edam een belangrijke stap is in het verkoopproces. Dit komt omdat de opstartkosten en annuleringsvoorwaarden sterk verschillen tussen makelaars, en zo kun je de beste deal voor jezelf vinden.
 • Dat de opstartkosten en annuleringsvoorwaarden aanzienlijk kunnen verschillen tussen makelaars in Edam, zou je wellicht verrassen. Het is dus belangrijk dat je een goede vergelijking maakt als je deze kosten voor de verkoop van je woning opvraagt.
 • Als je een makelaar wilt uitkiezen in Edam, is het de moeite waard om te zien wie al bewezen heeft succes te hebben in deze stad. Uit onderzoek blijkt dat de meeste woningverkopers voorkeur hebben voor een makelaar met lokale ervaring.
 • Een opvallende observatie is dat er een verschil is in verkoopsnelheid tussen makelaars in Edam. Gemiddeld staan woningen in Edam 94 dagen te koop, dus het is verstandig om dit mee te nemen in je keuze.
 • Verkoop je een woning zonder de hulp van een makelaar in Edam? Wees dan voorbereid op het feit dat je woning mogelijk minder oplevert. Gemiddeld kan dit een verschil betekenen van €12.000.

Wat levert de beste makelaar in Edam op?

Terwijl de makelaars in Edam allemaal hun unieke aanpak hebben, varieert het resultaat dat ze behalen drastisch. Met deze enorme variatie in successen wordt het noodzakelijk voor woningverkopers om een grondige vergelijking van de makelaars in Edam te maken.

Dit is hoe je de beste makelaars in Edam herkent:

 • Verkoopprijs: Uit onze objectieve en actuele gegevens blijkt dat de toonaangevende makelaars in Edam een hoger bedrag voor hun woningen krijgen. Deze makelaars verkopen huizen voor een bedrag dat gemiddeld € 14.336 boven de verwachte verkoopprijs ligt.
 • Snelheid van verkoop: Onze gegevens tonen aan dat de meest effectieve makelaars in Edam huizen aanzienlijk sneller van de hand doen. Specifieker, deze makelaars verkopen huizen gemiddeld 16 dagen sneller dan hun collega's.

De beste makelaar in Edam vinden

Wat vind je belangrijk aan een makelaar? Niet alle makelaars in Edam werken op dezelfde manier. Sommigen leggen bijvoorbeeld de nadruk op een persoonlijke aanpak, terwijl anderen geloven in een meer strategische benadering en een sterke online presentatie.

De keuze van een makelaar is van grote invloed op het verkoopresultaat van jouw huis. Door makelaars te vergelijken op basis van jouw voorkeuren en situatie, kies je niet alleen voor de beste match, maar vergroot je ook jouw verkoopsucces.

Waar moet je op letten bij makelaars in Edam?

Bij het kiezen van een makelaar in Edam voor de verkoop van je huis, zijn er vijf belangrijke aspecten om rekening mee te houden:

Kennis van de lokale markt

Je wil dat de makelaar ervaren is in het verkopen van huizen in Edam en de lokale markt goed kent.

Communicatie en service

Goede communicatie en service van de makelaar zijn van belang. Je wil immers goed op de hoogte blijven van de verkoopvoortgang.

Vergelijk makelaars

Vergelijk meerdere makelaars om erachter te komen welke het beste presteert in Edam. Hiervoor kan je dit vergelijkingsformulier gebruiken.

Tarieven van de makelaar

Het is belangrijk om van tevoren duidelijk te hebben wat de kosten zijn van de makelaar. Hier kunnen verschillen in zitten.

Verkoopstrategie

Ten slotte wil je er zeker van zijn dat de makelaar een duidelijke verkoopstrategie heeft voor jouw huis in Edam.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In Edam zijn diverse NVM-gecertificeerde verkoopmakelaars actief. Naast de NVM kun je ook te maken krijgen met verkoopmakelaars die zijn aangesloten bij brancheverenigingen zoals de VBO en VastgoedPRO. Het aanbod is dus breed.

Het kiezen voor een verkoopmakelaar die lid is van een branchevereniging kan diverse voordelen hebben. Zo zijn deze makelaars gebonden aan strikte beroeps- en gedragscodes, wat je een zorgvuldige dienstverlening garandeert. Daarnaast verplichten de brancheverenigingen hun leden tot het volgen van permanente educatie. Hierdoor zijn zij altijd op de hoogte van de laatste wijzigingen in de wet- en regelgeving op het gebied van vastgoed, waardoor je minder kans loopt tegen juridische problemen aan te lopen bij de verkoop van je woning.

Wat doet een makelaar in Edam?

Een makelaar in Edam draagt bij aan een vlotte en efficiënte verkoop van je woning. Met hun kennis over de lokale markt, prijsbepaling en presentatie van je woning, ontzorgen zij je volledig tijdens dit proces.

Maar wat maakt een makelaar eigenlijk onmisbaar? Eén van de redenen is toegang tot een uitgebreid netwerk. Ze brengen je woning onder de aandacht van een groot publiek en vinden zo sneller een potentiële koper.

 • Waarde-inschatting van je woning maken
 • Je woning aantrekkelijk presenteren aan kopers
 • Bezichtigingen organiseren en begeleiden
 • Negotiëren over de verkoopprijs
 • Opstellen van een voorlopig koopcontract

Waarom een makelaar in Edam inschakelen?

Het kiezen van een geschikte makelaar is een belangrijke stap in de voorbereiding van de verkoop van je huis in Edam. Het kan een overweldigend proces lijken, met zoveel factoren om rekening mee te houden. Maar wanneer je een ervaren makelaar inschakelt, wordt het proces een stuk eenvoudiger en minder stressvol. Als je een makelaar in Edam inschakelt, zal je huis snel en tegen de best mogelijke prijs op de markt komen, terwijl je zelf tijd en moeite bespaart.

De juiste prijs bepalen

Een professionele makelaar heeft uitgebreide kennis van de lokale woningmarkt in Edam en kan daardoor de juiste prijs voor je huis bepalen. Dit is essentieel, want een te hoge vraagprijs kan potentiële kopers afschrikken, terwijl een te lage prijs kan resulteren in een financieel verlies.

Een breder bereik

Het inschakelen van een makelaar zorgt voor een groter bereik. Jouw huis wordt niet alleen in Edam, maar landelijk gepresenteerd aan een groot publiek van potentiële kopers. Bovendien hebben makelaars toegang tot professionele netwerken en kanalen die je zelf niet zou hebben.

Deskundige strategie en adviezen

Met een makelaar aan je zijde krijg je toegang tot deskundige strategieën en professioneel advies. Of je nu hulp nodig hebt met de juiste marketingstrategie of vragen hebt over het stappenplan voor het verkopen van een huis, een makelaar is er om je te ondersteunen.

Persoonlijke service en begeleiding

Tot slot, het werken met een makelaar betekent dat je kunt profiteren van persoonlijke service en complete begeleiding door het hele verkoopproces. Van het eerste consult tot aan de overhandiging van de sleutels, een makelaar is er om je te ondersteunen en je ervaring zo soepel mogelijk te maken.

Makelaars in Edam vergelijken

Bij Huis Verkopen kan jij efficient makelaars in Edam vergelijken om zo de makelaar te vinden die het beste bij jouw wensen aansluit. Met onze up-to-date statistieken bekijk jij altijd de meest recente prestaties van lokale makelaars.

 • Hoogste verkoopopbrengst
 • Snelle verkoopprestaties
 • Minimale makelaarskosten

Het vergelijken van makelaars is een simpel maar waardevol proces: je vult jouw adres, voorkeuren en wensen in, wordt gekoppeld aan de verkoopmakelaars die daaraan voldoen en ontvangt relevante informatie. Zo heb jij alle azen in handen voor het kiezen van de beste makelaar in Edam.

Vergelijk makelaars in Edam Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Edam

Makelaarskosten kunnen variëren: ze kunnen bestaan uit een percentage van de verkoopprijs, een vast bedrag of een combinatie van beide. De gemiddelde makelaarskosten in Edam zijn € 6.005. Het is daarom het overwegen waard om tarieven op te vragen.

Het vergelijken van makelaars kan je helpen om een beter beeld te krijgen van de services die worden aangeboden. Je kunt ook een flink bedrag besparen - gemiddeld € 1.572. Voor een grondige vergelijking kun je terecht op deze pagina.

Let op de makelaarskosten, maar ook op de verkoopstrategie van de makelaar. Kijk ook naar de gemiddelde verkoopsnelheid - in Edam is dat 94 dagen. Ook ervaringen en reviews kunnen veel vertellen.

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Edam zijn € 515. Deze kosten worden gebruikt voor diensten zoals het maken van foto's en het opstellen van de verkoopbrochure.

Het gemiddelde tarief van makelaars in Edam met een vaste prijs is € 3.250. Maar let op, want soms zijn er nog extra kosten zoals opstartkosten of intrekkingskosten. Informeer daarom goed vooraf.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen