Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Marken

Als je je huis in Marken wilt verkopen, is het belangrijk dat je de vastgoedmarkt van dit pittoreske dorp goed kent. Door recente transactiecijfers en ander marktinformatie te bestuderen, krijg je meer inzicht in de waarde van je huis en wat potentiële kopers aantrekt.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Marken

Als woningverkoper in Marken heb je verschillende doelen voor ogen. Een van de voornaamste doelen is ongetwijfeld het behalen van een zo hoog mogelijke verkoopprijs voor jouw woning. Je wilt je huis snel verkopen, maar niet ten koste van de opbrengst. Daarnaast wil je een zo soepel mogelijk verkoopproces, zonder gedoe met tijdverslindende onderhandelingen of onverwachte problemen. Je wilt, kortom, een succesvolle verkoop die jouw verwachtingen overstijgt.

Je vraagt je misschien af hoe realistisch deze doelen zijn. Hoe snel worden huizen eigenlijk verkocht in Marken? En wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? Hoeveel kan je besparen door makelaars te vergelijken? Op deze en andere vragen kan je het antwoord vinden in ons stappenplan voor de verkoop van een woning in Marken. Hier laten we zien wat er komt kijken bij het verkopen van jouw huis en hoe je dit proces kunt optimaliseren. Hieronder vind je de actuele cijfers over de woningmarkt in Marken:

Maart 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
51 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 350.000
Besparing (gem.)
€ 1.120

Je huis snel verkopen in Marken

In Marken wordt een woning gemiddeld binnen 51 dagen verkocht. Dat kan voor jou als woningeigenaar in Marken interessant zijn. Onderstaande tips kunnen je helpen om jouw huis zo snel mogelijk te verkopen.

 1. De juiste vraagprijs is essentieel bij het snel verkopen van je woning. Een goede makelaar in Marken kan je helpen om een reële vraagprijs te bepalen. Vraag bijvoorbeeld eens vrijblijvend een waardebepaling aan.
 2. Persoonlijke bezittingen kunnen het voor potentiële kopers lastig maken om de mogelijkheden van je woning te zien. Depersonaliseren, door bijvoorbeeld familiefoto's tijdelijk te verwijderen, kan helpen om de woning sneller te verkopen.
 3. Je woning moet online blikvangend zijn. Hoge kwaliteit foto's en een overzichtelijke beschrijving kunnen ervoor zorgen dat jouw woning opvalt tussen het overige woningaanbod. Een vergelijking van makelaars kan je helpen om een makelaar te vinden die hier goed mee kan helpen.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Marken

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Marken op?

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Marken ligt momenteel op € 350.000. Deze verkoopprijs kan echter variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het huis, de locatie, en de huidige huizenmarkt. Zo spelen ook de staat van onderhoud en eventuele bijzondere kenmerken van het huis een rol in de uiteindelijke verkoopsom.

Bij het kijken naar de gemiddelde verkoopprijs in Marken is het ook interessant om naar de gemiddelde prijs per m2 te kijken, wat momenteel € 4.118 is. Hou er rekening mee dat dit de daadwerkelijke verkoopprijzen zijn, het is niet ongebruikelijk dat de vraagprijs per m2 anders ligt. Het is namelijk zo dat een vraagprijs en een verkoopprijs niet altijd hetzelfde zijn.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Marken

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.800
€ 4.000
€ 4.200

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Marken bij (up-to-date: maart 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Marken.

Tips om je woning te verkopen in Marken

Verkoop je je huis in Marken? Dan wil je natuurlijk de beste prijs krijgen en het proces soepel laten verlopen. Hier zijn enkele effectieve tips om je te helpen.

 • Makelaar kiezen: Kies een makelaar die ervaring heeft in Marken. De lokale marktkennis kan waardevol zijn bij het bepalen van de verkoopprijs en de onderhandeling met potentiële kopers.
 • Opruimen: Maak je huis grondig schoon en zorg ervoor dat het er netjes en goed onderhouden uitziet. Een rommelig huis kan potentiële kopers afschrikken.
 • Onderhoud: Voer noodzakelijke reparaties uit voorafgaand aan de verkoop. Kleine gebreken kunnen de verkoopprijs drukken en je wilt voorkomen dat kopers zich terugtrekken vanwege onderhoudsproblemen.
 • Verkoopprijs: Stel een realistische verkoopprijs vast. Te hoog inzetten kan kopers afschrikken, terwijl te laag inzetten resulteert in een lagere winst.
 • Verkoopstrategie: Overleg met je makelaar over de beste verkoopstrategie. Is het beter om een open huis te houden, of om individuele bezichtigingen in te plannen?

Ontdek jouw stappenplan in Marken:

 • Op maat gemaakt stappenplan voor jouw woning
 • Voorkomt dat je stappen overslaat in de verkoop
 • Mogelijk duizenden euro's besparen door goed te vergelijken
 • Vrijblijvend en gratis, je zit nergens aan vast
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Marken?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Marken kost je als verkoper gemiddeld € 4.720. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Marken In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 350.000) € 4.200
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 4.720

Kosten van makelaars in Marken

Bij het verkopen van je huis in Marken krijg je te maken met makelaarskosten. Deze zijn als regel een percentage van de verkoopprijs, ofwel de courtage. In Marken ligt deze courtage gemiddeld op 1,20% van de verkoopprijs. Deze kosten kunnen echter variëren per makelaar, dus het is altijd de moeite waard om meerdere offertes aan te vragen.

Naast de courtage hebben makelaars ook andere voorwaarden die van invloed kunnen zijn op je keuze. Daarom is het belangrijk om niet alleen de kosten, maar ook de voorwaarden van verschillende markelaars te vergelijken. Dit kan bijvoorbeeld via de pagina makelaars in Marken vergelijken. Zo zorg je dat je de beste makelaar in Marken vindt voor jouw situatie.

Lees meer over makelaars in Marken.

Andere kosten bij verkoop

Verplicht energielabel

Bij de verkoop van je huis is een geldig, definitief energielabel van groot belang. Dit label geeft informatie over de energieprestatie van je woning. Zonder energielabel loop je het risico op een boete.

Controleren of je woning een geldig, definitief energielabel heeft doe je via deze link. Als dit niet het geval is, dan is het zaak er tijdig een aan te vragen. Het energielabel is bovendien handig voor potentiële kopers, omdat dit inzicht geeft in de energiezuinigheid van de woning.

Verkoopstyling en onderhoud

Met verkoopstyling en klein onderhoud kun je je huis aantrekkelijker maken voor mogelijke kopers. Denk aan nieuwe verf op de muren, een opgeruimde tuin of de inzet van meubilair om de ruimtes optimaal te benutten.

De kosten voor deze voorbereiding kunnen per keuze variëren. Gemiddeld genomen liggen de kosten hiervoor rond de € 875. Een goede investering daar dit bijdraagt aan een hogere verkoopprijs van je huis.

Diverse kosten bij verkoop

Er zijn meerdere kosten waar je als woningverkoper rekening mee moet houden. Denk hierbij aan notariskosten, kosten voor het verwijderen van een hypothecaire inschrijving en financieel advies.

Een goed zicht houden op de diverse kosten bij de verkoop van je huis is van groot belang. Zo voorkom je verrassingen en kun je de opbrengst van je huis correct inschatten. Overzicht is immers key bij het verkopen van je huis.

Wanneer mijn huis verkopen in Marken?

Is het nu, in maart 2024, een goed moment om je huis in Marken te verkopen? Het korte antwoord is: ja. Gezien de huidige woningmarkt zou je kunnen profiteren van een gunstig klimaat voor verkopers. Maar het is natuurlijk logisch dat je enige twijfels hebt over de verkoopbaarheid van je woning.

Vraag je je af hoe je het beste kunt inschatten wat de verkoopkansen voor jouw woning in Marken zijn? Dat hoeft niet moeilijk te zijn. Gespecialiseerde makelaars kunnen een uitstekende inschatting voor je maken, gebaseerd op actuele marktinformatie en vergelijkbare verkopen in de buurt. Op deze manier krijg je handvatten om een goed gefundeerde beslissing te nemen.

Vergelijk makelaars in Marken Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Wanneer je van plan bent om jouw huis te verkopen, kan dit een behoorlijk stressvolle onderneming zijn. Op de website van Huis Verkopen is het daarentegen eenvoudig en overzichtelijk om het verkoopproces van start tot eind te regelen. Met kosteloze tools zoals makelaarsvergelijkers en een vrijblijvende waardebepaling, zorgt Huis Verkopen ervoor dat je zowel tijd als geld bespaart. Wij hebben alle informatie en tools in huis om je te ondersteunen bij elke stap van je verkoopproces.

Gratis waardebepaling

Op Huis Verkopen kun je gratis een waardebepaling van jouw huis aanvragen. Zo krijg je een betrouwbaar en nauwkeurig beeld van wat jouw huis waard is en zul je het niet voor een te lage prijs verkopen.

Makelaars vergelijken

Met onze tool kun je eenvoudig makelaars vergelijken en zo de beste keuze voor jouw situatie maken. Zo krijg je zicht op de kosten en prestaties van verschillende makelaars en maak je een overwogen keuze.

Handige checklist

Ons stappenplan zorgt ervoor dat je niets over het hoofd ziet gedurende het verkoopproces. Zo regel je jouw verkoop tot in de puntjes en kom je niet voor verrassingen te staan.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Marken

Bij het verkopen van je huis komen verschillende dingen kijken. Je moet zorgen voor aantrekkelijke foto's, een goede prijsbepaling en onderhandeling. Om je te helpen, is er een overzichtelijk artikel beschikbaar over dit onderwerp.

Het snel verkopen van je huis hangt af van meerdere factoren. Denk aan de vraagprijs, de presentatie en de marketing van je woning. Op onze site hebben we enkele tips samengesteld om jouw woning snel te verkopen.

Het is belangrijk om een makelaar te kiezen die ervaring heeft met transacties in jouw soort woning en in jouw omgeving. Lees adviezen over het vinden van een goede match in ons artikel.

De verkoopprijs wordt bepaald door verschillende factoren, zoals de woningwaarde en de huidige marktomstandigheden. Meer informatie hierover vind je op onze pagina over woningwaarde.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen