Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in IJlst

Het verkopen van je huis in het charmante IJlst kan een uitdaging zijn. Aantrekkelijke foto's, een competitieve vraagprijs en uitstekende onderhandelingen zijn essentieel. Zorg ervoor dat je alle aspecten goed regelt, om een succesvolle en soepele verkoop te garanderen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in IJlst

Als je overweegt om jouw woning in IJlst te verkopen, zijn er een aantal aspecten waar je nauw op moet letten. Bijvoorbeeld, neem de vraagprijs. Je wilt niet te hoog inzetten en potentiële kopers afschrikken, maar je wilt ook niet onderschatten en jezelf tekort doen. Je moet ook op zaken zoals fotografie letten; klare en representatieve foto's kunnen een groot verschil maken in de aantrekkingskracht van uw woning. Tot slot, het selecteren van de juiste makelaar kan de snelheid en prijs van jouw verkoop enorm beïnvloeden.

Je vraagt je waarschijnlijk af: Hoe snel worden huizen in IJlst gemiddeld verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopprijs in dit gebied? Hoeveel kan ik besparen door makelaars te vergelijken? Of misschien wil je weten wat de huidige waarde van jouw woning is? Hieronder volgen de actuele cijfers over woningverkoop in IJlst:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
25 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 359.151
Besparing (gem.)
€ 952

Je huis snel verkopen in IJlst

Wil je jouw huis in IJlst verkopen? Dat kan in gemiddeld 41 dagen. Dit getal varieert uiteraard per situatie en met de juiste aanpak en strategie kun je dit proces versnellen. Wij geven je graag enkele tips om het verkoopproces te versnellen.

 1. Zorg voor een goede presentatie van je woning. Een goede eerste indruk kan het verschil maken voor potentiële kopers. Maak je huis schoon, zorg voor voldoende licht en ruimte. Fotografie speelt hierbij ook een grote rol, dus overweeg een professionele fotograaf in te huren.
 2. Wees je bewust van de risico's van woningopkopers. Deze kunnen je woning snel opkopen, maar bieden je vaak een onredelijk lage prijs. Wees daarom kritisch en zorg ervoor dat je een eerlijke prijs voor je woning krijgt. Voor een indicatie van de woningwaarde kun je terecht op onze woningwaarde pagina.
 3. Zet een realistische vraagprijs neer. Te hoog prijzen kan potentiële kopers afschrikken, terwijl te laag prijzen kan leiden tot een snellere verkoop, maar mogelijk minder opbrengst. Een professionele waardebepaling kan je hierbij helpen.

Tips in IJlst

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in IJlst op?

De gemiddelde verkoopprijs van een woning in IJlst is momenteel € 359.151. Deze prijs is natuurlijk geen vaststaand gegeven en kan variëren op basis van verschillende factoren. Zo hangt de verkoopsom onder andere af van factoren zoals de vraag en het aanbod op de markt, de staat van de woning en de grootte van het perceel.

Om je een duidelijk beeld te geven van de marktwaarde in IJlst, kijken we ook naar de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter. Deze staat momenteel op € 2.742. Dit cijfer geeft inzicht in hoeveel je gemiddeld per vierkante meter betaalt voor een woning, wat je kan helpen bij het vergelijken van verschillende woningen en locaties.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in IJlst

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.600
€ 2.400
€ 3.200

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in IJlst bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van IJlst.

Tips om je woning te verkopen in IJlst

Het verkopen van je huis in IJlst kan een flinke uitdaging zijn. Wat zijn de geheimen om je huis aantrekkelijk en verkoopklaar te maken? Hier volgen enkele tips die je kunnen helpen om je huis voor de best mogelijke prijs te verkopen.

 • Fotografie: Investeer in professionele fotografie, met name van de buitenkant van je huis en de binnenruimtes. Goede foto's trekken meer kopers en kunnen de verkoopprijs verhogen.
 • Onderhoud: Zorg ervoor dat het huis in topconditie is. Repareer defecte waterkranen, losse tegels en verf afgebladderde muren. Een goed onderhouden huis trekt een hogere verkoopprijs.
 • Schoonmaken: zorg ervoor dat je huis er netjes en verzorgd uitziet. Een huis dat vrij is van rommel en opgeruimd oogt verhoogt de interesse van mogelijke kopers.
 • Verlichting: Goede verlichting kan een kamer er stukken beter uit laten zien. Open de gordijnen, zet lampen aan en zorg voor zoveel mogelijk natuurlijk licht. Dit draagt bij aan de algehele uitstraling van het huis.
 • Verkoopstrategie: Bepaal de juiste prijs, doe marktonderzoek en maak gebruik van de ervaring van een makelaar. Een slimme verkoopstrategie kan het verschil maken.

Ontdek jouw stappenplan in IJlst:

 • Speciaal op jouw woning afgestemd stappenplan
 • Gratis en interactieve hulp bij verkoopregeling
 • Mogelijkheid tot aanpassen op basis van jouw wensen
 • Mogelijkheid tot besparen van duizenden euro's
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in IJlst?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in IJlst kost je als verkoper gemiddeld € 6.023. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in IJlst In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 359.151) € 4.130
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.023

Kosten van makelaars in IJlst

Als je een huis wilt verkopen in IJlst, kom je niet onder de kosten van een makelaar uit. Gemiddeld hanteren makelaars een courtage van 1,15% van de verkoopprijs. Bij een huis met een gemiddelde verkoopwaarde van € 359.151 in IJlst, betekent dit voor jou als verkoper ongeveer € 4.130 aan kosten.

Elke makelaar kan echter een eigen kostenstructuur hebben en daardoor kunnen de kosten uiteenlopen. Het is daarom raadzaam om vooraf bij meerdere makelaars offertes op te vragen en deze zorgvuldig te vergelijken. Zo kun je voorkomen dat je onnodig te veel betaalt voor het verkopen van je huis in IJlst.

Lees meer over makelaars in IJlst.

Andere kosten bij verkoop

Als je wilt gaan verkopen in IJlst, dan zijn er natuurlijk kosten waar je rekening mee moet houden. Zoals aangegeven, moet je erop rekenen dat je makelaarskosten moet betalen. Dit zijn de kosten die je betaalt voor de diensten van de makelaar. Gemiddeld genomen liggen de totale makelaarskosten in IJlst rond de € 4.130. Maar vergeet niet dat het kostenplaatje breder is dan dit. Er zijn nog andere kostenposten om in het oog te houden.

Kosten voor verkoopstyling en onderhoud

Verkoopstyling en klein onderhoud kunnen je woning aantrekkelijker maken voor potentiële kopers. Het kostenplaatje hiervoor kan variëren, afhankelijk van wat er nodig is. Misschien zijn enkel wat kleine opfriswerken nodig, of misschien kun je ervoor kiezen om bepaalde delen van je woning een volledige make-over te geven.

De gemiddelde kosten voor de voorbereiding op verkoop, zoals verkoopstyling en klein onderhoud, liggen rond de € 875. Het is dus verstandig om deze kosten in je budget te incalculeren.

Kosten voor het energielabel

Je kan niet om het energielabel heen. Elk huis dat verkocht wordt, moet voorzien zijn van een geldig en definitief energielabel. Is dit niet het geval, dan kun je hiervoor een boete krijgen. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je energielabel in orde is voordat je de woning op de markt brengt.

Je kunt checken of jouw woning al beschikt over een definitief en geldig energielabel. Weet dat je een dergelijk label kan aanvragen bij een erkend deskundige. De kosten hiervoor kunnen variëren, afhankelijk van de aanbieder.

Overdrachtsbelasting en notariskosten

Als verkoper in IJlst, moet je rekening houden met de overdrachtsbelasting. Deze belasting wordt geheven over de koopsom van de woning. In Friesland wordt dit bedrag door de notaris berekend en rechtstreeks aan de Belastingdienst betaald.

Daarnaast zijn er de notariskosten die je zal moeten betalen. Deze kosten zijn voor het opmaken van de verkoopakte en de inschrijving ervan in het Kadaster. Let hierbij wel op dat de koper de akte van levering betaalt, dus deze kosten heb je niet aan je hoofd.

Wanneer mijn huis verkopen in IJlst?

Twijfel je of dit het juiste moment is om je huis in IJlst te verkopen? Feit is dat er veel vraag is naar woningen, en dat geldt ook voor mooie steden zoals IJlst. Het voordeel hiervan is dat je huis waarschijnlijk snel verkocht zal zijn, wat je veel tijd en moeite kan besparen.

Je vraagt je misschien af hoe het met de markt gesteld is op juni 2024. Hoewel het specifieke real estate klimaat kan variëren, is de algemene trend in Nederland dat er een tekort aan huizen is. Dit maakt het een potentieel gunstige tijd om je huis te verkopen.

Vergelijk makelaars in IJlst Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

De verkoop van je huis is zowel een belangrijke als spannende gebeurtenis. Daarom bieden wij bij Huis Verkopen een overzichtelijk en specifiek voor jouw huis opgesteld stappenplan. Deze begeleiding geeft een helder inzicht in het hele proces en helpt je om met controle en vertrouwen stappen te zetten. Een groot voordeel van het stappenplan is dat je tevens inzicht krijgt in de kosten, waardoor je aanzienlijke besparingen tijdens het verkoopproces kunt realiseren.

Gratis waardebepaling

Huis Verkopen biedt tools om de verkoop van je huis eenvoudig te regelen, waaronder een gratis waardebepaling. Hiermee krijg je een goede indicatie van de woningwaarde, zodat je een realistische vraagprijs kunt bepalen.

Online makelaarsvergelijking

Met de mogelijkheid om makelaars te vergelijken, ondersteunen we je in het maken van een geïnformeerde keuze. Dit helpt je bij het vinden van de beste makelaar in IJlst die past bij jouw verkoopwensen.

Inzicht in makelaarstarieven

Daarnaast helpt Huis Verkopen bij het besparen op makelaarskosten. Door inzichtelijk te maken wat makelaars in rekening brengen voor hun diensten, stel je eenvoudig vast waar je op kunt besparen.

Onafhankelijk en gratis te gebruiken

Ons online platform is volledig onafhankelijk en gratis te gebruiken. Dit garandeert een eerlijk advies dat in jouw belang is, zonder verborgen kosten of kleine lettertjes.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in IJlst

Een goede voorbereiding start met het inwinnen van informatie over de woningmarkt in jouw regio. Bepaal ook de waarde van jouw woning. Je kunt op HuisVerkopen.nl een waardebepaling bij een makelaar aanvragen die kennis heeft van de lokale markt in IJlst.

De kosten van het verkopen van een huis kunnen variëren. Deze zijn onder andere afhankelijk van de makelaar die je kiest, het type woning en de vraag in de markt. Voor meer informatie over de kosten kun je terecht op onze informatiepagina over kosten.

De snelheid waarmee je jouw huis kan verkopen hangt af van meerdere factoren, zoals de vraag op de markt, de prijs en de staat van je huis. Voor tips om je woning snel te verkopen, kun je onze speciale tips pagina raadplegen.

Het vinden van een goede makelaar is een belangrijke stap bij het verkopen van je huis. Het is verstandig om verschillende makelaars te vergelijken. Op HuisVerkopen.nl kun je makelaars vergelijken en de beste makelaar voor jouw situatie vinden.

Bij de verkoop van je huis heb je diverse documenten nodig, zoals de eigendomsakte, energielabel en gegevens over de VvE bij een appartement. Ook het aanvragen van een energielabel is een onderdeel van de documenten die je nodig hebt bij de verkoop.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen