Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Stavoren

In de huidige tijdsperiode april 2024 is het interessant om de huizenmarkt in Stavoren nauwlettend in de gaten te houden. Als je plannen hebt je woning te verkopen, is het raadzaam om inzicht te hebben in de recentste vastgoeddata zoals gemiddelde woningprijzen, vraagprijzen en het aantal uitgevoerde transacties. De informatie op deze pagina helpt je om een heldere kijk te krijgen op deze marktcijfers.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Stavoren

De gemiddelde verkoopprijs in Stavoren is in de laatste 3 maanden € 552.714 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 358.000 euro. Deze bedragen zijn indicatief, aangezien woningprijzen voortdurend fluctueren. Zo krijg je een realistisch beeld van de actuele prijsontwikkelingen. Hieronder vind je de bijbehorende grafiek die laat zien hoe deze prijzen zich ontwikkelen:

Huizenprijzen in Stavoren

Afgelopen 3 maanden

€ -213.000
€ 195.000
€ 603.000

Om een inschatting te maken van de mogelijke opbrengst van de verkoop van je woning, kan je de oppervlakte van je huis vermenigvuldigen met de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Stavoren. Dit biedt een ruw beeld van wat je kunt verwachten. In de onderstaande grafiek zie je de gemiddelde verkoop- en vraagprijs per vierkante meter voor de afgelopen 3 maanden. Let vooral op het verschil tussen beide prijzen:

Huizenprijzen in Stavoren per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 500
€ 2.300
€ 4.000

Prijsontwikkeling Stavoren laatste 12 maanden

Je bent wellicht geïnteresseerd in de huizenprijzen in Stavoren. De afgelopen 12 maanden zijn deze prijzen volop in beweging geweest. In de onderstaande grafiek kunnen de marktbewegingen op de voet gevolgd worden. De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Stavoren afgelopen maand was € 552.714:

Wat is mijn woning in Stavoren waard?

Als je wilt weten wat jouw huis in Stavoren waard is, zijn er verschillende factoren die invloed hebben op de woningwaarde. De bouwstijl en de grootte van je huis, de conditie van het pand en de huidige huizenmarkt zijn allemaal factoren die een rol spelen. Een woningwaarde geeft een indicatie van de potentiële verkoopprijs van je huis.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de exacte waarde van jouw woning in Stavoren? Het beste wat je kan doen is een gratis waardebepaling aanvragen bij een makelaar. Zo'n waardebepaling verstrekt je duidelijk inzicht en helpt bij het maken van de beslissing of je jouw huis wilt verkopen.

Een gratis waardebepaling begint met een inspectie van je huis. Daarna vergelijkt de makelaar je woning met vergelijkbare huizen die onlangs verkocht zijn in Stavoren. Op basis hiervan krijg je een zorgvuldige schatting van de waarde van je woning. Een waardebepaling door een makelaar is dus een goed startpunt als je overweegt je huis te verkopen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Op de woningmarkt varieert het prijskaartje per locatie. Om een compleet marktbeeld te krijgen, is het dus waardevol om niet alleen te focussen op woningen in Stavoren, maar ook in omliggende plaatsen.

De verkoopprijzen rondom Stavoren kunnen aanzienlijk verschillen van die in de stad zelf. Deze variëteit in prijzen biedt een interessant perspectief op de lokale huizenmarkt.

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.000

Best presterende makelaar in Stavoren

Wanneer je jouw woning in Stavoren wilt verkopen, kan het raadzaam zijn om een makelaar in te schakelen. Je moet dan wel weten dat niet alle makelaars gelijk zijn. De verkoopprestaties, tarieven en service kunnen behoorlijk verschillen van makelaar tot makelaar.

Om de verkoop van jouw woning soepel te laten verlopen, is het van belang dat je een makelaar kiest die goed aansluit op jouw unieke situatie. Het kan de moeite lonen om verschillende opties af te wegen voor je kiest voor een makelaar. Je kunt bijvoorbeeld makelaars vergelijken en zo de beste keuze maken.

Vergelijk makelaars in Stavoren Of lees meer over makelaars in Stavoren

Gemiddelde tarieven van makelaars in Stavoren

Je bent van plan je huis in Stavoren te verkopen maar weet niet goed waar te beginnen? In de volgende paragraaf vind je enkele praktische tips die je helpen de beste prijs te krijgen voor je onroerend goed. Ze vereisen een minimale investering, maar kunnen een groot verschil maken in je uiteindelijke winst.

  • Minimalistische make-over: Een likje verf kan wonderen doen. Kies voor neutrale kleuren om potentiële kopers de mogelijkheid te geven hun eigen stempel op het huis te drukken.
  • Onderhoud buitenkant: Het eerste wat kopers zien, is de buitenkant van het huis. Repareer alle duidelijke gebreken, zoals kapotte dakpannen of loszittende voegen.
  • Tuin aanpakken: Een goed onderhouden tuin voegt waarde toe aan je huis. Zorg dat deze er netjes uitziet, met gesnoeide bomen en struiken en een goed bijgehouden gazon.
  • Documentatie op orde: Zorg dat alle bouw- en verbouwvergunningen, garantiebewijzen van apparatuur en andere belangrijke documenten beschikbaar zijn. Dit schept vertrouwen bij potentiële kopers.
  • Professionele foto's: Investeren in professionele foto's van je huis kan een enorm verschil maken. Ze laten je woning er op z'n best uitzien en trekken meer geïnteresseerden aan.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Stavoren

Stavoren telt een totaal van 312 koopwoningen. Desondanks bevindt slechts een fractie ervan zich doorgaans in de verkoop. Dit betekent voor jou als potentiële woningverkoper dat de krapte in het aanbod een positief effect kan hebben op de verkoopbaarheid en mogelijk ook de waarde van jouw huis.

Aantal verkochte woningen in Stavoren

In het afgelopen jaar is er sprake geweest van verschillende aanmeldingen en transacties in Stavoren. Aanmeldingen betreffen woningen die in de verkoop zijn gezet. Met transacties doelen we op de daadwerkelijk verkochte woningen. Het totaal aantal transacties van het afgelopen jaar bedraagt 7. De onderstaande grafiek laat maandelijkse en jaarlijkse details zien:

Ben je van plan jouw huis in Stavoren te verkopen?

Bij het verkopen van je woning in Stavoren zijn er talloze aspecten om in ogenschouw te nemen. Zoals met het verkrijgen van een energielabel, het maken van een goede selectie van mogelijke makelaars en het eventueel inroepen van een verhuisbedrijf. Daarnaast moet je jouw woning aantrekkelijk presenteren en zorgen dat alle nodige juridische zaken in orde zijn. Elk van deze stappen kan een uitdaging zijn en alles moet zorgvuldig andachtig beheerd worden om complicaties en vertragingen te voorkomen.

Om de verkoop van je huis in Stavoren zo soepel mogelijk te laten verlopen, is een gedegen stappenplan onmisbaar. Zo een plan helpt je om systematisch en overzichtelijk te werk te gaan, waardoor je niets over het hoofd ziet en alles in de juiste volgorde doet. Neem eens een kijkje op ons speciaal opgestelde stappenplan voor jouw woning, waarin wij je door alle stappen begeleiden voor een succesvolle verkoop van jouw woning in Stavoren.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De fluctuaties op de huizenmarkt in Stavoren kunnen soms uitdagend zijn om te volgen. Het is als een snelstromende rivier, altijd in beweging. Wij zorgen ervoor dat je nauwgezet de ontwikkelingen bij kan houden, zonder zelf veel tijd kwijt te zijn aan onderzoek. De actuele statistieken zijn er om je te ondersteunen bij het nemen van beslissingen. Begrijp je nu beter wat jouw positie kan zijn in de markt en welke kansen je moet aangrijpen.

Hoe HuisVerkopen.nl je ondersteunt bij de verkoop van je woning

HuisVerkopen.nl doet meer dan alleen de marktcijfers bijhouden; het is jouw persoonlijke begeleider bij de verkoop van je woning. Ben je benieuwd naar de waarde van je huis? Via de website kan je een gratis waardebepaling opvragen bij een ervaren, lokale makelaar. Je kunt ook makelaars vergelijken om de beste keuze te maken voor jouw specifieke situatie. Binnen enkele kliks kan je zelfs de tarieven opvragen bij verschillende makelaars. De site heeft daarnaast een schat aan kennis in huis slot in de vorm van praktische tips voor de verkoop van je woning. Stap-voor-stap brengen we je dichter bij het succesvol afronden van jouw huizenverkoop avontuur.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen