Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Molkwerum

De woningmarkt in Molkwerum is constant in beweging. In de periode juni 2024 zag je dit bijvoorbeeld terug in een fluctuatie van de gemiddelde verkoopprijzen en het aantal uitgevoerde transacties. Op deze pagina duikt je dieper in de cijfers rondom het verkopen van je huis in Molkwerum, met handige statistieken en actuele data over woningprijzen, vraagprijzen en meer.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Molkwerum

De gemiddelde verkoopprijs in Molkwerum is in de laatste 3 maanden € 405.000 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 545.000 euro. Aangezien de prijzen van huizen in Molkwerum vaak fluctueren, is het raadzaam om deze cijfers regelmatig bij te werken. De onderstaande grafiek geeft een beter beeld van de huidige prijsontwikkelingen in Molkwerum:

Als je overweegt om je huis te verkopen, dan is de woningwaarde per m² in Molkwerum een belangrijk gegeven om in acht te nemen. Door de oppervlakte van je huis te vermenigvuldigen met de gemiddelde verkoopprijs per m², krijg je een idee van de potentiële opbrengst. Het is wel van belang te begrijpen dat de vraag- en verkoopprijs per m² sterk kunnen variëren. De onderstaande grafiek illustreert dit met heldere data van de afgelopen 3 maanden in Molkwerum:

Prijsontwikkeling Molkwerum laatste 12 maanden

Het monitoren van de huizenmarkt kan inzicht geven in waardevolle trends, ook in Molkwerum. De afgelopen 12 maanden kunnen van invloed zijn op de keuze om je huis te verkopen of te kopen. Bijvoorbeeld, de gemiddelde verkoopprijs was afgelopen maand € 405.000. Bekijk de onderstaande grafiek die deze ontwikkelingen inzichtelijk maakt:

Wat is mijn woning in Molkwerum waard?

De beslissing om je woning in Molkwerum te verkopen hangt veelal af van wat het huis in de huidige woningmarkt kan opbrengen. Je wil natuurlijk een goede prijs voor je woning krijgen, en de huidige waarde is daarbij een belangrijke factor. Het is dan ook zinvol om de actuele waarde van je woning te bepalen voordat je tot verkoop overgaat.

Overweeg je om je woning te verkopen? Dan is een gratis waardebepaling door een makelaar zeker aan te raden. Zo krijg je direct een realistisch beeld van de mogelijke opbrengst van je huis en kun je een weloverwogen beslissing maken. Je kunt eenvoudig een gratis waardebepaling aanvragen. Wie wil er immers niet de hoogst mogelijke verkoopprijs realiseren?

Een gratis waardebepaling door een makelaar geeft je een goede indicatie van de mogelijke verkoopprijs van je huis. De makelaar baseert zijn schatting op verschillende factoren, zoals de staat en de locatie van de woning, en recente verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in de buurt. Het is overigens aan te raden om meerdere makelaars om een waardebepaling te vragen, omdat de geschatte waarde per makelaar kan variëren.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het is belangrijk om te beseffen dat huizenprijzen lokaal kunnen variëren. Zelfs binnen dezelfde provincie kunnen de prijzen per plaats aanzienlijk verschillen. Neem bijvoorbeeld Molkwerum, een klein dorp in Friesland. Hier kunnen de huizenprijzen enigszins afwijken van die in nabijgelegen dorpen of steden. Door deze lokale verschillen te begrijpen, krijg je een veel duidelijker beeld van de huizenmarkt en kan je een betere inschatting maken wanneer je overweegt om een huis te kopen of te verkopen.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 6.000

Best presterende makelaar in Molkwerum

Op HuisVerkopen.nl waken we over de ondoorzichtige wereld van de vastgoedmarkt in Molkwerum. We houden voortdurend de prestaties van de makelaars in ogenschouw, meten hun snelheid bij het verkopen van woningen, volgen de gemiddelde verkoopprijzen die ze behalen en het aantal woningen dat ze verkopen. Op basis van deze statistische analyse bieden we je de mogelijkheid om makelaars in en rond Molkwerum te vergelijken en zo de meest geschikte keuze te maken.

Het maken van een informed keuze bij het selecteren van een makelaar kan een wereld van verschil maken voor je ervaring en de uitkomst van het verkoopproces. Een zorgvuldig geselecteerde makelaar kan je helpen om de verkoopsnelheid te optimaliseren, hogere verkoopprijzen te realiseren en biedt ondersteuning gedurende het gehele proces. Met de inzichten die wij je bieden, ben je beter in staat om een weloverwogen beslissing te nemen.

Vergelijk makelaars in Molkwerum Of lees meer over makelaars in Molkwerum

Gemiddelde tarieven van makelaars in Molkwerum

Courtages kunnen flink variëren tussen makelaars, dus een goed inzicht hierin is onmisbaar. De gemiddelde kosten van een makelaar in Molkwerum zijn ongeveer 1,15% van de verkoopprijs, die gemiddeld neerkomt op € 405.000 euro. Maar let op, want makelaars kunnen ook op andere vlakken verschillen. Denk aan hun ervaring, klantenservice en het bereik van hun netwerk. Iets om in gedachten te houden bij het maken van je keuze.

Als je jouw huis wilt verkopen, is het raadzaam om met meerdere makelaars te praten en tarieven opvragen. Deze vergelijking geeft je de kans om een goede deal te vinden, niet alleen in termen van tarief, maar ook op het gebied van service en betrouwbaarheid. Staar je dus niet blind op de laagste courtage, maar kijk ook naar wat een makelaar jou te bieden heeft.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Molkwerum

In het pittoreske Molkwerum vind je een meerderheid aan koopwoningen, gemarkeerd met het kengetal 136. Maar er is ook ruimte voor diversiteit in de woonvormen. Naast de dominantie van koopwoningen, zijn er namelijk ook diverse (sociale) huurwoningen en panden met een andere bestemming. Zo ervaar je een gebalanceerde mix van woningtypes die bijdraagt aan de unieke sfeer van Molkwerum.

Aantal verkochte woningen in Molkwerum

In de afgelopen twaalf maanden zien we in Molkwerum een variatie in het aantal woningen dat op de markt is gekomen (aanmeldingen) en in de verkoop is gegaan (transacties). Hoe dit zich precies heeft ontwikkeld, wordt door onderstaande grafiek geïllustreerd. Hierin is terug te zien hoeveel woningen er zijn verkocht (2):

Ben je van plan jouw huis in Molkwerum te verkopen?

Als je overweegt om je huis in Molkwerum te verkopen, sta je voor een uitdaging die zorgvuldige aandacht en planning vereist. Een solide stappenplan kan je helpen bij het effectief stroomlijnen van dit proces. Als onderdeel van de voorbereiding is het belangrijk om de juiste makelaar te kiezen die je begeleidt op dit pad.

Op Huis Verkopen hebben we een handig stappenplan klaar dat je kunt volgen. Het onderstreept elk detail dat je moet regelen, zoals het verkrijgen van een energielabel, dat je nodig hebt bij de verkoop van je woning. Een andere niet te missen stap is het mogelijk regelen van een verhuisbedrijf. Zo wordt alles netjes in kaart gebracht en heb je straks zonder stress je huis verkocht.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

We leggen bij Huis Verkopen de lat hoog als het aankomt op het verschaffen van accurate data over de woningmarkt. De cijfers die je hier ziet voor Molkwerum zijn met grootste precisie samengesteld en worden voortdurend vernieuwd. Als je serieus overweegt je huis op de markt te zetten, is het verstandig deze gegevens in de gaten te houden om het ideale verkoopmoment niet te missen.

Handige tools bij de verkoop van je woning

Bij Huis Verkopen willen we je werk uit handen nemen bij de verkoop van je huis. We bieden allerlei handige instrumenten, zoals een gratis waardebepaling van je woning en een tool om makelaars te vergelijken. Dankzij deze tools vind je eenvoudig de beste makelaar in Molkwerum en bespaar je op makelaarskosten. Maar dat is niet alles; ons stappenplan helpt je om de verkoop van je huis vlekkeloos te laten verlopen. Extra diensten zoals het aanvragen van een energielabel of het vinden van een verhuizer zijn via onze site gemakkelijk te regelen. We doen er alles aan om jou het roer in handen te geven, zodat je vol zelfvertrouwen aan de verkoop van je huis in Molkwerum kunt beginnen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen