Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Bourtange

In de huidige periode van mei 2024 is het van belang dat je goed geïnformeerd bent over de woningmarkt in Bourtange. Hier krijg je een uitvoerig overzicht van de relevante vastgoedcijfers, zoals de gemiddelde prijzen, aantal transacties en meer. Deze marktgegevens geven een goed beeld van de trends en ontwikkelingen bij het verkopen van je huis in Bourtange.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Bourtange

De gemiddelde verkoopprijs in Bourtange is in de laatste 3 maanden € 330.813 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 330.450 euro. Dit vertoont gelijkenissen met de algemene trends op de Nederlandse huizenmarkt. Bekijk hieronder de grafiek die de prijsevolutie in Bourtange in de afgelopen maanden laat zien:

Huizenprijzen in Bourtange

Afgelopen 3 maanden

€ 213.000
€ 297.000
€ 381.000

Interessant om op te merken is de waarde van onroerend goed per vierkante meter in Bourtange. Dit criterium werpt een uniek licht op de waarde van eigendommen, omdat het de prijs relativeert aan de omvang van het perceel. Bovendien reflecteert het de prijsontwikkelingen in de regio. Momenteel schommelt de gemiddelde verkoopprijs per m² in Bourtange rond de € 2.292. Hieronder staat een informatieve grafiek:

Huizenprijzen in Bourtange per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.800
€ 2.200
€ 2.500

Prijsontwikkeling Bourtange laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden zien we dat de woningprijzen in Bourtange in beweging zijn geweest. In deze periode waren er natuurlijk uiteenlopende transacties in de lokale vastgoedmarkt, met de gemiddelde verkoopprijs van een woning die maandelijks fluctueert.

Voor een nauwkeurig en actueel overzicht van deze fluctuaties, kun je terecht bij de onderstaande grafiek. Hier is ook de gemiddelde verkoopprijs van de afgelopen maand toegevoegd: € 330.813:

Wat is mijn woning in Bourtange waard?

De waardebepaling van jouw huis in Bourtange is afhankelijk van verschillende factoren. Het soort woning, de grootte, de staat van het huis en niet te vergeten de huidige situatie op de huizenmarkt maken hier onderdeel van uit.

Ben je nieuwsgierig naar wat jouw huis in Bourtange precies waard is? Het laten uitvoeren van een gratis waardebepaling door een makelaar is een slimme stap. Het biedt je duidelijkheid, waardoor je beter kunt beslissen of jouw huis verkopen een interessante optie voor je is.

Hoe gaat zo'n gratis waardebepaling door een makelaar in zijn werk? Eenvoudig gezegd komt een makelaar bij je langs om je huis te bekijken en de mogelijke verkoopwaarde te analyseren. Hiermee krijg je een vrijblijvende, maar zeer waardevolle indicatie van de woningwaarde, wat je helpt bij het maken van toekomstige beslissingen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De woningmarktcijfers kunnen aanzienlijk variëren afhankelijk van de plaats. Observaties laten zien dat er opvallende verschillen bestaan in de huizenprijzen van Bourtange ten opzichte van omliggende plaatsen. Om een volledig overzicht van het marktbeeld te krijgen, neem je best ook deze variaties in ogenschouw:

De onderstaande grafieken tonen de gemiddelde verkoopprijzen, zowel in totaal als per vierkante meter, in Bourtange en vergelijkbare plaatsen. Hierdoor krijg je inzicht in de relatie tussen de huizenprijzen in Bourtange en die in plaatsen met overeenkomstige eigenschappen:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 400.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Bourtange

Het kiezen van een makelaar voor het verkopen van jouw huis in Bourtange kan soms een uitdaging zijn. We zien dat er diverse makelaars zijn die beter presteren dan anderen, op diverse punten. Dit verschil merk je bijvoorbeeld in het snel verkopen van een huis, goede onderhandelingstechnieken en accurate taxaties. Het is daarom belangrijk om een makelaar te kiezen die goed aansluit bij jouw specifieke behoeftes voor jouw huis in Bourtange.

De keuze voor een goede makelaar in Bourtange is van groot belang. Een goede makelaar kan immers de verkoopsnelheid en opbrengst van je huis aanzienlijk verhogen. Daarom raden we je aan om verschillende makelaars te vergelijken. Door te vergelijken zorg je ervoor dat je een makelaar kiest die het beste bij jouw wensen en jouw huis past.

Vergelijk makelaars in Bourtange Of lees meer over makelaars in Bourtange

Gemiddelde tarieven van makelaars in Bourtange

Als je aandacht hebt voor courtages, weet je dat de gemiddelde courtages van makelaars in Bourtange zo rond de 1,20% liggen. Met een gemiddelde verkoopprijs van € 330.813 komt dat neer op ongeveer € 3.970 aan makelaarskosten. Deze cijfers dienen als een goede indicatie, maar houd er rekening mee dat de exacte kosten sterk kunnen variëren per makelaar.

Het is verstandig om niet alleen op de prijs te letten bij het selecteren van een makelaar. Ook expertise, onderscheidend vermogen en betrouwbaarheid zijn factoren die meespelen bij het maken van de juiste keuze. Om een goed beeld van de kosten te krijgen, kun je het beste bij verschillende makelaars in Bourtange de tarieven opvragen. Zo krijg je een goede indruk van de prijs-kwaliteitsverhouding bij verschillende makelaars en kun je een weloverwogen keuze maken.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Bourtange

In Bourtange vind je een selectie koopwoningen, zowel voor eigen bewoning als voor verhuur. Echter, bedenk je wel dat van het totale aanbod aan koopwoningen in Bourtange, aangeduid met 324, maar een klein percentage daadwerkelijk beschikbaar is voor koop of huur. Hoewel dit aantal beperkt is, zijn er altijd mogelijkheden voor wie ogen open houdt.

Aantal verkochte woningen in Bourtange

In Bourtange zijn in de afgelopen 12 maanden meerdere woningen in de verkoop gezet en verkocht. Het aantal aanmeldingen en transacties vormen samen een beeld van de woningactiviteit in de regio. Voor de exacte statistieken over het aantal verkochte woningen, ofwel transacties, zie 9 in de onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Bourtange te verkopen?

Plan je de verkoop van je woning in Bourtange? Dan sta je voor tal van beslissingen en acties die zorgvuldig en efficiënt moeten worden afgehandeld. Precies daarvoor ben je op de juiste plek bij Huis Verkopen. Wij bieden een gedetailleerd stappenplan aan, waarin elke stap van het verkoopproces helder en logisch uiteengezet wordt. Alles wat nodig is voor een succesvolle verkoop, bevindt zich in dit handige overzicht.

Het kiezen van een ervaren en betrouwbare makelaar behoort tot de eerste en belangrijkste stappen van dit proces. De makelaarkeuze kan grote gevolgen hebben voor het succes en de snelheid van de verkoop. Zodra je bovendien te maken krijgt met procedures zoals het organiseren van een energielabel of mogelijkerwijs een verhuisbedrijf, staan we bij Huis Verkopen klaar om je doorheen deze stappen te gidsen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Hier op Huis Verkopen vinden we het ontzettend belangrijk dat je toegang hebt tot de meest actuele en accurate informatie als het aankomt op de verkoop van je woning. We hebben daarom hard gewerkt om de woningcijfers van Bourtange nauwkeurig in kaart te brengen. Deze cijfers kunnen je een duidelijk beeld geven van de huidige stand van de huizenmarkt in dit specifieke gebied. Door deze cijfers regelmatig te raadplegen, kun je goed inspelen op de huizenmarkt en daarmee het meest gunstige verkoopmoment voor jouw woning bepalen.

Aanvullende diensten bij woningverkoop

We gaan echter nog een stap verder dan het simpelweg presenteren van belangrijke woningcijfers. Huis Verkopen is jouw one-stop-shop voor alles wat je nodig hebt om de verkoop van je eigen huis soepel te laten verlopen. We bieden een breed scala aan services en tools die speciaal ontworpen zijn om je te helpen bij het maken van belangrijke beslissingen, zoals het vinden van de juiste makelaar. Zo kun je bij ons terecht voor een gratis waardebepaling en bieden we je de mogelijkheid om makelaars te vergelijken. Verder hebben we een uitgebreid stappenplan opgesteld, zodat je zeker weet dat je niks over het hoofd ziet bij de voorbereiding van je woningverkoop.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen