Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Weiteveen

Wil je jouw huis in Weiteveen verkopen en vraag je je af hoe de lokale woningmarkt er momenteel voor staat? Ontdek dan hier alle relevante vastgoedcijfers van Weiteveen. Met deze informatie krijg je een duidelijk beeld van de huidige situatie op de huizenmarkt, zoals de gemiddelde verkoopprijzen en het aantal transacties juni 2024.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Weiteveen

De gemiddelde verkoopprijs in Weiteveen is in de laatste 3 maanden € 426.000 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 305.000 euro. Het inzien van deze prijzen biedt een helder overzicht van de huidige woningmarkt in Weiteveen: de waarde concreet vastgesteld door de verkoop en het bedrag waarvoor huizenbezitters graag hun woning zouden verkopen. Deze informatie vormt een belangrijke basis voor je als jij een woning in Weiteveen wilt kopen of verkopen. Het helpt je te bepalen waar je aan toe bent. Bekijk hieronder de prijstrends van de afgelopen 3 maanden:

Huizenprijzen in Weiteveen

Afgelopen 3 maanden

€ -94.000
€ 191.000
€ 476.000

Bij woningprijzen is altijd een goede tip om naar de waarde per vierkante meter te kijken, zeker in Weiteveen. Als je het aantal m2 van je woning vermenigvuldigt met de gemiddelde verkoopprijs per m2, krijg je een indicatie hoe de verkoop van je huis kan verlopen. Kijk daarbij ook goed naar het verschil tussen verkoopprijs en vraagprijs per m2. Dit wordt mooi geïllustreerd in de onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Weiteveen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ -1.200
€ 600
€ 2.500

Prijsontwikkeling Weiteveen laatste 12 maanden

Het volgen van de huizenprijzenontwikkeling in Weiteveen over de laatste 12 maanden kan je een goed beeld geven van de lokale vastgoedmarkt. De gemiddelde verkoopprijs vorige maand bedroeg bijvoorbeeld € 426.000 euro. Houd in het oog dat Weiteveen, net als vele andere plaatsen, onderhevig is aan de bewegingen binnen de landelijke woningmarkt. Bekijk hieronder de grafiek:

Wat is mijn woning in Weiteveen waard?

De waarde van jouw woning in Weiteveen is afhankelijk van diverse factoren. Zo speelt de ligging van de woning een significante rol, maar ook de staat waarin de woning verkeert en recente verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in de buurt zijn bepalend. Vooral het vergelijken biedt een uitstekend inzicht in de potentiële verkoopwaarde van jouw huis.

Ben je nieuwsgierig naar de precieze waarde van jouw woning? Dan is het aan te raden om een gratis waardebepaling te laten uitvoeren door een makelaar. Een waardebepaling is een perfect startpunt, of je nu overweegt om jouw woning te verkopen, of juist een helder beeld wil krijgen van de actuele woningwaarde om een weloverwogen beslissing te nemen. Voor een gratis waardebepaling kun je terecht bij diverse makelaars.

Een gratis waardebepaling houdt in dat een makelaar bij je thuis komt voor een uitgebreide inspectie. Een gratis waardebepaling van een makelaar kan je helpen om een realistisch beeld te krijgen van wat je woning waard is. Het is belangrijk om te beseffen dat een waardebepaling niet hetzelfde is als een taxatie, het biedt vooral een schatting van de verkoopwaarde.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Wist je dat woningmarktcijfers per plaats flink kunnen variëren? Ook de huizenprijzen kennen grote verschillen. Neem nou de regio rondom Weiteveen; de prijzen voor woningen liggen daar op een ander niveau dan in Weiteveen zelf. Een interessante prestatie, vind je niet?

Om een helder beeld te krijgen van de huidige marktstatus, is het raadzaam om ook naar de woningprijzen in andere gemeenten te kijken. De onderstaande grafieken bieden een uitgebreid overzicht van de gemiddelde verkoopprijzen in Weiteveen, tegenover die van gelijksoortige plaatsen:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.000

Best presterende makelaar in Weiteveen

Op HuisVerkopen.nl weten wij dankzij onze gedegen onderzoeken en heldere statistieken hoezeer de verkoopmakelaars in Weiteveen van elkaar verschillen. We houden factoren bij zoals de verkoopsnelheid, de gemiddelde uiteindelijke verkoopprijs en het aantal verkochte woningen per makelaar. Met deze informatie zijn wij in staat om je te begeleiden naar de makelaar die het beste aansluit bij jouw specifieke behoeften.

Er zit een duidelijk voordeel in het kiezen van een deskundige makelaar, dat kan het verschil betekenen tussen een succesvolle, snelle verkoop en een maandenlang, uitputtend proces. Door het zorgvuldig analyseren van onze data, kunnen we je helpen bij het maken van de meest gunstige keuze, waardoor je optimaal kunt profiteren van de kennis en ervaring van jouw toekomstige makelaar.

Vergelijk makelaars in Weiteveen Of lees meer over makelaars in Weiteveen

Gemiddelde tarieven van makelaars in Weiteveen

Het aantrekken van de aandacht naar courtages is fundamenteel bij het verkopen van een huis. In Weiteveen ligt het gemiddelde courtage van een makelaar op 1,21%. Dat betekent dus dat bij een gemiddelde verkoopprijs van een woning in Weiteveen, namelijk € 426.000, de gemiddelde makelaarskosten uitkomen op € 5.155. Klinkt dit als veel of weinig? Dat is geheel subjectief en afhankelijk van jouw persoonlijke situatie.

Aangezien courtages kunnen variëren, is het altijd raadzaam om een goed beeld te hebben van de tarieven van makelaars in Weiteveen. Via het opvragen van tarieven bij lokale makelaars, krijg je direct inzicht in hun verkoopkosten. Op de website waarop je je nu bevindt, kun je eenvoudig tarieven opvragen bij makelaars in Weiteveen en omgeving. Hiermee ben je een stap dichterbij het selecteren van een makelaar die past bij jouw wensen en budget.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Weiteveen

In Weiteveen vinden we een totaal van 501 koopwoningen. Deze woningen kunnen verschillende bestemmingen hebben, denk hierbij aan bijvoorbeeld gezinswoningen, appartementen, starterswoningen of seniorenwoningen. Als je overweegt je woning te verkopen, is het goed om te kijken naar deze verschillende bestemmingen, om zo een beter beeld te krijgen van de mogelijke type kopers voor jouw huis.

Aantal verkochte woningen in Weiteveen

In Weiteveen zijn woningen actief op de markt geplaatst en verkocht in de afgelopen 12 maanden. Het aantal woningen dat de markt heeft bereikt (aanmeldingen) en het aantal woningen dat succesvol is verkocht (transacties), is terug te zien in de onderstaande grafiek. Het exacte aantal verkochte woningen is: 8:

Ben je van plan jouw huis in Weiteveen te verkopen?

Als je op het punt staat je huis in Weiteveen te verkopen, zijn er heel wat zaken waar je goed op moet letten. Allereerst dien je een realistische verkoopprijs te bepalen, die aansluit bij vergelijkbare woningen in Weiteveen. Daarnaast is de presentatie van je woning van groot belang - denk aan professionele foto's en een aantrekkelijke omschrijving. Vergeet trouwens niet dat je een geldig energielabel nodig hebt bij verkoop.

Om grip te houden op al deze zaken is een goed stappenplan eigenlijk onmisbaar. Het biedt je een duidelijk overzicht van alle belangrijke stappen in het verkoopproces, van de keuze voor een geschikte makelaar tot het rond maken van de juridische afwikkeling. Honor deze aandachtsgebieden zorgvuldig, zo behoud je het overzicht en maak je van het verkopen van je huis in Weiteveen een succes.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De cijfers omtrent de woningmarkt in Weiteveen zijn constant aan verandering onderhevig. Op deze plek houden we de woningmarktcijfers up-to-date, zodat je altijd het juiste beeld hebt van de huidige stand van zaken. Het is namelijk niet onbelangrijk om de bewegingen op de huizenmarkt goed te volgen. Deze gegevens kunnen je namelijk helpen bij het inschatten van de juiste verkoopprijs van je woning. Ze kunnen je aangeven of het een gunstig moment is om in actie te komen en ze kunnen je ondersteunen bij het maken van toekomstplannen.

Handige instrumenten bij woningverkoop

De website Huis Verkopen biedt je verschillende hulpmiddelen aan die je assisteren bij het gereed maken van je woning voor de verkoop. Hierbij valt te denken aan een gratis waardebepaling die je een indicatie geeft van de marktwaarde van je woning. Een ander handig instrument is de optie om makelaars te vergelijken. Dit kan je helpen om de beste makelaar in Weiteveen te selecteren. Naast deze instrumentals, zijn er nog meer hulpmiddelen die je kunnen steunen bij de verkoop van je woning, zoals de mogelijkheid om ons stappenplan te volgen. Met al deze hulpmiddelen in handbereik, vergroot je je kansen op een succesvolle verkoop in Weiteveen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen