Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Erica

Wil je je huis verkopen in Erica? Creëer de beste kansen voor jezelf door op de hoogte te blijven van de huidige woningmarktsituatie. Bij HuisVerkopen.nl vind je altijd de meest actuele woningmarktcijfers; van de recente ontwikkeling in huizenprijzen tot het aantal woningverkopen in Erica.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Erica

De gemiddelde verkoopprijs in Erica is in de laatste 3 maanden € 401.539 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 394.905 euro. Dit geeft inzicht in de huidige stand van zaken rondom de huizenmarkt in Erica. Zoals verwacht fluctueren deze prijzen voortdurend en daarom is het raadzaam om ze nauwlettend in de gaten te houden. Hier een blik op de onderstaande grafiek die de recente trend illustreert:

Huizenprijzen in Erica

Afgelopen 3 maanden

€ 263.000
€ 357.000
€ 452.000

Als je een huis wilt kopen of verkopen in Erica, is het gebruikelijk om naar de vraag- en verkoopprijs van de woning te kijken. Echter, een vaak over het hoofd geziene indicator is de prijs per vierkante meter. Deze geeft namelijk een indicatie van de waardeverhouding in de huidige huizenmarkt. Het berekenen van de verkoopprijs per vierkante meter kan je een beter inzicht geven in de waarde van onroerend goed in Erica. De gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Erica bedraagt momenteel € 2.654. Bekijk de onderstaande grafiek voor een gedetailleerd overzicht:

Huizenprijzen in Erica per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.100
€ 2.500
€ 2.900

Prijsontwikkeling Erica laatste 12 maanden

In je proces van een huis verkopen, is het nuttig om op de hoogte te blijven van de recente huizenprijzen in Erica. Door grip te houden op de prijsevolutie gedurende de laatste 12 maanden, ben je beter voorbereid. De gemiddelde verkoopprijs hier was de afgelopen maand € 401.539. De grafiek hieronder illustreert deze trend, die overeenkomt met de landelijke gemiddelde trends:

Wat is mijn woning in Erica waard?

De woningwaarde van jouw huis in Erica is een fluctuerende factor, sterk beïnvloed door wisselende marktomstandigheden. Variabelen zoals marktrente, vraag en aanbod, en de huidige staat van jouw woning, laten de waarde van je huis voortdurend evolueren. Hoewel dit gecompliceerd kan lijken, is het gewoon de natuur van onroerend goed.

Het kan raadzaam zijn om een duidelijk beeld te krijgen van de huidige woningwaarde. Met zoveel variabelen die van invloed zijn, kan onzekerheid ontstaan ​​over wat je huis op dit moment echt waard is. Een betrouwbare oplossing is een gratis waardebepaling uitgevoerd door een ervaren makelaar.

Deze gratis waardebepalingen vinden plaats aan huis en zijn een praktische manier om helderheid te krijgen. Door een professional de inspectie ter plekke te laten doen, verliest de huiseigenaar geen tijd aan reizen. Bovendien kan een inspectie ter plekke een nauwkeuriger beeld van de woningcaptatie geven, wat de waardebepaling verbetert.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Waar je woont, of beter gezegd, waar je wilt wonen, heeft nogal invloed op de woningmarkt. Huizen in en rondom Erica illustreren dit perfect; de huizenprijzen zijn hier niet op elk moment vergelijkbaar.

Door breder te kijken dan alleen Erica, en aandacht te schenken aan de huizenprijzen in naburige gemeenten, ontstaat een duidelijker beeld van de actuele marktsituatie. Dit inzicht kan uiteindelijk bijdragen aan jouw besluitvorming rondom huisvesting.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.000

Best presterende makelaar in Erica

Op HuisVerkopen.nl verzamelen we diverse statistieken over makelaars in Erica. Zo houden we bij welke makelaars het beste presteren, het snelste een woning verkopen, de hoogste verkoopprijs behalen en hoeveel woningen ze verkopen. Belangrijker nog, we kijken ook hoe lang ze er gemiddeld over doen om een woning te verkopen. Al deze informatie helpt je om een makelaar in Erica te vinden die past bij jouw wensen en verwachtingen.

Het kiezen van de juiste makelaar kan enorm belangrijk zijn voor de verkoop van je woning. Onderzoek dus goed welke makelaar het beste presteert in Erica. Dit draagt bij aan een vlotte verkoop van je huis en een hogere verkoopprijs. Houd daarbij in het achterhoofd dat niet alleen de prestaties van een makelaar belangrijk zijn, maar ook of de makelaar past bij jouw persoonlijke situatie en wensen.

Vergelijk makelaars in Erica Of lees meer over makelaars in Erica

Gemiddelde tarieven van makelaars in Erica

Ooit stilgestaan bij de courtage van een makelaar? Bij het verkopen van je huis in Erica wordt vaak een gemiddelde courtage van 1,22% gerekend. Een flink bedrag dat je liever inzet om van je nieuwe woning een droomplek te maken. Maar let op: niet alle makelaars zijn gelijk in hun dienstverlening en prijs, het loont om dit goed te onderzoeken.

Voordat je jouw woning in Erica te koop zet, is het zaak om een makelaar te kiezen die bij jouw eigen situatie en woningtype past. Denk na over wat de makelaar voor je kan betekenen en wees niet bang om kritische vragen te stellen. Op onze site tref je een helder overzicht van kosten die bij de verkoop van je woning komen kijken. Een goede vergelijking kan een behoorlijk verschil maken voor je portemonnee.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Erica

Erica herbergt een diversiteit aan woonruimtes, waar koopwoningen de overhand hebben, want het grootste deel van de huizen zijn in feite van dit type. Het exacte aantal koopwoningen is 1508. Toch vind je er ook andere woonvormen, zoals (sociale) huurwoningen en woningen met een speciale bestemming. Dus, hoewel je in Erica voornamelijk koopwoningen tegenkomt, is er toch een scala aan verschillende soorten huizen te vinden.

Aantal verkochte woningen in Erica

In Erica is het laatste jaar een flinke beweging te zien in het aantal aangemelde woningen en de transacties. Uit de cijfers blijkt dat door de afgelopen 12 maanden er 36 transacties zijn geweest. Kijkend naar de aangemelde woningen versus de voltooide transacties hieronder:

Ben je van plan jouw huis in Erica te verkopen?

Als je je huis in Erica wilt verkopen, dan zijn er heel wat factoren waar je rekening mee moet houden. Naast de vraagwat de beste tijd is om de woning op de markt te zetten, moet je ook overwegen of je zelf de bezichtigingen wilt regelen of dit juist uitbesteedt aan een makelaar. Je zult eveneens moeten nadenken over de juiste verkoopprijs en het is belangrijk dat de woning wordt gepresenteerd op een manier die potentiële kopers aanspreekt.

Om het verkoopproces soepel te laten verlopen, kan het handig zijn een gestructureerd stappenplan bij de hand te houden. Op die manier weet je zeker dat je geen belangrijke stappen overslaat, zoals het regelen van een energielabel voor jouw woning of het inschakelen van een verhuisbedrijf. Met het juiste stappenplan voor het verkopen van jouw woning in Erica kun je het verkoopproces efficiënt en stressvrij houden.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op de continue veranderende huizenmarkt in Erica staan cijfers nooit stil. Niet zonder reden houden we deze informatie hier nauwkeurig actueel. Het geeft je immers een helder inzicht in de bewegingen van de huizenmarkt in dit specifieke gebied. Als je overweegt je huis te verkopen, weet je door deze gegevens haarscherp op welk moment je de beste deal kunt sluiten. Ook wanneer je je nog in de oriënterende fase bevindt, kan deze up-to-date informatie een waardevolle rode draad vormen in je beslissingen.

Mogelijkheden van HuisVerkopen.nl ontdekken

Meer dan alleen marktcijfers, is HuisVerkopen.nl je one-stop-shop voor allerlei zaken rondom de verkoop van je woning. Benieuwd naar mogelijke verkoopkosten? Op zoek naar een goede makelaar? Via deze site kun je simpel makelaars vergelijken. Ook kun je makkelijk tarieven opvragen bij meerdere makelaars. Niet zeker over de huidige waarde van je huis? Vraag dan een gratis waardebepaling op bij een lokale makelaar via deze link. Wil je daarnaast nog tips over hoe je het beste je huis kunt verkopen? Neem een kijkje bij de verkooptips. De informatie die je hier vindt, helpt je bij het maken van de juiste keuzes bij de verkoop van je huis.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen