Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Dalen

De huizenmarkt in Dalen vormt een boeiend speelveld. Op basis van de huidige ontwikkelingen, zoals bijgewerkt tot juni 2024, is het zelfs extra interessant om je huis te verkopen. Hier vind je relevante statistieken en vastgoedcijfers die dit onderbouwen, zoals de gemiddelde woningprijs en het aantal recente transacties. We updaten deze informatie voortdurend om je van de beste inzichten te voorzien.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Dalen

De gemiddelde verkoopprijs in Dalen is in de laatste 3 maanden € 373.250 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 563.187 euro. Dit betekent dat huizen in Dalen vaak voor lager verkocht worden dan de vraagprijs. De reden hiervoor kan divers zijn, zoals langdurige onderhandelingen of veranderingen in de woningmarkt. Bekijk de volgende grafiek voor een inzicht in de prijstrends:

Huizenprijzen in Dalen

Afgelopen 3 maanden

€ -187.000
€ 213.000
€ 613.000

Het inschatten van woningprijzen is een complexe taak. Een handige vuistregel daarbij is kijken naar de waarde per vierkante meter. Als je in Dalen woont, multiplieer dan het aantal vierkante meter van je woning met de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter. Zo krijg je een indicatie van de mogelijke opbrengst bij verkoop. Hieronder staat een grafiek die je helpt inzicht te verkrijgen in de huidige gemiddelde verkoopprijs en vraagprijs per vierkante meter:

Huizenprijzen in Dalen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.700
€ 2.500
€ 3.300

Prijsontwikkeling Dalen laatste 12 maanden

In Dalen zijn de afgelopen 12 maanden de woningprijzen continu in beweging geweest. De gemiddelde verkoopprijs van een huis in de afgelopen maand bedroeg € 373.250. Net als de rest van Nederland, is ook de woningmarkt in Dalen niet statisch. Bekijk nu de grafiek hieronder voor meer details:

Wat is mijn woning in Dalen waard?

De waarde van jouw huis in Dalen is geen vaststaand gegeven. Het hangt af van veel verschillende factoren. Het soort huis dat je bezit, de grootte van het terrein en de woning zelf, de staat waarin het huis zich bevindt, en de huidige woningmarkt zijn slechts enkele van de invloeden op de waarde van jouw huis in Dalen.

Ben je nieuwsgierig naar de waarde van jouw huis in Dalen? Dat brengt ons precies waar we het over wilden hebben. Het laten uitvoeren van een gratis waardebepaling door een verkoopmakelaar is het allerbeste wat je kunt doen. Deze waardebepaling kan je de nodige inzichten verschaffen om de juiste keuze te maken als het gaat om het al dan niet verkopen van jouw woning.

Een gratis waardebepaling door een verkoopmakelaar kan je inzicht geven in de verkoopbaarheid en de waarde van je woning. Dit gebeurt door je woning uitvoerig te beoordelen op diverse punten; van de locatie en het onderhoud tot de huidige woningmarkt. Door dit zorgvuldig te doen, krijg je een realistisch beeld van de verkoopmogelijkheden en kan je met meer vertrouwen de stap zetten om je woning eventueel te verkopen. Dat maakt een waardebepaling door een professionele verkoopmakelaar zo nuttig.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Wanneer je de huidige toestand van de woningmarkt probeert te begrijpen, is het relevant om verder te kijken dan enkel de cijfers van een specifieke gemeente zoals Dalen. De huizenprijzen variëren namelijk ook aanzienlijk in de omliggende regio's. Door deze cijfers mee te nemen in je analyse, krijg je een veel completer beeld van het totale marktplaatje:

Lokale variaties in huizenprijzen kunnen bijvoorbeeld komen door het verschil in vraag en aanbod, de specifieke kenmerken van een streek of de economische trends in een specifieke locatie. Bekijk hieronder de grafieken waarin deze verschillen worden geïllustreerd:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Dalen

Zit je met de vraag: hoe kies ik de juiste makelaar in Dalen voor de verkoop van mijn huis? Het antwoord is niet eenduidig want makelaars in Dalen variëren sterk. Dit verschil zit hem onder andere in kennis van de lokale markt, verkoopstrategieën en contactfrequentie. Het is dus belangrijk een makelaar te kiezen die goed past bij jouw unieke situatie en voorkeuren.

Het selecteren van een uitstekende makelaar kan een wereld van verschil maken. Een goede makelaar kan bijvoorbeeld effectief onderhandelen, heeft een uitgebreid netwerk en zorgt dat je huis op de juiste manier gepresenteerd wordt. Het loont daarom om meerdere makelaars te vergelijken voordat je een definitieve keuze maakt. Dit helpt je om de makelaar te vinden die het beste bij jouw behoeften past.

Vergelijk makelaars in Dalen Of lees meer over makelaars in Dalen

Gemiddelde tarieven van makelaars in Dalen

Het is verstandig om je bewust te zijn van het feit dat courtages in Dalen kunnen variëren. Over het algemeen rekent een makelaar een gemiddeld courtage van 1,12% over de verkoopprijs van een woning. Bij de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Dalen van € 373.250 komt dit neer op makelaarskosten van € 4.180.

Wanneer je van plan bent jouw woning in Dalen te verkopen, is het handig om meerdere makelaars te benaderen en hun tarieven en werkwijzen te vergelijken. Op deze manier kun je een weloverwogen keuze maken voor een makelaar die past bij je wensen en budget. Het kan namelijk een aardig verschil in de portemonnee maken welke makelaar je kiest, zeker bij de torenhoge huizenprijzen van vandaag de dag.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Dalen

In Dalen vind je een verscheidenheid aan woningen. Er zijn zeker sociale huurwoningen te vinden, maar het merendeel van de woningen is bedoeld voor de verkoop, deze zijn jouw potentiële nieuwe thuis. Met een totaal van 1368 koopwoningen, heb je volop keuze bij jouw zoektocht naar een perfecte nieuwe woning in Dalen.

Aantal verkochte woningen in Dalen

In de afgelopen 12 maanden is het beeld in Dalen aanzienlijk veranderd qua woningtransacties. Het aantal woningen dat ter verkoop werd aangeboden, ook wel 'aanmeldingen' genoemd, was variabel. Nog interessanter is de hoeveelheid 'transacties', ofwel het aantal verkochte woningen. Deze zijn voor ons topbelang: de kerncijfers voor het aantal verkochte woningen in Dalen zijn 36. Kijk hiervoor naar de onderstaande grafiek, die precies illustreert hoe deze cijfers maand per maand evolueren. Het is belangrijk op te merken dat, door de verkoopprocedure, een huis mogelijk pas in een latere maand wordt verkocht dan het werd aangemeld:

Ben je van plan jouw huis in Dalen te verkopen?

Als je besluit om je huis in Dalen te verkopen, zijn er tal van factoren om rekening mee te houden. Om te beginnen moet je een realistische prijs stellen voor je huis door een waardebepaling door een makelaar aan te vragen, evenals het vinden van een goede makelaar met behulp van de tool voor het vergelijken van makelaars. Het is ook belangrijk om een energielabel aan te vragen en om de markt in Dalen in acht te nemen.

Om het proces van het verkopen van je huis in Dalen zo soepel mogelijk te laten lopen, is een gestructureerde aanpak onmisbaar. Het volgen van een stappenplan kan je hierbij enorm helpen en biedt je een systeem om de verschillende fases van de verkoop te volgen. Bovendien is dit stappenplan voorbereid op het behalen van de hoogst mogelijke verkoopprijs, met tips voor zowel het snel als voor de hoogste prijs van je huis in Dalen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Wij, bij Huis Verkopen, hebben met de uiterste zorg de meest recente woningcijfers verzameld en op deze pagina geplaatst. Deze cijfers geven een nauwkeurig beeld van de actuele stand van de vastgoedmarkt in Dalen. Door regelmatig bij te werken zorgen we ervoor dat je altijd toegang hebt tot de meest actuele gegevens. Zo kun je op een doordachte manier jouw verkoopmoment bepalen.

Maak de verkoop van jouw woning eenvoudig

Moeite met het regelwerk rondom de verkoop van je woning? Geen zorgen, Huis Verkopen is hier om te helpen! Van het vinden van de beste makelaar in Dalen met behulp van onze handige vergelijkingstool tot het regelen van een energielabel en het opvragen van makelaarstarieven - wij maken het makkelijk voor jou. Met Huis Verkopen verkoop je jouw woning op een moderne, eenvoudige manier terwijl je verzekerd bent van de beste deal bij lokale specialisten in Dalen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen