Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Borger

Succesvol je huis in Borger verkopen begint hier. Op onze informatiepagina vind je een uitgebreid stappenplan. Dit helpt je om zonder zorgen en efficiënt alle stadia van het verkoopproces te doorlopen. Optimale begeleiding voor de beste verkoopervaring.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Borger

Als je van plan bent je huis in Borger te verkopen, zijn er een aantal belangrijke zaken om op te letten. Denk bijvoorbeeld aan de staat van je woning. Is alles in orde of zijn er nog reparaties nodig? Bovendien is ook de presentatie van je woning van groot belang. Goede foto's en een pakkende beschrijving kunnen net het verschil maken. En vergeet ook zeker niet de juiste vraagprijs te bepalen. Deze moet realistisch zijn, maar je wilt natuurlijk ook het maximale eruit halen.

Je bent waarschijnlijk benieuwd hoe snel huizen in Borger verkocht worden, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is en hoeveel je kunt besparen door verschillende makelaars te vergelijken. Ga nu niet meteen op zoek naar antwoorden, maar neem even de tijd om de uitgebreide informatie op deze site te bekijken. Op de pagina makelaars vergelijken vind je nuttige tips om de best presterende makelaar in Borger te vinden. Hier volgen de actuele cijfers over woningverkoop in Borger:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
41 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 511.850
Besparing (gem.)
€ 1.484

Je huis snel verkopen in Borger

In Borger worden woningen gemiddeld verkocht na 50 dagen. Maar wat kun je doen om ervoor te zorgen dat jouw woning sneller dan gemiddeld verkocht wordt? Hier zijn drie praktische tips.

 1. Vind een geschikte makelaar. Niet alle makelaars werken op dezelfde manier of hebben dezelfde vaardigheden. Vergelijk verschillende makelaars in Borger op basis van hun strategie, verkoopresultaten en kosten om te zorgen dat je de makelaar vindt die het beste bij jouw situatie past.
 2. Presenteer je woning optimaal. Zorg voor een opgeruimd huis en goede foto's. De eerste indruk van je woning wordt meestal online gemaakt, dus zorg ervoor dat je huis er uitnodigend uitziet.
 3. Zorg voor flexibiliteit. Sta open voor bezichtigingen op kort termijn en op ongebruikelijke tijden. Hoe meer potentiële kopers je kunt ontvangen, hoe groter de kans dat je jouw woning snel verkoopt.

Tips in Borger

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Borger op?

Als je jouw huis in Borger wilt verkopen, dan is het handig om te weten wat de gemiddelde verkoopprijs is. Voor deze regio ligt de gemiddelde verkoopprijs momenteel op € 511.850. De uiteindelijke verkoopsom van jouw woning hangt echter af van diverse factoren, zoals de ligging, de staat van de woning, de grootte en de huidige vastgoedmarkt.

Naast de totale verkoopprijs, is het ook interessant om te kijken naar de gemiddelde prijs per vierkante meter in Borger. Op dit moment is dat € 3.663. Wil je meer inzicht in hoe de waarde van een woning tot stand komt? Op onze website hebben we daar een speciale pagina voor, namelijk de woningwaarde pagina. Hier vind je uitgebreide informatie over de verschillende factoren die de waarde van een woning kunnen beïnvloeden.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Borger

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.700
€ 3.300
€ 3.800

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Borger bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Borger.

Feitjes over Borger

 • Borger ligt in het centrum van de provincie Drenthe.
 • Het grootste hunebed van Nederland is te vinden in Borger.
 • Borger heeft een jaarlijks terugkerend folkloristisch evenement.

Tips om je woning te verkopen in Borger

Je huis in Borger verkopen kan een uitdaging zijn, zeker in een competitieve vastgoedmarkt. Maar met de juiste strategieën kun je je huis snel en voor een goede prijs verkopen. Hieronder vind je verschillende concrete tips die je zullen helpen bij de verkoop van je woning.

 • Vind een goede makelaar: Een lokale makelaar uit Borger kent de markt en kan je helpen om de beste prijs voor je huis te krijgen. Ze kunnen advies geven over hoe je jouw woning het beste kunt presenteren.
 • Zorg voor mooi fotomateriaal: Goede foto's zijn cruciaal in het verkoopproces. Een professionele fotograaf kan je woning in het beste licht laten zien en potentiële kopers aantrekken.
 • Investeer in onderhoud: Huizen die goed onderhouden zijn, verkopen sneller. Kleine aanpassingen kunnen een groot verschil maken, zoals een likje verf of een opgeknapte tuin.
 • Stel een eerlijke prijs vast: Werk samen met je makelaar om een goede vraagprijs te bepalen. Overweeg een taxateur in te huren voor een accurate waardebepaling van je huis.
 • Maak een goeie eerste indruk: De eerste indruk is cruciaal. Zorg ervoor dat je huis eruitziet alsof het uit een magazine komt, zowel van binnen als van buiten.

Ontdek jouw stappenplan in Borger:

 • Het stappenplan geeft helder overzicht van alle stappen in het verkoopproces.
 • Voorkomt dat je belangrijke stappen overslaat bij de woningverkoop.
 • Je regelt eenvoudig alles vanaf één lokatie met het stappenplan.
 • Met het stappenplan bespaar je duizenden euro's door goed te vergelijken.
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Borger?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Borger kost je als verkoper gemiddeld € 6.004. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Borger In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 511.850) € 5.733
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.004

Kosten van makelaars in Borger

Als je een huis in Borger wilt verkopen, moet je rekening houden met de gemiddelde kosten van een makelaar. Deze kosten variëren doorgaans tussen de 1% en 2% van de verkoopprijs van je woning, bekend als courtage. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 511.850, en rekening houdende met de gemiddelde courtage van 1,12%, betekent dit dat je gemiddeld € 5.733 aan makelaarskosten kunt verwachten.

Het is belangrijk om te weten dat er een verschil is in hoe makelaars hun tarieven berekenen. Sommige makelaars rekenen een vast tarief voor hun diensten, ongeacht de uiteindelijke verkoopprijs van je woning. Anderen rekenen een courtage, een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs. De kosten kunnen dus oplopen als je woning voor een hoger bedrag verkoopt.

Lees meer over makelaars in Borger.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Als woningverkoper krijg je te maken met notariskosten. Deze kosten zijn voor het opmaken van de leveringsakte. Deze akte bevestigt dat jij als verkoper de woningeigendom overdraagt aan de koper. Alhoewel wettelijk bepaald is dat de koper betaalt, kan er in overleg tussen beide partijen ook anders worden besloten.

Over het algemeen zijn de notariskosten niet variërend, maar er kan wel verschil zitten tussen de tarieven van verschillende notarissen. Meer informatie hierover vind je op onze pagina over notariskosten.

Marketingkosten

Om je woning te kunnen verkopen, is het belangrijk dat potentiële kopers van jouw woning afweten. Marketingkosten omvatten het promoten van de woning op verkoopsites, social media of de website van de makelaar, evenals het maken van foto's, video's of 3D-tours.

Deze marketingkosten zijn meestal onderdeel van de makelaarstarieven. Om deze reden is het verstandig om makelaarstarieven te vergelijken. Door de tarieven te vergelijken, kun je erachter komen welke makelaar de meest voordelige tarieven hanteert.

Kosten voor energielabel

Bij het verkopen van je woning is het verplicht om een definitief energielabel te overhandigen aan de koper. Het aanvragen van een energielabel brengt kosten met zich mee. Je betaalt voor het aanvragen van dit label bij de energielabelspecialist.

Het is belangrijk om te weten dat zonder een energielabel je een boete riskeert. Het label biedt de koper namelijk inzicht in de energiezuinigheid van de woning en de mogelijke besparingen op de energierekening.

Wanneer mijn huis verkopen in Borger?

Is dit het juiste moment om je huis te verkopen in Borger? Rekening houdend met de woningmarkt in juni 2024, kan het antwoord niet anders zijn dan 'ja'. Door de aanhoudende vraag naar woningen, zijn er zeker mogelijkheden tot een succesvolle woningverkoop. Jouw kansen om een potentieel goede prijs te krijgen voor je huis zijn op dit moment gunstig.

Twijfel je nog over het ideale moment om de verkoop in gang te zetten? Ongeacht het specifieke tijdstip, het is nooit te vroeg om je te gaan oriënteren op de verkoop van je huis. Jouw woning waardig in de markt zetten en het vinden van de perfecte koper kan immers even duren. Het proces opstarten nu kan je dus helpen om straks voorbereid en zonder stress de verkoop tegemoet te gaan.

Vergelijk makelaars in Borger Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Wil je jouw huis verkopen en weet je niet waar je moet beginnen? Heb je behoefte aan transparantie, kostenbesparing en gemak? Laat dan Huis Verkopen je helpen. Met ons uitgebreide stappenplan begeleiden we je door het hele proces, van de voorbereiding tot de overdracht bij de notaris. We maken het verkopen van jouw woning in Borger begrijpelijk, eenvoudig en vooral heel slim.

Vergelijk lokale makelaars

Met onze gedetailleerde statistieken kan je de prestaties van lokale makelaars in Borger vergelijken. We houden rekening met hun verkoopsnelheid en opbrengst, zodat je de makelaar kiest die het beste bij jouw behoeften past.

Besparen op de kosten

Financiële transparantie is voor ons erg belangrijk. Met onze hulp vergelijk je dienstverleners zoals makelaars en energieadviseurs op basis van tarieven en beschikbaarheid. Zo bespaar je aanzienlijk op jouw verkoopkosten.

100% onafhankelijk

We zijn trots op onze volledige onafhankelijkheid. Wij werken voor de belangen van de verkopers en confronteren misinformatie in de markt. Jouw belangen staan bij ons voorop.

Behoud het overzicht

Verlies jezelf niet in het verkoopproces. Ons interactieve stappenplan helpt je om alles in de gaten te houden, van het regelen van een energielabel tot het vinden van een verhuizer. Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om je woning te verkopen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Borger

De kosten voor het verkopen van je huis in Borger variëren. Ze hangen af van verschillende factoren, zoals de verkoopprijs van je huis, de makelaar die je kiest en eventuele extra diensten die je van de makelaar afneemt. Voor een uitgebreid overzicht van alle mogelijke kosten, check je deze pagina.

De verkoopprijs van je huis in Borger wordt bepaald door verschillende factoren zoals de huidige huizenmarkt, vergelijkbare verkopen in Borger en de staat van je woning. Een makelaar kan je helpen met het bepalen van de juiste verkoopprijs. Overweeg om een waardebepaling aan te vragen.

Er zijn een aantal stappen die je kunt nemen voordat je jouw huis in Borger verkoopt. Onder andere het op orde brengen van je huis voor bezichtigingen en het onderzoek naar de juiste verkoopprijs. Voor een overzicht van alle stappen die je zou moeten nemen, raadpleeg je dit handige stappenplan.

Het beste moment om je huis in Borger te verkopen hangt af van meerdere factoren, waaronder de staat van de huizenmarkt en je persoonlijke situatie. Kijken naar trends en voorspellingen kan ook nuttig zijn. Voor meer informatie over het verkopen van je huis op het juiste moment, bezoek deze pagina.

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om een goede makelaar te kiezen voor de verkoop van je huis in Borger. Eén daarvan is het vergelijken van verschillende makelaars op basis van hun ervaring, tarieven en diensten. Om makelaars te vergelijken, gebruik je deze vergelijkings-tool.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen