Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Rolde

Bij het verkopen van je woning in Rolde is het essentieel om de waarde en aantrekkelijkheid van de locatie te benadrukken. Een gedegen voorbereiding, samen met een betrouwbare makelaar, zorgt voor een succesvol verkoopproces. Zorg voor een verzorgde, aantrekkelijke presentatie van je huis en speel in op de wensen van de potentiële koper.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Rolde

Wanneer je besluit jouw huis in Rolde te verkopen, is het belangrijk om op verschillende dingen te letten. Het gaat om meer dan alleen een goede prijs voor je huis krijgen. Bovenaan je lijst staat waarschijnlijk: het vermijden van onnodig hoge makelaarskosten en het snel verkopen van je woning om dubbele woonlasten te voorkomen. Ook wil je zeker zijn dat jouw huis op de juiste manier in de markt wordt gezet en dat de onderhandelingen goed worden uitgevoerd. Een groot deel van een succesvolle verkoop hangt af van de makelaar die je kiest.

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe snel woningen momenteel in Rolde verkocht worden, wat de gemiddelde opbrengst van een verkoop is en of het de moeite waard is om makelaars te vergelijken. Een makelaar die goed presteert in Rolde kan zeker het verschil maken voor een goed verkoopresultaat. Om je vragen te beantwoorden en meer inzicht te geven in de huidige woningmarkt in Rolde, volgen hieronder de actuele statistieken:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
116 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 502.125
Besparing (gem.)
€ 1.255

Je huis snel verkopen in Rolde

Wist je dat woningen in Rolde binnen gemiddeld 94 dagen verkocht worden? Zou jij ook graag binnen die tijd je woning willen verkopen? Hier zijn drie tips die je daarmee kunnen helpen.

 1. Juiste vraagprijs: Het Hanteren van de juiste vraagprijs is essentieel bij het verkopen van je woning. Een te hoge vraagprijs kan kopers afschrikken, terwijl een te lage prijs betekent dat je mogelijk geld mist. Een lokale makelaar in Rolde kan je helpen bij het bepalen van de perfecte vraagprijs. Hiervoor kun je een waardebepaling aanvragen.
 2. Persoonlijke spullen: Kopers willen zich kunnen voorstellen dat zij in het huis leven. Om dit makkelijker te maken, kun je je huis zo neutraal mogelijk inrichten. Haal persoonlijke foto’s en andere spullen weg voordat je potentiële kopers ontvangt.
 3. Energiezuinig huis: Een huis met een goed energielabel kan aantrekkelijk zijn voor kopers vanwege potentiële besparingen op energierekeningen. Je kunt een energielabel aanvragen om te bepalen hoe energiezuinig je woning is en eventueel energiebesparende maatregelen nemen.

Tips in Rolde

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Rolde op?

Op het moment is de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Rolde € 502.125 euro. Deze prijs is niet statisch, maar hangt af van verschillende factoren. Denk hierbij aan zaken als de grootte en staat van het huis, de ligging, en de vraag en aanbod op de markt tijdens de periode van verkoop.

Als we verder inzoomen, zien we dat de gemiddelde prijs per vierkante meter voor een huis in Rolde momenteel € 3.735 euro is. De genoemde prijzen hier zijn allemaal gebaseerd op de gegevens van de laatste drie maanden tot en met mei 2024. Het is belangrijk om te weten dat deze prijzen fluctueren op basis van de evoluerende woningmarkt in Rolde en de algemene economische omstandigheden.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Rolde

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.400
€ 3.600
€ 3.900

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Rolde bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Rolde.

Tips om je woning te verkopen in Rolde

Als je overweegt je huis in Rolde te verkopen, wil je dit natuurlijk zo goed mogelijk aanpakken. Een succesvolle verkoop vereist een goede voorbereiding en strategie. In de volgende paar tips leer je hoe je potentiële kopers kunt aantrekken en je eigen verkoopdoelen kunt bereiken.

 • Voorbereiding: Zorg voordat je je huis op de markt brengt voor een diepe schoonmaak, reparaties indien nodig en eventueel een likje verf om alles er fris uit te laten zien.
 • Fotografie: Huur een professionele vastgoedfotograaf in om de beste hoeken en kenmerken van je huis te benadrukken. Goede foto's trekken meer geïnteresseerden.
 • Prijszetting: Stel een realistische prijs voor je huis in. Hiervoor kun je je laten adviseren door een lokale makelaar met kennis van de vastgoedmarkt in Rolde.
 • Promotie: Maak gebruik van zoveel mogelijk kanalen om je huis onder de aandacht te brengen. Denk aan online platforms, lokale kranten en natuurlijk je makelaar.
 • Flexibiliteit: Wees flexibel met bezichtigingstijden om zoveel mogelijk potentiële kopers de kans te geven je woning te bekijken.

Ontdek jouw stappenplan in Rolde:

 • Het stappenplan biedt inzicht in de verkooproute.
 • Volg eenvoudig de voortgang van de verkoop.
 • Je mist met het stappenplan geen enkele stap.
 • Bespaar duizenden euro's door goed te vergelijken.
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Rolde?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Rolde kost je als verkoper gemiddeld € 6.793. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Rolde In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 502.125) € 5.523
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.793

Kosten van makelaars in Rolde

Als je jouw huis in Rolde wilt verkopen, dan krijg je ongetwijfeld te maken met makelaarskosten. Deze kosten worden uitgedrukt in een courtage, een percentage van de verkoopprijs van het huis. In Rolde wordt over het algemeen een courtage gehanteerd van 1,10%.

Hoeveel deze courtage in euro's uitgedrukt neerkomt, hangt af van de verkoopprijs van jouw woning. Met de gemiddelde verkoopprijs in Rolde van € 502.125 euro, betekent dit gemiddeld een bedrag van € 5.523 euro aan makelaarskosten. Houd echter wel in gedachten dat de uiteindelijke courtage maatwerk is en kan variëren op basis van je type woning en locatie.

Lees meer over makelaars in Rolde.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopstyling kosten

Wanneer je jouw woning in Rolde wilt verkopen, zijn er verschillende zaken die je mogelijk wilt aanpakken. Een van deze zaken kan de verkoopstyling zijn. De gedachte hierachter is dat een goed gepresenteerde woning meer waarde heeft en dus meer opbrengt. Begin bijvoorbeeld met wat onderhoudsklussen om je woning in topconditie te brengen. Je kunt denken aan vlekken op de muren wegwerken, kleine reparaties uitvoeren of de tuin opknappen. Dit zijn de zogeheten € 875.

Ondanks dat dit extra kosten zijn die de prijs van de woning drukken, worden ze het vaakst terugverdiend bij de verkoop. Een potentiële koper is namelijk bereid om meer te betalen voor een woning die in goede staat verkeert. Het is dus absoluut de moeite waard om hierin te investeren.

Kosten voor een energielabel

Het is wettelijk verplicht om een energielabel te hebben bij de verkoop van je huis. Dit label geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is. Het aanvragen van een energielabel brengt kosten met zich mee. Het is lastig om exact te zeggen hoeveel dit is, maar reken op gemiddeld € 315.

Hoewel dit wederom kosten met zich meebrengt, is het toch een investering die zichzelf terugbetaalt. Een gunstig energielabel kan namelijk de verkoopwaarde van jouw woning verhogen. Bovendien suggereert een groener label lagere maandelijkse energiekosten, wat aantrekkelijk is voor potentiële kopers.

Notariskosten voor doorhalen hypotheek

Wanneer je te maken hebt met een hypotheek op jouw huis, zijn er kosten verbonden aan het doorhalen van deze hypotheek. Deze kosten worden gemaakt bij de notaris. Dit zijn eenmalige kosten die doorgaans pas met de verkoop van de woning worden verrekend.

Zo zijn er naast de makelaarskosten, nog flink wat andere kosten waar je als woningverkoper in Rolde rekening mee moet houden. Toch is het belangrijk om deze kosten te zien als een investering voor de verkoop. Vaak merk je dat je deze kosten uiteindelijk terugverdient in de verkoopprijs van jouw huis.

Wanneer mijn huis verkopen in Rolde?

Is het een goede tijd om jouw huis in Rolde te verkopen? Absoluut! Verbazingwekkende marktomstandigheden hebben ervoor gezorgd dat het een interessante tijd is, vooral voor doorstromers. De vraag naar woningen is in mei 2024 uitzonderlijk hoog en dit kan positieve gevolgen hebben voor de verkoop van jouw huis.

Twijfel je nog door de hectische woningmarkt? Dat is begrijpelijk, maar weet dat vele huiseigenaren je al voor zijn gegaan. Zij hebben succesvol hun woning kunnen verkopen dankzij de huidige marktomstandigheden. Dus waarom zou dit voor jou anders zijn?

Vergelijk makelaars in Rolde Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je eraan denkt om je woning te verkopen, is het verstandig om gebruik te maken van Huis Verkopen. Een huis verkopen is een grote stap, die je niet elke dag maakt. Jouw woning is een waardevol bezit en het is dus belangrijk dat je dit proces serieus neemt. Door gebruik te maken van Huis Verkopen, maak je het jezelf veel makkelijker. Alle tools die je nodig hebt om de verkoop van jouw woning in goede banen te leiden, zijn binnen handbereik. Zo voorkom je dat je cruciale stappen over het hoofd ziet of dat je te veel betaalt voor diensten die je nodig hebt.

Gratis waardebepaling

Een van de meest handige tools van Huis Verkopen is de gratis waardebepaling. Hiermee kom je op een eenvoudige manier achter de waarde van jouw woning. Deze informatie is onmisbaar als je een reële verkoopprijs wilt vaststellen.

Vergelijken van makelaarstarieven

Daarnaast maakt Huis Verkopen het mogelijk om de tarieven van diverse makelaars eenvoudig te vergelijken via de tarieven opvragen tool. Zo weet je zeker dat je niet teveel betaalt en kies je de beste prijs-kwaliteit verhouding.

Overzichtelijk stappenplan

Tot slot biedt Huis Verkopen een overzichtelijk stappenplan aan. Hiermee kan je eenvoudig bijhouden welke stappen je al hebt genomen en wat er nog geregeld moet worden voor de verkoop. Zo hoef je niks over het hoofd te zien.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Rolde

Er zijn diverse documenten die je nodig hebt om je huis in Rolde te verkopen. Denk aan de verkoopakte, de eigendomsakte en een geldig identiteitsbewijs. Ook de VvE-documenten zijn belangrijk bij een appartement. Heb je hulp of jouw documenten compleet zijn, dan kun je kijken op onze pagina over benodigde documenten.

Het begint met goede voorbereiding. Zorg dat je huis op orde is, geef het een neutrale uitstraling en let op de presentatie. Daarnaast is een goede makelaar essentieel. Samen stel je de optimale vraagprijs vast. Meer informatie over het verkopen van je huis voor de hoogste prijs vind je op onze website.

De ideale tijd om je huis te verkopen hangt af van verschillende factoren. De staat van de huizenmarkt, de staat van je huis en je persoonlijke situatie spelen een rol. Een handig stappenplan voor de verkoop van je huis in Rolde vind je op onze stappenplanpagina.

Het kiezen van een makelaar is belangrijk en het is kritisch om degene te vinden die bij jouw situatie past. Ze kunnen veel verschil maken in de manier waarop het verkoopproces verloopt. Bekijk onze pagina voor hulp bij het kiezen van de beste makelaar.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen