Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Rolde

Wil je jouw huis in Rolde verkopen en zoek je een geschikte makelaar? Op deze pagina ontdek je welke makelaar het beste aansluit bij je wensen. Vergelijk en kies met behulp van onze handige tools.

Over makelaars in Rolde

Als je in het schilderachtige Rolde jouw huis wilt verkopen, dan ligt er een belangrijke taak voor je open: het kiezen van de juiste makelaar. En dat is geen gemakkelijke opgave. De keuze is namelijk voor een groot deel bepalend voor het succes van de verkoop. Netwerken in de omgeving, prijsonderhandelingen en correcte taxatie zijn slechts enkele aspecten waarin makelaars zich kunnen onderscheiden. En dan hebben we het nog niet eens over het feit dat een goede makelaar een groot verschil maakt bij het verkopen van je huis.

Je bent vast benieuwd naar welke makelaar jouw woning het snelst verkoopt of wie de hoogste verkoopprijs kan realiseren. Misschien vraag je je af welke makelaar de meeste klanten tevreden stelt? Antwoord op deze vragen vind je door verschillende makelaars te vergelijken. Op deze website kun je een geschikte makelaar vinden op basis van jouw woning en voorkeuren. Vergelijk verschillende makelaars, want de juiste keuze zorgt voor zowel een zorgeloos verkoopproces als een maximale opbrengst.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.780
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 13.145
Besparing (gem.)
€ 1.086

Actueel

 • Als je overweegt om je huis te verkopen in Rolde, is het goed om op de hoogte te zijn van de huidige verkoopprijzen. De gemiddelde verkoopprijs voor een woning in Rolde is nu € 434.560 en de gemiddelde verkoopprijs per m2 ligt op € 3.203. Bekijk de meest recente huizenprijzen voor een volledig overzicht.
 • Niet alleen de verkoopprijzen, maar ook de courtages van makelaars kunnen flink variëren. De gemiddelde courtage in Rolde is op dit moment 1,10%. Dit is nuttige informatie wanneer je op zoek gaat naar een makelaar. Meer weten over het verkopen van een huis in Rolde? Lees dan verder op onze website.
 • Je kunt aanzienlijk besparen door de tarieven van verschillende makelaars met elkaar te vergelijken. In Rolde loopt het tarief van makelaars namelijk sterk uiteen. Het loont dan ook zeker de moeite om de makelaarstarieven eens goed onder de loep te nemen. Gemiddeld bespaar je door tarieven te vergelijken € 1.086.

Uitgelichte makelaars in Rolde

In het Drentse Rolde is er een variëteit aan verkoopmakelaars waarvan je er een kan selecteren. Hieronder zetten we enkele van deze makelaars voor je op een rijtje. Omdat de meest geschikte makelaar in Rolde de makelaar is die optimaal past bij jouw huis, je persoonlijke situatie en je eigen voorkeuren, is het verstandig om een vergelijking te maken.

Logo Lamberink Makelaars & Adviseurs

Lamberink Makelaars & Adviseurs

Als je jouw huis wil verkopen, dan kun je vertrouwen op Lamberink Makelaars & Adviseurs. Ze gaan verder dan de standaard service en bieden een uitgebreid marketingplan, een ruim marktbereik en ze zetten zich volledig in om vraag en aanbod op elkaar af te stemmen. Met hun unieke Verkoop-Zeker-Plan zorgen ze voor optimale zichtbaarheid en aandacht voor jouw woning. Ze kunnen je ook helpen met taxatie, hypotheekadvies en bouwen op eigen kavel. Deze NVM-makelaar is gespecialiseerd in verschillende vastgoedgebieden.

Let op: naast de makelaars die je net hebt gezien, zijn er nog meer verkoopmakelaars actief in Rolde. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Rolde mee in onze vergelijking. Het kan zijn dat de meest geschikte makelaar voor jouw situatie en woning nog niet in het voorgaande overzicht stond. Ontdek jouw ideale makelaar door goed te vergelijken!

Vergelijk makelaars in Rolde Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Rolde?

Een verkoopmakelaar in Rolde rekent voor het verkopen van een woning gemiddeld een courtage van 1,10% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 434.560 in Rolde komt dit neer op € 4.780 aan makelaarskosten (update april 2024).

De tarieven van makelaars worden gebaseerd op de geschatte waarde van je woning. Dit is omdat de makelaar veel werk steekt in het promoten en het begeleiden van de verkoop van je woning. Daarom is het aanvragen van tarieven bij verschillende makelaars een aanrader.

Let op: gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Rolde 0,50% verschillen. Daardoor bespaar je tot wel € 1.086 door eerst tarieven op te vragen. Het vergelijken van makelaars resulteert steevast in besparingen, elke euro telt!

Kosten van makelaars in Rolde

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.700
€ 4.900
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Rolde

Wanneer je jouw huis in Rolde wilt verkopen, zul je snel merken dat de meeste makelaars opstartkosten rekenen. Dit zijn kosten die makelaars in rekening brengen voor de voorbereidende werkzaamheden om jouw huis te verkopen. Denk hierbij aan het opstellen van de advertentieteksten, de fotoshoot voor de woningpresentatie en het inmeten van de woning volgens de NEN2580 norm.

In Rolde is het gebruikelijk dat deze kosten vooraf in rekening worden gebracht, dus voordat het daadwerkelijke verkoopproces begint. Deze kosten kunnen variëren, afhankelijk van de makelaar en de complexiteit van de verkoop. Het is dus belangrijk om tijdens de selectie van je makelaar duidelijkheid te krijgen over de verwachte opstartkosten en deze mee te nemen in jouw besluit.

Intrekkingskosten van makelaars in Rolde

Wanneer je je huis in Rolde op de markt zet met behulp van een makelaar, is er een term die je misschien niet kent, maar die zeker belangrijk is: intrekkingskosten. Dit zijn kosten die je mogelijk moet betalen als je besluit om je woning voortijdig uit de verkoop te halen. Dergelijke scenario's kunnen zich voordoen om verschillende redenen. Je kunt bijvoorbeeld een onverwachte wijziging in je persoonlijke omstandigheden hebben, of je hebt gewoon van gedachten veranderd over het verkoopproces.

De intrekkingskosten zijn meestal niet vast, maar variëren afhankelijk van de makelaar en zijn in feite een vergoeding voor het werk dat door hen is uitgevoerd voordat je woning is verkocht. Je kunt het zien als een soort compensatie voor de tijd en moeite die ze hebben gestoken in het inspecteren van je woning, het verzorgen van bezichtigingen, het opstellen van je vastgoedadvertentie en andere taken. De meeste makelaars in Rolde hebben dit in hun contract staan, dus het is belangrijk om dit vooraf te controleren en te begrijpen.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Rolde met een vast tarief

In Rolde zijn er makelaars die werken met een vast tarief. Het voordeel hiervan is dat je van tevoren precies weet wat je kwijt bent aan verkoopkosten, ongeacht de verkoopprijs van jouw woning. De gemiddelde vaste kosten, gehanteerd door makelaars in Rolde, bedragen € 3.250 (update: april 2024). Zo kom je later niet voor verrassingen te staan.

Echter, een vast tarief kan ook een nadeel zijn. Stel jouw woning wordt verkocht voor een bedrag lager dan je had verwacht. Bij een courtage zou het tarief evenredig lager uitvallen, maar bij een vast tarief betaal je alsnog het volledige bedrag. Dat kan dus financieel minder gunstig uitpakken.

Tip: Neem de tijd om zowel de voor- als nadelen van een vast tarief goed te bestuderen. Zet jouw verwachtingen tegenover het vaste tarief en kijk welke optie het beste past binnen jouw budget en jouw situatie.

4 feitjes over makelaars in Rolde

 • Maar liefst 94% van de woningverkopers in Rolde geeft aan te kiezen voor een traditionele makelaar, die zich inzet om de gehele verkoop te regelen, in plaats van alleen een online platform voor advertenties.
 • Een aanzienlijk aantal verkopers merkt dat de verkoop van een woning in Rolde met behulp van een makelaar gemiddeld 55% sneller voltooid is dan bij een onbegeleide verkoop.
 • Bij het verkopen van een woning in Rolde blijkt het inschakelen van een makelaar tot een 10% hogere verkoopprijs te leiden, wat aangeeft dat deskundige begeleiding kan bijdragen aan de winstgevendheid van de verkoop.
 • Veel verkopers in Rolde geven bij een vergelijking van makelaars aan dat zij de voorkeur geven aan een makelaar die aantoonbaar beter presteert dan zijn concurrenten.

Wat levert de beste makelaar in Rolde op?

Er is een select groepje makelaars in Rolde die betere resultaten weten te behalen dan de rest. Het bijzondere aan deze makelaars zit hem in hun vermogen om hogere verkoopprijzen te realiseren, en daarnaast ook nog eens de verkoop sneller rond te krijgen dan de concurrentie.

Dit is hoe je de beste makelaars in Rolde herkent:

 • Uit onze gegevens komt duidelijk naar voren dat de meest competente makelaars in Rolde huizen gemiddeld voor een hoger bedrag weten te verkopen dan de verwachte verkoopprijs. Het extra bedrag dat je kan verwachten is € 14.446.
 • Dit heeft niet alleen invloed op de verkoopprijs, maar ook op de verkoopsnelheid. De beste makelaars in Rolde weten namelijk hun huizen gemiddeld 15 dagen sneller te verkopen dan hun concurrenten.

De beste makelaar in Rolde vinden

Wat vind je belangrijk bij de keuze voor een makelaar? Er zit namelijk nogal wat verschil in ervaring, kennis, bereikbaarheid en tarief tussen de verschillende makelaars. Dit zal invloed hebben op de verkoop van jouw huis in Rolde.

Daarom is het van groot belang om een goed doordachte keuze te maken voor een makelaar. Door de juiste makelaar te selecteren, bereid je je op de best mogelijke manier voor op de verkoop van je huis. Ga naar vergelijken en vind de makelaar die bij je past.

Waar moet je op letten bij makelaars in Rolde?

Bij het kiezen van een passende makelaar in Rolde om jouw huis te verkopen zijn er belangrijke factoren om in overweging te nemen:

Ervarenheid

Controleer of de makelaar ervaring heeft met het verkopen van huizen die vergelijkbaar zijn met je eigen woning. Dit kan invloed hebben op het succes van de verkoop.

Bekendheid met Rolde

Een makelaar die bekend is met de huizenmarkt in Rolde kan je waardevolle inzichten geven. Zo kunnen zij je bijvoorbeeld vertellen welke prijs realistisch is voor jouw huis.

Communicatie

Let op hoe de makelaar communiceert. Als je gaat samenwerken, moet je iemand kiezen die duidelijk en tijdig reageert op je vragen en zorgen.

Vergoeding

Bekijk wat de kosten van de makelaar zijn. Deze variëren meestal afhankelijk van de diensten die ze aanbieden en de waarde van jouw woning.

Persoonlijke klik

Zorg voor een professional met wie je op persoonlijk vlak een goede relatie kunt opbouwen. Dit kan het verkoopproces een stuk aangenamer maken.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In Rolde is een keuze maken uit de verschillende makelaarsgroepen een flinke klus. Niet alleen heb je de NVM-makelaars, maar ook die van de VBO en VastgoedPRO zijn actief in dit gebied. Elk heeft zijn eigen voordelen en unieke benadering.

Bij het kiezen van een makelaar richt jij je natuurlijk op de beste prijs-kwaliteitverhouding voor jouw woning. NVM- , VBO- en VastgoedPRO- makelaars hebben ieder sterke punten op het gebied van kwaliteit en service. Zo kunnen ze je allemaal een hoogwaardige ondersteuning bieden bij het volledige verkoopproces

Wat doet een makelaar in Rolde?

Een makelaar in Rolde kan een belangrijke rol spelen bij de verkoop van jouw huis. Naast het bieden van deskundig advies op basis van lokale marktkennis, regelt de makelaar ook alle administratieve zaken.

Het verkoopproces kan nogal overweldigend zijn, vooral wanneer je er weinig ervaring mee hebt. Met een makelaar aan jouw zijde, kun je erop vertrouwen dat alles zorgvuldig en volgens het boekje verloopt.

 • Accurate woningwaardering: hierdoor krijg je een realistisch beeld van wat je kunt verwachten.
 • Onderhandeling met kopers: zij weten hoe ze moeten zorgen voor de beste prijs.
 • Effectieve marketing van je huis: jouw huis komt onder de aandacht van de juiste potentiële kopers.
 • Begeleiding bij juridische stappen: vermijd juridische valkuilen en zorg ervoor dat alle documenten correct zijn.
 • Open huizen organiseren: de makelaar neemt je dit tijdrovende proces uit handen.

Waarom een makelaar in Rolde inschakelen?

Als je van plan bent om je huis in Rolde te verkopen, is het verstandig om een goede makelaar in te schakelen. Maar wat doet een goede makelaar nu echt beter dan een gemiddelde? We focussen ons op drie belangrijke aspecten: de kwaliteit van de presentatie, communicatie en beheersing van verkoopstrategieën.

Presentatie van je huis

Een goede makelaar presenteert je huis op een manier waardoor potentiele kopers zich direct thuis voelen. Ze weten precies hoe ze de unieke kwaliteiten van jouw huis moeten belichten met indrukwekkende foto's en overtuigende beschrijvingen. Hiermee onderscheiden ze zich van de gemiddelde makelaar.

Effectieve communicatie

Je wilt natuurlijk bij elke stap in het proces op de hoogte zijn. Een goede makelaar stuurt regelmatige updates, is altijd bereikbaar voor vragen en zorgt ervoor dat je duidelijk begrijpt wat er gaande is. Dit soort open, eerlijke communicatie schept vertrouwen en voorkomt onnodige stress.

Hanteert meesterlijke strategieën

Bij de verkoop van je woning in Rolde is de verkoopstrategie allesbepalend. Een goede makelaar doet meer dan alleen het huis op de markt zetten en wachten. Ze zijn proactief, werken met gedegen verkoopstrategieën en passen deze aan op basis van ontwikkelingen in het proces en jouw feedback.

Kiezen voor een goede makelaar

Het kiezen van een makelaar is geen eenvoudige beslissing. Het is belangrijk om te letten op de presentatie van de woningen in hun portfolio, hoe ze communiceren en welke strategieën ze gebruiken. Door aandacht te besteden aan deze elementen, heb je meer kans om een echt goede makelaar te selecteren die je helpt om je huis in Rolde succesvol te verkopen.

Makelaars in Rolde vergelijken

Huis Verkopen biedt de unieke kans om verkoopmakelaars in Rolde te vergelijken op basis van prestaties, verkoopopbrengst en snelheid. Dit helpt je de beste makelaar te kiezen, afhankelijk van jouw specifieke behoeften en wensen.

 • Vergelijken inclusief gratis waardebepaling
 • Scherper makelaarstarief door vergelijking
 • Vind makelaars die aansluiten bij jouw voorkeuren
 • Onafhankelijk en objectief vergelijkingsplatform

Naast de prijs en diensten, variëren ook de voorwaarden per makelaar. Let hier goed op tijdens het vergelijken. Huis Verkopen koppelt je aan de makelaars die overeenkomen met jouw ingevulde adres, voorkeuren en wensen. Het beslissen welke makelaar in Rolde het beste bij je past, was nog nooit zo gemakkelijk. Vergelijken is gratis en het levert je waardevol verkoopadvies op.

Vergelijk makelaars in Rolde Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Rolde

Bepaal eerst wat belangrijk voor je is: kosten, ervaring, verkoopsnelheid of lokale kennis? Vergelijk vervolgens verschillende makelaars in Rolde, bekijk hun tarieven en lees recensies op onze website. Een goede makelaar vinden kost wat tijd, maar is het waard.

De gemiddelde makelaarskosten in Rolde zijn € 4.780. Dit bedrag kan variëren, afhankelijk van de makelaar die je kiest en de diensten die je nodig hebt.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Rolde is 91 dagen. Dit kan variëren, afhankelijk van de vraag en aanbod in de markt.

Door makelaars te vergelijken kun je flink kosten besparen. In feite kun je gemiddeld € 1.086 besparen. Op onze website kun je eenvoudig makelaars vergelijken.

Let op zaken zoals ervaring, kennis van de lokale markt in Rolde, positieve recensies en transparante tarieven. Ook kan het handig zijn om een makelaar te kiezen die aangesloten is bij een brancheorganisatie.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen