Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Beilen

Wil je jouw woning in Beilen verkopen en dit op de juiste manier aanpakken? Een optimale voorbereiding kan essentieel zijn. Denk aan het inzetten van een lokale makelaar, het optimaal presenteren van je woning en strategisch onderhandelen. Ben je klaar om dit proces zo soepel mogelijk te laten verlopen?

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Beilen

Wanneer je in Beilen je woning wilt verkopen, zijn er verschillende zaken om rekening mee te houden. Het verkopen van je huis wil je natuurlijk zo vlot en voordelig mogelijk laten verlopen. Het is dus van belang om een goede en objectieve waardebepaling van je huis te hebben. Daarnaast wil je er zeker van zijn dat je betrouwbare professionals aan je zijde hebt die je door het gehele proces begeleiden. Een belangrijk punt om in overweging te nemen, is het inwinnen van advies over de verkoopstrategie. Je wilt tenslotte dat potentiële kopers jouw woning op waarde weten te schatten.

Waarschijnlijk vraag je je af hoe de woningmarkt momenteel presteert in Beilen. Wat is de gemiddelde verkoopsnelheid van huizen in de regio? En wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? Misschien ben je ook wel benieuwd naar hoeveel je kunt besparen door de juiste makelaar te kiezen. Het vergelijken van makelaars kan je bijvoorbeeld al een voorsprong geven bij de onderhandelingen over de verkoopprijs. Om je te helpen bij deze vragen en mogelijke onduidelijkheden, presenteren we je hieronder enkele actuele cijfers over de woningverkoop in Beilen:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
47 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 473.425
Besparing (gem.)
€ 1.586

Je huis snel verkopen in Beilen

In Beilen is de woningmarkt zeer dynamisch, wat blijkt uit de gemiddelde verkoopsnelheid van woningen. Huizen in Beilen staan gemiddeld 43 dagen te koop voordat ze van eigenaar wisselen. Wil je je huis sneller verkopen? Hier volgen drie praktische tips om het proces te versnellen.

 1. Vergelijk makelaars voor je een keuze maakt. Onderzoek hun verkoopgeschiedenis, tarieven en servicekwaliteit. Een goede verkoopmakelaar kan het verkoopsproces aanzienlijk versnellen.
 2. Zorg voor een goede online presentatie van je woning. Professionele foto's en een duidelijke woningomschrijving kunnen de aantrekkingskracht van je woning enorm vergroten.
 3. Wees flexibel met bezichtigingen. Potentiële kopers willen vaak op verschillenden tijdstippen en dagen langs komen. Hoe meer flexibiliteit je biedt, hoe sneller je mogelijk een koper vindt.

Tips in Beilen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Beilen op?

De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Beilen bedraagt op dit moment € 473.425 euro. Deze verkoopsom is echter geen vaststaand gegeven en hangt onder andere af van de grootte en staat van de woning, evenals de populariteit van de buurt. Het is daarom altijd nuttig om een recente waardebepaling van je woning te hebben voor een goed verkooptraject.

Ook de gemiddelde prijs per vierkante meter is een belangrijk cijfer om in ogenschouw te nemen. In Beilen ligt deze momenteel op € 3.225 euro. Een goede indicatie, maar voor een écht nauwkeurig beeld van je woningwaarde is het verstandig om een waardebepaling uit te laten voeren. Overweeg om meerdere makelaars deze waardebepaling te laten uitvoeren, dat kan je doen via de pagina waardebepaling aanvragen op onze site.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Beilen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.800
€ 3.100
€ 3.400

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Beilen bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Beilen.

Feitjes over Beilen

 • Beilen ligt langs de hoofdspoorlijn Zwolle-Groningen.
 • Het dorp heeft een eigen wielerevenement genaamd "De Ronde van Beilen".
 • Beilen was vroeger een belangrijk centrum voor de zuivelindustrie.

Tips om je woning te verkopen in Beilen

Geïnteresseerd in het verkopen van je huis in Beilen, maar weet je niet precies waar te beginnen? Het kan een overweldigend proces zijn, maar met enkele strategische overwegingen kan je huis sneller verkocht worden en tegen een betere prijs. Hier zijn een paar tips die je kunnen helpen bij het bereiken van jouw doelen.

 • De juiste vraagprijs: Een juiste vraagprijs vaststellen is cruciaal. Een te hoge vraagprijs kan potentiële kopers afschrikken, terwijl een te lage prijs je mogelijk geld kost. Raadpleeg een lokale makelaar voor een nauwkeurige woningwaardering.
 • Netheid: Zorg dat je huis schoon en opgeruimd is voordat het op de markt komt. Een opgeruimd huis trekt meer kopers en draagt bij aan de algehele presentatie van pand.
 • Reparaties: Zichtbare gebreken kunnen een afknapper zijn voor potentiële kopers. Zorg ervoor dat alle noodzakelijke reparaties zijn uitgevoerd voordat je het huis te koop aanbiedt.
 • Fotografie: Investeer in professionele vastgoedfotografie om je huis op zijn best te presenteren. Goede foto's kunnen de interesse van kopers wekken en hen aansporen tot een bezichtiging.
 • Marketing: Maak gebruik van de expertise van een makelaar om je huis op de juiste manier te adverteren. Zorg dat je woning zichtbaar is op verschillende (online) kanalen om zo veel mogelijk kopers aan te trekken.

Ontdek jouw stappenplan in Beilen:

 • Voorkomt dat je stappen over het hoofd ziet bij verkoop
 • Maakt de oriëntatie en verkoop eenvoudig en overzichtelijk
 • Bespaar op kosten door goed te vergelijken via het stappenplan
 • Het stappenplan is gratis, vrijblijvend en specifiek voor jouw woning
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Beilen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Beilen kost je als verkoper gemiddeld € 5.699. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Beilen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 473.425) € 5.208
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.699

Kosten van makelaars in Beilen

Als je overweegt je huis in Beilen te verkopen, houd er dan rekening mee dat de gemiddelde kosten van een makelaar veelal berekend worden op basis van een courtage. Deze courtage bedraagt gemiddeld 1,10% van de verkoopprijs van je woning. Deze kosten zijn in lijn met het landelijk gemiddeld en dus niet ongewoon of overdreven hoog.

Om je een beter beeld te geven, met een gemiddelde verkoopprijs van € 473.425 in Beilen, betekent dit dat je gemiddeld zo'n € 5.208 aan makelaarskosten zult betalen. Het is goed om deze kosten in je budgetplanning voor het verkoopproces mee te nemen. Denk eraan, de daadwerkelijke kosten kunnen variëren op basis van de uiteindelijke verkoopprijs en de afspraken die je met je makelaar maakt.

Lees meer over makelaars in Beilen.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopstyling en klein onderhoud

Reken erop dat je kosten maakt voor verkoopstyling en klein onderhoud van je huis. Met een frisse uitstraling maak je je woning aantrekkelijk voor potentiële kopers. Denk bijvoorbeeld aan het schilderen van je kozijnen, een nieuwe douchekop installeren of je tuin netjes maken.

De gemiddelde kosten voor verkoopstyling en klein onderhoud variëren. Dit is afhankelijk van de staat van je huis en hoeveel werk je er zelf in wilt steken. Volgens onze meest recente gegevens bedragen deze kosten gemiddeld € 875.

Notariskosten

Naast de kosten voor de makelaar en eventuele verkoopstyling komen ook de notariskosten voor jouw rekening. Deze notariskosten zijn voor zaken als de overdrachtsakte en het doorhalen van je hypotheek in het hypotheekregister.

De kosten hiervoor kunnen variëren, maar uit onze meest recente gegevens blijkt dat het doorhalen van een hypotheek gemiddeld € 350 kost bij een notaris. Controleer dit bij je eigen notaris, want de tarieven kunnen onderling verschillen.

Verhuiskosten

Als verkopende partij heb je uiteraard ook te maken met verhuiskosten. Of je nu zelf je spullen verhuist of een verhuisbedrijf inschakelt, er zijn zeker kosten aan verbonden. Denk aan de huur van een busje, of de tarieven van het verhuisbedrijf.

Daarnaast is het handig om rekening te houden met extra uitgaven voor bijvoorbeeld schoonmaakmiddelen, verhuisdozen en inpakmaterialen. Zo zorg je ervoor dat je woning spic en span is als de nieuwe eigenaren arriveren, en je eigen spullen netjes overkomen naar je nieuwe plek.

Wanneer mijn huis verkopen in Beilen?

Wat denk je van deze periode, juli 2024, als het gaat om het verkopen van je huis in Beilen? Volgens de huidige marktomstandigheden, is het in feite een zeer gunstige tijd om je woning in de verkoop te zetten. Er is momenteel veel vraag, maar een beperkt aantal huizen beschikbaar in Beilen, wat in jouw voordeel kan werken.

Vraag je je wellicht af hoe het zit met doorstromen? Geen zorgen, juist doorstromers kunnen in deze tijd hun voordeel doen. Met de verkoop van je huidige woning in Beilen, kun je mogelijk een mooie stap maken naar een volgende woning. De omstandigheden om door te stromen zijn dus gunstig en bieden je een goede kans om te profiteren van de huidige markt.

Vergelijk makelaars in Beilen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je jouw huis wilt verkopen komt daar een hoop bij kijken en het kan al snel overweldigend voelen. Gelukkig wordt dit proces een stuk eenvoudiger en overzichtelijker met de hulp van Huis Verkopen en hun deskundige stappenplan. Alles dat je moet regelen tijdens het verkoopproces is georganiseerd in overzichtelijke stappen, waardoor je precies weet wat je kan verwachten en welke acties er van je verwacht worden. Het stappenplan is een gemakkelijke en slimme tool die jou helpt om jouw verkoopproces vlot en soepel te laten verlopen.

Makelaars vergelijken op statistieken

Binnen de website heb je de mogelijkheid om alle lokale makelaars in Beilen en hun prestaties met elkaar te vergelijken. Hierdoor weet je precies welke makelaar het best past bij jouw wensen en behoeften op het gebied van verkoopopbrengst en snelheid.

Kosten besparen via het stappenplan

Verschillende dienstverleners kunnen jou helpen bij het verkoopproces en via ons stappenplan kan je deze gemakkelijk vergelijken op tarieven en beschikbaarheid. Hierdoor bespaar je op jouw makelaarskosten en verkrijg je de dienstverlening die het best past bij jouw budget.

100% objectief en onafhankelijk

Huis Verkopen zet zich volledig in voor de belangen van verkopers en is 100% onafhankelijk. Misinformatie in de markt wordt bestreden, waardoor jij kan vertrouwen op de meest accurate en objectieve informatie.

Behoud het overzicht met het interactieve stappenplan

Door het interactieve stappenplan behoud je gemakkelijk het overzicht en ben je altijd goed geïnformeerd. Of je nu een energielabel moet regelen of op zoek bent naar een geschikte verhuizer, bij iedere voltooide stap kan je deze eenvoudig afvinken.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Beilen

Het voorbereiden van de verkoop begint met je te oriënteren op het verkoopproces. Bepaal vervolgens de woningwaarde en vraag een energielabel aan. Maak je huis verkoopklaar met een goede presentatie en promotie.

De kosten voor het verkopen van je huis bestaan uit de makelaarskosten en notariskosten. Bijkomende kosten kunnen zijn voor een taxatie, styling van je huis of promotiekosten. Meer informatie over de kosten vind je op onze kostenpagina.

Een makelaar kan een waardebepaling van je huis doen. Deze bepaalt de marktwaarde op basis van vergelijkbare woningen, de locatie en de staat van je huis. Ook kun je online een waardebepaling aanvragen.

Een makelaar begeleidt je gedurende het gehele verkoopproces. Hij stelt de vraagprijs vast, presenteert je huis, voert onderhandelingen en stelt de koopovereenkomst op. Lees meer over de rol van een makelaar op onze pagina.

Effectieve manieren om je huis snel te verkopen zijn een goede presentatie, de juiste vraagprijs en het bereiken van zoveel mogelijk potentiële kopers. Op onze website vind je meer tips voor een snelle verkoop.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen