Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Beilen

Zoek je een goede verkoopmakelaar in Beilen om jouw huis te verkopen? Het kan een uitdaging zijn, maar Huis Verkopen kan je hierbij helpen. Ze vinden met hun kennis en netwerk de meest geschikte makelaar die past bij jouw specifieke situatie.

Over makelaars in Beilen

In het proces van het kiezen van een makelaar in Beilen voor de verkoop van je huis, zijn er een aantal zaken die van groot belang zijn. Je wilt namelijk het beste resultaat bereiken en daarvoor moet je op meerdere dingen letten. Bijvoorbeeld de ervaring en specialisatie van de makelaar in jouw type woning, hun kennis van de markt in Beilen en de kosten die ze rekenen voor hun diensten. Deze factoren kunnen een enorme invloed hebben op de verkoop van je huis.

Je vraagt je waarschijnlijk af welke makelaar in Beilen het snelste woningen verkoopt, tegen de hoogste verkoopprijs en met de minste moeite. Wie heeft het meest imponerende trackrecord en de beste klantbeoordelingen? Dit zijn allemaal relevante vragen in de queeste naar de ideale makelaar. Het vergelijken van verkoopmakelaars kan je helpen om antwoorden op deze vragen te verkrijgen en zo de keuze te maken die het beste past bij jouw situatie en verkoopdoelen.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.366
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 12.007
Besparing (gem.)
€ 1.330

Actueel

 • Momenteel liggen de gemiddelde verkoopprijzen van woningen in Beilen rond de € 396.899. De verkoopprijs per vierkante meter is ongeveer € 3.067. Voor actuele informatie over de woningprijzen in Beilen, bekijk je hier de woningmarktcijfers.
 • Gemiddeld zijn de courtages van makelaars in Beilen rond de 1,10% van de uiteindelijke verkoopprijs. Let op, dit is een schatting en kan variëren per makelaar en per woning. Voor meer lokale informatie raadpleeg je Beilen.
 • De tarieven van makelaars kunnen behoorlijk uiteenlopen in Beilen. Het is daarom slim om deze goed te vergelijken. Gemiddeld kan dit je een besparing opleveren van zo'n € 1.330. Wil je de tarieven van verschillende makelaars vergelijken? Dat kan eenvoudig via deze vergelijkingsportal.

Uitgelichte makelaars in Beilen

Als je van plan bent je woning in Beilen te verkopen, dan heb je een uitgebreide keuze aan makelaars ter beschikking. We presenteren je graag een overzicht van diverse verkoopmakelaars actief in Beilen. Het is een verstandige keuze om deze makelaars te vergelijken, aangezien dit je kan helpen bij het vinden van de beste verkoopprijs en service die aansluit bij jouw specifieke behoeften.

Logo ERA Makelaardij Het Raadhuis

ERA Makelaardij Het Raadhuis

ERA Makelaardij Het Raadhuis is al ruim 25 jaar een allround makelaarskantoor in Midden-Drenthe, gevestigd in Beilen. Naast verkoop-, aankoop- en verhuurbediensten, bieden ze onder andere woningtaxaties en specialisaties in woningstyling en -fotografie. Dankzij contante educatie van zowel NVM als ERA kunnen ze je altijd professioneel adviseren. Met een sterke focus op persoonlijke betrokkenheid en goede service, is ERA Makelaardij Het Raadhuis een betrouwbare keuze voor jouw makelaarsbehoeften.
Logo Groenhout Makelaars Midden-Drenthe

Groenhout Makelaars Midden-Drenthe

Groenhout Makelaars Midden-Drenthe biedt je hoogwaardige en flexibele service in verkoop, aankoop, taxaties, verhuur en financieel advies. Zij staan bekend om hun creativiteit en gedrevenheid, gesterkt door hun uitgebreide kennis van financiën en de vastgoedmarkt. Hun unieke expertise in woningstyling en -fotografie garandeert maximale aandacht voor jouw woning. Gevestigd in Beilen zijn zij niet alleen actief in Midden-Drenthe, maar ook in de omliggende gemeentes. Een tevreden klant is hun doel, getuige hun beoordeling van 9.3 op Funda.
Logo Hup & Fidom Garantiemakelaars

Hup & Fidom Garantiemakelaars

Als je op zoekt bent naar betrouwbaarheid, reken dan op Hup & Fidom Garantiemakelaars, een actieve makelaar gevestigd in de regio Assen-Emmen-Hoogeveen met een ervaring van 25 jaar. Ze bieden je niet alleen diensten voor bestaande bouw, maar ook voor bedrijfsruimte en nieuwbouwprojecten. Met hun lidmaatschap bij de Garantiemakelaars en NVM garanderen ze kwaliteit en zekerheid. Contact, bezichtiging en annulering zijn flexibel geregeld. Diensten in Nederlands, Engels en Duits worden ook aangeboden.
Logo Oosting Makelaars

Oosting Makelaars

Oosting Makelaars is een fervent makelaarskantoor met een betrouwbare reputatie in Assen en Beilen. Met een halve eeuw ervaring in Noord- en Midden-Drenthe kennen ze de huizenmarkt door en door. Ze bieden taxatie, verkoop en aankoopdiensten aan. Persoonlijke betrokkenheid en lokale marktkennis staan centraal in hun dienstverlening. Met gecertificeerd personeel en sterke specialisatie in nieuwbouw, voldoet dit makelaarskantoor aan al jouw vastgoed behoeften.

Let op: rondom Beilen zijn er meer verkoopmakelaars actief. De ideale makelaar voor jou staat mogelijk niet in de bovenstaande lijst. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Beilen mee in onze vergelijking. Dit helpt je om de beste keuze te maken.

Vergelijk makelaars in Beilen Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Beilen?

Een verkoopmakelaar in Beilen rekent voor het verkopen van een woning gemiddeld een courtage van 1,10% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 396.899 in Beilen komt dit neer op € 4.366 aan makelaarskosten (update april 2024).

Naast de courtage berekenen makelaars doorgaans ook opstartkosten. Deze kosten vallen buiten de courtage en hebben betrekking op zaken als het maken van foto's, het opstellen van de woningbeschrijving en het plaatsen van de woning op verkoopwebsites.

Let op: gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Beilen 0,67% verschillen. Daardoor bespaar je tot wel € 1.330 door eerst tarieven op te vragen. Het is dan ook aan te raden meerdere makelaarstarieven te vergelijken voordat je besluit wie jouw woning zal verkopen.

Kosten van makelaars in Beilen

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.900
€ 4.500
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Beilen

Als je overweegt jouw huis te verkopen in Beilen, heb je vast weleens gehoord van opstartkosten. De meeste makelaars rekenen deze kosten, voordat ze de verkoop van jouw woning daadwerkelijk gaan beheren. Het is een formele term voor de voorbereidende diensten die makelaars leveren. Maar wat omvatten deze opstartkosten precies?

Over het algemeen omvatten opstartkosten diensten zoals het opstellen van een verkoopbrochure, het maken van professionele foto's van jouw woning, het adverteren van jouw huis op verschillende platformen, en zelfs het opstellen van plattegronden. De werkelijke kosten variëren, maar het gemiddelde bedrag dat makelaars in Beilen rekenen is € 515. Deze opstartkosten worden meestal vooraf in rekening gebracht, voordat de makelaar aan de slag gaat met het verkoopproces.

Intrekkingskosten van makelaars in Beilen

Als je hebt besloten je woning in Beilen via een makelaar te verkopen, sta je op het punt een belangrijke stap te zetten. Maar wat gebeurt er als je van gedachten verandert en je woning voortijdig uit de verkoop wilt halen? Veel makelaars in Beilen rekenen intrekkingskosten. Intrekkingskosten zijn kosten die door de makelaar in rekening worden gebracht als vergoeding voor de al gemaakte kosten en tijd die ze in de verkoop van jouw woning hebben geïnvesteerd.

Intrekkingskosten kunnen bijvoorbeeld van toepassing zijn als je jouw woning van de markt haalt omdat je besluit toch niet te verhuizen, of je kiest voor een andere makelaar. Deze kosten kunnen aanzienlijk zijn. In Beilen bedragen de gemiddelde intrekkingskosten gemiddeld € 500. Het is daarom een goed idee om je bewust te zijn van deze mogelijkheid voordat je de verkoop van je woning start.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Beilen met een vast tarief

Er zijn verschillende soorten makelaars en hun diensten variëren ook in prijs. Vaak kom je makelaars tegen die werken met courtage. Dit zijn percentages van de verkoopprijs die je aan de makelaar betaalt. Maar er zijn ook makelaars die werken met een vast tarief, ongeacht de verkoopprijs van jouw woning. Makelaars in Beilen hanteren bijvoorbeeld een gemiddeld vast tarief van € 3.250 (update: april 2024).

Kiezen voor een makelaar met een vast tarief heeft zijn voordelen en nadelen. Een voordeel is dat je vooraf precies weet waar je aan toe bent qua kosten. Maar er zitten ook nadelen aan. Als jouw huis snel wordt verkocht, dan heb je relatief gezien veel betaald. Aan de andere kant, als het verkoopproces langer duurt dan verwacht, kan een vast tarief in jouw voordeel werken.

Tip: Het kan erg lonen om makelaars te vergelijken. Niet alleen qua kosten, maar ook qua diensten en specialisaties. Elk huis en iedere situatie is uniek. Door te vergelijken vind je de makelaar die het meest geschikt is voor de verkoop van jouw woning en die het beste aansluit bij jouw behoeften en verwachtingen.

4 feitjes over makelaars in Beilen

 • In Beilen geven de meeste woningverkopers voorkeur aan makelaars die werken volgens het courtage model. Ze vinden dit aantrekkelijk omdat het de makelaar motiveert om een zo hoog mogelijke prijs voor hun woning te krijgen.
 • Het is bekend dat er bij verkoopmakelaars in Beilen soms aanzienlijke verschillen kunnen zijn in de geschatte woningwaarde, deze kan variëren met soms wel 29.000 euro. Interesse om de waarde van je woning te weten? Vraag een gratis waardebepaling aan bij verschillende makelaars.
 • Uit onderzoek blijkt dat bijna 92% van de woningverkopers in Beilen de voorkeur geeft aan makelaars die aangesloten zijn bij een betrouwbare branchevereniging zoals NVM, VBO of VastgoedPRO.
 • Wanneer woningverkopers in Beilen makelaars vergelijken, geven zij doorgaans de voorkeur aan een makelaar die aantoonbaar beter presteert dan zijn concurrenten. Voel je vrij om makelaars in Beilen te vergelijken via ons vergelijkingsformulier.

Wat levert de beste makelaar in Beilen op?

De beste makelaars in Beilen hebben niet zomaar hun reputatie hoog te houden. Ze onderscheiden zich door de feiten die op tafel komen als we dat gaan meten. Ze maken de verwachtingen waar door te presteren, met verkooptijden die de concurrentie overtreffen en verkoopprijzen die aanzienlijk boven de marktwaarde uitspringen.

Maar hoe merk je dit nu concreet bij de betere makelaars in Beilen? Hier zijn enkele doorslaggevende factoren:

 • Ten eerste, blijkt uit onze onafhankelijk verzamelde data dat de topmakelaars in Beilen woningen verkopen voor een bedrag dat gemiddeld boven de verwachte verkoopprijs ligt. Dit verschil bedraagt maar liefst€ 11.437. Dit toont aan dat ze in staat zijn om jouw woningwaarde optimaal te vermarkten.
 • Ten tweede, als we kijken naar de verkoopsnelheid, dan stelt onze database vast dat de vlotste makelaars in Beilen huizen gemiddeld 15 dagen sneller aan de man brengen dan andere vakgenoten. Dit wijst op hun vermogen om efficiënt te opereren in de lokale vastgoedmarkt.

De beste makelaar in Beilen vinden

Het selecteren van de juiste makelaar in Beilen kan lastig zijn; immers, iedere makelaar hanteert verschillende tarieven en zal je woning anders op waarde schatten. Elke makelaar heeft zijn eigen benadering, gebaseerd op ervaring en deskundigheid, en dit reflecteert in de tarieven en geschatte waarde van je woning.

Het vergelijken van makelaars kan je uiteindelijk veel opleveren, zowel in kostenefficiëntie als in de opbrengst van je woning. Verschillende makelaars zullen je een uiteenlopende verkoopstrategie aanbieden, evenals unieke tips voor je specifieke situatie. Scroll door onze vergelijking en vind de beste match voor jou!

Waar moet je op letten bij makelaars in Beilen?

Bij de verkoop van jouw huis in Beilen is de keuze van een betrouwbare makelaar van groot belang. Hier volgen vijf essentiële aandachtspunten om te overwegen:

Vakkennis en ervaring

Zoek naar een makelaar die de huizenmarkt in Beilen uitstekend kent. Ervaring in het vak en kennis van de lokale markt zijn onmisbaar.

Tarieven inzichtelijk maken

Wees alert op het kostenplaatje. De tarieven kunnen per makelaar verschillen. Op deze pagina kun je makelaarstarieven opvragen en vergelijken.

Communicatiestijl

Kijk ook naar hoe een makelaar met je communiceert. Je wilt iemand die je op de hoogte houdt en gemakkelijk te bereiken is.

Verkoopstrategie

Een duidelijke verkoopstrategie is een must. Informeer naar hun aanpak om jouw woning op de beste manier op de markt te brengen.

Persoonlijke klik

Tenslotte, vertrouw op je intuïtie. Een persoonlijke klik met de makelaar kan de verkoop van jouw huis een stuk aangenamer maken.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

De NVM, oftewel de Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen, is een toonaangevende organisatie binnen de Nederlandse vastgoedbranche. Andere belangrijke spelers in deze sector zijn de VBO en VastgoedPRO. Elk van deze organisaties heeft haar eigen unieke kernwaarden, waarbij de NVM de grootste nadruk legt op betrouwbaarheid, deskundigheid en zekerheid.

Een NVM-makelaar in Beilen biedt je een scala aan voordelen. Met hun grondige marktkennis en uitgebreide netwerk, stellen zij je in staat om je woning efficiënt en tegen de best mogelijke prijs te verkopen. Daarnaast regelen zij, dankzij hun jarenlange ervaring en expertise, alle juridische en administratieve zaken rondom het verkoopproces. Het zijn deze aspecten die de NVM-makelaar in Beilen bij uitstek geschikt maken voor de verkoop van jouw huis.

Wat doet een makelaar in Beilen?

De meeste mensen maken gebruik van een makelaar bij de verkoop van hun woning in Beilen. Een makelaar kan in dit proces namelijk veel toegevoegde waarde hebben, door zijn of haar specifieke kennis en ervaring.

Hieronder volgt een overzicht van de taken die een makelaar voor je kan uitvoeren:

 • Taxeren van je woning. Hij bepaalt de verkoopprijs op basis van vergelijkbare huizen in de buurt en de huidige staat van je woning.
 • Organiseren en begeleiden van bezichtigingen. De makelaar regelt afspraken met geïnteresseerden en leidt ze rond.
 • Onderhandelen over de prijs. Dit doet de makelaar op een professionele en neutrale manier, zodat je je niet hoeft te laten leiden door emotie.
 • Opstellen van het koopcontract. Hierin worden alle afspraken vastgelegd die zijn gemaakt tussen de koper en de verkoper.
 • Ondersteunen bij notariële zaken. De makelaar begeleidt je bij het passeren van de akte en zorgt voor de juiste afhandeling.

Waarom een makelaar in Beilen inschakelen?

Als je jouw huis in Beilen wilt verkopen, wil je dit natuurlijk het liefst snel en tegen de beste prijs doen. Een goede makelaar kan hier een grote rol in spelen. Maar wat doet een goede makelaar precies beter dan een gemiddelde makelaar? Voordat we in op de details ingaan, is het belangrijk te onthouden dat de beste makelaar degene is die het beste aansluit bij jouw wensen en voorkeuren, en ervaring heeft met jouw woningtype en locatie.

Kennis van de plaatselijke markt

Een goede makelaar heeft diepgaande kennis van de lokale markt. Dit betekent dat hij of zij weet wat vergelijkbare huizen in jouw omgeving in het verleden hebben opgebracht en met welke prijs jouw woning dus op de markt kan worden gezet.

Goede marketingstrategie

Tevens heeft een sterke makelaar een doordachte marketingstrategie. Omdat elk huis en elke koper uniek is, is er geen one-size-fits-all benadering. Een ontwikkelde strategie is daarom gericht op het bereiken van de specifieke doelgroep van je huis.

Communicatie en beschikbaarheid

Duidelijke communicatie en snelle reacties zijn absoluut primaire eisen bij het kiezen van een makelaar. Je moet ervan op aan kunnen dat jouw makelaar je op de hoogte houdt van de ontwikkelingen en vragen snel beantwoordt.

Persoonlijke benadering

Ten slotte is een persoonlijke benadering ook een teken van een uitzonderlijke makelaar. Hij of zij moet jouw specifieke situatie begrijpen, eventueel emotionele band met het huis waarderen en dit respecteren in het verkoopproces.

Makelaars in Beilen vergelijken

Vergelijken van makelaars in Beilen via Huis Verkopen is eenvoudig en levert jou veel op. Je vindt er de makelaar die perfect past bij jouw verkoopdoelen en voorkeuren.

 • Prestaties van makelaars vergelijken
 • Kosten besparen op makelaarskosten
 • De beste prijs/kwaliteit-verhouding vinden
 • Onafhankelijk en deskundig advies krijgen

We hebben de statistieken van meer dan 4.000 Nederlandse makelaars. Met deze objectieve informatie kies je makkelijk de beste makelaar in jouw stand van zaken voor maximale verkoopresultaten. Dit alles gebeurt snel, simpel en helemaal gratis via Huis Verkopen.

Vergelijk makelaars in Beilen Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Beilen

De gemiddelde opstartkosten van makelaars in Beilen zijn € 515. Het kan lonen om de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken, dit kan je mogelijk kosten besparen.

Het is handig om naar het gemiddelde courtage percentage te kijken, dit is in Beilen 1,10%. Ook kan je op de website van Huis Verkopen makelaars vergelijken op basis van hun prestaties, kosten en reviews.

De gemiddelde besparing bij het vergelijken van makelaars is € 1.330. Ga voor de beste deal en zorg ervoor dat je niets meer betaalt dan nodig is!

De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Beilen over de afgelopen drie maanden is € 396.899. Weten wat jouw huis waard is? Vraag dan een waardebepaling aan.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Beilen is 41 dagen. Door een goede verkoopstrategie te hanteren kan je deze gemiddelde verkoopsnelheid eventueel verkorten.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen