Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Exloo

Wanneer je jouw huis in Exloo wilt verkopen, is het inschakelen van een ervaren verkoopmakelaar zeer aan te raden. Een goed geïnformeerde makelaar heeft lokale marktkennis en kan daarom een optimale verkoopprijs voor je woning realiseren. Jouw beslissing om met een professional te werken, kan dus een aanzienlijk verschil maken voor het eindresultaat.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Exloo

Als je besluit om jouw huis in Exloo te verkopen, zijn er een aantal zaken om scherp in de gaten te houden. Zo moet je de juiste prijsstelling bepalen, zorg je dat jouw woning aantrekkelijk is voor potentiële kopers en is het verstandig om de risico's van de woningmarkt realistisch in te schatten. Het meest belangrijke is echter de keuze voor een betrouwbare en succesvolle makelaar. Deze professional kan je helpen met alle aspecten rondom de verkoop van je huis.

Maar wellicht vraag jij jezelf af hoe snel woningen in Exloo gemiddeld worden verkocht, of wat de gemiddelde verkoopopbrengst hier is. En misschien wil je ook wel weten hoeveel je kunt besparen door verschillende makelaars te vergelijken in jouw regio. Elke euro telt, toch? Hieronder volgen de actuele cijfers over woningverkoop in Exloo:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
93 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 293.600
Besparing (gem.)
€ 851

Je huis snel verkopen in Exloo

In Exloo worden woningen gemiddeld in 62 dagen verkocht. Dit is echter geen garantie. Er zijn verschillende factoren die ervoor kunnen zorgen dat de verkoop van jouw woning in Exloo sneller plaatsvindt.

 1. Realistische prijsstelling: Vraag een waardebepaling aan bij een makelaar om een goede vraagprijs vast te stellen. Een correcte prijs genereert meer interesse en vergroot de verkoopkans.
 2. Jouw woning aantrekkelijk presenteren: Maak professionele foto's en zorg voor een opgeruimde en goed onderhouden woning. Dit maakt een goede eerste indruk op potentiële kopers.
 3. Makelaar kiezen: Vergelijk verschillende makelaars in Exloo. Een goede lokale makelaar heeft kennis van de markt, een uitgebreid netwerk en werkt actief aan de verkoop van jouw woning.
Huis verkopen Exloo tips

Tips in Exloo

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Exloo op?

Ben je benieuwd naar de gemiddelde verkoopprijs van woningen in Exloo? Dan heb je geluk, want momenteel bedraagt de gemiddelde verkoopprijs € 293.600. De exacte verkoopsom van een huis hangt natuurlijk ook af van het type woning, de locatie binnen Exloo en de staat van onderhoud. Daarnaast spelen factoren als plotgrootte en beschikbare voorzieningen ook een rol bij het bepalen van de uiteindelijke verkoopprijs.

Ga je liever kijken naar de prijs per vierkante meter? Dan is het goed om te weten dat de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Exloo momenteel € 3.397 bedraagt. Dit is een belangrijke indicator en handig om in gedachten te houden bij het zoeken naar jouw perfecte woning. Zo heb je een duidelijk beeld van wat je kunt verwachten in termen van prijsstelling op de woningmarkt in Exloo.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Exloo

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 700
€ 2.100
€ 3.500

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Exloo bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Exloo.

Tips om je woning te verkopen in Exloo

Steeds meer mensen ontdekken de charme van leven in het rustige Exloo. Als je overweegt je huis in dit dorp te verkopen, kan het proces intimiderend lijken. Maar met deze praktische tips, kun je je vastgoed snel en tegen een goede prijs verkopen.

 • Makelaar selectie: Neem de tijd om een lokale makelaar te vinden met ervaring in jouw specifieke wijk. Ze kennen de markt en kunnen je waardevol advies geven over de juiste prijsstelling.
 • Woningpresentatie: Zorg dat je huis op zijn best getoond wordt. Maak goed schoon, voer noodzakelijke reparaties uit en overweeg lichte, neutrale verftinten voor de muren.
 • Marketingstrategie: Zorg dat je huis op diverse platforms te vinden is: online en offline. Goede foto's en een aantrekkelijke beschrijving kunnen de interesse wekken van potentiële kopers.
 • Prijsstelling: Hoewel je natuurlijk zoveel mogelijk wilt krijgen voor je woning, is het belangrijk de prijs realistisch te houden. Een te hoge vraagprijs kan kopers afschrikken.
 • Timing: Het is bewezen dat huizen die in het voorjaar te koop worden gezet, sneller verkopen en vaak ook nog voor een hogere prijs. Hou daar rekening mee bij je planning.

Ontdek jouw stappenplan in Exloo:

 • Uniek stappenplan op basis van jouw adres
 • Volledig overzicht voorkomt gemiste stappen
 • Optionele stappen volgens eigen wens uit te voeren
 • Belangrijke besparingen dankzij goede vergelijking
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Exloo?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Exloo kost je als verkoper gemiddeld € 5.445. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Exloo In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 293.600) € 3.435
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.445

Kosten van makelaars in Exloo

Het inschakelen van een makelaar bij de verkoop van je huis in Exloo is geen kostenloze onderneming, maar kan je veel opleveren. De gemiddelde kosten hiervan bestaan uit courtage, een percentage van de verkoopprijs, maar zijn altijd afhankelijk van de makelaar die je kiest. Deze courtage ligt in Exloo gemiddeld op 1,17% van de verkoopprijs.

Daarnaast rekenen de meeste makelaars ook opstartkosten. Deze kosten komen in Exloo gemiddeld neer op € 515. Dit lijken misschien hoge kosten, maar vergeet niet dat je met een goede makelaar vaak een hogere verkoopprijs voor je huis kan realiseren. Het is dus van belang om niet alleen naar de kosten van een makelaar te kijken, maar ook naar wat ze je kunnen opleveren.

Lees meer over makelaars in Exloo.

Andere kosten bij verkoop

Kosten voor verkoopklaar maken

Als je jouw huis wilt verkopen, is het belangrijk om je huis aantrekkelijk te maken voor potentiële kopers. Hierbij kun je denken aan het doen van klein onderhoud en het verzorgen van verkoopstyling. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van kapotte lampen, het schilderen van muren en het netjes opbergen van persoonlijke spullen.

De kosten voor deze voorbereiding voor de verkoop variëren, afhankelijk van wat er nodig is. Weet wel dat de kosten gered kunnen worden door een hogere verkoopprijs. Deze stroomlijning van de woning kan dus echt uit! Gemiddeld kun je denken aan € 875 voor een complete make-over, maar de prijs is uiteraard afhankelijk van wat er moet gebeuren.

Hypotheek en overbrugging

Als je een lopende hypotheek hebt op je huidige woning, is het belangrijk om je te verdiepen in de kosten die daarbij komen kijken bij verkoop. Er zijn mogelijk kosten verbonden aan het aflossen van je hypotheek. Deze worden ook wel boeterente genoemd.

Bovendien, wanneer je jouw nieuwe huis betrekt voordat je oude huis verkocht is, kun je te maken krijgen met dubbele woonlasten. In sommige gevallen kun je een overbruggingshypotheek afsluiten. Ook hier zijn kosten aan verbonden.

Energielabel

Een andere verplichte uitgave bij het verkopen van je huis is het energielabel. Dit label toont aan hoe energiezuinig je woning is. Voor het verkrijgen van zo'n label schakel je een deskundige in.

Deze deskundige stelt het definitieve energielabel op door middel van een inspectie aan huis. Die aanvraag en inspectie brengen kosten met zich mee. De prijs varieert, afhankelijk van wie je inschakelt.

Wanneer mijn huis verkopen in Exloo?

Vraag je je af of het nu, in april 2024, een goed moment is om je huis in Exloo te verkopen? Het antwoord is ja, absoluut. Met de grote vraag naar woningen in zowel stedelijke als landelijke regio's, is het waarschijnlijk dat je huis snel en tegen een aantrekkelijke prijs verkocht zal worden.

Misschien maak je je zorgen over het vinden van een nieuw huis na de verkoop van je huidige huis? Maak je geen zorgen, er zijn anno nu voldoende mogelijkheden om tijdelijk te huren of juist te bouwen. Zo kun je in alle rust je volgende droomwoning zoeken terwijl de kans groot is dat je je huidige woning vlot verkoopt.

Vergelijk makelaars in Exloo Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Bij het verkopen van je woning komt veel kijken. Je wilt dit proces zo goed mogelijk aanpakken, want je verkoopt waarschijnlijk niet vaak in je leven een huis. Huis Verkopen biedt daarom een duidelijk stappenplan aan. Dit plan biedt houvast: het helpt je de juiste stappen te zetten, geen belangrijke zaken te vergeten en met een gerust hart de verkoop in te gaan. Het stappenplan is overzichtelijk en eenvoudig te volgen, wat stress kan voorkomen en overzicht schept. En dat gemak, dat is van onschatbare waarde.

Vergelijk makelaars in Exloo

Doordat wij alle prestaties van lokale makelaars in Exloo bijhouden, kan jij met een paar klikken de beste makelaars met elkaar vergelijken. Je kan de verkoopopbrengsen en de snelheid van de verkoop bekijken om een makelaar te vinden die precies bij jouw wensen past.

Kosten besparen door vergelijken

Door verschillende aanbieders zoals energieadviseurs en makelaars met elkaar te vergelijken, kan je flink kosten besparen. Ons stappenplan helpt je bij het vergelijken van deze dienstverleners op tarieven en beschikbaarheid en kan je aanzienlijk besparen op je makelaarskosten.

Objectief en onafhankelijk platform

We zijn het grootste platform op het gebied van woningverkoop en staan 100% onafhankelijk en objectief in de markt. Wij strijden voor het belang van de verkopers en bieden tegenwicht aan misinformatie in de markt.

Houd het overzicht

Met ons interactieve stappenplan, behoud jij het overzicht. Je regelt alles op één plek en vinkt voltooide stappen eenvoudig af. Hierdoor weet je precies wat je moet regelen voor de verkoop van je woning en ben je altijd goed geïnformeerd.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Exloo

Het verkopen van je huis in Exloo begint met het inschakelen van een lokale en ervaren makelaar. De makelaar kan je verder helpen met een stappenplan voor de verkoop van je huis.

De verkoopprijs van je huis in Exloo kan bepaald worden door een professionele waardebepaling aan te vragen bij een makelaar.

Ja, bij het verkopen van je huis in Exloo heb je specifieke documenten nodig, zoals een energielabel. Deze kun je gemakkelijk aanvragen op onze website.

Er zijn verschillende manieren om de verkoop van je huis in Exloo te versnellen. We hebben enkele nuttige tips op onze website staan.

De kosten van het verkopen van een huis in Exloo zijn afhankelijk van verschillende factoren. Op onze website vind je alles over de te verwachten kosten.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen