Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Odoorn

Ben je van plan je woning in Odoorn te verkopen en zoek je een manier om dit efficiënt aan te pakken? Wil je maximale aandacht genereren en de best mogelijke prijs ontvangen? Wil jij ook de verkoop van je woning versnellen, zonder dat je inlevert op de gewenste opbrengst?

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Odoorn

Als woningverkoper in Odoorn kan je diverse doelen hebben bij het verkopen van je huis. Natuurlijk speelt het behalen van een hoge verkoopprijs een grote rol, maar misschien ben je ook wel geïnteresseerd in het realiseren van een snelle verkoop. Daarnaast wil je de verkoop goed geregeld hebben. Je wil betrokken specialisten die met je meedenken en waar je op kunt rekenen.

Als je je huis in Odoorn wil verkopen, vraag je je waarschijnlijk af hoe snel huizen hier worden verkocht, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is, en hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken. Deze vragen zijn allemaal relevant bij de verkoop van jouw woning. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Odoorn:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
58 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 432.850
Besparing (gem.)
€ 1.450

Je huis snel verkopen in Odoorn

In Odoorn vinden woningen in gemiddeld 40 dagen een nieuwe eigenaar. Als je je huis in Odoorn te koop zet, wil je natuurlijk dat dit proces zo soepel en snel mogelijk verloopt. Gelukkig kan je zelf een flinke bijdrage leveren aan de verkoopsnelheid. Hier volgen enkele handige tips.

 1. Vraag meerdere waardebepalingen aan. Nodig diverse makelaars uit voor een gratis waardebepaling. Zo krijg je een goed beeld van de mogelijke verkoopprijs, en kun je een strategische vraagprijs stellen.
 2. Zorg voor een professionele presentatie van je woning. Mooie en duidelijke foto's laten je huis er aantrekkelijk uitzien en trekken meer geïnteresseerden. Eventueel kun je hiervoor een professionele fotograaf inschakelen.
 3. Flexibiliteit is essentieel. Wees zo veel mogelijk beschikbaar voor bezichtigingen, zodat potentiële kopers op hun eigen tijd en tempo jouw woning kunnen ervaren. Dit vergroot de kans op een snelle verkoop aanzienlijk.

Tips in Odoorn

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Odoorn op?

Denk je erover na om jouw huis in Odoorn te verkopen? Dan is het handig om te weten wat de gemiddelde verkoopprijs is in dit mooie dorp. Het gemiddelde bedrag waarvoor woningen in deze regio in mei 2024 verkocht worden is € 432.850. Deze verkoopprijs hangt af van diverse factoren, zoals de staat van het huis, het bouwjaar, de grootte en de locatie binnen Odoorn.

Daarnaast is het interessant om te kijken naar de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter. Moment is deze prijs in Odoorn € 3.148. Maar let op, dit is een gemiddelde en geeft geen volledig beeld. De tuin wordt bijvoorbeeld nauwelijks meegenomen in deze berekening, terwijl deze veel waarde kan toevoegen. Ook de afwerking en indeling van het huis kunnen de werkelijke prijs sterk beïnvloeden.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Odoorn

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.900
€ 3.100
€ 3.300

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Odoorn bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Odoorn.

Tips om je woning te verkopen in Odoorn

Het verkopen van je huis in Odoorn kan een uitdagende taak zijn, maar met een goede voorbereiding kun jijzelf een aanzienlijk verschil maken. Houdt de volgende tips in je achterhoofd en verhoog de kans op een succesvolle verkoop.

 • Professionele foto's: Investeren in professionele foto's van je woning kan een enorm verschil maken. Potentiële kopers krijgen hierdoor een positieve en realistische eerste indruk van je huis.
 • Opruimen: Een proper en geordend huis laat een goed indruk achter. Door overtollige spullen weg te halen, creëer je een gevoel van ruimte en maak je het voor kopers makkelijker zichzelf in je huis te zien wonen.
 • Repairs: Zichtbare schade repareren helpt om een betere indruk te maken op kijkers. Denk hierbij aan lekkende kranen, piepende deuren of gebarsten tegels.
 • Inloopkasten: Kleed je inloopkasten mooi aan. Kopers houden van bergruimte en een netjes georganiseerde kast geeft de indruk dat er volop ruimte is.
 • Verkoopstrategie: Zorg voor een doordachte verkoopstrategie. Stel samen met je makelaar de juiste vraagprijs vast en bepaal welke marketingkanalen je inzet.
 • Energiecertificaat: Zorg dat je een energiecertificaat hebt. Duurzaamheid is tegenwoordig een belangrijk punt voor kopers. De energie-efficiëntie van een huis kan een doorslaggevende factor zijn.

Ontdek jouw stappenplan in Odoorn:

 • Op maat gemaakt voor jouw specifieke woning
 • Voorkom gemiste stappen bij de woningverkoop
 • Bespaar duizenden euro's door slim te vergelijken
 • Gratis, interactief en volledig vrijblijvend
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Odoorn?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Odoorn kost je als verkoper gemiddeld € 4.456. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Odoorn In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 432.850) € 5.237
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 4.456

Kosten van makelaars in Odoorn

Als je je huis in Odoorn wilt verkopen, dan zijn de kosten van een makelaar iets om rekening mee te houden. Gemiddeld rekenen makelaars een courtage, dat is een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs van je huis. Dit percentage ligt in Odoorn rond de 1,21%.

Het is belangrijk om te weten dat dit percentage een voorstel is en dat er altijd ruimte is voor onderhandeling met de makelaar. Daarnaast is er meerwaarde in het vergelijken van verschillende makelaars en hun tarieven. Zo kun je een makelaar vinden die het beste bij jouw situatie en budget past.

Lees meer over makelaars in Odoorn.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Wanneer je jouw huis verkoopt, komt de notaris eraan te pas. Hoewel de koper meestal de akte van levering betaalt, ben jij als verkoper verantwoordelijk voor de kosten van de doorhaling van de hypotheek. Hiermee wordt jouw hypotheek officieel bij het Kadaster uitgeschreven.

Ook kan de notaris jou helpen met de voorlopige koopovereenkomst. Hoewel dit niet verplicht is, zorgt het wel voor zekerheid. De kosten hiervan zijn voor jou als verkoper. Houd hier dus rekening mee in jouw financiële planning.

Reparatie- en onderhoudskosten

Wil je jouw huis goed kunnen verkopen, dan is het belangrijk dat alles in goede staat is. Voor eventuele reparaties en onderhoud, zoals schilderwerk of een kapotte CV-ketel, draai jij als verkoper op. Dit kun je zien als een investering: een goed onderhouden huis verkoopt namelijk beter.

Ook een bouwtechnische keuring kan uitkomst bieden. Je betaalt hier wel voor, maar krijgt hiermee een goed beeld van de staat van jouw huis. Zo kom je niet voor verrassingen te staan tijdens de verkoop. Deze kosten zijn een essentiële investering in de succesvolle verkoop van jouw huis.

Kosten energielabel

Als verkoper ben je verplicht om een energielabel te overhandigen aan de koper. De kosten hiervan zijn voor jouw rekening. Een beter energielabel kan de verkoopwaarde van jouw huis verhogen, waardoor deze kosten zich uiteindelijk kunnen terugbetalen.

Het aanvragen van een energielabel doe je online en kost tijd en geld. Houd er rekening mee dat het aanvragen enige tijd kan duren. Regel dit daarom op tijd, zodat de verkoop van jouw huis niet wordt vertraagd.

Wanneer mijn huis verkopen in Odoorn?

Overweeg je jouw huis in Odoorn te verkopen? Dat is geen slecht idee, zeker niet in deze tijdsperiode. De marktomstandigheden fluctueren doorlopend, maar in de huidige tijd mei 2024, ziet het er gunstig uit. Dat wil zeggen, volgens algemene woningmarkt trends en statistieken.

Vraag je jezelf af of jouw specifieke woning in Odoorn ook voordeel heeft bij de huidige marktomstandigheden? Een makelaar kan je hier uitstekend in adviseren. Zij hebben namelijk toegang tot lokale marktgegevens en kunnen een goede inschatting maken van de verkoopkansen van jouw woning in de huidige tijd.

Vergelijk makelaars in Odoorn Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

De verkoop van je woning lijkt een enorme uitdaging, waar veel bij komt kijken. Dankzij het handige stappenplan van Huis Verkopen, kan je dit proces echter eenvoudig en overzichtelijk maken. Het stappenplan begeleidt je door alle nodige stappen en zorgt ervoor dat je geen belangrijke zaken over het hoofd ziet. Daarnaast geeft het je inzicht in de keuzes die je moet maken bij de verkoop van je woning, zodat je altijd weloverwogen beslissingen kunt nemen.

Toegang tot specialisten

Met Huis Verkopen krijg je toegang tot een netwerk van gespecialiseerde dienstverleners op het gebied van woningverkoop. Denk bijvoorbeeld aan makelaars, maar ook aan verhuizers en ontruimers. Je kan hiermee geheel gratis en vrijblijvend de beste specialist vinden voor jouw specifieke situatie.

Beste prijs/kwaliteit-verhouding

Wil je de beste kwaliteit tegen de laagste prijs? Huis Verkopen maakt het vergelijken van specialisten eenvoudig en overzichtelijk. Hierdoor ontdek je snel welke professional in Odoorn voor je de meeste waarde kan bieden voor jouw specifieke situatie.

Kennisbron

Huis Verkopen biedt je veel kennis en informatie over alle aspecten die bij de verkoop van je woning komen kijken. Met deze informatie kan je altijd weloverwogen beslissingen nemen en krijg je controle over het verkoopproces van je woning.

Kostenbesparend

Tenslotte, met Huis Verkopen bespaar je kosten en pak je de verkoop van je woning in Odoorn zo slim mogelijk aan. Het platform begeleidt je om te voorkomen dat je onnodig hoge kosten maakt en helpt je om de verkoop van je woning efficiënt en voordelig te regelen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Odoorn

De verkoopprijs van je huis wordt bepaald op basis van verschillende factoren, zoals de marktwaarde en de staat van je woning. Een makelaar kan je hierbij helpen. Je kunt een waardebepaling aanvragen om de prijs te bepalen.

De keuze voor een makelaar hangt af van jouw persoonlijke situatie en wensen. Op HuisVerkopen.nl kun je gebruik maken van onze tool om makelaars te vergelijken en zo de beste keuze te maken.

Er komen diverse kosten kijken bij de verkoop van een huis. Naast de makelaarskosten heb je ook notariskosten en kosten voor een energielabel. Op HuisVerkopen.nl is een overzicht te vinden van alle kosten bij de verkoop van je huis.

De verkoopsnelheid van je huis hangt af van verschillende factoren, waaronder de vraagprijs en de huidige markt. HuisVerkopen.nl biedt tips om je huis sneller te verkopen.

Er zijn verschillende strategieën om je huis voor de hoogste prijs te verkopen. Een goed geprijsde woning, presentatie en de juiste marketingstrategie zijn hierbij van essentieel belang. Op HuisVerkopen.nl vind je tips om je huis voor de hoogste prijs te verkopen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen