Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Exloo

Ben je van plan om je woning in Exloo te verkopen en zoek je een geschikte makelaar? Het is niet gemakkelijk om een makelaar te vinden die naadloos aansluit op jouw specifieke wensen en omstandigheden. Huis Verkopen kan je hierbij ondersteunen door het geven van waardevolle informatie en tips, zelfs als je nog twijfelt over de verkoop.

Over makelaars in Exloo

Als je in Exloo een makelaar zoekt voor de verkoop van je huis, zijn er verschillende zaken om in de gaten te houden. Zo wil je natuurlijk een makelaar die aantoonbare ervaring en goede resultaten heeft in jouw buurt. Daarnaast zijn de commissie die de makelaar vraagt en de voorwaarden van de verkoopovereenkomst belangrijke punten om op te letten. Deze factoren kunnen allemaal invloed hebben op het succes van de verkoop van je huis.

Waarschijnlijk vraag je je ook af welke makelaar de beste prijs voor je huis kan krijgen, of wie de woningen het snelst weet te verkopen. Om antwoord te krijgen op die vragen, is het aan te raden om makelaars te vergelijken. Via deze link kun je makelaars vergelijken op basis van jouw specifieke wensen en voorkeuren. Het vinden van een makelaar die goed presteert in Exloo wordt zo een stuk gemakkelijker. De juiste verkoopmakelaar brengt de verkoop van je huis immers tot een succesvol einde.

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.584
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 12.606
Besparing (gem.)
€ 1.136

Actueel

 • De gemiddelde verkoopprijs voor een woning in Exloo ligt momenteel op € 391.788 en de gemiddelde verkoopprijs per m2 is € 2.896. Dit betekent dat het nu wellicht een goed moment zou kunnen zijn om jouw huis in de verkoop te zetten. Voor een gedetailleerd overzicht van de woningprijzen kun je onze website bezoeken.
 • Daarnaast is het ook goed om bewust te zijn van de gemiddelde courtage die makelaars in Exloo op dit moment (), vragen. Op dit moment ligt de courtage gemiddeld op 1,17% van de uiteindelijke verkoopprijs. Meer informatie over hoe je jouw huis kunt verkopen in Exloo vind je op onze website.
 • Wist je dat de tarieven van makelaars in Exloo sterk kunnen variëren? Dit maakt het vergelijken van makelaarstarieven zeker de moeite waard. Het kan je namelijk op dit moment gemiddeld een besparing opleveren van € 1.136. Begin vandaag nog met het vergelijken van de makelaarstarieven.

Uitgelichte makelaars in Exloo

Als je jouw woning in Exloo wilt verkopen, heb je de keuze uit een verscheidenheid aan makelaars. We presenteren je een uitgebreid overzicht van diverse verkoopmakelaars actief in Exloo, elk voorzien van een gedetailleerde omschrijving. Door deze makelaars met elkaar te vergelijken, krijg je inzicht in uiteenlopende aspecten, zoals hun werkwijze, tarieven en verkoopresultaten.

Logo Huis Makelaardij Exloo

Huis Makelaardij Exloo

Bij Huis Makelaardij Exloo vind je alles onder één dak. Dit veelzijdige makelaarskantoor heeft een grondige kennis van de woningmarkt in Groningen en Drenthe. Ze staan voor je klaar bij de aan- of verkoop van jouw woning, van stadsappartement tot woonboerderij. Ook voor hypotheekadvies, verzekeringen en belastingaangiften kun je bij hen terecht. Het ervaren team, erkend door de NVM en met diverse certificaten, biedt een uitstekende service.
Logo Marcel van Dam Makelaardij o.g.

Marcel van Dam Makelaardij og

Marcel van Dam Makelaardij onderscheidt zich door persoonlijke, professionele service, een nuchtere aanpak en een sterke betrokkenheid bij de klant. Actief in Zuid-Oost Drenthe, biedt deze NVM makelaar ondersteuning bij de aan- en verkoop en taxaties van allerlei soorten woningen. Met specialismen als beleggen, nieuwbouw, recreatie en monumenten, en een team van vijf toegewijde medewerkers, is dit makelaarskantoor in Exloo jouw partner voor jouw volgende woondroom.
Logo Wijnholds Makelaardij

Wijnholds Makelaardij

Wijnholds Makelaardij is een betrouwbare NVM makelaar die ervaren is in verkoop, aankoop en taxatie van woningen en bedrijfsonroerend goed. Ze onderscheiden zich door efficiëntie, deskundigheid en persoonlijke aandacht voor je wensen en behoeften. Ze bieden relevante extra's aan, zoals huisadvertenties op Funda en juridisch, bouwkundig en financieel advies. Je kunt ook profiteren van hun samenwerking met onafhankelijke hypotheekadviseurs. Zorgeloos een huis kopen of verkopen is waar Wijnholds Makelaardij voor staat.

Let op: er zijn meer verkoopmakelaars actief in en rondom Exloo dan wij hebben kunnen benoemen. Misschien vind je jouw ideale makelaar wel bij een van deze makelaars, ook al staan ze niet in onze lijst. Vergelijken kan je helpen om deze te vinden.

Vergelijk makelaars in Exloo Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Exloo?

Een makelaar in Exloo rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,17% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 391.788 in Exloo komt dit neer op € 4.584 aan makelaarskosten (update juli 2024).

Het prijsvoorstel van de makelaar is gebaseerd op de waarde van je woning. Dit komt omdat de makelaarsprovisie een percentage van de verkochte prijs is. Des te hoger de waarde van de woning, des te hoger de kosten voor de makelaar. Daarom is het aan te raden om verschillende tarieven op te vragen bij makelaars.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Exloo 0,58% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.136 besparen door makelaars te vergelijken. Het onderzoeken en vergelijken van makelaarstarieven kan dus leiden tot een aanzienlijke kostenbesparing!

Kosten van makelaars in Exloo

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.700
€ 4.700
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Exloo

Wanneer je jouw woning in Exloo wilt gaan verkopen, is het handig om te weten dat er in de meeste gevallen opstartkosten bij komen kijken. Opstartkosten zijn een soort van vooruitbetaling die je doet aan de makelaar voor de diensten die hij zal verlenen. Denk aan het opmaken van advertenties, de presentatie van jouw huis op diverse huizensites en de eerste bezichtigingen. Het kan daarnaast ook zijn dat de makelaar kosten in rekening brengt voor het nemen van vakkundige foto's van je woning of het laten maken van een plattegrond.

De hoogte van de opstartkosten varieert per makelaar en is vaak afhankelijk van de diensten die aangeboden worden. Zo rekenen sommige makelaars extra voor een videopresentatie of een inrichtingsvoorstel. Het is dus verstandig om bij verschillende makelaars een offerte op te vragen en te vergelijken wat je precies krijgt voor de opstartkosten. Keep in mind dat niet alle makelaars opstartkosten rekenen; sommigen nemen deze kosten op in hun courtage (het percentage van de verkoopprijs dat je aan de makelaar betaalt na de verkoop van je huis).

Intrekkingskosten van makelaars in Exloo

Het is belangrijk om te begrijpen dat de meeste makelaars in Exloo intrekkingskosten in rekening brengen. Dit betekent dat, als je besluit je woning voortijdig uit de verkoop te halen, je een bepaald bedrag moet betalen. Misschien heb je een onverwacht aanbod gekregen dat interessanter is, of misschien heb je om persoonlijke redenen besloten de verkoop te stoppen. In dergelijke situaties moet je er rekening mee houden dat de makelaar deze intrekkingskosten zal hanteren.

Wat zijn intrekkingskosten precies? Dit zijn kosten die de makelaar in rekening brengt voor het werk dat al gedaan is. Hoewel dit van makelaar tot makelaar kan verschillen, ligt het gemiddelde bedrag voor intrekkingskosten in Exloo op€ 500. Dus zelfs als je besluit je huis niet meer te verkopen, moet je je er op voorbereiden deze kosten te betalen, tenzij je anders overeenkomt met je makelaar.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Exloo met een vast tarief

Er zijn makelaars in Exloo die werken met een vast tarief. Hierbij betaal je één prijs voor een pakket van diensten. Denk hierbij aan het inplannen van bezichtigingen, de onderhandelingen en het opstellen van het koopcontract. Het vaste tarief dat deze makelaars gemiddeld hanteren in Exloo, ligt rond de € 3.250 (update: juli 2024).

Het kiezen voor een makelaar met een vast tarief brengt echter ook risico’s met zich mee. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat de makelaar minder tijd voor je inplant, omdat hij ongeacht de verkoopprijs hetzelfde bedrag ontvangt. Je kunt dan het gevoel krijgen dat er minder aandacht voor je is, wat het verkoopproces kan bemoeilijken.

Tip: Het is enorm waardevol om zelf makelaars te vergelijken. Zo krijg je als woningverkoper een helder beeld van de verschillende tarieven en soorten tarieven. Dit geeft je meer inzicht in wat een keuze voor een specifieke makelaar financieel voor jou betekent.

4 feitjes over makelaars in Exloo

 • Als woningverkoper in Exloo wil je natuurlijk verzekerd zijn van een goede verkoop. Vergelijk verkoopmakelaars via deze pagina en ontdek aan welke makelaar de meeste Exlooërs de voorkeur geven. In de regel gaat deze voorkeur uit naar makelaars met bewezen ervaring in de regio Exloo.
 • Hoewel het verleidelijk kan zijn om je huis zelf te verkopen om kosten te besparen, is dit in Exloo geen voordelige keuze. Gemiddeld levert een huis dat zonder tussenkomst van een makelaar wordt verkocht namelijk 27.000 euro minder op dan wanneer je het verkoopproces via een makelaar laat verlopen.
 • Een geruststellend feit is dat een grote meerderheid van de makelaars in Exloo lid is van een branchevereniging, zoals de NVM, VBO of VastgoedPRO. Zo is bijvoorbeeld 90% van de makelaars in Exloo aangesloten bij een van deze verenigingen.
 • Wanneer je overweegt om een woning te verkopen in Exloo, is het aan te raden om meerdere adviseurs om advies te vragen. De meeste woningverkopers in Exloo vragen gemiddeld bij 3 makelaars om verkoopadvies. Gelukkig kun je makkelijk en gratis verkoopadvies aanvragen op deze pagina, voordat je definitieve keuze voor een makelaar maakt.

Wat levert de beste makelaar in Exloo op?

Als je in Exloo je huis wilt verkopen, is het nuttiger om te kijken naar wat een makelaar oplevert in plaats van wat deze kost. Kies je voor de juiste makelaar, dan kan deze bij verkoop van het huis voor meer winst zorgen dan dat je aan kosten bespaart bij een goedkopere makelaar.

De topmakelaars in Exloo herkennen we aan:

 • Het bijhouden van een goede verkoopstrategie. Hierdoor zijn ze in staat jouw woning in gemiddeld 13 dagen sneller te verkopen dan andere makelaars in Exloo. Dit blijkt uit de statistieken in onze database.
 • Daarnaast verkopen deze topmakelaars woningen voor een gemiddeld hoger bedrag dan de overige makelaars. Het verschil in verkoopprijs is in euro's uit te drukken met de waarde € 10.739. Dit is geen exact getal, maar het geeft wel weer dat de inzet van een goede makelaar zichzelf in de verkooprpijs van jouw woning kan terugbetalen. Dit wordt wederom ondersteund door de statistieken in onze database.

De beste makelaar in Exloo vinden

Zoek je een makelaar in Exloo? Bedenk je dan dat iedere makelaar jouw woning anders waardeert en dat tarieven enorm uiteenlopen. Wil je voorkomen dat je te veel betaalt of jouw woning onder de marktwaarde verkoopt? Informeer dan goed.

Het vergelijken van makelaars kan je veel opleveren. Zo vind je de makelaar die het beste bij jouw specifieke situatie en verkoopplannen past. Onderschat het verschil niet dat een passende makelaar kan maken voor jouw verkooptraject en financiële uitkomst.

Waar moet je op letten bij makelaars in Exloo?

Als je jouw huis in Exloo wilt verkopen, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten bij de keuze voor een makelaar:

Ervaring van de makelaar

Kijk naar de ervaring van de makelaar. Hoe lang zit hij of zij al in het vak en wat is de expertise met betrekking tot de huizenmarkt in Exloo?

Prijzen vergelijken

Vergelijk de tarieven van verschillende makelaars in Exloo. Door dit te doen, kun je gemiddeld € 1.136 besparen.

Communicatiestijl

De communicatiestijl van de makelaar moet bij je passen. Is de makelaar goed bereikbaar en wordt er duidelijk gecommuniceerd?

Plannen en strategieën van de makelaar

Vraag naar de verkoopplannen en strategieën van de makelaar. Hoe wil hij of zij ervoor zorgen dat jouw huis in Exloo het beste verkocht wordt?

Beoordelingen en referenties

Controleer ten slotte de beoordelingen en referenties van vorige klanten. Zo krijg je een beter beeld van het succes en de tevredenheid van de makelaar.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Bij de verkoop van jouw huis in Exloo kom je al snel in contact met diverse makelaars, waaronder NVM-makelaars. Deze makelaars zijn toegewijd aan hun vak en hebben diepgaande kennis van de lokale woningmarkt. Hun deskundigheid kan je helpen bij het succesvol verkopen van jouw woning.

Naast NVM-makelaars zijn er ook VBO en VastgoedPRO makelaars actief in Exloo. Elk van deze platforms heeft zijn eigen associate makelaars en hun bijdrage aan de verkoop van een woning in Exloo kan niet worden onderschat. We sporen de verkoopprestaties van alle NVM-, VBO- en VastgoedPRO-makelaars in Exloo en omgeving op, waardoor we een gedetailleerd beeld hebben van de prestaties van elke makelaar.

Wat doet een makelaar in Exloo?

Een makelaar in Exloo kan een waardevol hulpmiddel zijn bij de verkoop van je huis. Zij bieden ondersteuning en expertise om het verkoopproces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Hun taken variëren van de woning op de markt brengen tot het afronden van de verkooptaken. Ze zijn er om je bij te staan tijdens elk onderdeel van het verkoopproces.

 • Ze zetten jouw woning op de markt.
 • Beoordelen de correcte prijs van je woning.
 • Afspraken inplannen en beheren met potentiële kopers.
 • Onderhandelen met geïnteresseerde kopers namens jou.
 • Ze helpen met papierwerk en contracten.

Waarom een makelaar in Exloo inschakelen?

Bij de verkoop van je huis in Exloo, kan een goede makelaar het verschil maken. Een gemiddelde makelaar kan de klus klaren, maar een uitstekende makelaar gaat verder dan dat. Ze zetten die extra stap om ervoor te zorgen dat de verkoop zonder problemen verloopt. Wanneer je jouw woning verkoopt, wil je waarschijnlijk dat dit snel en voor de beste prijs gebeurt. Een goede makelaar kan je hier optimaal in ondersteunen.

Waardevolle marktkennis

Een sterke makelaar beschikt over uitstekende kennis van de lokale markt. Ze weten precies hoe ze jouw huis het beste kunnen positioneren om de hoogst mogelijke prijs te realiseren. Ze adviseren je over de juiste vraagprijs, geven waardevolle tips voor het presenteren van de woning en adviseren je over mogelijke verbeterpunten.

Aandacht voor jouw wensen

Aandacht hebben voor wat jij wilt en nodig hebt is een belangrijk aspect van een goede makelaar. Ze luisteren naar je wensen, begrijpen je situatie en spelen hier strategisch op in. Zij zorgen ervoor dat de verkoopstrategie naadloos aansluit bij jouw specifieke omstandigheden en doelen.

Kundige promotie

Met kennis van marketing en promotie, weet een goede makelaar jouw huis op een aantrekkelijke manier te presenteren. Hoogwaardige foto’s, een opvallende en informatieve omschrijving, en effectieve verspreiding zijn daarbij van groot belang. Ze zorgen ervoor dat jouw woning opvalt tussen het overige aanbod.

Professionele begeleiding

Bij een goede makelaar krijg je persoonlijke en professionele begeleiding tijdens het hele verkoopproces. Ze onderhouden contact met geïnteresseerden, plannen bezichtigingen en houden je constant op de hoogte van de vorderingen. Een goede makelaar neemt je veel werk uit handen en biedt zekerheid en rust.

Makelaars in Exloo vergelijken

De eerste stap naar een succesvolle woningverkoop begint bij het zieken en vergelijken van de juiste makelaar. Hiervoor is het essentieel om rekening te houden met verschillende factoren die passen bij jouw woning, situatie en voorkeuren.

 • De ligging en kenmerken van je woning
 • Jouw specifieke verkoopdoelen en -voorwaarden
 • De kosten en tariefstructuur van de makelaar
 • Prestaties en ervaringen van de makelaar

Huis Verkopen heeft alle gegevens die je nodig hebt om de beste keuze te kunnen maken. Het is bekend dat makelaars de waarde van woningen verschillend kunnen inschatten. Daarom is het vergelijken van verschillende makelaars zo van belang. Het stelt je in staat om een volledig beeld te krijgen van jouw mogelijkheden en zo de meest geschikte makelaar voor jouw situatie te kunnen selecteren.

Vergelijk makelaars in Exloo Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Exloo

Een goede makelaar is ervaren, betrouwbaar en heeft een goed tarief. Je kunt de tarieven en prestaties van makelaars in Exloo vergelijken op HuisVerkopen.nl. De gemiddelde besparing door te vergelijken is € 1.136.

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Exloo zijn € 515. Het is altijd een goed idee om verschillende makelaars te vergelijken op tarieven en andere factoren.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Exloo is 102 dagen. Het is belangrijk om een realistisch beeld te hebben van deze termijn bij het kiezen van je makelaar.

De gemiddelde makelaarskosten in Exloo zijn € 4.584. Deze kosten kunnen variëren, dus het is aan te raden om tarieven van verschillende makelaars te vergelijken.

Nee, het is niet verplicht, maar een lokale makelaar kent de markt in Exloo goed. Dit kan een voordeel zijn bij de verkoop van je huis. Ga voor een complete vergelijking van lokale makelaars naar de relevante pagina op onze site.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen