Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Peize

Op zoek naar inzicht in de woningmarkt van Peize? Op deze pagina helpen we je aan helderheid over de ontwikkelingen in dit dorp. Verdiep je in de trends rondom verkoopprijzen, vraagprijzen per m² en het aantal woningverkopen. Met deze data krijg je een compleet beeld van de vastgoedcijfers in Peize.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Peize

"De gemiddelde verkoopprijs in Peize is in de laatste 3 maanden € 472.278 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 395.250 euro." Als je merkt dat de gemiddelde vraagprijs hoger ligt dan de verkoopprijs, betekent dit meestal dat er ruimte is voor onderhandeling. Hieronder vind je een grafiek die dit verder illustreert:

Huizenprijzen in Peize

Afgelopen 3 maanden

€ 99.000
€ 311.000
€ 522.000

De sleutel tot het juiste begrip van woningprijzen is de waarde per vierkante meter. Dit geldt zeker ook voor Peize. Om een schatting te krijgen van de potentiële opbrengst van je huis, kijk je naar jouw woonoppervlak en vermenigvuldig dit met de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter. Dit kan je een ruw idee geven hoe het verkoopproces van jouw woning kan uitpakken. Bekijk nu de verkoopprijzen en vraagprijzen per m2 in Peize van de laatste 3 maanden in de volgende grafiek:

Huizenprijzen in Peize per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.000
€ 2.800
€ 3.500

Prijsontwikkeling Peize laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden hebben de woningprijzen in Peize een ontwikkeling ondergaan. Het afgelopen maand was de gemiddelde verkoopprijs € 472.278 euro. Laat je informeren door onderstaande vastgoedcijfers:

Wat is mijn woning in Peize waard?

De waarde van je huis in Peize wordt beïnvloed door verschillende factoren, zoals het type woning, de hoeveelheid vierkante meters, de staat van de woning en de huidige huizenmarkt. Deze aspecten spelen allen een rol in hoeveel jouw woning daadwerkelijk waard is op de markt.

Zit je te twijfelen over het al dan niet verkopen van je huis in Peize en ben je nieuwsgierig naar wat jouw huis nu precies waard is? Het beste dat je kunt doen is een gratis waardebepaling laten uitvoeren door een makelaar. Deze bepaling kan je namelijk de nodige duidelijkheid geven.

Een gratis waardebepaling door een makelaar zorgt ervoor dat je een goed beeld krijgt van wat jouw huis in Peize waard is. Een makelaar heeft immers veel ervaring en kennis van de huizenmarkt, en weet waar hij op moet letten bij de waardebepaling. Zo krijg je een betrouwbaar beeld van de waarde en kun je een goed geïnformeerde beslissing maken over het al dan niet verkopen van je woning.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Op de woningmarkt zijn de huizenprijzen geen vaststaand gegeven. Zo kun je grote variaties in verkoopprijzen vaststellen, afhankelijk van de gemeente of regio waarin je kijkt.

Als we het pittoreske Peize even als uitgangspunt nemen; de prijzen voor huizen in de naburige steden en dorpen kunnen aanzienlijk verschillen van die in Peize zelf. Het plaatselijk verschil in verkoopwaarde geeft een realistisch beeld van de huidige marktsituatie.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Peize

Bij HuisVerkopen.nl analyseren we de woningmarkt in Peize grondig en houden we een vinger aan de pols bij lokale makelaars. Hoe presteren ze? Hoe snel verkopen ze een huis? Behalen sommigen gemiddeld een hogere verkoopprijs dan anderen? Welke makelaars verkopen de meeste woningen? En hoe lang doen ze er gemiddeld over? Met deze uitgebreide statistieken kunnen we jou helpen bij je zoektocht naar de meest geschikte makelaar in Peize.

De keuze van een makelaar heeft grote invloed op het verkoopproces en de uiteindelijke verkoopprijs van jouw huis. Kiezen voor een geschikte makelaar die bewezen prestaties kan tonen, betekent vaak een snellere verkoop en een hogere opbrengst voor jou. Het is niet alleen een kwestie van het huis op de markt brengen, maar ook van het huis goed op de markt brengen. Laat ons je begeleiden in deze belangrijke keuze.

Vergelijk makelaars in Peize Of lees meer over makelaars in Peize

Gemiddelde tarieven van makelaars in Peize

Wanneer je jouw woning in Peize wilt verkopen, dan speelt de courtage van de makelaar een belangrijke rol in de totale kosten. Het gemiddelde tarief is hier 1,07% van de verkoopprijs. Dit betekent dat je bij een gemiddelde verkoopprijs, die in Peize momenteel € 472.278 bedraagt, rekening moet houden met makelaarskosten van gemiddeld € 5.053.

Omdat deze kosten snel kunnen oplopen, is het verstandig verschillende makelaars in Peize te vergelijken. Zij zullen je informeren over hun tarieven, werkwijze en aanpak, en op basis hiervan kun je een weloverwogen beslissing maken. Vergeet niet dat een goede makelaar de verkoop kan vergemakkelijken en vaak een hogere verkoopprijs voor je woning kan realiseren. Hierdoor kunnen de makelaarskosten zichzelf uiteindelijk terugverdienen.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Peize

In Peize vind je veel verschillende soorten woningen, variërend van sociale huurwoningen tot koopwoningen. Ondanks dat er zeker aanbod is van sociale huurwoningen, bestaat het grootste deel van de huizen in Peize uit koopwoningen. Het totale aantal koopwoningen is momenteel 1948 en hierdoor heb je genoeg keuze als je op zoek bent naar een huis om te kopen in Peize.

Aantal verkochte woningen in Peize

In de afgelopen 12 maanden is er in Peize een specifiek aantal woningen verkocht, vastgelegd in 50 transacties. Daarnaast zijn er nieuwe woningen in de verkoop geplaatst, wat zorgt voor aanvullend aanbod in de woningmarkt. Deze activiteiten in de woningmarkt zijn zichtbaar in de grafiek hieronder:

Ben je van plan jouw huis in Peize te verkopen?

Verkopen van je woning in Peize is iets waar je nauwkeurig bij stil moet staan, de ervaring leert dat er een hoop komt kijken bij zo'n ingrijpende stap. Het bepalen van een realistische vraagprijs, het regelen van de nodige documentatie zoals een energielabel en woningkeuringsrapport, en het kiezen van een betrouwbare makelaar behoren bijvoorbeeld tot dit complexe proces. Uiteraard wil je dat de verkoop zo soepel mogelijk verloopt en dat je geen belangrijke aspecten over het hoofd ziet.

Een handig hulpmiddel om orde te scheppen in de chaos die bij de verkoop van je woning kan ontstaan, is het gebruik van een stappenplan. Op onze website tref je een uitgebreid verkoopstappenplan aan, specifiek toegespitst op de verkoop van je woning in Peize. Elk onderdeel van de verkoop wordt helder weergegeven, van het vaststellen van een strategie en de juiste vraagprijs, tot de daadwerkelijke overdracht bij de notaris en alles daartussenin.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Het is een feit dat de statistieken van de huizenmarkt in Peize voortdurend veranderen. We zorgen ervoor dat de gegevens op de site actueel blijven, waardoor je steeds een helder en actueel beeld krijgt van de woningmarkt in deze regio. Het volgen van deze marktcijfers kan zeer nuttig zijn. Ze kunnen je inzicht geven in de ontwikkelingen en trends op de markt, zoals de gemiddelde verkoopprijzen en het aantal verhandelde woningen. Bovendien kan het bijdragen aan het maken van gefundeerde besluiten betreft de verkoop van je eigen woning.

Wat de website HuisVerkopen.nl voor jou kan betekenen

Voor de verkoop van je woning, is HuisVerkopen.nl een handige online gids. Niet alleen geeft het je gedetailleerde informatie over de verkoopkosten van je woning, maar helpt het je ook bij het vergelijken van makelaars. Dankzij HuisVerkopen.nl kan je eenvoudig tarieven opvragen bij verschillende makelaars en kan je meer te weten komen over de waarde van je woning. Wanneer je overweegt om je huis te verkopen, kan deze site je voorzien van tips en begeleiden bij elke stap in het verkoopproces.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen