Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Vries

Als je je huis in Vries wilt verkopen, is het belangrijk om de meest recente trends in de woningmarkt van Vries te kennen. De huizenmarkt in Vries is in juli 2024 steeds veranderlijker geworden. Ontdek hier actuele informatie over gemiddelde woningprijzen, vraagprijzen, verkoopprijzen en het aantal transacties in Vries. Dit helpt je een optimale verkoopstrategie te bepalen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Vries

De gemiddelde verkoopprijs in Vries is in de laatste 3 maanden € 530.290 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 445.882 euro. Deze cijfers bieden je inzicht in de huidige status van de woningmarkt in Vries. Hierdoor kun je betere beslissingen nemen wanneer je overweegt om je huis te verkopen. Neem rustig een kijkje naar de onderstaande grafiek voor een visueel overzicht van de vastgoedcijfers:

Huizenprijzen in Vries

Afgelopen 3 maanden

€ 132.000
€ 356.000
€ 580.000

Wanneer je je huis wilt verkopen, is het belangrijk om te kijken naar de waarde per vierkante meter in Vries. Door het aantal m2 van je woning te vermenigvuldigen met de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Vries, krijg je een beeld over wat je kunt verwachten bij de verkoop van je woning. De onderstaande grafiek geeft een overzicht van de huidige verkoopprijzen en vraagprijzen per m2 in Vries, een helder inzicht in de woningmarkt van dit moment:

Huizenprijzen in Vries per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.600
€ 2.900
€ 3.300

Prijsontwikkeling Vries laatste 12 maanden

Je kijkt nu naar de laatste 12 maanden van de woningmarkt in Vries. Het laat de prijsontwikkeling zien, maar zonder aanname of speculatie. De gemiddelde verkoopprijs vorige maand was € 530.290. De schommelingen die je ziet, liggen in lijn met de nationale trends. De onderstaande grafiek biedt een visuele demonstratie:

Wat is mijn woning in Vries waard?

De waarde van je huis in Vries is afhankelijk van diverse factoren. Een aantal voorbeelden hiervan zijn het soort woning, de grootte ervan, de conditie waarin het zich bevindt en de huidige marktsituatie. Al deze elementen spelen een rol bij de bepaling van de waarde van jouw huis.

Ben je nieuwsgierig naar wat jouw huis in Vries waard is? Een gratis waardebepaling door een makelaar is het beste wat je kan doen. Het is maar al te begrijpelijk dat je streeft naar de maximale prijs voor jouw woning. Een waardebepaling verschaft duidelijkheid en helpt je bij jouw besluit om je huis te verkopen.

Hoe werkt een gratis waardebepaling dan precies? Een makelaar komt bij je langs, neemt je woning onder de loep en vergelijkt deze met soortgelijke woningen die recent verkocht zijn. De makelaar houdt hierbij rekening met alle factoren die de prijs kunnen beïnvloeden. Als je een goede inschatting van de woningwaarde wilt, dan is een gratis waardebepaling door een makelaar een uitstekend idee.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Als je rondkijkt op de huizenmarkt, zal je merken dat er aanzienlijke prijsverschillen kunnen zijn per plaats. De huizenprijzen variëren namelijk sterk per locatie. Zo kunnen de prijzen voor woningen in Vries behoorlijk afwijken van huizenprijzen in omliggende plaatsen. Hou hier dus rekening mee tijdens je zoektocht naar een nieuw huis.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 900.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Vries

Op zoek naar een makelaar in Vries om je huis te verkopen? Het verschil tussen makelaars kan best breed zijn. Dienstverlening, communicatiestijl en de verkoopstrategieën kunnen bijvoorbeeld aanzienlijk variëren. Dus, het vinden van de juiste makelaar hangt af van wat die voor jou kan betekenen.

Het is goed om te weten dat de keuze voor een goede makelaar een serieuze impact kan hebben. De strategieën van een uitstekende verkoopmakelaar kunnen leiden tot hogere biedingen en een snellere verkoop. Neem dus rustig de tijd om de makelaars met elkaar te vergelijken. Want de beste makelaar in Vries, is de makelaar die het beste bij jouw unieke situatie past.

Vergelijk makelaars in Vries Of lees meer over makelaars in Vries

Gemiddelde tarieven van makelaars in Vries

Als we het hebben over de courtage van makelaars, is het handig om te weten dat het gemiddelde tarief in Vries rond 1,13% van de verkoopprijs ligt. Om de zaken nog interessanter te maken, de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Vries is € 530.290. Dus, volgens deze cijfers, zou je ongeveer € 5.992 aan makelaarskosten betalen als je een huis in Vries wilt verkopen.

Misschien denk je al over manieren om deze kosten te beperken. Een goede eerste stap kan zijn, bij het selecteren van jouw makelaar, om goed te letten op eventuele opstartkosten die ze voor het in de verkoop brengen van jouw woning in rekening brengen. Voor een meer gedetailleerde vergelijking raden we je aan om de tarieven, werkwijze en verkoopstrategieën van verschillende makelaars te vergelijken. Dit kan je helpen bij het maken van een bewuste keuze en wellicht besparen op de makelaarskosten.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Vries

Aanschouw het feit dat Vries op dit moment een flinke hoeveelheid koopwoningen herbergt - namelijk 1345. Dit getal geeft de totale voorraad weer, maar let op: het overgrote deel hiervan is niet beschikbaar op de koopmarkt. Dit betekent simpelweg dat als je nu je woning in de verkoop zet, je in een relatief lege vijver vist waardoor potentiële kopers sneller jouw woning op de radar krijgen. Kortom, je huis nu te koop zetten in Vries, zou wel eens een slimme zet kunnen zijn.

Aantal verkochte woningen in Vries

In Vries is de activiteit op de woningmarkt te volgen door het aantal aanmeldingen en het aantal transacties dat heeft plaatsgevonden. Een aanmelding betekent dat een woning in de verkoop is geplaatst, terwijl een transactie betekent dat een woning daadwerkelijk is verkocht. Het aantal verkochte woningen in Vries in de laatste 12 maanden is 38. Meer gedetailleerde informatie over de aanmeldingen en transacties in Vries is te vinden in de volgende grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Vries te verkopen?

Als je jouw huis in Vries wilt verkopen, moet je rekening houden met diverse zaken. Zo is het regelen van een geldig energielabel een eerste vereiste, en zal je ook na moeten denken over een vraagprijs die jouw huis aantrekkelijk in de markt zet. Daarnaast is het selecteren van een betrouwbare makelaar, die bekend is met de lokale woningmarkt in Vries, van grote invloed op het slagen van de verkoop.

Er zijn dus een hoop zaken om op te letten bij het verkopen van jouw woning. Een helder en overzichtelijk stappenplan kan hierbij erg handig zijn. Dit leidt je door alle stappen die genomen moeten worden en zorgt ervoor dat je geen dingen over het hoofd ziet, zoals wellicht de inschakeling van een verhuisbedrijf. Een tip: houd je aan dit stappenplan, want een goed begin is het halve werk!

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De woningmarktcijfers in Vries zijn continu aan verandering onderhevig. Hier monitor je de meest recente statistieken om mee te bewegen met deze fluctuaties. Deze actuele informatie geeft je een duidelijk beeld van de status van de onroerendgoedmarkt in Vries. Kennis van deze marktcijfers kan je strategische keuzes aanzienlijk beïnvloeden bij het kopen of verkopen van een woning. Je bent dus aan het juiste adres voor het meest actuele overzicht van de woningmarkt in Vries.

Voordelen van HuisVerkopen.nl bij het regelen van je woningverkoop

HuisVerkopen.nl biedt je verschillende tools die nuttig zijn bij de verkoop van je huis. Om te beginnen kun je een gratis waardebepaling doen en gebruik maken van de mogelijkheid om makelaars te vergelijken. Ook kun je eenvoudig makelaarstarieven opvragen, wat je kan helpen om te besparen op makelaarskosten. Ons online platform is volledig belangeloos en kosteloos te benutten. Zo helpen we je om de verkoop van je woning op een moderne en gemakkelijke manier te regelen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen