Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Vries

Het kiezen van de juiste makelaar in Vries voor de verkoop van je woning kan een behoorlijke uitdaging zijn. Gelukkig kun je rekenen op een ruime keuze, met meerdere makelaars die actief zijn in deze streek. Jouw opdracht is het selecteren van de professional die jou het best kan begeleiden bij het succesvol verkopen van je woning.

Over makelaars in Vries

Het kiezen van een goede makelaar in Vries is een belangrijke stap in de voorbereiding van de verkoop van je woning. Maar het is slechts één van de vele stappen die nodig zijn. Van het in kaart brengen van de unieke verkooppunten van je huis tot het bepalen van een realistische vraagprijs; elke fase vraagt om zorgvuldige aandacht. Ons stappenplan geeft je een interactief overzicht van de acties die je kunt ondernemen om je huis op de meest efficiënte manier te verkopen.

Ons platform helpt je in het vinden van de meest geschikte verkoopmakelaar in Vries. We kijken niet alleen naar hun ervaring en verkoopresultaten, maar ook naar hun communicatie, onderhandelingsvaardigheden en lokale marktkennis. Dit nauwkeurige proces waarborgt dat je samenwerkt met een makelaar die begrijpt wat je wensen zijn en die deze op een professionele manier kan vertalen naar een succesvolle verkoop.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.937
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 16.327
Besparing (gem.)
€ 1.550

Actueel

 • In de huidige periode van april 2024 variëren de makelaarskosten in Vries behoorlijk: ze kunnen liggen tussen een laag percentage van 0,95% en een hoog percentage van 1,54%. Het is dus raadzaam om daar rekening mee te houden bij het plannen van je verkoop.
 • De huidige huizenprijzen in Vries zijn aanzienlijk. Met een gemiddelde verkoopprijs per m2 van € 3.445, is het duidelijk dat het verkopen van je huis een grote beslissing is. De precieze details en trends over de woningmarkt kunnen je helpen bij het maken van een weloverwogen besluit.
 • Tarieven van makelaars in Vries veranderen continu. Door makelaarstarieven te vergelijken kun je momenteel gemiddeld € 1.550 besparen. Dat maakt het de moeite waard om verschillende aanbieders te overwegen voordat je je huis in de verkoop zet.

Uitgelichte makelaars in Vries

In Vries heb je de keuze uit verschillende makelaars die elk een specialisatie hebben in de verkoop van woningen. Direct onder deze tekst vind je een overzicht met een aantal geselecteerde verkoopmakelaars in Vries. Het kan zeer nuttig zijn om deze makelaars onderling te vergelijken, omdat dit je inzichten biedt in uiteenlopende aspecten zoals service, kosten en ervaringen van anderen.

Dinkla Numan Hof ERA Makelaardij

Dinkla Numan Hof ERA Makelaardij is een betrouwbare partner in de vastgoedsector. Ze zijn aangesloten bij de Vastgoedpro branchevereniging en bieden je diensten zoals verkoop, aankoop en verhuur. Met maar één medewerker hebben ze in het afgelopen jaar 56 objecten verkocht, 14 te koop gezet, 16 aangekocht en 1 verhuurd. Met hun VastgoedCert certificaat garanderen ze vakbekwaamheid en kwaliteit in hun dienstverlening.

Let op: Er zijn meer verkoopmakelaars actief in Vries dan je mogelijk denkt. Jouw ideale makelaar, die perfect aansluit op je woning, situatie en voorkeuren, staat misschien niet in de bovenstaande lijst. Door een goede vergelijking te maken, ontdek je welke makelaar het meest geschikt is. Bij Huis Verkopen nemen wij álle makelaars in Vries mee in deze vergelijking.

Vergelijk makelaars in Vries Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Vries?

Een makelaar in Vries rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,13% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 525.430 in Vries komt dit neer op € 5.937 aan makelaarskosten (update april 2024).

De courtage is ook een vorm van motivatie voor de makelaar. Het spoort de verkoopmakelaar aan om jouw huis tegen de hoogste prijs te verkopen. Aangezien de courtage een percentage is van de verkoopprijs, verdient de makelaar meer als je huis voor een hogere prijs verkocht kan worden.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Vries 0,59% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.550 besparen door makelaars te vergelijken. Vergeet niet, dat het vergelijken van makelaars je niets kost en je tot niets verplicht.

Kosten van makelaars in Vries

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.300
€ 6.000
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Vries

In de woningmarkt van Vries is het goed om te weten dat de meeste makelaars opstartkosten rekenen. Opstartkosten zijn de kosten die een makelaar in rekening brengt voorafgaand aan de daadwerkelijke verkoop van jouw woning. Deze kosten zijn bedoeld voor het opstellen van de advertentieteksten, maken van foto's en 360 graden video's van jouw woning, evenals de plaatsing van jouw woning op diverse woningwebsites. Deze kosten worden soms ook wel intrekkingskosten genoemd.

De gemiddelde opstartkosten van makelaars in Vries liggen rond de € 515. Echter, dit is een gemiddelde en kan per makelaar verschillen. Het is daarom raadzaam om bij meerdere makelaars offertes op te vragen zodat je de tarieven en opstartkosten kunt vergelijken. Wil je direct tarieven opvragen bij makelaars in Vries? Dat kan eenvoudig en vrijblijvend hier.

Intrekkingskosten van makelaars in Vries

Verkoop je je woning in Vries via een makelaar, dan is het goed om te beseffen dat je mogelijk te maken krijgt met intrekkingskosten. Dit zijn kosten die door de makelaar in rekening kunnen worden gebracht als je besluit de verkoop van je woning voortijdig te staken, bijvoorbeeld omdat je van gedachten bent veranderd of een aantrekkelijk bod van een privékoper hebt gekregen. Dit zijn kosten bovenop de makelaarskosten en andere verkoopkosten.

Wat mag je dan precies verwachten aan intrekkingskosten in Vries? Zoals bij alle kostenposten varieert het bedrag per makelaar. Het is echter goed om te weten dat de gemiddelde intrekkingskosten in Vries liggen rond de € 500. Zorg dat dit duidelijk is voordat je een makelaar kiest, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Ben je goed voorbereid, dan kun je met een gerust hart je woning te koop zetten.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Vries met een vast tarief

Ook in Vries zijn er makelaars die met een vast tarief werken. Het voordeel hiervan is dat je precies weet wat je gaat betalen, ongeacht de verkoopprijs van jouw huis. Dat geeft zekerheid. De makelaars in Vries die met vaste tarieven werken, hanteren gemiddeld een tarief van € 3.250 (update: april 2024).

Een nadeel van een vast tarief kan zijn dat de makelaar minder gemotiveerd is om een hogere prijs voor jouw huis te bedingen. Bij een courtage, een percentage van de verkoopprijs, heeft de makelaar daar wel een direct belang bij. Stel je verkoopt jouw huis voor 300.000 euro. Met een courtage van 1,5% betaal je de makelaar 4500 euro. Met een vast tarief van bijvoorbeeld 3500 euro zou je 1000 euro minder betalen voor de makelaar. Echter, als de makelaar met courtage erin slaagt om jouw huis voor 310.000 euro te verkopen, dan verdien je die 1000 euro extra kosten terug.

Tip: De meeste verkopers in Vries kiezen toch voor een makelaar die werkt op basis van courtage. Het belang van een hogere verkoopprijs weegt voor hen zwaarder dan de duidelijkheid van een vast tarief. Staar je dus niet blind op de makelaarskosten, maar kijk naar het totale plaatje.

4 feitjes over makelaars in Vries

 • In Vries kan de waardebepaling van woningen door verschillende verkoopmakelaars enorm variëren, met schommelingen die tot €37.000 kunnen oplopen. Het is daarom raadzaam om een gratis waardebepaling aan te vragen bij meerdere makelaars voor een nauwkeurige inschatting.
 • De verkoop van jouw woning in Vries kan met de hulp van een makelaar 11% winstgevender zijn dan wanneer je het zelf doet. Dit onderstreept het belang van het inzetten van een professional.
 • Voordat woningverkopers in Vries een definitieve keuze voor een makelaar maken, nodigen zij gemiddeld 3 makelaars uit voor een gesprek bij hen thuis. Het is mogelijk om makelaars te vergelijken en uit te nodigen via een vergelijkingsformulier.
 • In Vries berekenen makelaars gemiddeld een courtage van 1,13% van de verkoopprijs. Dat is een factor om rekening mee te houden bij jouw budgetplanning.

Wat levert de beste makelaar in Vries op?

Er zijn in Vries enkele verkoopmakelaars die zich duidelijk weten te onderscheiden van de rest. Deze makelaars blinken uit in bepalende aspecten zoals de gerealiseerde verkoopprijzen en de snelheid van de verkoop.

Dit is hoe je de beste makelaars in Vries herkent:

 • Uit onze onafhankelijke statistieken blijkt dat de meest effectieve makelaars in Vries hun huizen gemiddeld voor een hogere prijs weten te verkopen. De meerwaarde die deze makelaars genereren komt neer op een bedrag van € 11.968.
 • Uit onze verzamelde data blijkt eveneens dat de snelste makelaars in Vries hun huizen aanzienlijk sneller weten te verkopen. Gemiddeld gaat het hierbij om een sterk versnelde verkoop van maar liefst 15 dagen.

De beste makelaar in Vries vinden

Het vinden van de meest geschikte makelaar in Vries is geen queeste naar de kostbaarste optie. Een snelle verkoop of een hoog verkoopbedrag zijn niet per definitie gekoppeld aan een groter prijskaartje van de makelaar.

Onze vergelijkingsmethode koppelt je aan de makelaars in Vries die het best aansluiten bij jouw behoeftes. Door het invullen van je wensen en situatie, matchen wij je met makelaars die bovengemiddeld presteren in jouw specifieke situatie.

Waar moet je op letten bij makelaars in Vries?

Bij het selecteren van een geschikte makelaar in Vries voor de verkoop van je woning zijn er meerdere elementen waar je goed op dient te letten:

Bekendheid in Vries

Een goede makelaar heeft een grondige kennis van de lokale huizenmarkt. Kies voor een makelaar die bekend is in Vries en de woningmarkt daar goed kent.

Verkoopstrategie

Bekijk welke verkoopstrategie de makelaar hanteert. Het is belangrijk dat deze strategie aansluit bij je wensen en de potentie van je woning optimaal benut.

Kostenstructuur

Informeer naar de kostenstructuur van de makelaar. Deze kunnen bestaan uit een vast bedrag, een percentage van de verkoopprijs of een combinatie van beide.

Communicatie

Een open en duidelijke communicatie is essentieel in de samenwerking met je makelaar. Je moet altijd op de hoogte zijn van het verloop van het verkoopproces.

Betrouwbaarheid

Het laatste, maar niet minder belangrijke punt, is de betrouwbaarheid van de makelaar. Je wilt tenslotte dat de makelaar professioneel, eerlijk en betrouwbaar is in het verkoopproces van je huis.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Een NVM-makelaar in Vries biedt een breed scala aan diensten om je te helpen bij de verkoop van je woning. Deze deskundigen, naast hun concullega's van de VBO en VastgoedPRO, zorgen voor de marketing, onderhandelingen, bezichtigingen en afhandeling van de verkoop.

Ongetwijfeld speelt elke makelaar een vitale rol in het verkoopproces, maar wij houden de prestaties van alle NVM-makelaars in Vries en omgeving nauwlettend in de gaten. Hierdoor krijgen we een precies inzicht in hun resultaten, en kunnen we identificeren welke NVM-makelaars het meest effectief zijn.

Wat doet een makelaar in Vries?

Een makelaar in Vries kan je zeer goed ondersteunen bij de verkoop van je huis. Ze zullen de marktwaarde vaststellen, helpen bij het opstellen van de advertentie en zullen bezichtigingen voor je regelen.

In het proces zijn er veel stappen die een makelaar kan paleizen, waardoor jij je volledig kan concentreren op de volgende stappen in je leven. Ze hebben ruime ervaring in de vastgoedmarkt van Vries en kunnen je daardoor optimaal adviseren.

 • Objectieve prijsbepaling van je woning
 • Professionele presentatie van het vastgoed aan potentiële kopers
 • Regelen van bezichtigingen en onderhandelingen met kopers
 • Helpen bij het voldoen aan juridische verplichtingen
 • Geven van advies om de kans op verkoop te vergroten

Waarom een makelaar in Vries inschakelen?

Bij de verkoop van je huis in Vries wil je natuurlijk gebruik maken van een vakman die zijn vak als geen ander kent. Een goede makelaar doet meer dan alleen een woning te koop zetten en een verkoopbord in je voortuin plaatsen. Hieronder leggen we uit waarin een goede makelaar zich onderscheidt van een gemiddelde makelaar.

Kennis van de lokale woningmarkt

Een goede makelaar heeft een grondige kennis van de lokale woningmarkt. Hij weet welke prijs passend is voor jouw woning en hoe de woningmarkt in Vries zich ontwikkelt. Deze expertise is van grote waarde bij het bepalen van de vraagprijs.

Presentatie en promotie

Een andere belangrijke taak van de makelaar is de presentatie en promotie van jouw woning. Een topmakelaar zorgt ervoor dat je huis er optimaal uitziet op foto's en in de beschrijving op populaire huizensites. Zo wordt je woning aantrekkelijk gepresenteerd voor potentiële kopers.

Begeleiding tijdens het proces

De verkoop van je woning is een proces dat veel tijd en aandacht vereist. Een goede makelaar biedt begeleiding tijdens dit proces en neemt veel zaken uit handen. Zo beantwoordt hij vragen van geïnteresseerden, verzorgt bezichtigingen en helpt bij de administratieve afwikkeling.

Gevaren van zelf verkopen

Het grootste gevaar van het zelf verkopen van je huis is dat je mogelijk tegen onverwachte problemen aanloopt. Dit kan zijn in de vorm van juridische kwesties of het niet correct inschatten van de waarde van jouw woning waardoor je het risico loopt geld te verliezen.

Makelaars in Vries vergelijken

Het vergelijken van makelaars in Vries via Huis Verkopen biedt jou de kans om strategische keuzes te maken bij de verkoop van jouw huis. Niet alleen krijg je een beter beeld van de markt, je kunt ook aanzienlijk besparen.

 • Beter inzicht in verkoopstrategieën
 • Mogelijkheid om te besparen op makelaarskosten
 • Vind de makelaar die het beste bij jou past
 • Gratis en vrijblijvende waardebepaling

Door gebruik te maken van ons platform krijg je toegang tot transparante prestatie-informatie van makelaars in Vries. Zo kun je de beste keus maken, gebaseerd op jouw persoonlijke situatie en voorkeuren. Het resulteert uiteindelijk in het realiseren van de beste verkoopprijs voor jouw woning.

Vergelijk makelaars in Vries Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Vries

De gemiddelde makelaarskosten in Vries bedragen € 5.937. Deze kosten zijn inclusief courtage, opstartkosten en intrekkingskosten. Als je nog meer wilt besparen, overweeg dan om makelaars te vergelijken.

Bestudeer de tarieven, verkoopsnelheden, beoordelingen en specialiteiten van verschillende makelaars in Vries. Of maak het jezelf gemakkelijk en gebruik onze vergelijkingsassistent om de beste makelaar voor jouw situatie te identificeren.

De gemiddelde verkoopsnelheid van huizen in Vries is 59 dagen. Dit kan echter variëren, afhankelijk van factoren zoals de makelaar en de huidige conditie van je huis.

Gemiddeld kun je € 1.550 besparen door verschillende makelaars in Vries te vergelijken. Het is het waard om even de tijd te nemen om verschillende makelaars te vergelijken en zo de beste deal te vinden.

De gemiddelde opstartkosten van makelaars in Vries bedragen € 515. Dit zijn de kosten die de makelaar maakt om je woning op de markt te brengen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen