Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Paterswolde

Denk je eraan om jouw huis in Paterswolde te verkopen? Op HuisVerkopen.nl vind je alles wat je nodig hebt voor een succesvolle verkoop. Maak kennis met de lokale vastgoedmarkt, krijg tips voor de beste verkoopstrategie en vind betrouwbare makelaars in de omgeving.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Paterswolde

Zodra je besluit om je huis in Paterswolde te verkopen, zijn er verschillende zaken om rekening mee te houden. Niet alleen wil je ervoor zorgen dat je een goede prijs voor je huis krijgt, maar je wilt ook niet te veel betalen voor een makelaar. Bovendien wil je de woning zo snel mogelijk verkopen, om dubbele woonlasten te voorkomen. Een snelle verkoop is vaak te realiseren door een goede makelaar te kiezen die aantoonbaar succesvol is in Paterswolde.

Je bent waarschijnlijk benieuwd naar aspecten zoals hoe snel huizen in Paterswolde worden verkocht, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is en hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken. Op de pagina waar je makelaars kunt vergelijken vind je hierover waardevolle informatie. Strijk nu nog even over je voorhoofd, want hieronder volgen de actuele cijfers over woningverkoop in Paterswolde:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
57 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 311.700
Besparing (gem.)
€ 764

Je huis snel verkopen in Paterswolde

In de schilderachtige omgeving van Paterswolde hebben huizen een gemiddelde verkooptijd van 46 dagen. Om een verschil te maken in deze tijdsduur kun je een aantal stappen ondernemen. Hieronder hebben we drie richtlijnen voor je opgesomd om je huis nog sneller te verkopen.

 1. Een professionele presentatie draagt bij aan de eerste indruk die potentiële kopers krijgen bij het zien van je woning. Hoewel je zelf verantwoordelijk bent voor de algemene staat en de netheid van je huis, kan een professionele fotograaf jouw woning op zijn best op de foto zetten.
 2. Gratis waardebepaling door een makelaar geeft je een goed beeld van de voorgestelde vraagprijs. Het is van invloed op de snelheid waarmee je woning verkocht zal worden. Je kunt een waardebepaling aanvragen via deze link.
 3. Sta open voor bezichtigingen buiten kantooruren. Vele potentiële kopers werken doordeweeks en zouden je woning graag na hun werkdag of in het weekend willen bezichtigen. Hiermee verhoog je de kans op een snelle verkoop.

Tips in Paterswolde

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Paterswolde op?

Ben je er klaar voor om je huis te verkopen in Paterswolde? Dan kan informatie over de gemiddelde verkoopprijs waardevol zijn. In juni 2024 ligt deze rond de € 311.700. Het te behalen bedrag hangt af van diverse factoren zoals het type huis, de grootte, de staat van onderhoud en natuurlijk de vraag in de markt.

Trouwens, heb je wel eens nagedacht over de gemiddelde prijs per vierkante meter in Paterswolde? Die ligt momenteel op € 2.517. Houd er rekening mee dat de waarde van jouw huis niet alleen afhangt van deze gemiddelde prijzen. Ook factoren zoals de locatie van je woning, eventuele verbouwingen en de huidige marktomstandigheden spelen een belangrijke rol.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Paterswolde

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.400
€ 2.200
€ 3.000

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Paterswolde bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Paterswolde.

Tips om je woning te verkopen in Paterswolde

Als je jouw huis in Paterswolde wilt verkopen, helpt het om enkele strategieën en technieken toe te passen die de interesse van potentiële kopers stimuleren. Daarvoor zijn er diverse specialisten in Paterswolde op wie je als woningverkoper een beroep kunt doen. Hierbij geven wij enkele effectieve tips.

 • Professionele fotografie: Mensen zijn visueel ingesteld, dus kies voor goede kwaliteit foto's die je woning van de beste kant laten zien. Hiervoor kun je een professionele fotograaf in Paterswolde inschakelen.
 • Opknapbeurten: Kleine reparaties of verfraaiingen kunnen een groot verschil maken. Een nieuwe lik verf of een opgeknapte tuin kan je woning aantrekkelijker maken voor potentiële kopers.
 • Schoon en opgeruimd: Een schoon en goed georganiseerd huis oogt aantrekkelijk, vooral in de keuken en badkamer. Schakel zo nodig een professioneel schoonmaakbedrijf in.
 • Effectieve prijsstelling: Bepaal een reële vraagprijs. Doe onderzoek naar de huidige markt in Paterswolde of neem een gedegen makelaar in de arm die hier ervaring mee heeft.

Ontdek jouw stappenplan in Paterswolde:

 • Specifiek stappenplan, afgestemd op jouw woning
 • Vergemakkelijkt de verkoop en voorkomt overslaan van stappen
 • Gratis, interactief en vrijblijvend, bespaart duizenden euro's
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Paterswolde?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Paterswolde kost je als verkoper gemiddeld € 7.973. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Paterswolde In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 311.700) € 3.429
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.973

Kosten van makelaars in Paterswolde

Als je van plan bent je huis in Paterswolde te verkopen, heb je natuurlijk te maken met de kosten van een makelaar. Deze kosten worden courtagetarief genoemd en meestal weergegeven als een percentage van de verkoopprijs. Dit percentage wordt ook wel de 1,10% genoemd en kan behoorlijk variëren tussen verschillende makelaars.

Daarnaast is het zo dat makelaars kunnen verschillen in de mate van dienstverlening. Sommige makelaars doen alles van begin tot eind, terwijl anderen van je verwachten dat je zelf ook nog handelingen verricht. Om je te helpen bij je keuze is het dus slim om makelaars in Paterswolde te vergelijken op zowel deze dienstverlening als het tarief.

Lees meer over makelaars in Paterswolde.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoudswerkzaamheden

Als verkoper ben je vaak verantwoordelijk voor onderhoudswerkzaamheden voordat je je huis te koop zet. Op deze manier zorg je ervoor dat je huis er aantrekkelijk uitziet voor potentiële kopers. Dit kan het schilderen van muren omvatten, of het repareren van lichte schade binnenshuis die de waarde van het huis kan verminderen.

Je moet ook denken aan het repareren van zichtbare schade aan het exterieur van het huis, zoals een lekkend dak of beschadigd houtwerk. Het kan verleidelijk zijn om dit soort werkzaamheden over te slaan om kosten te besparen, maar een huis in goede staat kan sneller worden verkocht en mogelijk een hogere verkoopprijs opleveren.

Verhuiskosten

Het is gemakkelijk om te vergeten dat je als verkoper ook verhuiskosten hebt. Het inhuren van een verhuisbedrijf kan flink in de kosten lopen, afhankelijk van de hoeveelheid spullen die je hebt en de afstand tot je nieuwe woning. Probeer verschillende bedrijven te vergelijken om de beste deal te krijgen.

Daarnaast kun je ook kosten maken voor opslag als er een overbruggingsperiode is tussen de verkoop van je oude huis en het betrekken van je nieuwe woning. Vergeet niet om ook de kosten voor het inpakken van je spullen, zoals het kopen van dozen en tape, mee te nemen in je berekening.

Energielabel

Sinds 2015 is het verplicht om een energielabel te hebben wanneer je jouw huis verkoopt. Dit label geeft informatie over hoe energiezuinig je huis is. Je kunt het energielabel aanvragen bij een erkende instantie.

Hoewel de exacte kosten van het energielabel variëren, moet je er rekening mee houden dat dit onderdeel uitmaakt van de totale kosten van het verkoopproces. Je kunt in een aantal gevallen in aanmerking komen voor subsidieregelingen die een deel van deze kosten kunnen dekken.

Wanneer mijn huis verkopen in Paterswolde?

Je vraagt jezelf wellicht af: "Is het nu de geschikte tijd om mijn woning in Paterswolde te verkopen?" Ja zeker, de huidige periode is absoluut gunstig. De woningmarkt kent namelijk haar pieken en dalen. Elke vastgoedmarkt, zelfs die in Paterswolde, heeft haar eigen dynamiek, afhankelijk van talrijke factoren die van invloed zijn op zowel kopers als verkopers.

Het zou echter niet verstandig zijn om op basis van slechts één algemene uitspraak te besluiten om jouw huis te verkopen. En normaal gesproken heb je een vrij accuraat beeld nodig van de markt voordat je zo’n beslissing neemt. Echter, een gratis verkoopadvies van een expert kan je helpen je keuze te versterken of je misschien doen nadenken over je opties. Vooral in juni 2024 is het een goed idee om je over deze stap extra te laten adviseren.

Vergelijk makelaars in Paterswolde Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Voorbereiden op de verkoop van jouw huis kan overweldigend en verwarrend zijn, maar met Huis Verkopen hoef je je geen zorgen te maken. De specialiteit van Huis Verkopen is de unieke tool: een specifiek op maat gemaakt stappenplan voor jouw huis. Dit gedetailleerd plan waakt ervoor dat je geen enkele stap over het hoofd ziet tijdens dit complexe proces. Niet alleen maakt het je leven gemakkelijker, maar het garandeert ook de beste resultaten voor jouw specifieke situatie.

Vergelijk makelaars eenvoudig

Met Huis Verkopen is het eenvoudig om de beste makelaar in Paterswolde te vinden. De website biedt een overzicht van makelaars, inclusief tarieven en recensies. Hierdoor kun je makelaars moeiteloos vergelijken en zo de perfecte match vinden.

Bespaar op makelaarskosten

Bij Huis Verkopen heb je meer dan inzicht in makelaars: je kunt ook besparen op makelaarskosten. Door de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken, kun je de meest aantrekkelijke deal vinden die past bij jouw budget.

Regel extra diensten

Naast het faciliteren van de makelaar zoeken, staat Huis Verkopen klaar om je te helpen met aanvullende diensten. Of het nu gaat om een energielabel, een verhuizer of woningstyling, je kunt het allemaal vinden en regelen via de website.

Kies de beste makelaar

Huis Verkopen gebruikt uitgebreide data om inzicht te geven in makelaarsstatistieken en prestaties. Dit betekent dat je niet alleen de beste makelaar voor jouw budget kunt kiezen, maar ook de beste makelaar voor de verkoop van jouw woning in Paterswolde.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Paterswolde

Een verstandige stap is het aanvragen van een professionele waardebepaling bij een makelaar. Naast de marktwaarde speelt ook de vraagprijs in de buurt van Paterswolde een rol. Een makelaar zal dit allemaal meenemen in zijn bepaling.

Bij het verkopen van je huis in Paterswolde komen verschillende kosten kijken. Dit kunnen makelaarskosten zijn, notariskosten en eventuele kosten voor een taxateur. Je kunt over deze kosten meer informatie vinden op onze website.

Snel je huis verkopen in Paterswolde hangt af van verschillende factoren zoals prijs, presentatie en promotie. Op onze site hebben we een overzicht van tips die kunnen helpen om je huis sneller te verkopen.

Om de juiste makelaar te vinden, is het verstandig om verschillende makelaars te vergelijken. Je kunt hierbij gebruik maken van onze tool om makelaars te vergelijken die werkzaam zijn in Paterswolde.

Bij het verkopen van je huis is het belangrijk dat je huis er goed uitziet, je een duidelijke vraagprijs hebt en je huis goed promoot. Je kunt ons handige stappenplan volgen voor een succesvolle verkoop van je huis in Paterswolde.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen