Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Eelde

Wil je jouw huis verkopen in Eelde? Het is dan belangrijk om rekening te houden met de lokale vastgoedmarkt en te zorgen voor een goede presentatie. Ben je al op zoek naar een kundige makelaar die je hierbij kan helpen?

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Eelde

Wanneer je woning in Eelde voor de verkoop op de markt komt, heb je verschillende doelen die je als verkoopmakelaar wilt bereiken. Naast het streven naar de hoogste verkoopopbrengst, wil je ook snelheid in het proces en een soepele afhandeling. Een snelle verkoop betekent minder tijd en stress voor jou als verkoper. Een goede presentatie van je woning is ook prioriteit; aanlokkelijke foto's en een aantrekkelijke beschrijving kunnen meer kijkers treken en zo de verkoop versnellen.

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe het gesteld is met de gemiddelde verkoopsnelheid van huizen in Eelde en hoeveel de gemiddelde verkoopopbrengst is. Maar je wilt ook weten hoeveel je kunt besparen op makelaarskosten. Dat is de reden waarom velen de weg vinden naar het vergelijken van makelaars, om zo de beste keus te kunnen maken. Om je op weg te helpen met het verzamelen van deze informatie, volgen hieronder de actuele cijfers over de woningverkoop in Eelde:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
52 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 457.717
Besparing (gem.)
€ 1.442

Je huis snel verkopen in Eelde

In Eelde is de verkoop van woningen vlot en efficiënt. Een huis wordt hier gemiddeld verkocht in 58 dagen. Dit mooie precedent betekent echter niet dat je achterover kunt leunen. Succesvolle verkopers zijn vaak degenen die voorbereid zijn en actief deelnemen aan het proces. Hieronder volgen enkele tips die je kunt volgen om de verkoop van je woning te versnellen.

 1. Het afstemmen van prijzen is essentieel. Een correcte prijsstelling kan veel belanghebbenden aantrekken. Overweeg om een waardebepaling door een makelaar aan te vragen, om een realistische prijs voor je huis te bepalen.
 2. Een goede presentatie van je huis is van groot belang. Potentiële kopers moeten zich kunnen inbeelden hoe het zou zijn om in je woning te wonen. Ruim op, repareer kleine defecten en overweeg een frisse laag verf. Maak ook prachtige foto's voor de verkoopadvertentie.
 3. Promoot je huis actief. Maak gebruik van sociale media, plaats je huis op meerdere online platforms en maak gebruik van je netwerk om het woord te verspreiden. Een verkoopadvies bij een makelaar kan je ook helpen met het effectief promoten van je woning.

Tips in Eelde

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Eelde op?

De gemiddelde prijs waarvoor een huis in Eelde in juli 2024 wordt verkocht, ligt op dit moment rond de € 457.717 euro. Dit bedrag is grotendeels afhankelijk van factoren zoals de staat van het huis, de grootte van het perceel en de locatie in Eelde. Let wel, het is geen vaste standaard. Panden het hetzelfde oppervlakte kunnen flink in prijs variëren.

Als we kijken naar de prijs per vierkante meter, ligt het gemiddelde in Eelde op dit moment op ongeveer € 3.283 per m2. Om een volledig beeld te krijgen van wat je woning waard is en welke vraagprijs momenteel realistisch is, raden we aan om eens een verkoopadvies aan te vragen. Dit advies is geheel vrijblijvend en kan je helpen bij de verkoop van je huis.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Eelde

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.900
€ 3.200
€ 3.400

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Eelde bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Eelde.

Feitjes over Eelde

 • Eelde maakt deel uit van de gemeente Tynaarlo.
 • De hervormde kerk daar dateert uit de 12e eeuw.
 • Het Internationaal klompenmuseum is in Eelde gevestigd.

Tips om je woning te verkopen in Eelde

Als het aankomt op het succesvol verkopen van je huis in Eelde kan de juiste voorbereiding en benadering het verschil maken. Daarom bieden we je enkele effectieve en eenvoudige tips aan die je kunnen helpen bij het maximaliseren van de kans op een succesvolle verkoop.

 • Maak goede foto's: Een professionele fotograaf inhuren is een investering die zichzelf vaak terugbetaalt. Met aantrekkelijke foto's lok je meer potentiële kopers.
 • Stel een realistische vraagprijs: Doe wat onderzoek naar vergelijkbare huizen in jouw buurt. Een te hoge vraagprijs kan kopers afschrikken, een te lage verlaagt jouw rendement.
 • Goede makelaar kiezen: Zoeken naar een makelaar met lokale kennis en ervaring is zeer belangrijk. Deze kan jouw huis op de beste manier presenteren en prijzen.
 • Ruim op en maak schoon: Een opgeruimd en schoon huis oogt aantrekkelijker. Grijp de kans om je huis van zijn beste kant te laten zien.
 • Nadruk op sterke punten: Heeft je huis unieke kenmerken? Zorg ervoor dat deze opvallen. Denk aan een prachtige tuin, lichte kamers of een moderne keuken.

Ontdek jouw stappenplan in Eelde:

 • Het stappenplan bespaart je duizenden euro's.
 • Voorkomt dat je belangrijke stappen overslaat.
 • Regel alle verkoopzaken vanuit eenn handige plek.
 • Gratis, vrijblijvend en specifiek voor jouw woning.
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Eelde?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Eelde kost je als verkoper gemiddeld € 5.847. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Eelde In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 457.717) € 5.035
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.847

Kosten van makelaars in Eelde

Als je jouw huis in Eelde wilt verkopen, zul je waarschijnlijk een makelaar inschakelen. Bij de keuze voor een makelaar kijk je vaak niet alleen naar de dienstverlening, maar ook naar de kosten. De meeste makelaars in Eelde rekenen opstartkosten die gemiddeld uitkomen op € 515. Naast deze startkosten, zal een makelaar ook kosten rekenen voor de daadwerkelijke verkoop van jouw woning.

Dit kan op twee manieren: middels een vast tarief of middels een courtage. Het verschil zit hem in de berekening hiervan. Kies je voor een vast tarief, dan betaal je een afgesproken bedrag dat niet afhankelijk is van de verkoopsom van je woning. Kies je voor een courtage, dan betaal je een percentage van de verkoopsom. Dit percentage ligt in Eelde gemiddeld op 1,10%.

Lees meer over makelaars in Eelde.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopstyling kosten

Als verkoper wil je dat je woning aantrekkelijk is voor potentiële kopers. Hier speelt verkoopstyling een grote rol in. Dit houdt in dat je je woning zo inricht en presenteert dat het aantrekkelijker wordt voor kopers.

Voor verkoopstyling kun je een professional inhuren, maar je kunt ook zelf aan de slag gaan. Houd er wel rekening mee dat zowel het inschakelen van een expert als de aanschaf van nieuwe stylingartikelen geld kost.

Vervoerskosten

Het verkopen van een huis kan vervoerskosten met zich mee brengen. Denk bijvoorbeeld aan de kosten die je maakt om eventuele kijkers te ontvangen of om naar afspraken met makelaar en potentiële kopers te reizen.

Hoewel deze kosten misschien klein lijken, kunnen ze toch oplopen als je vaak moet reizen. Houd hier rekening mee in je budget zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Energielabel aanvragen

Voordat je een woning kunt verkopen, moet je beschikken over een energielabel. Dit label geeft informatie over de energiezuinigheid van je woning. Het is verplicht om deze aan te vragen voor de verkoop.

De kosten voor het aanvragen van een energielabel kunnen variëren. Dit hangt af van de instantie waarbij je het aanvraagt. Denk eraan op tijd je energielabel aan te vragen, zodat je geen vertraging oploopt bij de verkoop van je woning.

Wanneer mijn huis verkopen in Eelde?

Overweeg je jouw huis te verkopen in Eelde? Dit kan op het eerste gezicht een grote stap lijken, maar het is goed om te weten dat in deze huidige woningmarkt op juli 2024 er voor ieder soort woning kansen zijn. Het is de ideale tijd om de stap te zetten en te profiteren van de huidige omstandigheden.

Zou een makelaar kunnen adviseren over het meest geschikte moment om jouw huis te verkopen? Absoluut! Een ervaren lokale makelaar heeft een diepgaand inzicht in de huidige marktomstandigheden in Eelde en kan je adviseren over het optimale tijdstip om jouw woning in de verkoop te plaatsen.

Vergelijk makelaars in Eelde Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

De verkoop van jouw woning kan een complexe en tijdrovende taak zijn. Daarom heeft Huis Verkopen een gebruiksvriendelijk stappenplan opgesteld dat speciaal voor jouw woning gericht is. Dit plan helpt je om geen enkele stap in het verkoopproces over het hoofd te zien, waardoor je tijd, moeite en vooral veel kosten bespaart. Het is een slimme en verstandige keuze om dit stappenplan te gebruiken.

Gratis waardebepaling

Bij Huis Verkopen krijg je een gratis waardebepaling van je woning. Dit geeft je direct inzicht in de mogelijke verkoopwaarde van je huis waardoor je samen met jouw makelaar een strategische vraagprijs kunt opstellen.

Makelaars vergelijken

Een unieke eigenschap van Huis Verkopen is de mogelijkheid om makelaars te vergelijken. Door deze vergelijking krijg je inzicht in de sterke punten van verschillende makelaars en kies je gemakkelijk de beste makelaar in Eelde.

Onafhankelijk en gratis

Huis Verkopen is een onafhankelijk en gratis online platform. Er worden geen extra kosten in rekening gebracht voor het gebruik van onze service. Zo bieden we iedereen de kans op een succesvolle woningverkoop.

Handige tools

Met de handige tools zoals woningstyling, het regelen van een energielabel en het vinden van een verhuizer, maakt Huis Verkopen de voorbereiding van de verkoop van jouw woning een stuk makkelijker.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Eelde

De eerste stap is het bepalen van de waarde van je huis. Na het bepalen van de waarde kan je een goede makelaar kiezen en je huis op de markt zetten. Zorg ervoor dat je huis er aantrekkelijk uitziet voor potentiële kopers.

Door een realistische vraagprijs te hanteren en je woning in topconditie aan te bieden kan je je huis snel verkopen. Ook is het belangrijk om een professionele makelaar in te schakelen. Bekijk deze pagina voor meer tips over snel verkopen.

Je moet verschillende dingen regelen, zoals het bepalen van de woningwaarde, het verkrijgen van een energielabel en het vinden van een makelaar. In dit artikel vind je een handige checklist met alles wat je moet regelen.

De kosten voor de verkoop van je huis bestaan uit makelaarskosten, kosten voor het verkrijgen van een energielabel, notariskosten en diverse andere kosten. Op deze pagina krijg je een goed overzicht van alle kosten die komen kijken bij de verkoop van je huis.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen