Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Eelde

Als je jouw huis in Eelde wil verkopen, is het selecteren van een goede makelaar een belangrijke stap. Makelaars verschillen namelijk niet alleen in tarief, maar ook in aanpak en dienstverlening. Daarom doe je er verstandig aan om goed te vergelijken en te overwegen welke makelaar het best bij jouw wensen en situatie past.

Over makelaars in Eelde

Je woont in het schilderachtige Eelde en je hebt de keus gemaakt om je woning te gaan verkopen. Het vinden van een betrouwbare en ervaren verkoopmakelaar die je kan begeleiden in dit proces is waarschijnlijk jouw volgende stap. Je wilt een verkoopmakelaar die goed is ingevoerd in de lokale vastgoedmarkt, jouw belangen op de eerste plaats zet, en die het maximale uit de verkoop kan halen. Het is gemakkelijk aan te nemen dat je ook belang hecht aan open en heldere communicatie, en aan een vlotte, soepele verkoop zonder stress.

Wij nemen jouw zoektocht serieus en willen je helpen bij het vinden van de perfecte verkoopmakelaar in Eelde door middel van ons platform. Op ons platform vind je een overvloed aan informatie, inclusief actuele prestatiegegevens en vergelijkingsmogelijkheden tussen verschillende verkoopmakelaars. Dus in plaats van uren online te zoeken en te gissen welke het beste voor jou is, kun je deze beslissing nemen op basis van echte feiten en objectieve informatie. Om je oriëntatieproces te voltooien, hebben we een overzicht met alles wat je moet weten over de tarieven en prestaties van verkoopmakelaars in Eelde:

Mei 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.367
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 12.009
Besparing (gem.)
€ 1.250

Actueel

 • De gemiddelde verkoopprijs in Eelde is momenteel € 396.957 en de gemiddelde verkoopprijs per m2 bedraagt € 3.232. Meer details over deze prijzen en de lokale huizenmarkt vind je hier.
 • Op dit moment bedraagt de gemiddelde courtage van makelaars in Eelde 1,10% van de verkoopprijs mei 2024. Door jouw huis te verkopen in Eelde maak je dus een beslissing van behoorlijke financiële waarde.
 • De tarieven van makelaars in Eelde lopen sterk uiteen. Door ze te vergelijken kan je gemiddeld een besparing realiseren van € 1.250. Het controleren van verschillende aanbiedingen kan dus behoorlijk lonend zijn.

Uitgelichte makelaars in Eelde

In Eelde zijn er talrijke makelaars actief, allemaal klaar om je te ondersteunen bij het verkopen van jouw woning. Het is echter niet raadzaam om zomaar de eerste de beste makelaar in te schakelen die je tegenkomt. Een doordachte keuze maak je door verschillende makelaars in Eelde objectief te vergelijken op aspecten zoals hun tarieven, hun ervaring en de manier waarop ze communiceren.

Logo RJ Makelaardij

RJ Makelaardij

RJ Makelaardij is een jong, actief makelaarskantoor gericht op Groningen en de Kop van Drenthe. Met hun frisse blik en kennis van de lokale markt begeleiden ze je persoonlijk bij de aankoop, verkoop en taxatie van je huis. Of je nu verhuisplannen hebt, gaat verbouwen of je eerste huis koopt, ze denken actief met je mee. Onzekerheid wordt weggenomen en vragen opgelost. Met RJ Makelaardij verloopt alles soepel en moeiteloos.

HP Makelaardij & Vastgoedbeheer

HP Makelaardij & Vastgoedbeheer blinkt uit in het verkopen en verhuren van huizen. Afgelopen jaar hebben ze 13 huizen succesvol verkocht en 5 verhuurd. Bovendien zijn er nog 27 huizen in verkoop. Ondanks dat ze geen lid zijn van een branchevereniging, tonen deze cijfers hun effectiviteit en betrouwbaarheid in de vastgoedmarkt. Kies voor HP Makelaardij & Vastgoedbeheer als je op zoek bent naar bekwame vastgoedspecialisten.

Let op: er zijn meer verkoopmakelaars actief in Eelde dan je in deze lijst ziet. We nemen bij Huis Verkopen alle makelaars in Eelde mee in onze vergelijking. Hoewel de meest geschikte makelaar voor jou misschien niet in bovenstaande lijst staat, is het mogelijk om deze te vinden door te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Eelde Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Eelde?

Een makelaar in Eelde rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,10% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 396.957 in Eelde komt dit neer op € 4.367 aan makelaarskosten (update mei 2024).

Naast deze courtage zijn er ook vaak opstartkosten. Deze zijn bedoeld om de initiële werkzaamheden van de makelaar te dekken, zoals het maken van foto's en het plaatsen van de woning op verkoopsites. Deze kosten variëren per makelaar.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Eelde 0,63% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.250 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. Het is daarom altijd een slimme keuze om verschillende makelaars onder de loep te nemen bij de verkoop van je woning.

Kosten van makelaars in Eelde

Mei 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.800
€ 4.500
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Eelde

Als je een huis wilt verkopen in Eelde, zijn er enkele financiële aspecten waar je rekening mee moet houden. In de meeste gevallen zullen makelaars in Eelde opstartkosten in rekening brengen. Dit zijn basiskosten die een makelaar in rekening brengt nog voordat je huis in de verkoop gaat. Het is in feite een vergoeding voor de voorbereidende werkzaamheden, zoals het opstellen van een verkooptekst, het maken van foto's en het verzorgen van de aanmelding bij huizensites.

Het is verstandig om je goed te oriënteren op de hoogte van deze kosten voordat je een makelaar kiest. Opstartkosten kunnen per makelaar namelijk sterk variëren. Om een gedetailleerd overzicht te krijgen van de opstartkosten per makelaar, kun je de tarieven opvragen via onze website. Hier kun je gemakkelijk, gratis en vrijblijvend offertes opvragen bij verschillende makelaars in Eelde. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Intrekkingskosten van makelaars in Eelde

Wanneer je begint met de verkoop van jouw woning in Eelde, verschijnt er vaak een onvoorziene post op de rekening: de intrekkingskosten. Dit zijn kosten die de meeste makelaars in rekening brengen als je besluit om jouw woning voor het aflopen van de contractuele termijn uit de verkoop te halen. Dit kan gebeuren om verschillende redenen. Bijvoorbeeld, je krijgt spijt van jouw besluit om te verkopen of je vindt geen geschikte nieuwe woning en wilt toch in jouw huidige huis blijven wonen.

Intrekkingskosten zijn bedoeld om de tijd en inspanningen van de makelaar te vergoeden die deze heeft geïnvesteerd in jouw verkoopproces. Hoewel dit bedrag per makelaar kan verschillen, ligt de gemiddelde intrekkingsvergoeding in Eelde rond de € 500. Dit lijkt misschien een klein bedrag, maar het laat zien dat een overhaaste beslissing om jouw woning te verkopen ook financiële gevolgen kan hebben. Neem daarom de tijd om jouw beslissing grondig te overdenken voordat je deze neemt.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Eelde met een vast tarief

Ook in Eelde hanteren sommige makelaars een vast tarief voor hun diensten. Het voordeel hierbij is dat je vooraf precies weet waar je aan toe bent qua kosten. Je rationeel denken hoeft niet vertroebeld te worden door eventuele onverwachte financiële uitgaven. Deze makelaars rekenen gemiddeld € 3.250 (update: mei 2024) voor hun dienstverlening.

Echter, er kan ook een nadeel kleven aan een vast tarief. Laten we een voorbeeld nemen waarbij je jouw huis voor een hoger bedrag verkoopt dan verwacht. Bij een makelaar op basis van courtage zou je in dat geval meer betalen, maar bij een makelaar met een vast tarief blijft dit bedrag hetzelfde. Zo kan het zijn dat je voor een huis van 300.000 euro hetzelfde tarief betaalt als voor een huis van 200.000 euro, ook al is de verkoopsom significant hoger.

Tip: Wanneer je kiest voor een makelaar, neem dan zowel de voor- als nadelen in overweging. Een vast tarief kan verleidelijk zijn vanwege de vooraf vastgestelde kosten, maar bij een hoger dan verwachte verkoopopbrengst kan deze optie minder voordelig uitpakken. Welk tarief voor jou het meest gunstig is hangt af van jouw unieke situatie en verwachtingen.

4 feitjes over makelaars in Eelde

 • Veelal hebben woningverkopers in Eelde de voorkeur voor een makelaar met aantoonbare ervaring in het dorp. Daarom is het aan te raden om op ervaringen te letten bij het vergelijken van makelaars.
 • Interessant genoeg blijkt dat huizen die direct door de eigenaar in Eelde worden verkocht, vaak rond de 27.000 euro minder opbrengen dan wanneer deze via een makelaar worden verkocht.
 • Aangezien opstartkosten en annuleringsvoorwaarden bij veel makelaars in Eelde verschillen, is het verstandig dit goed in de gaten te houden bij het opvragen van tarieven.
 • De snelheid waarmee makelaars huizen verkopen varieert in Eelde. Gemiddeld duurt het 58 dagen voordat een huis verkocht is.

Wat levert de beste makelaar in Eelde op?

Er treden duidelijke verschillen op wanneer je de prestaties van makelaars in Eelde met elkaar vergelijkt. Een ervaren makelaar kan een wereld van verschil maken in jouw verkoopervaring. Neem bijvoorbeeld het verschil in snelheid van een verkooptraject waarbij de ene woning na een week al verkocht is, terwijl de andere woning maanden in de verkoop blijft staan.

Maar hoe herken je nu de beste makelaars in Eelde:

 • Verkoopsnelheid. Onze statistieken tonen aan dat de meest efficiënte makelaars in Eelde woningen gemiddeld 16 dagen sneller weten te verkopen dan andere makelaars. Het betekent dat de makelaars met een sterke, goed doordachte verkoopstrategie zich in deze gunstige positie bevinden.
 • Oplevering. Daarnaast blijkt uit dezelfde gegevens dat de beste makelaars in Eelde woningen gemiddeld voor een bedrag van € 11.844 meer weten te verkopen dan andere makelaars. Dit onderstreept het feit dat een capabele makelaar zijn kosten meer dan waard is door een hogere verkoopprijs te realiseren.

De beste makelaar in Eelde vinden

Wat vind je belangrijk aan een makelaar? Zoek je een agressieve onderhandelaar, een strategisch adviseur of iemand die uitstekende klantenservice biedt? De makelaars in Eelde verschillen enorm in hun aanpak, expertise en tarieven.

De zoektocht naar een makelaar is een doorslaggevende stap in de voorbereiding van de verkoop van je woning. Het is noodzakelijk om op een systematische manier te werken, de juiste vragen te stellen en de verschillende opties te vergelijken.

Waar moet je op letten bij makelaars in Eelde?

Bij het selecteren van de geschikte makelaar in Eelde voor de verkoop van je huis zijn er verschillende aspecten waar je op moet letten:

Kennis van de locale markt

Een makelaar die goed op de hoogte is van de specifieke huizenmarkt in Eelde kan je waardevolle adviezen geven en je huis op de juiste manier in de markt zetten.

Communicatie

Goede communicatie is fundamenteel bij het kiezen van een makelaar. Zorg ervoor dat de makelaar je duidelijk en regelmatig op de hoogte houdt over de ontwikkelingen rondom je verkoop.

Beschikbaarheid

Het is belangrijk dat de makelaar tijd voor je heeft en snel kan reageren op eventuele ontwikkelingen. Controleer daarom of de makelaar voldoende beschikbaar is.

Dienstverlening

Kijk naar welke diensten de makelaar allemaal aanbiedt, zodat je zeker weet dat deze passen bij wat je nodig hebt. Verschillen in dienstverlening kunnen ook de prijs beïnvloeden.

Kosten

Bekijk goed wat de makelaar rekent voor zijn diensten. Zorg dat je weet wat je betaalt en waarvoor, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In Eelde vind je diverse NVM-verkoopmakelaars die je tijdens het gehele verkooptraject kunnen bijstaan. Deze makelaars hebben een uitgebreide kennis van de lokale markt en volgen strikte ethische codes en richtlijnen.

Het kiezen voor een makelaar die lid is van een branchevereniging zoals NVM, VBO of VastgoedPRO, biedt twee belangrijke voordelen. Ten eerste, zij hebben toegang tot uitgebreide databases en netwerken voor kopers. Ten tweede, ze worden continu bijgeschoold waardoor hun deskundigheid gewaarborgd blijft.

Wat doet een makelaar in Eelde?

Een goede makelaar kan een groot verschil maken bij de verkoop van je woning in Eelde. Van het optimaal presenteren van je huis tot het voeren van de onderhandelingen, hun expertise draagt bij aan een vlotte en winstgevende verkoop.

Als voorbeeld: met hun kennis van de lokale markt kunnen ze een realistische, maar concurrerende prijs voor je huis bepalen. Ze weten ook hoe ze de sterke punten van je woning kunnen benadrukken om kopers te lokken. Dankzij hun netwerk kunnen ze een breed publiek bereiken.

 • Waardebepaling van de woning
 • In de markt zetten van de woning
 • Coördineren van bezichtigingen
 • Vereniging van eigenaren checken
 • Voeren van de onderhandelingen

Waarom een makelaar in Eelde inschakelen?

Wanneer je een huis in Eelde wilt verkopen, kan een goede makelaar een groot verschil maken. Zowel op het gebied van de verkoopprijs als de snelheid van de verkoop. De sleutel ligt in het verschil tussen een gemiddelde makelaar en een uitstekende makelaar, en dat zit vooral in de kennis, ervaring, vaardigheden en het netwerk van de makelaar.

Kennis van de lokale markt

Een goede makelaar heeft gedegen kennis van de vastgoedmarkt in Eelde en omgeving. Ze kunnen je informeren over de laatste markttrends en realistische verkoopprijzen geven. Ze bepalen niet alleen de beste verkoopprijs op basis van deze kennis, maar ondersteunen ook bij de algehele marketingstrategie van je huis.

Onderhandelingsvaardigheden

De mogelijkheid om goed te kunnen onderhandelen is een belangrijke vaardigheid van een goede makelaar. Ze zijn in staat om niet alleen de beste prijs voor je huis te krijgen, maar ook om de beste voorwaarden voor de verkoop te regelen. Hun ervaring stelt hen in staat om de onderhandelingen in je voordeel te voeren."

Uitgebreid netwerk

Ten slotte beschikt een goede makelaar over een uitgebreid netwerk. Ze kennen niet alleen andere makelaars, maar ook binnenhuisarchitecten, inspecteurs, aannemers en zelfs potentiële kopers. Dit brede netwerk kan de zichtbaarheid van je woning vergroten en het proces versnellen.

Kwaliteit van dienstverlening

De kwaliteit van de dienstverlening kenmerkt een goede makelaar. Ze zorgen voor uitstekende communicatie, geven je regelmatig updates en staan altijd klaar om eventuele vragen te beantwoorden. Een goede makelaar is iemand die de stress van het verkoopproces vermindert door continue ondersteuning te bieden.

Makelaars in Eelde vergelijken

Op zoek naar de beste makelaar in Eelde voor jouw huisverkoop? Via Huis Verkopen vergelijk je eenvoudig en snel lokale makelaars op basis van hun prestaties en prijs-kwaliteitsverhouding.

 • Gratis en vrijblijvend vergelijken
 • Objectief beeld van makelaarsprestaties
 • Ondersteuning bij het maken van de beste keuze
 • Besparing op makelaarskosten

Je vult simpelweg jouw adres, voorkeuren en wensen in en wij koppelen je aan de makelaars die het beste aansluiten. Deze makelaars voorzien je van informatie en verkoopvoorstellen, waarna je zelf de meest passende makelaar kiest. Vergelijk nu en vind de makelaar die jouw huis voor de maximale prijs kan verkopen.

Vergelijk makelaars in Eelde Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Eelde

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Eelde liggen rond de € 515, maar dit kan per makelaar verschillen. Het loont daarom om makelaars te vergelijken.

Er zijn vele criteria om een makelaar op te beoordelen, zoals courtage, klantbeoordelingen en verkoopsnelheid. Via deze pagina kun je makelaars in Eelde eenvoudig met elkaar vergelijken.

De gemiddelde makelaarskosten in Eelde zijn ongeveer € 4.367. Je kunt op onze website informatie inwinnen over de verkoopprijs, courtage en andere kosten van diverse makelaars.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Eelde is 58 dagen. Dit varieert per makelaar en afhankelijk van de vraag op de huizenmarkt.

Het is belangrijk om makelaars te vergelijken, omdat de kosten en diensten flink kunnen verschillen. Bij het vergelijken van makelaars in Eelde kun je gemiddeld € 1.250 besparen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen