Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Leek

Zoek je ondersteuning bij het mogelijke besluit om je woning in Leek te verkopen? Een wendbare verkoopmakelaar kan je hierbij van deskundig advies voorzien. Overigens, je hoeft je geen zorgen te maken over hoge kosten, dit voorlopig consulteren is vaak kosteloos.

Over makelaars in Leek

Verkoopmakelaars zijn er in allerlei soorten en maten, ieder met zijn eigen sterke punten en werkwijzen. Van traditionele makelaardijen met jarenlange ervaring in de lokale markt, tot moderne online platforms die de nadruk leggen op snelheid en gemak. De manier van werken, hoeveel ze kosten, de nadruk op digitale technologie, en de kwaliteit van de klantenservice - dit zijn maar een paar aspecten die maken dat verkoopmakelaars van elkaar verschillen.

We volgen alle makelaars in Leek op de voet en verzamelen allerlei informatie om jou te helpen de beste keuze te maken. Dit gaat van beoordelingen en ervaringen van klanten, tot de gemiddelde verkoopsnelheid en -prijs van huizen die ze verkopen. Hierdoor hebben we een uitgebreid beeld over wat elk van hen te bieden heeft en kunnen we aanbevelen welke makelaars in Leek voor jou de beste keuze zouden zijn.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.467
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 12.284
Besparing (gem.)
€ 1.320

Actueel

 • Als je overweegt om te verkopen, is het goed om te weten dat de gemiddelde courtage in Leek op dit moment 1,10%% bedraagt. Deze informatie wordt continu bijgewerkt en geeft je een inzicht in de kosten die je kunt verwachten.
 • Ook de huidige huizenprijzen in Leek zijn interessant. De gemiddelde verkoopprijs bedraagt € 406.097 en de gemiddelde prijs per m2 is € 2.981. Deze data wordt ook continu bijgewerkt. Voor meer informatie over de woningmarkt in Leek, verwijzen we je naar deze pagina.
 • Verder is het van belang om te weten dat de tarieven van makelaars in Leek gemiddeld € 4.467 bedragen. Het vergelijken van deze tarieven kan je een duidelijk beeld geven over de mogelijke kosten en besparingen die je kunt realiseren bij verkoop van je huis.

Uitgelichte makelaars in Leek

In het pittoreske Leek zijn er verschillende verkoopmakelaars waar je je keuze uit kunt maken. Om je een handje te helpen, hebben we een selectie van deze makelaars voor je op een rij gezet. Het is raadzaam om een goede vergelijking te maken tussen deze verschillende makelaars, want de beste match is de makelaar die naadloos aansluit bij jouw huis, situatie en persoonlijke voorkeuren.

Logo Bruining en De Reus Makelaars

Bruining en De Reus Makelaars

Bruining en De Reus Makelaars is een betrokken NVM-makelaar met oprecht oog voor jouw woonwensen. Ze leveren diensten als aankoop, verkoop, taxatie, aanhuur en verhuur, met aandacht voor alle soorten woningen en prijsklassen. Met zes ervaren medewerkers en bijzondere expertise in bedrijfsruimten, beleggingen en monumenten zorgt dit kantoor voor duidelijke en betrouwbare vastgoeddiensten. Een no-nonsense aanpak, vriendelijkheid en openheid zijn hun kernwaarden.
Logo Jonkman Garantiemakelaars

Jonkman Garantiemakelaars

Bij Jonkman Garantiemakelaars ben je aan het juiste adres voor een ervaren NVM makelaar die garant staat voor kwaliteit en een succesvolle verkoop of aankoop van je woning. Met hun unieke formule, inclusief woningstyling en -fotografie, zijn ze expert in het behalen van een hogere verkoopprijs en een snellere verkoop. Ze bieden jou ook begeleiding bij het aankopen van je droomhuis, verzorgen taxaties en doen gratis waardebepalingen. Je kunt ook in het Engels bij ze terecht.
Logo Mijn Makelaar Westerkwartier

Mijn Makelaar Westerkwartier

Mijn Makelaar Westerkwartier is een betrokken makelaar gevestigd in Leek. Met hen aan je zijde krijg je professionele woningfotografie en presentaties, gecombineerd met een duidelijke communicatie. Ze hebben korte lijnen, spreken de regionale taal en maken deel uit van de lokale gemeenschap. Hun doel: vol overgave het beste resultaat voor jou behalen. Ze zijn lid van de NVM en houden hun kennis scherp met diverse certificaten. Dat maakt ze tot een goede keuze voor jouw makelaarszaken.
Logo NieNoord Makelaars & Taxateurs

NieNoord Makelaars & Taxateurs

Kies voor NieNoord Makelaars & Taxateurs, de specialist in de regio Leek. Met meer dan 20 jaar ervaring kennen ze de huidige woningmarkt en de omgeving als geen ander. Hierdoor kunnen ze een realistisch advies geven. Dit kleinschalige NVM kantoor, gevestigd op de Tolberterstraat 35 a, heeft drie ervaren makelaars in dienst die je graag voorzien van een gedegen advies.

Makelaardij Th van der Laan

Makelaardij Th. van der Laan is een professioneel familiebedrijf, begonnen als hobby op Texel en uitgegroeid tot een bedrijf met twee kantoren en een servicekantoor. Ze zijn al sinds de oprichting aangesloten bij de betrouwbare VBO. Als je overweegt om jouw woning te verkopen of te verhuren, of een woning wilt kopen, bieden ze je expertise en begeleiding. Ook voor taxaties ben je bij dit ervaren bedrijf aan het juiste adres.

Let op: er zijn nog meer verkoopmakelaars actief in Leek dan je alleen in de vorige lijst hebt gezien. Bij Huis Verkopen doen we er alles aan om alle makelaars in Leek in onze vergelijking te betrekken. Het kan zijn dat de meest geschikte makelaar voor jouw situatie niet eens in de bovenstaande lijst staat. Dat is waarom vergelijken zo waardevol is.

Vergelijk makelaars in Leek Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Leek?

Een makelaar in Leek rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,10% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 406.097 in Leek komt dit neer op € 4.467 aan makelaarskosten (update april 2024).

De courtage is een stimulans voor de makelaar om jouw huis voor de hoogste prijs te verkopen. Hoe hoger de verkoopprijs, hoe hoger de courtage zal zijn voor de makelaar. Het is dus in het belang van zowel jou als de makelaar om een zo hoog mogelijke verkoopprijs te realiseren.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Leek 0,65% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.320 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. Het is altijd de moeite waard om makelaars te vergelijken, aangezien dit jou helemaal niets kost en je er veel geld mee kunt besparen.

Kosten van makelaars in Leek

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.900
€ 4.600
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Leek

In de woningmarkt van Leek hebben de meeste makelaars het beleid om opstartkosten te rekenen. Deze kosten zijn opgebouwd uit verschillende soorten diensten die de makelaar verleent bij de aanvang van de verkoopproces. Het kan hierbij gaan om het maken van professionele foto's van jouw woning, het schrijven van een pakkende advertentietekst en het plaatsen van de woning op huizensites en/of Funda. Maar ook het opstellen van contracten, organiseren van openhuizen dagen en overige administratieve handelingen vallen hieronder.

Het is goed om te weten dat deze opstartkosten variëren van makelaar tot makelaar. Gemiddeld liggen deze kosten voor makelaars in Leek tussen de € 400 en € 700. Het is belangrijk dat je hier rekening mee houdt wanneer je besluit jouw woning te verkopen. Het vergelijken van verschillende tarieven kan je veel geld besparen. Daarom is het altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken voordat je een beslissing maakt.

Intrekkingskosten van makelaars in Leek

Bij het verkopen van je woning kan het voorkomen dat je de beslissing maakt om de woning voortijdig uit de verkoop te halen. In zo'n geval wordt je vaak geconfronteerd met intrekkingskosten. Deze kosten rekenen de meeste makelaars in Leek als vergoeding voor de gemaakte kosten en het geïnvesteerde werk, ongeacht de reden voor de vroegtijdige beëindiging van de verkoop.

Situaties waarin je misschien overweegt je woning uit de verkoop te halen kunnen uiteenlopen. Misschien ben je niet tevreden met de dienstverlening van je makelaar, misschien krijg je een verandering in je persoonlijke omstandigheden of heb je financieel betere mogelijkheden gevonden. Ongeacht de reden, houd er rekening mee dat de gemiddelde intrekkingskosten in Leek € 500 bedragen. Dit is een manier voor makelaars om gemaakte kosten en inspanningen te dekken. Zorg daarom dat je goed geïnformeerd bent voordat je een vroegtijdige beëindiging van je verkoop overweegt.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Leek met een vast tarief

Wist je dat sommige makelaars in Leek werken met een vast tarief? Het voordeel hiervan is dat je precies weet wat je aan makelaarskosten kwijt bent, ongeacht het verkoopprijs van je woning. Deze makelaars in Leek hanteren gemiddeld € 3.250 als vaste fee (update: april 2024).

Aan de andere kant kan een vast tarief, vergeleken met een courtage, ook een nadeel zijn. Stel, je woning verkoopt voor een bedrag van €200.000, en je makelaar hanteert een vast tarief van €3.200. In dit scenario betaal je 1,6% aan makelaarskosten. Zou de makelaar 1,2% courtage vragen, dan waren je kosten €2.400 geweest. Je betaalt dan onnodig €800 meer door te kiezen voor een vaste fee.

Tip: Ben jij van plan om je woning in Leek te verkopen? Vergelijk dan eerst verschillende makelaarstarieven. Houd hierbij zowel het gemiddelde vaste tarief als de courtage in de gaten. Zo voorkom je dat je meer geld uitgeeft aan je makelaar dan nodig.

4 feitjes over makelaars in Leek

 • Wist je dat het gemiddelde aantal dagen voordat een woning in Leek wordt verkocht kan verschillen per makelaar? Een woning staat daar gemiddeld 34 dagen te koop.
 • Het afwegen van de juiste makelaar kan een groot verschil maken in je eindresultaat. Woningen die zonder de hulp van een makelaar in Leek worden verkocht, brengen doorgaans een bedrag van ongeveer €15.000 minder op.
 • Als je zelf op zoek bent naar een makelaar in Leek, weet dan dat de meeste mensen kiezen voor makelaars met aantoonbare lokale ervaring. Hier kom je achter door verkoopmakelaars in Leek te vergelijken.
 • Het is verstandig om rekening te houden met de opstartkosten en annuleringsvoorwaarden van makelaars. Deze kunnen variëren tussen makelaars in Leek. Om een weloverwogen beslissing te maken kun je tarieven opvragen bij verschillende makelaars.

Wat levert de beste makelaar in Leek op?

Er zijn verkoopmakelaars in Leek die exceptioneel presteren in vergelijking met de meerderheid. Het is een feit dat deze toppers zich onderscheiden door het realiseren van hogere verkoopprijzen en een snellere afronding van de verkoop. Dit resultaat is niet enkel een winst, maar het verschaft ook gemoedsrust aan de huiseigenaren.

Dit is hoe je de beste makelaars in Leek herkent:

 • Uit onze gegevens blijkt dat de meest succesvolle makelaars in Leek woningen verkopen voor een bedrag dat gemiddeld boven de verwachte verkoopprijs ligt. Het gemiddelde overtreft de verwachte verkoopprijs met € 11.792.

 • Eveneens suggereren onze statistieken dat de verkooptijden van de beste makelaars in Leek behoorlijk korter zijn. In feite verrichten ze de verkoop gemiddeld 17 dagen sneller dan de andere makelaars in deze regio.

De beste makelaar in Leek vinden

Wat vind je belangrijk in een makelaar? Sommige zijn gespecialiseerd in het verkopen van monumentale panden, anderen weten precies hoe ze gezinswoningen in de markt moeten zetten. De variatie in specialismen en werkwijzen is enorm. Makelaars zijn er in alle soorten en maatvoeringen.

Het kiezen van de juiste makelaar is een fundamentele stap in het voorbereiden van de verkoopsproces van je huis. De ondersteuning, advies en expertise van een makelaar die goed bij je past, kan het verschil maken in de snelheid en opbrengst van je verkoop.

Waar moet je op letten bij makelaars in Leek?

Er zijn meerdere aandachtspunten waar je rekening mee moet houden bij het maken van de juiste keuze voor een makelaar in Leek voor het verkopen van je huis:

Eerste indruk

De eerste indruk is altijd belangrijk. Als de makelaar professioneel en betrouwbaar overkomt, is dat een goed teken.

Ervaring in Leek

Kijk naar hoeveel ervaring de makelaar heeft in Leek. Een makelaar met veel lokale kennis heeft vaak een streepje voor.

Reviews

Lees de reviews van de makelaar. Zo krijg je een idee van de ervaringen van anderen in vergelijkbare situaties.

Voorwaarden

Bestudeer de voorwaarden van de makelaar goed. Begrijp je ze en ben je het met ze eens?

Tarieven

Wees helder over de kosten. Op deze pagina kun je de tarieven van verschillende makelaars opvragen.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In de sfeervolle gemeente Leek zijn verscheidene NVM-verkoopmakelaars actief, die individuen helpen bij het vinden van het perfecte thuis. Naast NVM, zijn ook VBO en VastgoedPRO vertegenwoordigd in Leek. Dit rijke aanbod van expertise is gunstig voor zowel kopers als verkopers.

De NVM, oftewel Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars, is opgericht in 1898. Door de jaren heen heeft het zich bewezen als een betrouwbare en deskundige organisatie met een uitgebreid netwerk van gekwalificeerde makelaars. Leek zit vol met NVM-makelaars die klaarstaan om je bij te staan in het verkoopproces.

Wat doet een makelaar in Leek?

Een goede makelaar kan een enorm verschil maken bij de verkoop van jouw woning in Leek. Ze zorgen ervoor dat alle aspecten van het verkoopproces worden afgehandeld, en dat op een efficiënte en effectieve wijze.

Bijvoorbeeld, makelaars zorgen voor het organiseren van bezichtigingen, onderhandelen over de prijs met potentiële kopers en verzorgen alle juridische documenten die bij de verkoop komen kijken. Dit is slechts een klein deel van hun omvangrijke takenpakket.

 • Waardering vaststellen van jouw woning
 • Het maken van een aantrekkelijke presentatie van jouw huis
 • Organiseren en begeleiden van bezichtigingen
 • Onderhandelen over de prijs met potentiële kopers
 • Verzorgen van het juridische traject bij de verkoop

Waarom een makelaar in Leek inschakelen?

Droom jij van een snelle en winstgevende verkoop van je huis in Leek? Met alle rompslomp en onzekerheden die je zelf moet trotseren, kan de verkoop van onroerend goed een stressvolle en tijdrovende ervaring zijn. Maar het kan ook anders. Door een makelaar in Leek in te schakelen, wordt je huis op de meest effectieve manier gepresenteerd aan potentiële kopers. Dit verhoogt jouw kans op een vlotte en succesvolle verkoop, zodat jij je kunt focussen op de leuke dingen in het leven.

Expertise en marktkennis

Met de ervaring en kennis van de lokale woningmarkt die een makelaar in Leek met zich meebrengt, krijg je advies op maat voor de optimale vraagprijs van je woning. Zo haal je het maximale uit de verkoop zonder tijdsverlies aan overbodige bezichtigingen.

Tijdsbesparing

Door jouw woningverkoop uit te besteden aan een makelaar, bespaar je tijd en energie. De makelaar regelt de bezichtigingen, stelt de koopovereenkomst op en verzorgt de onderhandelingen tot aan de sleuteloverdracht. Hierdoor kun je je concentreren op de dingen die voor jou belangrijk zijn.

Promotie van je woning

Aanwezigheid op de juiste platformen en een pakkende presentatie van je huis zijn essentieel om op te vallen. Het is de taak van de makelaar om jouw huis professioneel te fotograferen, de promotie optimaal in te zetten en het te presenteren aan de juiste doelgroep. Zo bereikt je huis het grote publiek, wat de kans op verkoop bevordert.

Zekerheid en winst

Met een makelaar in Leek ben je verzekerd van kwaliteit, deskundigheid en een correcte afhandeling. Je kunt ervan uitgaan dat alles conform de regels gebeurt en je niets over het hoofd ziet. Bovendien helpt het inschakelen van een makelaar je om de best mogelijke prijs voor je woning te realiseren.

Makelaars in Leek vergelijken

Voor het succesvol verkopen van je woning, is het cruciaal om de juiste makelaar te kiezen. Bij Huis Verkopen maken we het je gemakkelijker om makelaars in Leek te vergelijken.

 • Gratis waardebepaling van huizen
 • Precies inzicht in verkoopprijzen
 • Gratis verkoopadvies
 • Scherper makelaarstarief

Door je adres, voorkeuren en wensen in te vullen, koppelen we je aan makelaars die het beste bij jouw situatie aansluiten. Deze makelaars verschaffen je informatie en maken vergelijken makkelijk. Zo weet je zeker dat je een keuze maakt die leidt naar de best mogelijke verkoop van je woning.

Vergelijk makelaars in Leek Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Leek

De gemiddelde makelaarskosten in Leek zijn € 4.467. Dit is inclusief opstart- en courtagekosten.

Vergelijk makelaars op basis van kosten en diensten. Je kan hier buurtmakelaars in Leek vergelijken om bewuste keuze te maken.

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Leek zijn € 515. Dit zijn beginnende kosten waarmee je rekening moet houden.

Het duurt gemiddeld 34 dagen om een huis in Leek te verkopen. Deze tijd kan variëren.

Ja, door makelaars te vergelijken kun je gemiddeld € 1.320 besparen. Overweeg daarom altijd om makelaars te vergelijken voordat je kiest.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen