Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Bilthoven

Je bent van plan jouw woning in het prachtige Bilthoven te verkopen. We begrijpen dat dit een belangrijke stap is. Daarom hebben we relevante informatie over de vastgoedmarkt in Bilthoven verzameld om je te ondersteunen bij deze beslissing.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Bilthoven

Wanneer je je huis in Bilthoven gaat verkopen, zijn er diverse zaken om op te letten. Natuurlijk wil je er een goede prijs voor krijgen, zonder hiervoor te veel te betalen aan een makelaar. Ook is het belangrijk dat je je woning snel verkoopt om eventuele dubbele woonlasten te vermijden. Een juiste makelaar selecteren speelt een cruciale rol om deze doelen te bereiken.

Je vraagt je wellicht af: "Hoe snel worden woningen in Bilthoven verkocht?" of "Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst in deze regio?" Je wilt ook weten hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken. Binnenkort ontdek je alle actuele cijfers over woningverkoop in Bilthoven:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
72 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 840.059
Besparing (gem.)
€ 2.226

Je huis snel verkopen in Bilthoven

Wil je jouw huis in Bilthoven snel verkopen? Het gemiddelde aantal dagen dat een woning in Bilthoven te koop staat voordat deze wordt verkocht is 56 dagen. Met de juiste aanpak kan je dit proces mogelijk versnellen. Hier zijn enkele tips:

 1. Realistische prijsstelling - Het vaststellen van een realistische verkoopprijs is essentieel. Vraag een gratis waardebepaling aan bij een makelaar om een duidelijk beeld te krijgen van de waarde van je huis.
 2. Presentatie - Een goede presentatie van je huis kan de verkoopsnelheid aanzienlijk versnellen. Zorg ervoor dat je huis er zowel binnen als buiten netjes en opgeruimd uitziet. Repareer eventuele kleine beschadigingen en geef de muren indien nodig een frisse laag verf.
 3. Promotie - Promoot je huis actief via verschillende kanalen. Denk aan social media, flyers en advertenties online. Maar vergeet zeker niet de traditionele makelaarsborden en mond-tot-mond reclame. Vergeet niet om je huis ook aan te melden bij makelaars om het bereik te vergroten.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Bilthoven

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Bilthoven op?

In april 2024 ligt de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Bilthoven op zo'n € 840.059 euro. Deze prijs is uiteraard afhankelijk van diverse factoren zoals de locatie van het huis, de staat van onderhoud en het tijdig inspelen op de marktontwikkelingen. Je zult zien dat er duidelijke verschillen zijn tussen verschillende woningen binnen dezelfde regio.

De gemiddelde prijs per m2 voor een woonhuis in Bilthoven is momenteel € 5.059 euro. Deze prijsindicator geeft een globaal beeld van de waarde per m2, maar onthoud goed dat dit niet alles zegt. De totale waarde van jouw huis hangt immers ook af van de grootte van het perceel en de eventuele uitbreidingsmogelijkheden die het biedt.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Bilthoven

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.800
€ 5.000
€ 5.200

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Bilthoven bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Bilthoven.

Feitjes over Bilthoven

 • Bilthoven is in 1917 ontstaan vanwege een treinstation.
 • Het Nationaal Instituut voor Volksgezondheid is hier gevestigd.
 • Bilthoven is onderdeel van de gemeente De Bilt.

Tips om je woning te verkopen in Bilthoven

Het verkopen van je huis in Bilthoven kan een spannend proces zijn, maar enkele strategieën kunnen je helpen om de verkoop soepeler en winstgevender te laten verlopen. We geven je enkele handige tips om je huis aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers en de kans te vergroten dat je huis snel wordt verkocht.

 • Professionele fotografie: Aantrekkelijke foto's kunnen het verschil zijn tussen een bezichtiging of niet. Een goede makelaar in Bilthoven heeft relaties met professionele fotografen die je huis optimaal in beeld brengen.
 • Correcte prijsstelling: Je wilt niet te hoog of te laag zitten met je vraagprijs. Een ervaren makelaar uit Bilthoven begrijpt de lokale markt en kan helpen bij het vaststellen van de juiste prijs.
 • Marketingstrategie: De juiste marketingaanpak kan potentieel meer kopers aantrekken. Een lokale makelaar heeft inzicht in de markt en weet je huis optimaal te promoten.
 • Nauwkeurige beschrijving: Geef een nauwkeurige beschrijving van je huis, inclusief alle positieve punten en renoveringen. Een makelaar kan je hierbij helpen om alle belangrijke informatie te vermelden.
 • Netwerk: Een lokale makelaar heeft een netwerk van potentiële kopers en andere makelaars. Dit netwerk kan helpen om je huis sneller onder de aandacht te brengen.

Ontdek jouw stappenplan in Bilthoven:

 • Het stappenplan biedt een gestructureerd kader voor de woningverkoop.
 • Mogelijkheid om stappen naar eigen voorkeur wel of niet te volgen.
 • Met het stappenplan bespaar je gemakkelijk duizenden euro's door goed te vergelijken.
 • Gratis en vrijblijvend; je zit nergens aan vast.
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Bilthoven?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Bilthoven kost je als verkoper gemiddeld € 9.398. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Bilthoven In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 840.059) € 9.409
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 9.398

Kosten van makelaars in Bilthoven

Als je je huis in Bilthoven wilt verkopen, ga je naar een makelaar. Daarbij moet je rekening houden met de gemiddelde kosten van de makelaar. Deze rekent meestal een courtage, een percentage van de verkoopprijs. Dit percentage ligt in Bilthoven op gemiddeld 1,12%.

Het is van belang de tarieven van makelaars te vergelijken. Er kan namelijk een groot verschil zitten in de vergoeding die makelaars vragen voor hun diensten. Door te vergelijken kun je flink besparen op de kosten. Ook krijg je zo een beter beeld van wat je kunt verwachten voor het tarief dat je betaalt.

Lees meer over makelaars in Bilthoven.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Wanneer je jouw woning verkoopt, krijg je ook te maken met notariskosten. De notaris verzorgt de overdracht van de woning en stelt de daarbij behorende akten op. Deze kosten zijn variabel en staan los van de kosten van de makelaar. De notaris zorgt dat alles officieel en juridisch correct verloopt.

De notaris doet ook controles, bijvoorbeeld bij het kadaster. De kosten hiervoor verschillen per notaris, dus het kan lonen om hierin te vergelijken. Het is belangrijk om een goede inschatting te maken van deze kosten. Dit helpt je namelijk om een realistisch beeld te krijgen van de totale kosten van de verkoop van je woning.

Energielabel

Bij de verkoop van je woning ben je verplicht een definitief energielabel te overhandigen aan de koper. Een energieadviseur bepaalt dit label na een inspectie van je woning. Hij of zij kijkt naar zaken zoals isolatie, verwarming en ventilatie.

Een adviseur brengt voor deze dienst kosten in rekening. Ook de kosten voor het energielabel staan los van de kosten voor de makelaar. Daarom is het raadzaam deze kosten te betrekken bij de berekening van de totale verkoopkosten.

Verhuiskosten

De verkoop van jouw woning betekent vaak een verhuizing. Het is handig om de verhuiskosten in kaart te brengen. Deze zijn sterk afhankelijk van je persoonlijke situatie. Denk aan de ingehuurde verhuiswagen, eventuele opslagkosten voor je inboedel en de kosten voor de verhuizers zelf.

Afhankelijk van hoeveel spullen je hebt en hoever de verhuizing is, kunnen de verhuiskosten behoorlijk oplopen. Door goed zicht te houden op deze diverse kosten voorkom je dat je voor onaangename financiële verrassingen komt te staan.

Wanneer mijn huis verkopen in Bilthoven?

Is april 2024 een goed moment om je huis te verkopen in Bilthoven? Het antwoord is ja. De vraag naar woningen is momenteel hoog, wat de kans dat jouw woning snel verkocht wordt vergroot. Maar betekent dit dat elke makelaar jouw woning snel kan verkopen?

Hoewel de vraag naar woningen hoog is, spelen andere factoren ook een rol bij het snel verkopen van jouw huis. Verschillende makelaars zien unieke kansen in de huidige woningmarkt. Daarom is het slim om verschillende makelaars te vergelijken voordat je een definitieve keuze maakt. Zij kunnen je helpen om jouw huis op het juiste moment en voor de juiste prijs te verkopen.

Vergelijk makelaars in Bilthoven Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Wanneer je van plan bent om je woning te verkopen, wil je natuurlijk dat dit zo soepel en efficiënt mogelijk verloopt. Huis Verkopen helpt je hierbij met een handig stappenplan dat specifiek is gericht op de verkoop van jouw huis. Dit heldere stappenplan biedt je een overzicht van alle zaken die je moet regelen tijdens de verkoophandeling. Daarmee zorgt het stappenplan ervoor dat je geen enkel belangrijk aspect over het hoofd ziet. Kortom, met het stappenplan van Huis Verkopen wordt de verkoop van jouw huis een stuk makkelijker!

Gratis waardebepaling van jouw huis

Met Huis Verkopen kun je gemakkelijk een gratis waardebepaling van jouw huis uitvoeren. Deze waardebepaling geeft een inschatting van de waarde van je woning, wat essentieel is voor de verkoop van jouw huis. Zo weet je van tevoren wat je kunt verwachten.

Vergelijk en kies de beste makelaar

Met het platform van Huis Verkopen is het mogelijk om makelaars te vergelijken. Op basis van deze vergelijking kun je de beste makelaar in Bilthoven selecteren voor de verkoop van je huis. Dit zorgt ervoor dat de verkoop zo soepel mogelijk verloopt.

Onafhankelijk en gratis platform

Huis Verkopen is een geheel onafhankelijk en gratis platform. Dit houdt in dat je zonder kosten gebruik kunt maken van de diensten van Huis Verkopen, wat kan leiden tot een aanzienlijke besparing op je makelaarskosten.

Eenvoud en gemak

Met Huis Verkopen maak je op een moderne, eenvoudige en gemakkelijke manier de verkoop van je huis in orde. Het platform is gebruiksvriendelijk en toegankelijk ingericht, waardoor je zonder problemen stap voor stap de verkoop van je huis kunt regelen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Bilthoven

Het is belangrijk om te kijken naar de ervaring van de makelaar in Bilthoven, de verkoopresultaten en de kosten die ze in rekening brengen. Via HuisVerkopen.nl kun je eenvoudig makelaars vergelijken en zo de beste makelaar vinden.

De waarde van je huis wordt bepaald door verschillende factoren zoals de locatie, de grootte, de staat van het huis en de huidige marktprijs. Je kunt bij HuisVerkopen.nl direct een waardebepaling aanvragen.

Er zijn verschillende kosten verbonden aan de verkoop van je huis, waaronder courtage voor de makelaar, notariskosten en kosten voor energielabel. Je kunt alle kosten op HuisVerkopen.nl vinden.

Huis snel verkopen in Bilthoven gaat het beste met een goed netwerk, een scherpe prijs en sterke presentatie. Bekijk voor meer tips de pagina van HuisVerkopen.nl.

Een makelaar heeft kennis van de lokale markt in Bilthoven, heeft een netwerk van potentiële kopers en kan onderhandelen over prijs. Meer informatie over het inschakelen van een makelaar kun je op deze pagina vinden.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen