Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in De Bilt

Denk je over het verkopen van je woning in De Bilt? Ongetwijfeld wil je graag een optimale verkoopprijs behalen en dat begint bij een goede voorbereiding. Sta je klaar om de eerste stappen richting een succesvolle woningverkoop te zetten?

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in De Bilt

Als woningverkoper in De Bilt heb je diverse doelen als je je huis gaat verkopen. Ten eerste wil je natuurlijk een zo hoog mogelijke verkoopprijs voor je woning ontvangen. Naast de verkoopprijs, speelt ook een succesvol en soepel verkoopproces een grote rol. Je wenst vast en zeker een snelle verkoop zonder al te veel stress, terwijl de nieuwe eigenaars een perfecte match dienen te zijn met jouw geliefde thuis. Je wilt toch dat je woning in goede handen terechtkomt, toch?

En hoe zit het met jouw nieuwsgierigheid over de woningmarkt in De Bilt? Vraag je je af hoe snel huizen in De Bilt worden verkocht? Ben je benieuwd naar de gemiddelde verkoopopbrengst? Wil je weten hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken? Of misschien ben je geïnteresseerd in de huidige woningwaarde van je huis? Al deze vragen kun je beantwoorden door een gratis verkoopadvies aan te vragen. En dan nu, zonder verder uitstel, hieronder zijn de actuele cijfers die je zoekt over de woningmarkt in De Bilt:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
35 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 647.200
Besparing (gem.)
€ 2.071

Je huis snel verkopen in De Bilt

De huidige woningmarkt in De Bilt is dynamisch en competitief. Een woning staat er gemiddeld 42 dagen te koop voordat deze verkocht wordt. Dion heeft echter een aantal tips waarmee je ervoor kunt zorgen dat jouw huis sneller verkocht wordt dan het gemiddelde.

 1. Realistische vraagprijs: Door een gratis waardebepaling bij een makelaar aan te vragen, krijg je een goed idee van wat je woning waard is. Dit kan je helpen bij het vaststellen van een aantrekkelijke en realistische vraagprijs. Een te hoge vraagprijs kan potentiële kopers afschrikken.
 2. Fotografie: De eerste indruk telt en die wordt meestal gegeven door een foto. Zorg daarom voor professionele, uitnodigende foto's van de woning. Hierbij is het belangrijk om aandacht te besteden aan zowel de binnen- als buitenkant van het huis. Heldere en sfeervolle foto's kunnen meer bezoekers aantrekken.
 3. Flexibiliteit met bezichtigingen: Zorg ervoor dat je zo flexibel mogelijk bent met het inplannen van bezichtigingen. Wanneer jij zelf niet beschikbaar bent, kunnen eventueel buurtbewoners, vrienden of familie de rondleiding verzorgen. Hoe meer bezichtigingen je toelaat, hoe hoger de kans op snelle verkoop.

Tips in De Bilt

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in De Bilt op?

Als je van plan bent om een huis te verkopen in De Bilt, dan is het handig om te weten dat de gemiddelde verkoopprijs voor een huis in deze regio is € 647.200. Dit is echter een gemiddelde waarde - de daadwerkelijke verkoopsom van je huis hangt af van diverse factoren zoals de staat van je woning, de ligging en natuurlijk de grootte van je perceel.

In deze periode ligt de gemiddelde prijs per vierkante meter in De Bilt op € 4.896. Dit betekent niet dat de waarde van jouw woning simpelweg het aantal vierkante meters maal deze prijs is. De waarde van een woning komt tot stand door een complexe mix aan factoren. Voor meer informatie over woningwaarde kun je kijken op onze website.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in De Bilt

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000
€ 4.600
€ 5.300

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in De Bilt bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van De Bilt.

Feitjes over De Bilt

 • De Bilt is de thuisbasis van het KNMI, opgericht in 1854.
 • Een deel van Utrechtse Heuvelrug ligt op grondgebied De Bilt.
 • In De Bilt staat het bekende UMC Utrecht medisch centrum.

Tips om je woning te verkopen in De Bilt

Als je jouw huis in De Bilt wilt verkopen, is wat professioneel advies altijd welkom. Het is echter niet altijd makkelijk om te weten waar te beginnen. Met deze tips kun je de verkoop van je huis zo soepel mogelijk laten verlopen.

 • Professionele foto's: Huur een professionele fotograaf in om je huis te fotograferen. Goede foto's kunnen een wereld van verschil maken voor potentiële kopers die online naar je huis kijken.
 • Schoonmaak: Investeer tijd in grondige reiniging van je huis. Een schoon en verfrissend huis geeft altijd een goede eerste indruk.
 • Neutraal kleurenschema: Een simpel, neutraal kleurenschema kan je huis aantrekkelijker maken voor een breder publiek. Felle kleuren kunnen sommige potentiële kopers afschrikken.
 • Reparaties: Herstel kleine beschadigingen en mankementen. Potentiële kopers merken deze details op en het kan een grote invloed hebben op hun besluit om te bieden.
 • Prijsstrategie: Stel samen met je makelaar een slimme prijsstrategie op. Zet de verkoopprijs niet te hoog, maar ook niet te laag.

Ontdek jouw stappenplan in De Bilt:

 • Vergelijken bespaart je duizenden euro’s
 • Alles regel je vanaf één centrale plek
 • Met zorg samengesteld voor jouw specifieke situatie
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in De Bilt?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in De Bilt kost je als verkoper gemiddeld € 6.128. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in De Bilt In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 647.200) € 7.054
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.128

Kosten van makelaars in De Bilt

Als je een huis in De Bilt wilt verkopen, is het inschakelen van een makelaar vaak de eerste stap. Gemiddeld kost een makelaar in De Bilt een courtage van 1,09% van de verkoopprijs van je woning. De exacte kosten kunnen sterk variëren, afhankelijk van de makelaar die je kiest en de diensten die je nodig hebt.

Het is belangrijk om de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken. Verschillende makelaars brengen namelijk verschillende tarieven in rekening. Door het vergelijken van tarieven kun je wellicht flink besparen op de kosten voor de verkoop van je woning. Zorg er dus altijd voor dat je meerdere offertes opvraagt voordat je een definitieve keuze maakt.

Andere kosten bij verkoop

Voorbereidingskosten

Voor het verkoopklaar maken van je woning zijn er vaak voorbereidingskosten. Je wilt immers dat je huis er op z'n best uitziet. Dit kan variëren van klein onderhoud, zoals schilderwerk, tot grotere klussen, zoals het vernieuwen van een badkamer of keuken.

Daarnaast kan je besluiten om een bouwtechnische keuring uit te laten voeren. Zo'n keuring geeft inzicht in de technische staat van je woning en mogelijke gebreken of reparaties die nodig zijn. Hoewel dit niet verplicht is, kan het je helpen om potentiële kopers te overtuigen van de kwaliteit van je woning.

Notariskosten

Notariskosten zijn een andere uitgave waar je rekening mee moet houden. Als verkoper ben je verantwoordelijk voor de kosten van de akte van levering. De kosten hiervan kunnen variëren, afhankelijk van wie je kiest als notaris.

Bij de verkoop van je woning kan je te maken krijgen met de kosten voor het doorhalen van de hypotheek. Deze kosten worden ook wel royementskosten genoemd. Als je je woning verkoopt en de hypotheek wordt afgelost, dan moet dit worden doorgegeven aan het Kadaster. Hiervoor worden kosten in rekening gebracht door de notaris.

Marketingkosten

Marketingkosten zijn vaak onderdeel van de kosten om je woning te verkopen. Dit omvat onder andere professionele fotografie voor de verkoopbrochure, online advertenties en bezichtigingen. Het doel is om zoveel mogelijk potentiële kopers te bereiken en ze over te halen om een bezichtiging te plannen.

Promotiemateriaal kan ook onder deze post vallen. Denk hierbij aan een 'Te Koop'-bord in je voortuin of posters voor in de ramen. Ook kan je overwegen om een open huis te organiseren. Hoewel dit extra kosten met zich meebrengt, kan het de verkoop van je huis versnellen.

Wanneer mijn huis verkopen in De Bilt?

Als je nadenkt over het verkopen van je huis in De Bilt, is juni 2024 een uitstekend moment om deze stap te zetten. Momenteel is de vraag naar woningen hoog en kan je profiteren van deze gunstige situatie om een optimale verkoopprijs te behalen. Het lijkt erop dat je in de huidige marktcondities jouw voordeel kunt doen.

Vraag je je af hoe je het beste gebruik kunt maken van de huidige marktomstandigheden? Dit begint met het inschakelen van een ervaren makelaar die kennis heeft van de lokale markt in De Bilt. Zij kunnen je helpen om een strategie te bepalen die gericht is op het behalen van de maximale verkoopprijs voor jouw woning.

Vergelijk makelaars in De Bilt Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Verkopen jij jouw huis? Huis Verkopen maakt dat proces eenvoudig en stressvrij met een helder en overzichtelijk stappenplan. Dit platform is ontwikkeld om het verkoopproces transparant en begrijpelijk te maken. Het helpt je om doordachte beslissingen te nemen en alles te regelen op één plek. Of je nu een makelaar, ontruimer of verhuizer nodig hebt, alles is hier te vinden.

Lokale makelaars vergelijken

Met Huis Verkopen vergelijk je lokale makelaars op basis van verkoopopbrengst en snelheid. Dankzij de bijgehouden statistieken van alle makelaars in De Bilt, vind je de beste makelaar voor jouw situatie. Hiermee neem je elke stap van het proces doordacht en goed geïnformeerd.

Kosten besparen op dienstverlening

Vergelijk dienstverleners zoals makelaars en energieadviseurs eenvoudig op tarieven en beschikbaarheid. Door gebruik te maken van Huis Verkopen bespaar je op makelaarskosten en vind je de beste aanbiedingen. Zo bespaar je geld en haal je het meeste uit de verkoop van jouw huis.

Onafhankelijk en objectief

Huis Verkopen is 100% onafhankelijk. Het platform staat volledig aan de kant van de verkoper en bestrijdt misinformatie. Met als doel ervoor te zorgen dat jij de beste beslissingen neemt bij de verkoop van jouw huis.

Gemak en overzicht

Met Huis Verkopen bevindt alles zich op één plek. Het interactieve stappenplan helpt je om alles te regelen en te weten waar je op moet letten tijdens het verkoopproces, dit zorgt voor gemak en overzicht. Huis Verkopen maakt de verkoop van jouw woning in De Bilt zo slim en eenvoudig mogelijk.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in De Bilt

De juiste vraagprijs voor je huis in De Bilt bepaal je door te kijken naar de huidige markt en recent verkochte panden in de omgeving. Daarnaast speelt de staat van je huis een belangrijke rol. Voor meer uitgebreide informatie kun je terecht op deze pagina.

Bij het verkopen van je huis in De Bilt moet je denken aan zaken zoals het opstellen van een goed verkoopplan, het verzorgen van de presentatie en de promotie, en de onderhandelingen en contractuele afhandeling. Een overzicht van alle stappen vind je in dit handige stappenplan.

De snelheid waarmee je jouw huis in De Bilt kunt verkopen, hangt af van verschillende factoren zoals de markt, de vraagprijs en de staat van je huis. Handige tips over hoe je jouw huis sneller kunt verkopen, vind je op deze pagina.

Je kunt de overwaarde van je huis in De Bilt berekenen door de huidige marktwaarde van je woning te verminderen met de nog openstaande hypotheekschuld. Meer informatie over hoe je dit precies aanpakt, lees je op deze pagina.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen