Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers De Bilt

De huizenmarkt in De Bilt kan best complex zijn, maar geen zorgen, met deze pagina krijg je meer grip. Je ontdekt nuttige statistieken en cijfers, zoals woningprijzen, het aantal transacties en vraagprijzen. Deze informatie geeft je een helder beeld, waardoor het verkopen van je huis in De Bilt eenvoudiger wordt.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in De Bilt

In De Bilt ziet het vastgoedland er rooskleurig uit. De gemiddelde verkoopprijs in De Bilt is in de laatste 3 maanden € 647.200 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 564.975 euro. Voor een uitgebreide weergave van de actuele trends van verkoop- en vraagprijzen en het inzichtelijk maken van de ontwikkelingen ga je een kijkje nemen naar de grafiek die hieronder te zien is:

Huizenprijzen in De Bilt

Afgelopen 3 maanden

€ 256.000
€ 477.000
€ 697.000

We introduceren een informatieve vertoning: de grafiek hieronder presenteert wat de gemiddelde verkoopprijs en vraagprijs per m2 waren in De Bilt in de afgelopen 3 maanden. Het biedt je een duidelijk inzicht in de huidige situatie van de lokale onroerendgoedmarkt, specifiek gericht op de tarieven per vierkante meter:

Huizenprijzen in De Bilt per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000
€ 4.600
€ 5.300

Prijsontwikkeling De Bilt laatste 12 maanden

In de laatste 12 maanden hebben we gezien dat de woningprijzen in De Bilt in beweging zijn. De koers van de woningmarkt is constant in verandering en dat is hier duidelijk zichtbaar. De gemiddelde verkoopprijs van vorige maand was € 647.200. Laten we eens kijken naar het overzicht van de prijsontwikkeling gedurende het afgelopen jaar:

Wat is mijn woning in De Bilt waard?

De overweging om je woning in De Bilt te verkopen is vaak sterk afhankelijk van wat het huis op zou brengen in de huidige woningmarkt. Zowel emotionele overwegingen als toekomstige plannen spelen hierin een rol, maar de potentiële opbrengst van de verkoop blijft een belangrijke factor.

Overweeg je de verkoop van je woning? Dan is een gratis waardebepaling door een makelaar een verstandig idee. Niet alleen krijg je hiermee een indicatie van de waarde van je huis; het biedt ook de mogelijkheid om een waardebepaling aan te vragen bij meerdere makelaars en zo een goed vergelijk te maken.

Een gratis waardebepaling wordt uitgevoerd door een professionele makelaar en neemt ongeveer 30 minuten in beslag. Hoewel elke makelaar zijn eigen methodes heeft, zal hij kijken naar diverse aspecten van het huis, waaronder de locatie, omvang en staat van onderhoud. Het kan verstandig zijn om meerdere makelaars te vragen om een waardebepaling, aangezien deze flink kan variëren.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het is mogelijk dat je hebt opgemerkt dat huizenprijzen variëren per locatie. Zo kan je zien dat de huizenprijzen in De Bilt licht verschillen van die in nabijgelegen gebieden. Het lokale verschil in huizenprijzen kan worden beïnvloed door verschillende factoren, zoals de populariteit van het gebied, het aanbod aan huizen, de vraag ernaar en de nabijheid van voorzieningen en openbaar vervoer.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 900.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 7.000

Best presterende makelaar in De Bilt

Aangezien je ons platform bezoekt, ben je vast al op de hoogte van de verschillende prestaties van makelaars in De Bilt. Elke makelaar heeft zijn eigen unieke aanpak en resultaten - sommige verkopen sneller, sommige bereiken hogere verkoopprijzen, en weer anderen hebben een indrukwekkende hoeveelheid verkopen op hun naam staan. Wij monitoren deze informatie op de voet om jou te helpen jouw ideale match te vinden.

Je zult merken dat het kiezen van de juiste makelaar een wereld van verschil kan maken voor jouw verkoopproces. Om bijvoorbeeld een betere verkoopprijs te behalen of de verkoop sneller af te ronden, heb je een kenner nodig die jouw buurt en woningtype door en door begrijpt. Wij kunnen je helpen die geschikte makelaar te vinden door de prestaties en cijfers van lokale makelaars te vergelijken.

Vergelijk makelaars in De Bilt Of lees meer over makelaars in De Bilt

Gemiddelde tarieven van makelaars in De Bilt

Wist je dat het gemiddelde tarief (ook wel courtage genoemd) dat makelaars in De Bilt rekenen 1,09% van de verkoopprijs is? Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 647.200 komt dat neer op zo'n € 7.054. Dit is echter slechts een gemiddelde en de tarieven kunnen onderling sterk verschillen.

Wanneer je jouw huis wilt verkopen, is het daarom slim om meerdere makelaars tegen elkaar af te wegen. Niet alleen op basis van courtage, ook hun verkoopstrategie en aanpak kan verschillen. Op onze site kun je makelaars vergelijken in De Bilt en omgeving. Zo weet je zeker dat je een geschikte makelaar vindt voor de beste prijs.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in De Bilt

In de gemeente De Bilt vinden we een behoorlijk aantal koopwoningen. Deze woningen zijn bedoeld om zelf in te wonen, of kunnen gekocht worden voor verhuur. Toch is van deze voorraad aan koopwoningen, aangeduid als 3134, slechts een klein gedeelte direct beschikbaar voor aankoop of huur. Dus als je van plan bent om een huis te kopen of te huren in De Bilt, is het belangrijk om rekening te houden met het beperkte aanbod.

Aantal verkochte woningen in De Bilt

In de afgelopen 12 maanden hebben we in De Bilt een soepel verloop gezien van aanmeldingen en transacties in de huizenmarkt. Met het aantal aanmeldingen van huizen die te koop zijn gezet, en het uiteindelijke aantal transacties, blijkt maar weer hoe actief deze sector is. Let op de bijbehorende onderstaande grafiek voor een gedetailleerd overzicht dat deze aantallen toont, met een speciale focus op 115 verkochte woningen:

Ben je van plan jouw huis in De Bilt te verkopen?

Overweeg je jouw huis in De Bilt te verkopen? Een goed doordacht plan kan je helpen dit proces soepel en efficiënt te laten verlopen. Bij Huis Verkopen begrijpen we dat je misschien een beetje overweldigd voelt door alle te regelen zaken. Daarom hebben we een handig stappenplan opgesteld om je te gidsen door de verschillende stadia van het verkoopproces, van het kiezen van het juiste energielabel tot het vinden van een betrouwbare verhuisbedrijf.

Misschien wel de belangrijkste stap in dit proces is het selecteren van een competente en betrouwbare makelaar. De impact van een goede verkoopmakelaar op de verkoopsnelheid en -prijs van je woning mag niet worden onderschat. Door elk onderdeel van het proces zorgvuldig te begeleiden, zorgt een kwalitatieve makelaar ervoor dat je aan het einde van de dag met een succesvolle verkoop en een gerust hart achterblijft.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Ben je van plan om je woning in De Bilt te verkopen? Dan is het handig om op de hoogte te blijven van de huizenprijzen in De Bilt. Hier op HuisVerkopen.nl volgen we de prijsontwikkelingen van huizen in De Bilt op de voet. We houden alles actueel: van vraagprijzen en verkoopprijzen tot het aantal transacties en nieuwe aanmeldingen. Dankzij onze continue updates krijg je altijd een concreet beeld van de lokale marktsituatie.

Handige tools en de scherpste deals bij HuisVerkopen.nl

Bij HuisVerkopen.nl staan we klaar om je te helpen met de verkoop van je woning. Ons platform biedt allerlei handige tools die je verkooptraject vergemakkelijken. Zo kun je bijvoorbeeld moeiteloos lokale makelaars vergelijken om de beste deal te vinden. Of je nu een waardebepaling nodig hebt, of het tarief van verschillende makelaars wilt opvragen, bij ons kan het allemaal. Bovendien bieden we je een praktisch stappenplan om de verkoop van je huis vlot te laten verlopen. Alles om ervoor te zorgen dat jij je huis optimaal kunt verkopen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen