Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Bunnik

Wanneer je jouw huis in Bunnik wilt verkopen, speelt een ervaren verkoopmakelaar een significante rol. Een deskundige makelaar kan door kennis van de lokale markt en een gestructureerde aanpak ervoor zorgen dat je huis voor de optimale prijs wordt verkocht. Maak daarom een weloverwogen keuze bij het selecteren van jouw makelaar.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Bunnik

Als woningverkoper in Bunnik heb je diverse doelen wanneer je besluit je huis te gaan verkopen. Je wilt misschien de hoogst mogelijke verkoopprijs realiseren, terwijl je tegelijkertijd streeft naar een minimale verkoopperiode. Daarnaast speelt het vinden van een betrouwbare makelaar die alles in goede banen leidt en jouw belangen behartigt, waarschijnlijk ook een grote rol. Natuurlijk wil je alles goed geregeld hebben voor een vlotte verkoop.

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe snel woningen in Bunnik over het algemeen verkocht worden en wat de gemiddelde verkoopopbrengst is. Mogelijk vraag je je ook af hoe je kan besparen op de makelaarskosten. Door makelaars te vergelijken zou je dit kunnen achterhalen. Actualiteiten en cijfers over de woningmarkt in Bunnik zouden je eveneens van nut kunnen zijn. Deze volgen hieronder:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
49 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 560.110
Besparing (gem.)
€ 1.680

Je huis snel verkopen in Bunnik

In de pittoreske gemeente Bunnik, gelegen in het hart van Nederland, wordt een woning gemiddeld verkocht in 48 dagen. Dit tempo varieert door verschillende factoren, maar met de juiste aanpak kun je jouw woning sneller verkopen. Hier zijn drie nuttige tips.

 1. Beoordeel de marktwaarde van je woning. Dit helpt bij het vaststellen van een realistische vraagprijs die aantrekkelijk is voor potentiële kopers. Twijfel je over de waarde van je huis? Vraag dan een waardebepaling aan bij een professionele makelaar.
 2. Ga voor uitstekende presentatie. Zorg ervoor dat je woning er van binnen en buiten tiptop uitziet. Een goed onderhouden en opgeruimd huis maakt een positieve indruk op potentiële kopers tijdens bezichtigingen.
 3. Maak optimaal gebruik van openbare woningverkoop. Hierbij wordt je woning breed gepromoot op grote huizensites zoals Funda. Een grotere zichtbaarheid betekent meer kans op een snelle verkoop.

Tips in Bunnik

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Bunnik op?

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Bunnik ligt momenteel op € 560.110 euro. Deze verkoopsom hangt af van factoren zoals de locatie van het huis, de staat van het huis en de huidige marktsituatie. In feite kunnen regionale marktontwikkelingen, trends en economische veranderingen de verkoopprijs sterk beïnvloeden.

Als we meer specifiek kijken naar de verkoopprijzen, zien we dat de gemiddelde prijs per vierkante meter in Bunnik momenteel € 4.694 euro bedraagt. Deze waarde wordt bepaald door verschillende factoren, waaronder de ligging, grootte en kwaliteit van een woning. Voor meer inzicht in de totstandkoming van de woningwaarde hebben we een speciale pagina over woningwaarde.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Bunnik

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.300
€ 4.500
€ 4.800

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Bunnik bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Bunnik.

Feitjes over Bunnik

 • Bunnik heeft de Fort Vechten, onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.
 • De plaats is populair bij fietsers vanwege de historische routes.
 • Bunnik is de thuisbasis van Koninklijke BAM groep, internationaal bouwbedrijf.

Tips om je woning te verkopen in Bunnik

Als je jouw huis in Bunnik wilt verkopen, zijn er diverse manieren om dit proces soepeler te laten verlopen. Om te zorgen dat je woning opvalt tussen de andere huizen die te koop staan, hebben we een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet.

 • Fotografie: Professionele foto’s van je huis kunnen een wereld van verschil maken. Huur een professionele woningfotograaf in om je huis op zijn best vast te leggen.
 • Persoonlijke items: Verwijder persoonlijke items zoals familiefoto's. Zo kunnen potentiële kopers zich beter inbeelden dat zij in het huis wonen.
 • Opslag: Zorg dat je huis ordelijk is. Het kan nodig zijn om wat items tijdelijk op te slaan om je huis ruimer te laten ogen.
 • Opknappen: Kleine aanpassingen kunnen een groot verschil maken. Denk aan een laagje verf of het vervangen van oude kranen.
 • Inschakelen makelaar: Een makelaar kent de lokale markt, kan je helpen bij het bepalen van de vraagprijs en kan je woning breder promoten.

Ontdek jouw stappenplan in Bunnik:

 • Verzekert volledig overzicht voor de woningverkoop
 • Geeft inzicht in noodzakelijke stappen per woning
 • Voorkomt het overslaan van essentiële stappen
 • Bespaart je duizenden euro's door vergelijking
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Bunnik?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Bunnik kost je als verkoper gemiddeld € 8.155. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Bunnik In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 560.110) € 6.105
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 8.155

Kosten van makelaars in Bunnik

De kosten die je maakt voor een makelaar in Bunnik variëren. Over het algemeen wordt er gewerkt met een courtage, wat een percentage van de verkoopprijs van jouw huis is. De gemiddelde courtage in Bunnik is 1,09%. Maar let op, dit is een gemiddelde en de werkelijke courtage kan variëren.

Niet iedere makelaar biedt hetzelfde aan voor zijn courtage. Sommige makelaars bieden een volledige dienstverlening, wat betekent dat zij werkelijk alles voor je regelen. Daarentegen zijn er ook makelaars waarbij je zelf nog een aantal zaken moet regelen. Het is dus belangrijk om goed te kijken naar wat je zelf wilt en verwacht van een makelaar voordat je een keuze maakt.

Lees meer over makelaars in Bunnik.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopstyling en onderhoud

Wanneer je jouw woning wilt verkopen, is het belangrijk dat het huis er goed uitziet voor potentiële kopers. Verkoopstyling en klein onderhoud kunnen hierbij helpen. Het kan om eenvoudige dingen gaan zoals een likje verf op de muur, het repareren van een lekkende kraan of het de-clutten van je woning om ruimte en licht te creëren.

Door deze kleine aanpassingen kan jouw huis aantrekkelijker worden voor kopers en kun je wellicht een hogere verkoopprijs vragen. Let wel, hier zijn kosten aan verbonden. De gemiddelde kosten van verkoopstyling en klein onderhoud zijn € 875.

Notariskosten

Bij de verkoop van jouw huis krijg je te maken met notariskosten. Dit zijn kosten voor het opmaken van de akte van levering. De notaris zorgt ervoor dat de eigendomsoverdracht rechtsgeldig is en registreert de koop bij het Kadaster.

Het is belangrijk om op te merken dat deze kosten voor de verkoper zijn, in tegenstelling tot de kosten voor de hypotheekakte en de overdrachtsbelasting die voor de koper zijn. Vergelijk verschillende notarissen om de beste prijs te krijgen.

Energielabel

Een ander aspect waar je rekening mee moet houden bij de verkoop van jouw huis is het energielabel. Dit label, dat varieert van A (zeer energiezuinig) tot G (weinig energiezuinig), is verplicht bij de verkoop van een woning. Het geeft potentiële kopers inzicht in de energieprestaties van het huis.

Je bent als verkoper verantwoordelijk voor het aanvragen van dit label. De kosten hiervan verschillen, dus is het raadzaam om dit goed te onderzoeken. Een goed energielabel kan de verkoopprijs van jouw woning positief beïnvloeden.

Wanneer mijn huis verkopen in Bunnik?

Overweeg je jouw huis in Bunnik te verkopen? De periode juni 2024 is een uitstekend moment voor een verkoop. Vergeet niet, zelfs in een gunstige markt, dat het kiezen van de juiste makelaar enorm kan bijdragen aan een soepele verkoop en mogelijkerwijs betere verkoopprijzen.

Misschien vraag je je af, waar vind ik de beste makelaar voor mijn situatie? Het antwoord is eenvoudig. Op huisverkopen.nl kun je makelaars vergelijken en die selecteren die het best aansluit op jouw wensen en behoeften. Zo verkoop je in de huidige periode je woning met het grootste gemak.

Vergelijk makelaars in Bunnik Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Wil je jouw woning in Bunnik verkopen en het maximale uit de verkoop halen? Maak dan gebruik van Huis Verkopen. Wij helpen je stap-voor-stap door dit traject met ons overzichtelijke en gemakkelijk te gebruiken stappenplan. Dit helpt je aan alles denken tijdens het verkoopproces, van energielabel tot makelaar. Zo weet je zeker dat je geen cruciale stappen mist en de best mogelijke resultaten behaalt bij de verkoop van je huis.

Specialisten vergelijken

Vergelijk specialisten gemakkelijk op ons online platform. Of je nu een ontruimer, verhuizer of makelaar nodig hebt, bij Huis Verkopen vind je eenvoudig de beste dienstverlening voor de laagste prijs. Bespaar kosten en kies voor kwaliteit.

Beslissingen maken

Met Huis Verkopen neem je slimme beslissingen. Onze website biedt je alle informatie die je nodig hebt om de juiste keuzes te maken tijdens het verkoopproces, of je nu snel wilt verkopen of voor een maximale prijs gaat.

Vrijblijvend en gratis

De diensten van Huis Verkopen zijn geheel vrijblijvend en gratis. Het gebruik van het stappenplan en het vergelijken van specialisten kost je niets. Zo kun je zonder zorgen de verkoop van je woning zo slim mogelijk aanpakken.

Lokaal in Bunnik

Huis Verkopen is jouw locale partner in Bunnik. Ontdek welke Bunnikse makelaar voor jou de beste is en profiteer van onze lokale kennis en ervaring. Zo regel je alles op één plek en haal je het beste uit de verkoop van je huis.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Bunnik

Het allereerste wat je wilt doen is een goede waardebepaling van je huis laten uitvoeren door een professional. Op deze pagina kan je een waardebepaling door een makelaar aanvragen. Deze stap is cruciaal om een realistische vraagprijs voor je huis te kunnen bepalen.

Er is een handig stappenplan beschikbaar op onze website dat je kan volgen bij de verkoop van je huis. Hierin worden alle stappen uitgelegd, van de voorbereiding tot aan de overdracht bij de notaris.

De kosten die gepaard gaan bij de verkoop van een huis kunnen variëren. Op onze website hebben we alle mogelijke kosten op een rij gezet, zoals makelaarskosten en notariskosten. Zo krijg je een helder overzicht van de te verwachten kosten.

Het vinden van een goede makelaar is essentieel voor een succesvolle verkoop. Op onze vergelijkingstool kan je de tarieven en diensten van verschillende makelaars in Bunnik vergelijken.

Om je huis snel te verkopen kan je gebruik maken van een aantal slimme tips en tricks die we hebben verzameld op onze website. Zo kan je bijvoorbeeld denken aan goede foto's, de juiste prijsstelling en de woning verkoopklaar maken.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen