Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Driebergen-Rijsenburg

Als je overweegt je huis in Driebergen-Rijsenburg te verkopen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de huidige huizenmarkt. Deze pagina biedt een inzicht in de meest recente statistieken over woningprijzen, vraagprijzen, verkoopprijzen en het aantal transacties. Hierdoor kun je een weloverwogen beslissing maken.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Driebergen-Rijsenburg

De gemiddelde verkoopprijs in Driebergen-Rijsenburg is in de laatste 3 maanden € 674.374 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 650.362 euro. Als potentiële verkoper in Driebergen-Rijsenburg, is dit waardevolle informatie voor het inschatten van je verkoopkansen. We hebben deze data gevisualiseerd in een grafiek die direct onder deze tekst te vinden is. Als je overweegt om je huis te verkopen, raadpleeg dan deze gegevens en overweeg de huidige marktomstandigheden:

Huizenprijzen in Driebergen-Rijsenburg

Afgelopen 3 maanden

€ 478.000
€ 601.000
€ 724.000

Voor inzicht in de huizenmarkt van Driebergen-Rijsenburg is de waarde per vierkante meter een essentiële factor. Om een indicatie te hebben van mogelijke opbrengsten bij een huis verkopen, vermenigvuldig je het aantal m2 van je woning met de gemiddelde verkoopprijs per m2. Dit geeft je een grove schatting van het verkoopresultaat. Bekijk hieronder de huidige marktcijfers voor een helder beeld van de gemiddelde verkoop- en vraagprijs per m2:

Huizenprijzen in Driebergen-Rijsenburg per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.400
€ 4.900
€ 5.400

Prijsontwikkeling Driebergen-Rijsenburg laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden zijn de huizenprijzen in Driebergen-Rijsenburg in beweging geweest. Om een nauwkeurig beeld te krijgen, kun je kijken naar de gemiddelde verkoopprijs van vorige maand, die bedroeg € 674.374 euro. De onderstaande grafiek geeft een illustratie van deze prijsschommelingen:

Wat is mijn woning in Driebergen-Rijsenburg waard?

Als je overweegt om je huis in Driebergen-Rijsenburg te verkopen, is het logisch dat je je eerst afvraagt: 'wat is mijn huis waard?'. Dit is een belangrijke vraag, omdat het antwoord bepalend kan zijn in de beslissing om al dan niet te verkopen. Immers, de opbrengst van de verkoop in de huidige woningmarkt speelt een grote rol in deze afweging.

Denk je erover na om je woning te verkopen? Een slimme zet zou zijn om een gratis waardebepaling door een makelaar te overwegen. Dit geeft je inzicht in de huidige 'marktwaarde' van je huis en helpt je om een realistisch verkoopplan op te stellen. Je kunt deze waardebepaling aanvragen op onze website.

Een gratis waardebepaling houdt in dat een lokale makelaar je huis onder de loep neemt en een schatting geeft van de waarde op basis van verschillende factoren zoals ligging, staat van onderhoud en recente verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in de buurt. Omdat deze schattingen kunnen variëren tussen makelaars, kan het nuttig zijn om meer dan één makelaar te benaderen voor een waardebepaling. Je kunt dit aangeven als je de waardebepaling aanvraagt.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De woningmarktcijfers zijn per plaats variërend, een fenomeen dat in Driebergen-Rijsenburg duidelijk naar voren komt. Huizenprijzen kennen lokale verschillen waarbij de tarieven in de omliggende plaatsen een opmerkelijk verschil kunnen tonen ten opzichte van Driebergen-Rijsenburg.

Om een helder overzicht te schetsen van het actuele marktbeeld is het breder kijken dan enkel Driebergen-Rijsenburg aan te raden. Ook de huizenprijzen in andere gemeenten zijn zeer relevant voor het verkrijgen van een totaalbeeld. Dit helpt om de lokale verschillen beter te begrijpen.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 800.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 6.000

Best presterende makelaar in Driebergen-Rijsenburg

Wat bepaalt jouw keuze voor een makelaar in Driebergen-Rijsenburg? Het antwoord op deze vraag kan variëren, want de makelaars in deze regio lopen uiteen in hun prestaties. Van de omvang van hun netwerk, hun kennis van de lokale markt tot hun verkoopstrategieën, er zijn verschillende aspecten die ze onderscheiden.

Een geschikte makelaar kiezen kan een wereld van verschil betekenen bij de verkoop van je huis. Zo kan een goede makelaar zorgen voor een gunstige verkoopprijs, kan hij helpen met de promotie en zorgt hij voor een soepele afhandeling van de verkoop. Daarom is het aan te raden om verschillende makelaars te vergelijken voor je een keuze maakt.

Vergelijk makelaars in Driebergen-Rijsenburg Of lees meer over makelaars in Driebergen-Rijsenburg

Gemiddelde tarieven van makelaars in Driebergen-Rijsenburg

Aandacht voor courtages is onmiskenbaar belangrijk bij je zoektocht naar een geschikte makelaar in Driebergen-Rijsenburg. De gemiddelde courtage in deze regio is 1,12%. Dat betekent bij een gemiddelde verkoopprijs van € 674.374 dat je dus gemiddeld € 7.553 aan courtage kwijt zou zijn. Echter, prijs is maar een deel van het verhaal en het is ook belangrijk de kwaliteit en dienstverlening van de makelaar in ogenschouw te nemen.

Laat je niet alleen leiden door deze gemiddelde tarieven, maar neem ook factoren als ervaring, verkoopsucces en persoonlijke klik mee in je keuze. Een handige aanpak hierbij is het vergelijken van makelaars actief in Driebergen-Rijsenburg. Nog een punt om rekening mee te houden: de meeste makelaars rekenen ook opstartkosten om je woning in de verkoop te zetten. Hierover verschilt het beleid van elke makelaar, dus vraag hier zeker naar tijdens je gesprekken met makelaars.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Driebergen-Rijsenburg

In Driebergen-Rijsenburg zijn er 5233 koopwoningen. Jij, en het gros van de (potentiële) inwoners, kijkt naar deze koopwoningen met twee bedoelingen: ze worden ofwel gekocht om zelf in te bewonen, ofwel als investeringsobject om weer te verhuren. Ondanks het aantal woningen dat in bezit is, is er slechts een beperkt deel van deze huizen daadwerkelijk beschikbaar voor verkoop of verhuur. Dit is belangrijk om in gedachten te houden bij je zoektocht.

Aantal verkochte woningen in Driebergen-Rijsenburg

In de laatste 12 maanden is de woningverkoop in Driebergen-Rijsenburg zeer actief geweest. Het aantal aanmeldingen en transacties laat zien hoeveel woningen te koop werden gezet en hoeveel er succesvol verkocht zijn. De onderstaande grafiek toont de gedetailleerde gegevens, met als uitschieter 140 verkochte woningen:

Ben je van plan jouw huis in Driebergen-Rijsenburg te verkopen?

Er zijn talrijke factoren om rekening mee te houden wanneer je jouw huis in Driebergen-Rijsenburg wilt verkopen. Van het bepalen van de juiste verkoopprijs middels een waardebepaling door een makelaar, tot het versterken van de uitstraling van je woning; deze aspecten kunnen allemaal de verkoop beïnvloeden. Daarnaast is het belangrijk om een energielabel aan te vragen en over de kosten van de verkoop na te denken.

Een georganiseerde aanpak door middel van een stappenplan is vaak een enorm hulpmiddel bij het managen van de verkoop van je huis. Het helpt je om het hele proces overzichtelijk te houden en stapsgewijs door alle noodzakelijke handelingen te lopen. Zo hoef je je geen zorgen te maken over het vergeten van belangrijke stappen, zoals bijvoorbeeld een goede makelaar vinden voor het opzetten van een succesvolle verkoopstrategie.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De vastgoedmarkt in Driebergen-Rijsenburg is constant aan verandering onderhevig. De meest recente statistieken en ontwikkelingen in deze boeiende markt worden continu bijgewerkt en kun je hier op deze pagina vinden. Met het inzicht in deze marktgegevens, kun je goed geïnformeerde beslissingen nemen over de verkoop van je woning. Je kunt de statistieken namelijk gebruiken om te zien wat een aantrekkelijk moment zou kunnen zijn om te verkopen, of om te bepalen of je vraagprijs realistisch is in vergelijking met de gemiddelde woningwaarde in je omgeving.

Vergemakkelijk je woningverkoop met HuisVerkopen.nl

HuisVerkopen.nl is een waardevolle bron van informatie en toolset voor iedereen die de verkoop van hun woning voorbereidt of in gang zet. Of je nu op zoek bent naar informatie over de kosten van het verkopen van een huis, makelaars wilt vergelijken of direct tarieven bij makelaars op wilt vragen, het platform heeft het allemaal. Je kunt vanaf hier een gratis waardebepaling opvragen bij een ervaren, lokale makelaar. Via de tool voor het aanvragen van een energielabel kun je snel zien of je woning al een geldig energielabel heeft, en indien nodig, er één aanvragen bij een lokale energie-adviseur. Wil je meer leren over het verkoopproces, check dan de stappenplan voor de verkoop van je huis. Daarnaast bevat de site ook een verzameling tips om je te helpen je woning op de meest effectieve manier te verkopen. Het vergelijken van makelaars kan je ook helpen om de meest geschikte partner voor de verkoop van jouw huis te vinden.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen