Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Doorn

In juni 2024 beleef je de huizenmarkt in Doorn als een boeiend speelveld. De woningprijzen, vraagprijzen en het aantal transacties hebben allemaal hun specifieke invloed op jouw keuze om een huis te verkopen. Ontdek de verkoopprijzen en andere relevante gegevens op deze pagina, om zo de lokale markt beter te begrijpen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Doorn

De gemiddelde verkoopprijs in Doorn is in de laatste 3 maanden € 763.501 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 677.000 euro. Deze waarden variëren naar gelang de marktomstandigheden, waardoor het belangrijk is om tijdig en nauwkeurig op de hoogte te blijven. Hieronder presenteren we recente marktcijfers; bekijk dit aandachtig om een goed gevoel te krijgen voor de huidige mogelijkheden om een huis te verkopen in Doorn:

Huizenprijzen in Doorn

Afgelopen 3 maanden

€ 358.000
€ 586.000
€ 814.000

De onderstaande grafiek presenteert een helder overzicht van de gemiddelde verkoopprijzen en vraagprijzen per m2 in Doorn gedurende de afgelopen 3 maanden. Met deze gegevens krijg je inzicht in de actuele ontwikkelingen op de lokale vastgoedmarkt. Let vooral op de verschillen tussen verkoop- en vraagprijzen per m2:

Huizenprijzen in Doorn per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.500
€ 4.900
€ 5.300

Prijsontwikkeling Doorn laatste 12 maanden

De prijsontwikkeling van huizenprijzen in Doorn kan een indicatie geven van algemene marktbewegingen. Met deze gegevens krijg je een duidelijk beeld van hoe de huizenmarkt kan fluctueren zonder dat er aannames worden gedaan over specifieke markttrends of opvallende gebeurtenissen.

Als we kijken naar afgelopen maand, bedroeg de gemiddelde verkoopprijs € 763.501 euro. Verder in dit artikel is een grafiek zichtbaar die de ontwikkeling van huizenprijzen in Doorn gedurende de laatste 12 maanden presenteert:

Wat is mijn woning in Doorn waard?

De waarde van jouw woning in Doorn is afhankelijk van verscheidene factoren. Bijvoorbeeld de ligging van de woning, de marktsituatie, grootte van de woning, de staat van onderhoud, en de vraag en aanbod in de omgeving zijn allen van invloed op de waarde van je huis. Deze factoren kunnen de waarde van je huis doen fluctueren.

Als je geïnteresseerd ben in het kennen van de exacte waarde van je woning, dan is het een slim idee om een gratis waardebepaling aan te vragen. Of je je woning nu wilt verkopen of simpelweg nieuwsgierig bent naar de huidige waarde, het aanvragen van een waardebepaling biedt een duidelijk beeld. Binnen de kortste keren word je aan een ervaren makelaar gekoppeld die je verder helpt.

Bij een gratis waardebepaling, komt een makelaar bij je thuis. Deze verdiept zich in de situatie en geeft een deskundig oordeel over de waarde van je woning. Dit is helemaal gratis. Een gratis waardebepaling door een makelaar is een goed idee, omdat het duidelijkheid geeft over wat je kunt verwachten in de huidige markt.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het is interessant om op te merken dat de huizenprijzen sterk varieren van plaats tot plaats. Dit blijkt ook uit de vergelijking tussen Doorn en de naastgelegen steden. De huizenprijzen in Doorn vertonen namelijk een licht verschil ten opzichte van andere omliggende plaatsen. Het is dus belangrijk om te beseffen dat een algemene indicatie van huizenprijzen in een regio niet per se representatief is voor alle steden in die regio. Jouw begrip van deze lokale variaties in huizenprijzen kan je besluitvorming aanzienlijk beïnvloeden bij de aanschaf van een woning.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 900.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 6.000

Best presterende makelaar in Doorn

Als je overweegt je huis te verkopen in Doorn, zul je merken dat er variërende statistieken zijn tussen verschillende makelaars. Deze variatie kan verschillende vormen aannemen; sommige makelaars kunnen meer ervaring hebben met soortgelijke woningen, anderen kunnen beter onderhandelen over de verkoopprijs, en nog anderen kunnen een snellere verkoop realiseren.

Het kiezen van de juiste makelaar kan je veel voordelen opleveren. In feite biedt onze website je zelfs een handige manier om de statistieken van verschillende makelaars te vergelijken. Hierdoor heb je de beste kans om een makelaar te vinden die in lijn is met jouw specifieke behoeften en verwachtingen.

Vergelijk makelaars in Doorn Of lees meer over makelaars in Doorn

Gemiddelde tarieven van makelaars in Doorn

Wanneer je je huis in Doorn wilt verkopen, kunnen makelaarstarieven en courtages een belangrijk deel uitmaken van je overweging. Het gemiddelde tarief dat makelaars in Doorn rekenen, uitgedrukt in een percentage van de verkoopprijs, ligt rond de 1,06%. Hierbij kan de gemiddelde verkoopprijs van woningen in Doorn, namelijk € 763.501, flink meetellen in de kosten. Daarom is het verstandig om verschillende makelaarstarieven te vergelijken.

Belangrijk in je keuze voor een makelaar is de balans tussen kosten en geleverde service. Hoge kosten kunnen gerechtvaardigd zijn door exclusieve diensten of uitstekende lokale marktkennis. Informeer jezelf grondig om een weloverwogen keuze te maken. Veelgestelde vragen en antwoorden daarop kun je vinden bij verschillende makelaars. Tarieven opvragen bij meerdere verkoopmakelaars in Doorn kan je helpen bij het maken van die keuze.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Doorn

In Doorn valt op dat het aantal koopwoningen, momenteel 2781, behoorlijk substantieel is. Opmerkelijk is echter dat er nu maar een fractie van deze woningen daadwerkelijk te koop wordt aangeboden. Gezien deze situatie zou je woning vrijwel direct de aandacht trekken van potentiële kopers, wat het momenteel een verstandige zet maakt om je woning op de markt te brengen.

Aantal verkochte woningen in Doorn

Over de afgelopen 12 maanden hebben er in Doorn flink wat woningtransacties plaatsgevonden. Het precieze aantal verkochte woningen wordt zichtbaar in de onderstaande grafiek, die ook de hoeveelheid nieuwe aanmeldingen weergeeft. Verdiep jezelf in deze visualisatie om de feitelijke gegevens te verkennen: 124

Ben je van plan jouw huis in Doorn te verkopen?

Overweeg je jouw huis in Doorn te verkopen? De gedachte alleen al kan enorm spannend zijn, maar met het stappenplan dat Huis Verkopen aanbiedt, zul je ontdekken dat het verkoopproces behoorlijk overzichtelijk kan zijn. Iedere stap, van het kiezen van een makelaar tot het regelen van een energielabel, heeft een plek in dit heldere procesoverzicht.

Het kiezen van een goede makelaar is een van de belangrijkste stappen, en daarbij helpt het stappenplan jou sterk. Een goede makelaar kan namelijk het verschil maken in de snelheid en prijs van de verkoop. Huis verkopen streeft ernaar om de verkoop van jouw woning zo soepel en succesvol mogelijk te laten verlopen. Zorg dat je overal aan denkt - een goede voorbereiding is goud waard!

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Welkom op de juiste plek als je overweegt om jouw woning in Doorn te verkopen. De huizenprijzen in Doorn zijn constant in beweging, zoals je waarschijnlijk al weet. Op deze site vind je de meest recente informatie over verschillende aspecten omtrent woningverkoop, zoals vraagprijzen, verkoopprijzen, het aantal transacties en aanmeldingen. Wij zorgen ervoor dat deze informatie steevast up-to-date is, zodat je altijd op de hoogte bent.

Hoe HuisVerkopen.nl je helpt bij het regelen van je woningverkoop

Huis Verkopen stelt je in staat om op een zeer efficiënte manier de verkoop van je woning te regelen. Naast relevante en actuele informatie over onder andere woningprijzen, biedt Huis Verkopen diverse handige tools. Zo kun je bijvoorbeeld een gratis waardebepaling door een makelaar aanvragen of makelaarstarieven opvragen, waardoor je kunt besparen op makelaarskosten. Het handige stappenplan voor de verkoop van je huis zorgt ervoor dat je geen enkele stap in het proces over het hoofd ziet. Je kunt zelfs aanvullende diensten zoals een energielabel of woningstyling eenvoudig regelen. Alles bij elkaar zorgt Huis Verkopen ervoor dat je goed voorbereid en met vertrouwen de verkoop van jouw woning in Doorn kunt aanpakken.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen