Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Doorn

Als je op zoek bent naar een verkoopmakelaar in Doorn, is het belangrijk om verschillende opties te vergelijken. Verschillende makelaars hebben uiteenlopende kennis, ervaring en tarieven. Door te vergelijken en te onderhandelen, kun je een makelaar vinden die bij je past en je huis tegen de beste voorwaarden verkopen.

Over makelaars in Doorn

In en rondom Doorn barst het van de verkoopmakelaars, en dat maakt het soms lastig om een keuze te maken. Het is daarom essentieel om te kijken naar de verschillen tussen deze verkoopmakelaars. Soms kan de omvang van het aanbod een rol spelen, maar misschien is de onderhandelingsskills van een makelaar voor jou wel doorslaggevend. Naar welk type woning is de verkoopmakelaar bijvoorbeeld gespecialiseerd, of wat is zijn ervaring in de markt? Deze factoren kunnen jou helpen bij het maken van een keuze.

We begrijpen dat het lastig kan zijn om al deze informatie zelf te verzamelen. Daarom hebben we het voor je vereenvoudigd. We bieden je diverse methoden om verkoopmakelaars in Doorn te vergelijken, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Behoefte aan meer informatie? Geen zorgen, alle gegevens over verkoopmakelaars in Doorn vind je op deze pagina. Zo pak je het kiezen van een verkoopmakelaar gestructureerd aan en zorg je ervoor dat je een keuze maakt die bij jou past.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 8.551
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 23.515
Besparing (gem.)
€ 2.259

Actueel

 • Bij het verkopen van je huis in Doorn wil je natuurlijk de beste deal. Het is fijn om te weten dat de gemiddelde courtage van makelaars in deze regio op dit moment 1,06% procent bedraagt.
 • Voordat je je huis in de verkoop doet, wil je natuurlijk inzicht hebben in de huidige huizenprijzen. De gemiddelde verkoopprijs in Doorn is op dit moment € 806.659 euro en de gemiddelde verkoopprijs per m² bedraagt € 5.052 euro.
 • Als je overweegt om je huis in Doorn te verkopen, is het goed om te weten dat de tarieven van makelaars variëren. De gemiddelde makelaarskosten zijn momenteel € 8.551 euro. Om de meeste waarde voor je geld te krijgen, is het verstandig om tarieven te vergelijken.

Uitgelichte makelaars in Doorn

In Doorn zijn er diverse makelaars beschikbaar met een specialisatie in de verkoop van woningen - de keuze is echt aan jou. Hierna presenteren we een selectie van deze gespecialiseerde verkoopmakelaars in Doorn, enkel voor jouw gemak. Een vergelijking van deze makelaars zou verhelderend kunnen zijn, deze kan namelijk onthullen hoe elk van hen uniek is op basis van hun dienstverlening, kostenstructuur of klantenservice.

Logo Erica Veldkamp Makelaardij

Erica Veldkamp Makelaardij

Zet je woningstappen op de Utrechtse Heuvelrug met Erica Veldkamp Makelaardij - een hartstochtelijke en besliste NVM makelaar, gevestigd in Doorn. Met ruim 20 jaar ervaring in diverse bedrijfstakken richt Erica zich nu volledig op de woningmakelaardij met grote aandacht voor zowel het object als de persoon erachter. Profiteer van haar grondige kennis en passie, terwijl jij je beweegt in jouw koop-, verkoop-, verhuur- of taxatietraject. Geniet van wonen zoals het bedoeld is.
Logo Hazes Makelaardij

Hazes Makelaardij

Bij Hazes Makelaardij kun je terecht voor diverse diensten. Met zijn NVM-lidmaatschap en VastgoedCert certificering, biedt deze eenmanszaak expertise in aankoop en verkoop, fiscale taxaties, huur- of pachtkwesties en verzekeringen. Gevestigd op de Dorpsstraat in Doorn, biedt Hazes Makelaardij professionele en betrouwbare service in het makelaarsvak. Een goede keuze voor als je persoonlijke aandacht en specialisme zoekt.
Logo Flora Steenbeek Taxateur & Makelaar o.g.

Flora Steenbeek Taxateur & Makelaar og

Flora Steenbeek Taxateur & Makelaar o.g. onderscheidt zich door een gedreven en persoonlijke benadering. De diensten omvatten verkoop, aankoop, taxaties en verhuur, met afzonderlijk aandacht voor woningstyling en -fotografie. Het kantoor is lid van NVM, met ervaren en gecertificeerde medewerkers. Het draait allemaal om jouw wensen, waarbij de klant- en full-servicegerichte aanpak opvallen. Naast de standaarddiensten biedt de makelaar ook verkoopstylingadvies om de woning verkoopklaar te maken, wat bij het hele verkoopproces is inbegrepen.
Logo Nijland Makelaars Doorn

Nijland Makelaars Doorn

Nijland Makelaars Doorn zorgt voor een thuisgevoel bij het maken van een grote levensbeslissing. Met expertise in nieuwbouw, woningstyling, expat begeleiding en meer, bieden ze service met persoonlijke aandacht. Naast de verkoop en aankoop van huizen, bieden ze financieel advies en taxaties. Gespecialiseerd in de regio Utrechtse Heuvelrug heeft deze NVM-lid makelaar een effectieve aanpak voor het verbinden van kopers en verkopers. Hun motto: ouderwetse service, hedendaagse kwaliteit.
Logo Renes Makelaars Utrechtse Heuvelrug

Renes Makelaars Utrechtse Heuvelrug

Renes Makelaars Utrechtse Heuvelrug is een gedreven makelaarskantoor. Met een expertise op het gebied van woningstyling, woningfotografie en recreatie, begeleidt het team je actief bij de koop of verkoop van een huis. Het kantoor hecht waarde aan het in kaart brengen van jouw woonwensen, en combineert jouw emotie en enthousiasme met rationele argumenten. Zo zorgen ze voor een doordacht en gestructureerd aankoop- of verkooptraject. De 4 gecertificeerde medewerkers bieden de nodige kennis en ervaring voor een optimale uitkomst.
Logo Van Groningen Makelaars

Van Groningen Makelaars

Van Groningen Makelaars is een hartelijk, middelgroot makelaarskantoor gevestigd op de Utrechtse Heuvelrug. Ze volgen een unieke aanpak door jou niet alleen de gewenste woning te tonen, maar ook alternatieven uit hun portefeuille voor een goede prijsvergelijking. Met een vakkundig team en certificering van NVM, NWWI en NRVT staan ze klaar voor de aan- of verkoop en taxatie van woningen. Door hun uitgebreide netwerk zijn matches zelfs mogelijk vóór huizen de markt bereiken.

Limpens Makelaardij

Limpens Makelaardij is een eenmanszaak met lidmaatschap bij Vastgoedpro. De diensten omvatten verkoop, aankoop, verhuur en aanhuur. Het bedrijf blinkt uit in woningstyling en -fotografie, en heeft expertise in monumenten en recreatievastgoed. Met 16 recent verkochte objecten en 6 lopende verkoopopdrachten, toont het efficiënte prestaties. Kies Limpens Makelaardij voor een doortastende en professionele aanpak in vastgoed.

Let op: het kan zijn dat de makelaar die het best bij jouw situatie past, niet in het overzicht staat. Er zijn namelijk nog meer verkoopmakelaars actief in Doorn. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Doorn mee in onze vergelijking. Dus wil je de meest geschikte makelaar vinden, doe dan een vergelijking.

Vergelijk makelaars in Doorn Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Doorn?

Een makelaar in Doorn rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,06% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 806.659 in Doorn komt dit neer op € 8.551 aan makelaarskosten (update april 2024).

De courtage is een percentage van de uiteindelijke verkoopopbrengst van jouw huis dat je betaalt aan jouw makelaar. Dit bedrag is de beloning voor de tijd en moeite die de makelaar in de verkoop van je huis heeft gestoken. Het is altijd verstandig om verschillende makelaarskosten te vergelijken alvorens een makelaar in Doorn te kiezen.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Doorn 0,56% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 2.259 besparen door makelaars te vergelijken. Vergeet niet dat het vergelijken van verschillende makelaars je kan helpen om geld te besparen en betere service te krijgen.

Kosten van makelaars in Doorn

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 3.300
€ 8.700
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Doorn

Het is belangrijk om te weten dat de meerderheid van de makelaars in Doorn opstartkosten rekenen. Opstartkosten zijn de eenmalige kosten die gemaakt worden om jouw woningverkoop op gang te brengen. Denk hierbij aan kosten voor foto's, plattegronden, een woningomschrijving en de plaatsing van jouw woning op huizensites zoals Funda. In feite zijn dit de eerste stappen in het verkoopproces van je huis.

De hoogte van deze opstartkosten varieert per makelaar, maar gemiddeld bedragen ze € 515 in Doorn. Als verkoper ben je deze kosten doorgaans verschuldigd ongeacht of de verkoop daadwerkelijk door gaat. Daarom is het verstandig om, voor je een makelaar inschakelt, helder te hebben welke kosten er in rekening gebracht worden en wat daarvoor geleverd wordt.

Intrekkingskosten van makelaars in Doorn

Intrekkingskosten, misschien ben je bekend met deze term, misschien ook niet. Dit zijn kosten die door sommige makelaars in Doorn worden gerekend wanneer jij besluit je woning voortijdig uit de verkoop te halen. Een dergelijke situatie kan zich voordoen als je van gedachten verandert, een onverwachte persoonlijke situatie zich voordoet of je een betere makelaar hebt gevonden.

Deze kosten zijn bedoeld om de makelaar te compenseren voor de tijd en moeite die ze in de verkoop van jouw woning hebben gestoken. Ze variëren meestal, afhankelijk van de makelaar en de specifieke omstandigheden van de verkoop. Om verrassingen te voorkomen, is het raadzaam duidelijk naar deze potentiële kosten te vragen voordat je een contract ondertekent. Zou jij een makelaar zonder intrekkingskosten prefereren? Dan is het zaak bewust te kiezen voor een makelaar die deze service biedt.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Doorn met een vast tarief

Ook in Doorn zijn er makelaars die met een vast tarief werken. Dit kan een aantrekkelijke optie zijn, omdat je vooraf weet wat je gaat betalen. Je weet dus in één keer waar je financieel aan toe bent. Zo voorkom je onaangename verrassingen. Het gemiddelde vaste tarief van makelaars in Doorn is € 3.250 (update: april 2024).

Het werken met een vast tarief heeft echter ook een potentieel nadeel. Stel, je hebt een woning die je wilt verkopen en deze wordt uiteindelijk voor een veel hogere prijs verkocht dan eerder was ingeschat. Dan zou de makelaar met een courtage misschien een lager tarief hebben gehad dan de makelaar met een vast tarief. Dit komt doordat de courtage is gebaseerd op een percentage van de verkoopprijs van je huis.

Tip: Afhankelijk van de waarde van je woning en de verwachte vraag, kan kiezen voor een makelaar op basis van courtage soms voordeliger zijn. Het is verstandig om dit goed uit te zoeken en te vergelijken. Wees dus altijd alert op de verschillende tarieven en maak een goed afgewogen keuze.

4 feitjes over makelaars in Doorn

 • Bij het kiezen van een makelaar in Doorn neigen de meeste woningverkopers naar diegenen die werken op basis van courtage. Dit komt omdat courtage een gedeelde financiële interesse creëert tussen de verkoper en de makelaar, waardoor de laatste gemotiveerd is om de best mogelijke deal te sluiten.
 • In de praktijk varieert de inschatting van de waarde van een woning soms aanzienlijk tussen verschillende verkoopmakelaars in Doorn, variërend tot wel €31.000. Het is daarom verstandig om een waardebepaling bij verschillende makelaars aan te vragen.
 • Het blijkt dat een aanzienlijk aandeel van verkopers in Doorn, wel 94%, de voorkeur geeft aan een makelaar die geregistreerd is bij een professionele organisatie zoals NVM, VBO of VastgoedPRO. Deze registratie biedt namelijk een extra garantie voor professionaliteit en betrouwbaarheid.
 • Het vergelijken van makelaars wordt als essentieel ervaren onder de meeste woningverkopers in Doorn. Hierbij geven zij een sterke voorkeur aan makelaars die uit eerdere ervaringen aantoonbaar beter presteren dan hun concurrenten.

Wat levert de beste makelaar in Doorn op?

In Doorn zijn veel makelaars actief, en de resultaten die ze boeken zijn allesbehalve gelijk. Hierdoor is het lonend voor mensen die hun huis willen verkopen om goed onderzoek te doen en verschillende opties te overwegen.

Dit is hoe je de beste makelaars in Doorn herkent:

 • Bij het bestuderen van onze gegevens valt op dat de topmakelaars in Doorn een verkoopprijs weten te realiseren die gemiddeld € 16.657 boven de initiële verwachtingen ligt. Dit betekent extra opbrengst voor jou als verkoper.

 • Daarnaast blijkt uit een analyse van onze data dat de meest effectieve makelaars in Doorn gemiddeld 15 dagen sneller een woning verkopen dan de concurrentie. Een snellere verkoop betekent minder onzekerheid en sneller kunnen doorstappen naar je volgende woning.

De beste makelaar in Doorn vinden

Wij houden alle verkoopstatistieken van alle makelaars in Doorn en omgeving overzichtelijk bij. Hierdoor hebben we een helder beeld van welke makelaar het beste presteert. Niet alleen de verkoopcijfers zijn van belang, ook de snelheid van verkopen, en de verkoopprijzen hanteren we als sleutelindicatoren.

Hoewel performance data belangrijk is, is het minstens zo belangrijk dat een makelaar goed aansluit bij jouw unieke situatie en voorkeuren. Daarom raden we je aan om makelaars te vergelijken via ons vergelijkingsformulier. Zo vind je de makelaar die het beste bij je past.

Waar moet je op letten bij makelaars in Doorn?

Als je op zoek bent naar een makelaar in Doorn voor de verkoop van je huis, zijn er verschillende zaken waar je op moet letten:

Ervaring in de regio

Controleer of de beoogde makelaar ervaring heeft in Doorn. Een lokale specialist kent de woningmarkt en kan hierdoor je huis optimaal positioneren.

Verkoopstrategie

Informeer naar de verkoopstrategie van de makelaar. Een goed plan en duidelijke aanpak kunnen het verschil maken tussen een snelle verkoop en een huis dat lang op de markt blijft.

Beoordelingen van klanten

Lees de ervaringen van mensen die je voor gingen. Tevreden klanten en goede beoordelingen kunnen een indicatie geven van betrouwbaarheid en service.

Persoonlijke klik

Een persoonlijke klik met je makelaar is belangrijk. Hij of zij vertegenwoordigt je immers in de verkoop, dus je moet op diegene kunnen vertrouwen.

Kostenplaatje

Bekijk goed de kosten van de makelaar. Deze kunnen sterk variëren. Zorg dat je op de hoogte bent van alle kosten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

NVM-makelaars in Doorn zijn er om je te helpen bij de verkoop van jouw huis. Ze hebben specifieke kennis over de lokale markt en kunnen jou begeleiden tijdens alle stappen van het verkoopproces. Hun expertise kan je tijd en zorgen besparen.

Naast de NVM zijn er ook andere makelaarsorganisaties actief in Doorn, zoals VBO en VastgoedPRO. Ondanks enkele verschillen hebben ze allemaal hetzelfde doel: het succesvol begeleiden van de verkoop van jouw woning. Het belangrijkste is dat je een makelaar kiest waarbij je je prettig voelt en die je vertrouwt.

Wat doet een makelaar in Doorn?

Een makelaar in Doorn beschikt over lokale kennis en expertise die je helpt tijdens het verkoopproces van je huis. Deze professionaliteit zorgt voor een vlotte overdracht, zodat je zonder zorgen de volgende stappen kunt zetten.

Het is niet alleen de fysieke verkoop waar een makelaar bij helpt, maar ook het onderhandelingsproces. Ze kunnen adviseren over de juiste verkoopprijs en jouw belangen behartigen tijdens de onderhandelingen. Op deze manier wordt de druk verlicht en het proces soepeler.

 • Evalueert de marktcondities in Doorn
 • Adviseert over de juiste verkoopprijs
 • Publiceert de woning op relevante platformen
 • Onderhandelt met potentiële kopers
 • Helpt bij het afronden van de verkoop

Waarom een makelaar in Doorn inschakelen?

Het verkopen van een huis is niet altijd eenvoudig. Zeker niet wanneer je dit nog niet eerder hebt gedaan. Daarom kan het inschakelen van een professionele makelaar in Doorn een grote toegevoegde waarde hebben. Zij kennen de lokale markt en hebben ervaring met het verkopen van huizen. Maar er zitten nog veel meer voordelen aan het inschakelen van een makelaar. In de volgende paragrafen gaan we hier dieper op in.

Kennis van de markt

De makelaar in Doorn heeft uitgebreide kennis van de lokale huizenmarkt. Zij weten hoe de wind waait en kunnen je precies laten weten wat een realistische vraagprijs voor jouw huis is. Dit voorkomt dat je te hoog of te laag zit met je vraagprijs en zo de verkooppotentie van jouw huis onderschat.

Professioneel netwerk

Een ander groot voordeel van het inschakelen van een makelaar is hun professioneel netwerk. Een makelaar heeft veelal contact met potentiële kopers en kent ook andere professionals in de sector. Denk hierbij aan notarissen, taxateurs en bouwinspecteurs. Hierdoor bereikt je woning een breder publiek en wordt je huis sneller verkocht.

Administratieve afhandeling

Tenslotte kan een makelaar je ook enorm veel tijd besparen door de administratieve afhandeling van de verkoop uit handen te nemen. Het opstellen van een koopcontract, onderhandelingen voeren, maar ook eventuele problemen na de verkoop kunnen door een makelaar worden afgehandeld zodat je hier geen zorgen over hebt.

Effectieve promotie

De promotie van je huis is van groot belang om het snel te kunnen verkopen. Een makelaar kan deze taak efficiënt en effectief uitvoeren, dankzij zijn ervaring met Professionele fotografie, goed geschreven omschrijvingen en breed verspreide advertenties waardoor de verkoop soepeler en sneller verloopt.

Makelaars in Doorn vergelijken

Vergelijken van makelaars in Doorn via Huis Verkopen kan je veel opleveren. Omdat we alle prestaties bijhouden van makelaars in Doorn, kan je de beste makelaar voor jouw situatie vinden.

 • Ontvang gratis en onafhankelijk verkoopadvies
 • Ontdek de makelaar met de beste prijs/kwaliteitsverhouding
 • Vergelijken leidt tot lagere makelaarskosten
 • Vind de makelaar die jouw huis voor de maximale prijs kan verkopen

Dankzij deze vergelijking ontdek je welke makelaar in Doorn het beste aansluit bij jouw wensen en situatie. Hierbij kan je rekenen op de garantie dat we alleen makelaars aan jou koppelen die eerder met succes een woning hebben verkocht.

Vergelijk makelaars in Doorn Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Doorn

In Doorn varieert het, maar de gemiddelde makelaarskosten liggen rond de € 8.551. Je kunt direct online tarieven opvragen bij meerdere makelaars.

Het is belangrijk om makelaars te vergelijken op basis van hun tarieven en hun prestaties. Door te vergelijken kun je gemiddeld € 2.259 besparen. Begin met het vergelijken van makelaars.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Doorn is 74 dagen. De snelheid kan variëren afhankelijk van factoren zoals de woningmarkt en de strategie van de makelaar.

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Doorn bedragen € 515. Vraag meerdere offertes aan voor een goede vergelijking.

Het is van belang dat je let op zaken als tarieven, service, verkoopstrategie en eerdere verkoopresultaten van de makelaar. Een verkoopadvies kan ook handig zijn.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen