Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Leersum

In je zoektocht naar een kwalitatieve makelaar in Leersum voor de verkoop van je huis, moet je weten dat makelaars zich specialiseren in diverse woningtypen en omstandigheden. Het selecteren van een makelaar die goed aansluit bij jouw specifieke situatie kan de verkoopervaring sterk verbeteren en jouw slagingskansen verhogen.

Over makelaars in Leersum

Als je van plan bent om je huis in Leersum te verkopen, zijn er essentiële aspecten om aandacht aan te besteden wanneer je een makelaar gaat kiezen. Het is belangrijk om een makelaar te selecteren die bekend is met de lokale markt en die een goed trackrecord heeft qua verkoopresultaten. Daarnaast wil je wellicht een makelaar met een proactieve houding en een goede communicatie. Zo zorg je ervoor dat je volledig op de hoogte wordt gehouden van de voortgang en dat je huis op de best mogelijke wijze wordt gepresenteerd.

Je vraagt je waarschijnlijk af: Welke makelaar verkoopt het snelst in Leersum? Welke makelaar behaalt de hoogste verkoopprijs? Dit soort vragen spelen vermoedelijk door je hoofd. En dat is logisch, want het gaat tenslotte om een grote en belangrijke transactie. Hier komt de tip: het is zinvol om makelaars te vergelijken om antwoorden op deze vragen te krijgen. Via deze weg kan je je voorkeuren en wensen doorgeven, waarop je een geschikte makelaar voor je woning kunt vinden.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 7.132
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 19.613
Besparing (gem.)
€ 1.963

Actueel

 • Het is goed te weten dat, als je overweegt om je huis in Leersum te verkopen, de gemiddelde courtage van makelaars daar momenteel 1,09% is. Dit geeft een indicatie van de kosten die je kunt verwachten.
 • Als je kijkt naar de huidige huizenprijzen in Leersum, ligt de gemiddelde verkoopprijs op € 654.281 en de gemiddelde verkoopprijs per m² op € 4.365. Bekijk de meest recente en gedetailleerde informatie over de

  woningprijzen in Leersum.

 • Hoewel de tarieven van makelaars in Leersum momenteel rond de € 7.132 liggen, is het altijd waardevol om deze tarieven te vergelijken. Omdat elke makelaar anders is, kan het zijn dat je bij de ene makelaar meer waar voor je geld krijgt dan bij de andere.

Uitgelichte makelaars in Leersum

In Leersum vind je een ruime keuze aan makelaars die bereid zijn je bij te staan met je huisverkoop. Het is echter cruciaal om niet zomaar de eerste de beste makelaar die je tegenkomt te vertrouwen met deze opdracht. Door makelaars objectief te vergelijken, bijvoorbeeld op basis van hun tarieven, aangeboden dienstverlening en ervaringen van andere klanten, zorg je ervoor dat je de best mogelijke beslissing maakt.

Logo ENTREE makelaars Utrechtse Heuvelrug b.v.

ENTREE makelaars Utrechtse Heuvelrug bv

Bij ENTREE makelaars Utrechtse Heuvelrug sta je als klant centraal. Voor zowel verkoop als aankoop, waaronder ook nieuwbouw, ben je hier aan het juiste adres. Ze kennen hun vak, leveren kwaliteit en zich in voor tevreden klanten. Met vier toegewijde medewerkers verzorgt het kantoor ook taxaties en kunnen ze je, naast Nederlands, ook in het Engels van dienst zijn. Je vindt ze in Leersum, waar ze altijd voor je klaar staan.

Deur Makelaars

Deur Makelaars is een no-nonsense kantoor dat je bijstaat in de vastgoedmarkt zonder aangesloten te zijn bij een branchevereniging. De focus ligt op je daadwerkelijke behoeften bij de aan- of verkoop van je woning. Bijvoorbeeld voor een startende koper is Deur Makelaars een betrouwbare keuze voor een soepele eerste woningaankoop.

Makelaardij de Terp

Makelaardij de Terp, gevestigd aan de Rijksstraatweg in Leersum, biedt je betrouwbare en deskundige begeleiding in de vastgoedwereld. Als lid van branchevereniging Vastgoedpro, staan ze garant voor kwaliteit en professionaliteit. Kies je voor deze makelaar, dan kies je voor zekerheid en expertise.

Let op: er zijn meer verkoopmakelaars actief in en rondom Leersum dan je op het eerste gezicht zou denken. Jouw ideale makelaar hoeft niet per se in onze lijst te staan. Daarom nemen we bij Huis Verkopen alle makelaars in Leersum mee in onze vergelijking.

Vergelijk makelaars in Leersum Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Leersum?

Een makelaar in Leersum rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,09% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 654.281 in Leersum komt dit neer op € 7.132 aan makelaarskosten (update april 2024).

Over het algemeen hanteren de meeste makelaars in Leersum een courtage om het verkoopproces van jouw huis te begeleiden. Dit betekent dat je een percentage van de verkoopprijs aan de makelaar betaalt voor zijn diensten.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Leersum 0,60% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.963 besparen door makelaars te vergelijken. Het is wel van belang om te onthouden dat de courtage niet vastligt en aangepast kan worden op basis van jouw specifieke situatie en behoeften.

Kosten van makelaars in Leersum

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.800
€ 7.200
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Leersum

Bij de verkoop van jouw woning in Leersum kun je er bijna niet omheen: de opstartkosten van makelaars. Het is goed om te weten dat dit geen verborgen kosten zijn, maar gebruikelijk en bovenal transparant zijn in de vastgoedbranche. Opstartkosten zijn de kosten die een makelaar maakt om jouw woning succesvol te kunnen verkopen.

Voorbeelden van opstartkosten zijn de kosten voor het maken van professionele foto's van jouw woning, het plaatsen van advertenties en de kosten voor een verkoopbord. Daarnaast kunnen ook de tijd en de inzet die de makelaar investeert in het opstellen van een verkoopstrategie onder de opstartkosten vallen. Het is belangrijk om je bewust te zijn van deze kosten, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Intrekkingskosten van makelaars in Leersum

Als je ooit in een situatie komt waarin je besluit om jouw woning voortijdig uit de verkoop te halen, kan het zijn dat je te maken krijgt met zogenaamde intrekkingskosten. Dit zijn kosten die de meeste makelaars in Leersum rekenen als een huis niet volgens het oorspronkelijke plan wordt verkocht. De makelaar heeft in veel gevallen al werk verricht zonder dat dit resultaat heeft opgeleverd, waardoor intrekkingskosten worden geheven om deze inspanningen alsnog deels te vergoeden.

Stel bijvoorbeeld dat je na enige tijd van gedachten verandert en besluit om jouw woning te verhuren ervan in plaats het te verkopen, of misschien krijg je een levensveranderende kans en besluit je jouw verkoopplannen helemaal te schrappen. In zulke omstandigheden kan je geconfronteerd worden met intrekkingskosten. Deze kosten kunnen flink variëren, afhankelijk van de makelaar en het geleverde werk, dus het is belangrijk om bij de keuze van een makelaar ook hier rekening mee te houden.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Leersum met een vast tarief

Ook in Leersum zijn er makelaars die werken met een vast tarief. Het voordeel hiervan is dat je van tevoren weet waar je aan toe bent. Je betaalt een vast bedrag ongeacht de verkoopprijs van jouw woning. Gemiddeld hanteren deze makelaars een tarief van € 3.250 (update: april 2024)

Een vast tarief in plaats van een courtage kan echter ook een nadeel zijn. Stel, jouw woning wordt verkocht voor €300.000. Met een courtage van 1,5% betaal je als verkoper €4.500 aan de makelaar. Bij een vast tarief is dit, ongeacht de verkoopprijs, een stuk minder. Je loopt hier dus het risico dat je, bij een hogere verkoopprijs, relatief te veel betaalt aan de makelaar.

Tip: De meeste verkopers in Leersum kiezen voor een makelaar die werkt op basis van courtage. Juist bij een hogere verkoopprijs maakt men vaak deze keuze. Op deze manier wordt de makelaar extra gemotiveerd om het meest haalbare uit jouw woningverkoop te halen.

4 feitjes over makelaars in Leersum

 • Hoewel de kosten ook een rol spelen, blijkt dat de meeste verkopers in Leersum zich niet laten leiden door de laagste prijs. Zij zien meer heil in het zaken doen met een makelaar die een goede balans tussen prijs en kwaliteit aanbiedt.
 • Bij een percentage van 96% van de verkopers in Leersum ligt de keuze meer bij een lokale full-service makelaar dan bij een internetmakelaar. Dit toont het belang aan van persoonlijke service en kennis van de lokale markt.
 • De verkoop van een huis in Leersum is aanzienlijk in het voordeel van de verkoper wanneer een makelaar erbij betrokken is. In feite, met de hulp van een makelaar wordt het huis 70% sneller verkocht dan zonder de hulp van een professional.
 • Het gebruik van een makelaar in Leersum komt niet alleen de verkoopsnelheid ten goede, maar werkt ook in het voordeel van de winstmarge. Verkopers zien een winststijging van ongeveer 5% wanneer zij de hulp van een makelaar inschakelen bij de verkoop van hun huis.

Wat levert de beste makelaar in Leersum op?

Het is niet zozeer cruciaal wat een makelaar in Leersum kost, maar wel wat deze voor je kan opleveren. Een goede makelaar verdient zichzelf in feite dubbel en dwars terug. Dat hangt natuurlijk samen met een realistische verkoopstrategie en een juiste waardebepaling.

Dit is hoe je de beste makelaars in Leersum herkent:

 • Uit onze analytische gegevens blijkt dat de toonaangevende makelaars in Leersum eigendommen gemiddeld verkopen voor een bedrag dat bovengemiddeld hoger ligt dan de normale verkoopwaarden, zelfs als rekening wordt gehouden met prijscategorieën. Zij weten gemiddeld maar liefst € 18.090 meer uit een verkoop te halen. Dat zou je recht in je portemonnee voelen!
 • Verder onderscheiden de snelste makelaars zich door woningen gemiddeld tussen de 7 en 24 dagen eerder te verkopen dan andere makelaars. Het is geen toeval dat de makelaars die het snelst weten te verkopen doorgaans ook diegenen zijn die de juiste waardebepaling kennen en deze kunnen reflecteren in hun verkoopplan.

De beste makelaar in Leersum vinden

Het vinden van de beste of snelste makelaar in Leersum hoeft niet een grote hap uit jouw portemonnee te betekenen. De tarieven tussen makelaars variëren enorm en duurder betekent niet altijd beter. Er passen ongetwijfeld betaalbare en toppresterende makelaars bij jouw specifieke situatie.

Via een handig vergelijkingsformulier kun je makelaars in Leersum naast elkaar zetten. Op basis van jouw adres, situatie en wensen worden de meest geschikte makelaars voor jou geselecteerd. Zo vind je de makelaar die naadloos aansluit bij jouw verkoopplannen.

Waar moet je op letten bij makelaars in Leersum?

Bij het kiezen van de juiste makelaar in Leersum voor de verkoop van je huis zijn er verschillende punten om rekening mee te houden:

Ervaring in Leersum

Hoe goed kent de makelaar Leersum? Kennis van de lokale woningmarkt kan een grote toegevoegde waarde hebben bij de verkoop van je huis.

Vakkennis en certificering

Is de makelaar gecertificeerd en aangesloten bij een branchevereniging? Dit geeft je meer zekerheid over de kwaliteit en betrouwbaarheid van de makelaar.

Tarieven en diensten

Wat zijn de tarieven en wat krijg je hiervoor terug? Ga na welke diensten inclusief zijn en vergelijk dit met andere makelaars. Hierbij kan onze pagina voor tarievenopvraag hulp bieden.

Communicatie en bereikbaarheid

Hoe goed is de makelaar bereikbaar en hoe verloopt de communicatie? Duidelijke en tijdige communicatie kan het verschil maken bij de verkoop van je huis.

Vergelijk verschillende makelaars

Tenslotte, vergelijk verschillende makelaars. Met ons vergelijkingsformulier kun je makelaars vinden die goed aansluiten bij jouw woning, situatie en voorkeuren.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Als je overweegt je huis in Leersum te verkopen, kunnen NVM-makelaars je helpen het proces te stroomlijnen. Net zoals VBO en VastgoedPRO makelaars, bieden ze deskundige begeleiding bij elk stadium van de verkoop. Hun grondige kennis van de vastgoedmarkt in je omgeving zorgt voor een correcte prijsbepaling en strategie.

Makelaars die lid zijn van de NVM, VBO of VastgoedPRO hanteren strikte ethische richtlijnen, wat transparantie en betrouwbaarheid in de transacties garandeert. Ze zorgen voor objectieve taxaties, onderhandelen namens jou en begeleiden je door het juridische proces. Zo verlicht een makelaar de stress die gepaard gaat met het verkopen van een huis.

Wat doet een makelaar in Leersum?

Een goede makelaar kan een aanzienlijk verschil maken bij de verkoop van jouw woning in Leersum. Het is meer dan alleen een 'tussenpersoon'; een makelaar levert diverse diensten die bijdragen aan een soepele en succesvolle woningverkoop.

Bijvoorbeeld, een makelaar adviseert je over de beste prijs om jouw huis te verkopen, organiseert bezichtigingen en voert onderhandelingen uit met potentiële kopers. Deze elementen kunnen een aanzienlijke invloed hebben op het uiteindelijke verkoopresultaat.

 • Evalueert de woning en stelt een verkoopprijs voor
 • Maakt aantrekkelijke verkoopadvertenties en foto's
 • Organiseert en coördineert bezichtigingen voor potentiële kopers
 • Voert onderhandelingen uit over de verkoopprijs
 • Begeleidt het verkoopproces, inclusief juridische aspecten

Waarom een makelaar in Leersum inschakelen?

Als je een makelaar inschakelt om jouw woning in Leersum te verkopen, zijn er verschillende stappen die de makelaar neemt om dit proces in goede banen te leiden. Dit omvat met name het vaststellen van de prijs, het in de markt zetten van je huis, het begeleiden van bezichtigingen, het ontvangen en beoordelen van biedingen en tot slot, de administratieve afhandeling van de verkoop.

Prijsbepaling van de woning

In de eerste fase is het vaststellen van de vraagprijs een belangrijke taak. Door samen naar de staat en kenmerken van je woning te kijken, bepaalt de makelaar een realistische prijs die aantrekkelijk is voor potentiële kopers, maar ook recht doet aan jouw belangen.

Presentatie en promotie

De volgende stap is het aantrekkelijk presenteren van je woning aan potentiële kopers. Professionele foto's, een aantrekkelijke beschrijving en een juiste plaatsing op belangrijke huizensites maakt dat je woning zichtbaar wordt voor geïnteresseerde partijen.

Begeleiding van bezichtigingen

Zodra de eerste geïnteresseerden zich melden, is de makelaar er om bezichtigingen te begeleiden. Hij toont de potentie van je woning en bespreekt eventueel aanwezige aandachtspunten op een eerlijke en professionele manier.

Afhandeling van de verkoop

Tenslotte coördineert de makelaar het ontvangen en beoordelen van biedingen. Als een prijs is overeengekomen, zorgt hij dat alle administratieve zaken rondom de verkoop goed geregeld worden. Hierbij houdt hij altijd jouw belangen in het oog.

Makelaars in Leersum vergelijken

Huis Verkopen maakt het moeiteloos mogelijk om makelaars te vergelijken in Leersum. Door jouw wensen en de specificaties van je woning aan te geven, kunnen wij je koppelen aan de geschiktste makelaars.

 • Gratis waardebepaling door de makelaars
 • Ontvang verkoopadvies en inzicht in verkoopprijs
 • Bespaar op makelaarskosten en krijg een beter aanbod
 • Vertrouw op ervaren, succesvolle makelaars

Na het invullen van jouw gegevens en wensen, gaan geselecteerde verkoopmakelaars in Leersum je informeren over precies datgene dat jij wilt weten. Op deze manier vergelijk je eenvoudig en snel, wat leidt tot een onderbouwde keuze voor een ervaren makelaar die jouw woning voor de maximale prijs kan verkopen.

Vergelijk makelaars in Leersum Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Leersum

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Leersum liggen rond € 515. Het is belangrijk om bij meerdere makelaars tarieven op te vragen, omdat dit per makelaar kan verschillen. Je kunt zo goed vergelijken wat voor jou het voordeligst is.

Het gemiddelde courtagepercentage van makelaars in Leersum is 1,09%. Dit is echter een gemiddelde, de precieze courtage kan per makelaar verschillen.

Vergelijk verschillende makelaars in Leersum, let daarbij niet alleen op de kosten maar ook op ervaring en verkoopsnelheid. Door te vergelijken kun je gemiddeld € 1.963 besparen. Deze vergelijking kan gedaan worden op onze vergelijkingspagina.

Het is belangrijk om de waarde van je huis te kennen. Daarnaast kan een professionele makelaar je helpen om je huis voor de hoogste prijs te verkopen. Bekijk hier tips hoe je jouw huis voor de hoogste prijs kunt verkopen.

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Leersum ligt op € 654.281. Houd er rekening mee dat dit een gemiddelde is en de prijs afhangt van factoren zoals locatie, grootte en staat van de woning.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen