Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Leersum

Wil je jouw woning in het rustieke Leersum verkopen en daarbij de hoogste prijs ontvangen? Overweeg dan de marktkennis en ervaring van lokale makelaars om tot een succesvolle verkoop te komen. Ze kennen de lokale woningmarkt, hebben connecties en kunnen je op maat adviseren voor een zorgeloze verkoop.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Leersum

Als je je woning in Leersum gaat verkopen, heb je vast verschillende doelen in gedachten. Misschien wil je een maximale opbrengst genereren, verlang je naar een snelle verkoop of hoop je een vlotte transitie te maken naar jouw nieuwe woning. Het kan ook zijn dat je vooral een probleemloos verkoopproces wenst, zonder stress en met zo min mogelijk onverwachte verrassingen.

Waarschijnlijk vraag je jezelf af: Hoe snel worden woningen in Leersum verkocht? Wat kan ik verwachten qua gemiddelde verkoopopbrengst? Hoeveel kan ik besparen door makelaars te vergelijken? Deze nieuwsgierigheid is begrijpelijk en essentieel om beter voorbereid te zijn op de verkoop. Voor een volledig overzicht kun je een gratis verkoopadvies aanvragen. De antwoorden vind je in de actuele cijfers over de woningmarkt in Leersum hieronder:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
52 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 593.111
Besparing (gem.)
€ 1.779

Je huis snel verkopen in Leersum

Woningen in Leersum zijn behoorlijk in trek. Gemiddeld duurt het slechts 53 dagen voordat een woning in dit charmante dorp verkocht is. Dat is natuurlijk goed nieuws als jij jouw huis snel wilt verkopen.

 1. Presentatie: Een woning die er van binnen én buiten verzorgd uitziet, trekt meer potentiële kopers. Besteed dus aandacht aan een frisse uitstraling, opgeruimde kamers en verzorgde buitenruimte. Voor meer concrete tips kun je terecht op onze tipspagina.
 2. Inwinnen van verkoopadvies: Het inschakelen van een lokale makelaar kan veel voordelen opleveren. Een ervaren makelaar kent de markt, is vaardig in onderhandelen en kan je helpen met een goede verkoopstrategie. Vraag gerust eens verkoopadvies aan bij een makelaar via deze link.
 3. Juiste prijsstelling: Een onrealistisch hoge vraagprijs kan potentiële kopers afschrikken. Het bepalen van de juiste verkoopprijs is dan ook essentieel. Door een waardebepaling aan te vragen, krijg je een goed beeld van de huidige marktwaarde van je woning.

Tips in Leersum

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Leersum op?

Als je van plan bent een huis in Leersum te verkopen, dan is de gemiddelde verkoopprijs een belangrijke maatstaf om te kennen. Op dit moment ligt de gemiddelde verkoopprijs in Leersum op € 593.111. Deze prijs varieert echter aanzienlijk, afhankelijk van factoren zoals de grootte van het huis, de locatie binnen Leersum en de staat van het huis.

Naast de totale verkoopprijs kan het ook interessant zijn om de prijs per vierkante meter te bekijken. In Leersum is de huidige gemiddelde prijs per vierkante meter € 4.637. Let wel, deze prijs geeft niet het volledige beeld. Een grote tuin wordt bijvoorbeeld niet meegerekend in de prijs per vierkante meter, ook extra kenmerken zoals een garage of een recent verbouwde keuken verhogen de waarde van het huis maar worden niet weerspiegeld in de gemiddelde prijs per vierkante meter.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Leersum

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.000
€ 3.900
€ 4.700

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Leersum bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Leersum.

Feitjes over Leersum

 • Leersum is gelegen in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.
 • De plaats staat bekend om haar jaarlijkse bloemencorso sinds 1953.
 • Het historische Kasteel Broekhuizen ligt in de omgeving van Leersum.

Tips om je woning te verkopen in Leersum

Het verkopen van je huis in Leersum kan een overweldigende taak zijn. Een goede verkoopmakelaar kan een significant verschil maken. Hier zijn enkele essentiële tips die je kunnen helpen in dit proces.

 • Presentatie van het huis: Zorg dat je huis er uitnodigend en schoon uitziet. Verminder de hoeveelheid meubels voor een ruimtelijk effect en doe kleine reparaties waar nodig.
 • Goede online zichtbaarheid: Zorg ervoor dat je huis op alle grote vastgoedwebsites staat. Hoogwaardige foto's en een gedetailleerde beschrijving trekken meer potentiële kopers.
 • Realistische prijsstelling: Bepaal met je makelaar een reële vraagprijs. Als de prijs te hoog is, kan dit potentiële kopers afschrikken.
 • Makelaarskeuze: Kies voor een makelaar die de lokale markt in Leersum goed kent, hij zal je adviseren over de juiste verkoopstrategie en prijsstelling.
 • Flexibiliteit: Wees flexibel met bezichtigingen. De meer kijkers, de groter je kans op een succesvolle verkoop.

Ontdek jouw stappenplan in Leersum:

 • Stappenplan specifiek afgestemd op jouw woning
 • Voorkom overslaan van belangrijke stappen in verkoopproces
 • Bespaar duizenden euro's door goed te vergelijken
 • Gratis en vrijblijvend, je zit nergens aan vast
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Leersum?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Leersum kost je als verkoper gemiddeld € 8.118. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Leersum In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 593.111) € 6.465
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 8.118

Kosten van makelaars in Leersum

Wanneer je besluit je huis in Leersum te verkopen, zul je wellicht gebruik maken van een makelaar. Gemiddeld kost de verkoopservice van een makelaar in Leersum 1,09% van de verkoopprijs van je huis. Dit wordt ook wel de courtage genoemd. Daarnaast rekenen de meeste makelaars opstartkosten, die in Leersum gemiddeld op € 515 uitkomen.

Een makelaar kan op twee manieren betaald worden: door een vast tarief of een courtage. Het vaste tarief is een vooraf afgesproken bedrag, ongeacht de verkoopprijs van je woning. Een courtage is een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs. Hier is het dus in het belang van de makelaar om een zo hoog mogelijke verkoopprijs voor je woning te krijgen.

Lees meer over makelaars in Leersum.

Andere kosten bij verkoop

Opknappen en onderhoud

Voor je jouw woning in de verkoop zet, is het slim om achterstallig onderhoud aan te pakken. Dit maakt je huis aantrekkelijker voor potentiële kopers. Zij zullen minder onderhandelen over de prijs als ze zien dat de woning in goede staat is.

Denk bij onderhoudskosten niet alleen aan grote klussen zoals het vervangen van een oud dak. Ook kleine ingrepen, zoals een nieuwe laag verf of het repareren van een lekkende kraan, tellen mee. Deze kosten kunnen snel oplopen, maar ze vergroten ook de kans op een succesvolle verkoop.

Energielabel

Het hebben van een geldig energielabel is verplicht bij de verkoop van je woning. Het label geeft informatie over de energiezuinigheid van je huis, wat tegenwoordig steeds belangrijker is voor kopers. De kosten voor het verkrijgen van een energielabel variëren.

Het aanvragen van een energielabel doe je online. Hoewel het wellicht onnodig lijkt, draagt een goed energielabel bij aan de verkoop van je woning. Geïnteresseerde kopers kunnen de energiezuinigheid van verschillende woningen makkelijk vergelijken en wellicht de keuze op jouw woning laten vallen.

Verkoopstyling

De eerste indruk is vaak bepalend voor potentiële kopers. Daarom is het de moeite waard om te investeren in verkoopstyling. Dit houdt in dat je je woning zó presenteert dat deze aantrekkelijk oogt voor een breed publiek.

Professionele verkoopstylisten weten precies wat wel en niet werkt. Ze zorgen ervoor dat jouw woning er op foto’s en tijdens bezichtigingen optimaal uitziet. Met een kleine investering in verkoopstyling verhoog je de kans op een snelle verkoop tegen een goede prijs.

Wanneer mijn huis verkopen in Leersum?

Is mei 2024 een goed moment om je huis in Leersum te verkopen? Ja, velen denken van wel. Je kunt je woning nu voor een gunstige prijs op de markt brengen. Maar het exacte antwoord hangt af van diverse factoren, zoals de staat van je huis en de woonwijk. Een ervaren makelaar heeft het beste zicht op de verkoopmogelijkheden in deze periode.

Hoe zorg je ervoor dat je het optimale uit de verkoop haalt? Door een goede makelaar in de arm te nemen. Deze kan je niet alleen helpen inschatten wat je huis waard is, maar kan je ook adviseren over het ideale verkoopmoment. Bovendien ontzorgt een makelaar je door potentiële kopers rond te leiden en de onderhandelingen te voeren. Zo maak je de beste kans op een succesvolle verkoop.

Vergelijk makelaars in Leersum Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Bij het verkopen van een huis komt vaak meer kijken dan je denkt. Vooral als je dit voor het eerst doet, kan het voelen alsof je verdwaalt in een doolhof van regelgeving, afspraken met makelaars en het regelen van een energielabel. Als woningverkoper in Leersum wil je niets over het hoofd zien en ben je op zoek naar houvast. Die houvast vind je in het stappenplan van Huis Verkopen. Dit stappenplan maakt de verkoop van je woning overzichtelijk en soepel. Kortom, een essentieel hulpmiddel voor iedere verkoper.

Eén plek voor alle regelingen

Loopt je hoofd over van alle dingen die je moet regelen? Met Huis Verkopen heb je één plek waar je alles regelt voor de verkoop van je woning. Of het nu gaat om het vinden van een geschikte makelaar, een ontruimer of een verhuizer, Huis Verkopen maakt het je makkelijk.

Bespaar kosten met Huis Verkopen

Verkopen betekent soms ook kosten maken, maar bij Huis Verkopen helpen we je kosten te besparen. Het platform helpt je namelijk de beste dienstverlening te vinden voor de laagste prijs. Zo verkrijg je kwaliteit zonder dat het je een fortuin hoeft te kosten.

Vind de beste specialisten

Huis Verkopen laat je niet aan je lot over, maar helpt je met het vinden van de beste specialisten in Leersum. Of je nu op zoek bent naar een makelaar of een verhuisbedrijf, met Huis Verkopen selecteer je de professional die het beste bij jouw situatie past.

Maak de juiste keuzes

Of je je huis nu snel wilt verkopen of voor een maximale prijs, je wil de juiste keuzes maken. Huis Verkopen biedt waardevolle informatie en helpt je met het maken van die keuzes. Bespaar tijd, energie en geld, en ga voor een succesvolle verkoop met Huis Verkopen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Leersum

Het bepalen van de waarde van je huis in Leersum is essentieel voor de verkoop. Een goede optie is het aanvragen van een waardebepaling bij een professionele makelaar. Zij hebben de juiste kennis en ervaring om de prijs van je woning te bepalen.

Het kiezen van de perfecte makelaar voor de verkoop van je huis in Leersum is cruciaal. Overweeg verschillende factoren zoals ervaring, tarieven en recensies van eerdere klanten. Op deze pagina kun je makelaars vergelijken om de beste keuze te maken.

De kosten van het verkopen van je huis in Leersum hangen af van verschillende factoren, zoals de makelaarskosten, notariskosten en eventuele kosten voor het opknappen van het huis. Je kunt op deze website meer lezen over de kosten van huisverkoop.

Een energielabel geeft informatie over de energie-efficiëntie van je huis. Woningen met een goed energielabel kunnen sneller verkocht worden en vaak ook tegen een hogere prijs, omdat ze aantrekkelijker zijn voor kopers.

Een goede voorbereiding is cruciaal voor een succesvolle woningverkoop. Dit omvat het opstellen van een prijsstrategie, het voorbereiden van je woning voor bezichtigingen en het vergaren van alle benodigde documentatie. Volg dit handige stappenplan voor de verkoop van je huis.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen