Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Amerongen

Overweeg je jouw huis in Amerongen te verkopen? Inzicht in de woningmarkt van deze plaats is dan zeer waardevol. Ontdek de huidige trends, statistieken en prijsontwikkelingen om een weloverwogen verkoopbeslissing te maken.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Amerongen

De gemiddelde verkoopprijs in Amerongen is in de laatste 3 maanden € 691.200 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 778.576 euro. Deze prijzen zijn het resultaat van continu verschuivende waarden in de woningmarkt. Het is daarom van belang om up-to-date te blijven over deze prijzen. Bekijk hieronder de grafiek voor een visueel inzicht:

Huizenprijzen in Amerongen

Afgelopen 3 maanden

€ 371.000
€ 600.000
€ 829.000

Het kan zeer inzichtelijk zijn om eens stil te staan bij de waarde per vierkante meter van woningen in Amerongen. Hiermee krijg je namelijk een ander perspectief op de plaatselijke huizenmarkt. Op dit moment bedraagt de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Amerongen € 4.342. Door deze te vergelijken met de vraagprijs per vierkante meter, kun je een representatiever beeld krijgen. Zodoende onderstaand de meest recente grafiek met de verkoopprijzen en vraagprijzen per m2:

Huizenprijzen in Amerongen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.400
€ 4.100
€ 4.700

Prijsontwikkeling Amerongen laatste 12 maanden

Woningprijzen zijn altijd in beweging en zo ook in Amerongen. In de afgelopen twaalf maanden hebben we bijvoorbeeld een gemiddelde verkoopprijs gezien van € 691.200. In de onderstaande grafiek vind je een gedetailleerd overzicht van de ontwikkeling van de marktcijfers:

Wat is mijn woning in Amerongen waard?

De woningwaarde van je huis in Amerongen hangt af van verschillende factoren. Denk hierbij aan het type woning, de grootte ervan afgemeten aan het oppervlakte, de huidige staat van de woning en natuurlijk de stand van de huidige huizenmarkt. Om een goed beeld te krijgen van wat jouw huis in Amerongen waard is, is een overzicht van deze factoren nodig.

Ben je benieuwd naar de waarde van je huis in Amerongen? Het beste wat je kunt doen is een gratis waardebepaling door een makelaar aanvragen. Deze waardebepaling geeft je namelijk duidelijkheid en biedt een solide basis om te beslissen of je je woning wilt verkopen.

Een gratis waardebepaling door een makelaar is een grondig proces. De makelaar neemt de factoren die van invloed zijn op de woningwaarde onder de loep. Daarom is het aanvragen van zo'n waardebepaling een goed idee, omdat het je de meest accurate en realistische schatting geeft van wat je huis in Amerongen waard is.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De woningmarktcijfers kennen grote diversiteit, afhankelijk van de locatie. Wanneer je de huizenprijzen van Amerongen afzet tegen omliggende plaatsen, zie je merkbare verschillen. Het analyseren van de prijzen in deze afzonderlijke gemeenten geeft een verdiepende kijk op het huidige marktbeeld:

Om de volgende grafieken te interpreteren, is het goed om te beseffen dat deze het resultaat zijn van continue fluctuaties in vraag en aanbod. Ze bieden waardevolle inzichten in hoe huizenprijzen in Amerongen zich verhouden tot prijzen in vergelijkbare plaatsen:

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 900.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 6.000

Best presterende makelaar in Amerongen

Op zoek naar de perfecte makelaar om je huis in Amerongen te verkopen? Het aanbod van makelaars in Amerongen varieert enorm: van persoonlijke begeleiding en professionele fotoshoots tot uitgebreide online marketingcampagnes. De variatie zit vaak in de expertise, het netwerk en de aangeboden diensten.

De juiste keuze maken in een makelaar kan een groot verschil maken in het proces van je huis verkopen. Het behalen van een goede verkoopprijs, het correct afhandelen van onderhandelingen of het snel kunnen schakelen kunnen allemaal geïmpacteerd worden door je makelaar. Toch raden we je aan om altijd meerdermakelaars te vergelijken, dit kan je helpen bij het maken van de beste keuze.

Vergelijk makelaars in Amerongen Of lees meer over makelaars in Amerongen

Gemiddelde tarieven van makelaars in Amerongen

Een opvallend aspect bij het verkopen van jouw huis in Amerongen zijn de makelaarstarieven, ook wel courtages genoemd. Wist je dat de gemiddelde courtage in Amerongen 1,10% is? Dit percentage wordt berekend over de uiteindelijke verkoopprijs van het huis, die gemiddeld € 691.200 euro bedraagt in Amerongen.

Als je een huis wilt verkopen, is het aanbevolen om verschillende tarieven van makelaars te vergelijken om een balans te vinden tussen prijs en dienstverlening. Met de informatie vanuit verschillende makelaars, krijg je een helder beeld van de markt. Bezoek de webpagina waar je de tarieven van makelaars in Amerongen kunt opvragen om de onderlinge tarieven te verkennen.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Amerongen

In het pittoreske Amerongen bevindt zich een totaal van 1640 koopwoningen, waarvan momenteel slechts een minimaal aantal te koop staat. Deze schaarste op de huizenmarkt verhoogt de aantrekkelijkheid van jouw woning aanzienlijk. Wie weet hoeveel geïnteresseerden er op jouw pand af zullen komen zodra het in de verkoop gaat. Dus, als je ooit hebt overwogen te verhuizen, zou dit wel eens het ideale moment kunnen zijn.

Aantal verkochte woningen in Amerongen

In de afgelopen 12 maanden is er in Amerongen sprake geweest van verschillende woningtransacties. Woningen zijn aangemeld om in de verkoop te worden gezet en er zijn daadwerkelijke transacties geweest van huizen die verkocht zijn. Om precies te zijn, in de laatste 12 maanden zijn er 53 woningen in Amerongen verkocht. Bekijk de onderstaande grafiek voor een compleet beeld van de aanmeldingen en transacties:

Ben je van plan jouw huis in Amerongen te verkopen?

Als huiseigenaar in Amerongen kun je wat hobbels op de weg tegenkomen tijdens het verkoopproces. Het prijzen van je huis, bereiken van potentiële kopers, weten welke documenten nodig zijn en het succesvol onderhandelen over de verkoopprijs zijn voorbeelden van deze uitdagingen. Gelukkig is er hulp beschikbaar, zoals het inschakelen van een makelaar of notaris voor begeleiding en advies.

Om het proces te vergemakkelijken, hebben we een gedetailleerd stappenplan ontwikkeld, speciaal afgestemd op het verkopen van jouw woning. In dit plan vind je alles, van het verkrijgen van een energielabel tot interactie met potentiële kopers. Verder kan het professioneel inrichten van je huis echt een verschil maken. Door je huis er uitnodigend en woongereed uit te laten zien, kun je de juiste kopers aantrekken en de waarde van je huis verhogen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De statistieken van de Amerongse huizenmarkt fluctueren continu, en op deze plek houden we alle veranderingen nauwlettend in het oog. Als je op de hoogte wil blijven van de laatste ontwikkelingen en trends in de huizenmarkt van Amerongen, ben je hier aan het juiste adres. Inzicht in deze marktgegevens kan je namelijk helpen bij het maken van een weloverwogen beslissing over de verkoop van je huis. Wellicht zal je ontdekken dat het nu het juiste moment is om je woning in de verkoop te zetten, of juist beter nog even te wachten.

Nuttige tools voor de verkoop van je woning

Je hebt niet alleen toegang tot de huidige statistieken van de huizenmarkt op HuisVerkopen.nl, maar ook tal van andere tools die jouw verkoopavontuur eenvoudiger kunnen maken. Zo kan je bijvoorbeeld de service benutten om een gratis waardebepaling van je huis op te vragen bij een ervaren lokale makelaar, erg nuttig om te weten wat je woning waard is! Bovendien, een geldig energielabel is noodzakelijk voor de verkoop van je woning. Als je niet zeker weet of jouw woning al zo'n label heeft, kun je dit op onze website controleren en eventueel meteen een energielabel aanvragen. Bovendien, wie weet vind je jouw perfectie verkoopstrategie in ons tipsoverzicht, of ontdek je welke stappen noodzakelijk zijn voor een succesvolle verkoop middels ons handige stappenplan. Kortom, HuisVerkopen.nl is meer dan alleen een bron van marktcijfers, maar een platform dat jou breed ondersteunt bij de verkoop van je woning!

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen