Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Amerongen

Op zoek naar een bekwame makelaar in Amerongen om je huis te verkopen? Via deze pagina kun je makelaars vergelijken, hun tarieven opvragen, of een waardebepaling van je huis aanvragen. Zo kun je eenvoudig de meest geschikte makelaar voor jouw situatie selecteren.

Over makelaars in Amerongen

Het kiezen van een makelaar in Amerongen heeft een sterke invloed op je verkoopresultaat. Een geschikte makelaar presenteert je woning op een aantrekkelijke manier, bereikt de juiste doelgroep en onderhandelt met kennis en inzicht. Daarnaast speelt de communicatie een grote rol; je wilt tenslotte dat zaken vlot en eenvoudig verlopen. Daarom is je makelaarskeuze zo belangrijk.

Wij houden alles bij omtrent makelaars in Amerongen. Dat stelt ons in staat om te bepalen welke makelaars het beste presteren. We analyseren hun aanpak, luisteren naar de ervaringen van klanten, verkoopsnelheid en de uiteindelijke verkoopprijzen. Hierdoor hebben we veel inzicht en kunnen we je helpen de beste keuze te maken. Alle verzamelde informatie over de makelaars in Amerongen vind je terug op deze pagina. Neem vooral de tijd om deze door te nemen.

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 8.221
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 22.608
Besparing (gem.)
€ 2.205

Actueel

 • Wanneer je denkt aan de verkoop van je huis in Amerongen, is het belangrijk om te weten dat in deze huidige periode van juli 2024, de courtagekosten van makelaars variëren. Ze kunnen liggen tussen de 0,92% en 1,51%.
 • Ook is het nuttig om te weten dat de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Amerongen momenteel € 4.427 bedraagt. Kijk voor de actuele huizenprijzen in Amerongen.
 • Daarnaast is het goed om te realiseren dat de tarieven van makelaars voortdurend in beweging zijn. Vergelijken van tarieven kan daarom zinvol zijn. Het zou je gemiddeld zelfs € 2.205 kunnen besparen.

Uitgelichte makelaars in Amerongen

In Amerongen vind je een ruime keuze aan makelaars die je kunnen begeleiden bij het verkoopproces van je huis. Het is echter niet aan te raden om zomaar de eerste makelaar die je tegenkomt in te schakelen. Het loont om makelaars in Amerongen objectief te vergelijken op basis van zaken zoals klantbeoordelingen, courtagekosten en hun ervaring in de lokale markt.

Logo Klaassen Daalmans Regiomakelaars B.V.

Klaassen Daalmans Regiomakelaars BV

Klaassen Daalmans Regiomakelaars is strategisch gevestigd in het groene hart aan de heuvelrug, gespecialiseerd in koop, verkoop, huur en verhuur van woon- en bedrijfspanden. Ze onderscheiden zich door inzet van een zeer persoonlijke benadering en bieden ook advies op gebied van hypotheken, verzekeringen en belastingen. Met kennis van herbestemmen en nieuwbouw, is deze makelaar het ideale contactpunt als je een oude fabriek wilt omtoveren tot appartementencomplex.

Makelaardij Luckerhof

Bij Makelaardij Luckerhof sta je centraal in het vastgoedproces. Dit kantoor, gelegen aan de Overstraat in Amerongen, is lid van branchevereniging Vastgoedpro en bezit relevante certificaten. Hierdoor biedt het een betrouwbare service op maat. Kies voor Makelaardij Luckerhof voor een professionele aanpak zonder poespas.

Let op: mogelijkerwijs staat de makelaar die het beste bij jouw wensen past niet in de bovenstaande lijst. Er zijn namelijk nog meer verkoopmakelaars actief in Amerongen. Door alle makelaars in Amerongen te vergelijken bij Huis Verkopen, vind je de makelaar die het meest geschikt is voor jouw situatie.

Vergelijk makelaars in Amerongen Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Amerongen?

Een makelaar in Amerongen rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,10% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 747.340 in Amerongen komt dit neer op € 8.221 aan makelaarskosten (update juli 2024).

Net zoals de huizenprijzen in Amerongen continu fluctueren, veranderen ook de tarieven van de makelaars. Het is daarom relevant om je te realiseren dat kosten voor een makelaar geen vast gegeven zijn, maar eerder een momentopname.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Amerongen 0,59% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 2.205 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. Het is altijd verstandig om makelaars te vergelijken om zo de beste deal te garanderen.

Kosten van makelaars in Amerongen

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 3.200
€ 8.300
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Amerongen

Wanneer je van plan bent om jouw woning te verkopen in Amerongen, is er iets waar je rekening mee moet houden: de meeste makelaars rekenen opstartkosten. Opstartkosten zijn eigenlijk de voorbereidende kosten die een makelaar maakt voordat de daadwerkelijke verkoop van je woning begint. Dit kan verrassend zijn, vooral als je ervan uitgaat dat alle kosten zijn opgenomen in de makelaarsprovisie.

Wat houden die opstartkosten dan in? Over het algemeen dekken ze de kosten van het opmaken van de verkoopdocumenten, het doen van marktonderzoek, het plannen en uitvoeren van de woningfotografie, en soms ook het opstellen van de plattegronden. Het zijn dus heel concrete zaken die bij de service van de makelaar horen, maar die vooraf betaald moeten worden. Het is belangrijk om hier vooraf naar te vragen bij jouw makelaar, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Intrekkingskosten van makelaars in Amerongen

Als je besluit je woning in Amerongen in de verkoop te zetten, is het belangrijk om te weten dat de meeste makelaars intrekkingskosten in rekening kunnen brengen. Dit betekent dat als je op een bepaald moment besluit de verkoop van je woning stop te zetten, er extra kosten op je af kunnen komen. Het maakt hierbij niet uit of de reden voor de intrekking verandering van gedachte is, het vinden van een eigen koper, of een ander plotse omstandigheid.

Intrekkingskosten zijn bedragen die makelaars rekenen voor de tijd en energie die zij al in de verkoop van je woning hebben geïnvesteerd. Dit kunnen bijvoorbeeld de kosten zijn voor de gemaakte foto's, de tijd die de makelaar heeft besteed aan het organiseren van bezichtigingen, of het opstellen van verkoopmateriaal. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden voor je de beslissing neemt om de verkoop van je woning eventueel voortijdig te beëindigen.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Amerongen met een vast tarief

Ook in Amerongen vind je makelaars die werken met een vast tarief. Dat betekent dat je vooraf weet wat de kosten zullen zijn. Meestal zijn het bezichtigen van de woning, advies geven, het opstellen van de verkoopovereenkomst en de onderhandelingen inbegrepen in dit tarief. Het gemiddelde vaste tarief dat makelaars in Amerongen hanteren is € 3.250 (update: juli 2024).

Er zijn echter ook risico's verbonden aan het kiezen van een makelaar met een vast tarief. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de makelaar minder gemotiveerd is om het onderste uit de kan te halen tijdens de onderhandelingen, aangezien zijn fee onafhankelijk is van de verkoopprijs. Stel je eens voor dat jouw makelaar er makkelijk vanaf komt, terwijl je woning mogelijk meer had kunnen opbrengen.

Tip: Maak gebruik van de mogelijkheid om makelaars te vergelijken. Zo krijg je helderheid over de verschillende tarieven en ontdek je wat deze voor jou als verkoper van een woning betekenen. Het is een slimme stap om er zeker van te zijn dat je de juiste keuze maakt.

4 feitjes over makelaars in Amerongen

 • De keuze voor de juiste makelaar kan lastig zijn in een plaats zoals Amerongen. Gelukkig prefereren de meeste woningverkopers een makelaar met aantoonbare ervaring in Amerongen.
 • Het is voor huiseigenaren in Amerongen belangrijk om te weten dat huizen die zonder hulp van een makelaar worden verkocht, gemiddeld €20.000 minder opbrengen dan woningen die door een makelaar zijn verkocht.
 • Als je een beroep wilt doen op een makelaar in Amerongen, kan je met een gerust hart aannemen dat 90% van de makelaars lid is van een branchevereniging zoals NVM, VBO of VastgoedPRO.
 • Veel woningverkopers in Amerongen nemen hun tijd om de juiste makelaar te kiezen, door gemiddeld 3 verschillende makelaars verkoopadvies te vragen voordat ze een definitieve keuze maken.

Wat levert de beste makelaar in Amerongen op?

Zoals het oude gezegde luidt: goedkoop is soms duurkoop. Dit geldt zeker voor makelaars in Amerongen. Een goedkope makelaar kan lijken te besparen op kosten, maar een deskundige makelaar zal je meer winst opleveren bij de verkoop van je huis.

Laten we eens kijken hoe we de beste makelaars in Amerongen kunnen identificeren:

 • Op basis van onze data, kunnen we vaststellen dat de topmakelaars huizen verkopen voor een bedrag dat gemiddeld hoger ligt dan de verwachte verkoopprijs. Het gaat precies om een bedrag van € 13.225

 • Onze statistieken laten ook zien dat de snelste makelaars in Amerongen een aanzienlijk voordeel bieden door huizen gemiddeld 15 dagen vlotter te verkopen dan hun collega's. Dat scheelt een boel wachttijd.

De beste makelaar in Amerongen vinden

De beste makelaar in Amerongen is diegene die perfect aansluit op jouw wensen en situatie. Deze makelaar beschikt over solide marktkennis, een sterke verkoopstrategie, realistische waardebepaling van jouw woning en voldoende communicatieve vaardigheden om alles tot in detail uit te leggen.

Voor het vinden van de beste makelaar is er een eenvoudige en gratis oplossing: vergelijken. Door jouw adres en voorkeuren in te vullen, kunnen we de meest geschikte makelaars voor jou matchen. Zo kun je een overwogen keuze maken.

Waar moet je op letten bij makelaars in Amerongen?

Denk je eraan om een huis te verkopen in Amerongen? Hier zijn vijf belangrijke punten waarop je moet letten wanneer je een makelaar kiest:

Kennis van de lokale markt in Amerongen

De makelaar moet goed bekend zijn met de huizenmarkt in Amerongen. Die kennis kan je helpen om jouw huis effectief en tegen de beste prijs te verkopen.

Bekendheid met het type huis dat je verkoopt

Het is belangrijk dat de makelaar ervaring heeft met het type huis dat je verkoopt. Dit kan van invloed zijn op de manier waarop je huis wordt gepresenteerd en verkocht.

Communicatiestijl en bereikbaarheid

Zorg ervoor dat de makelaar op een manier communiceert die bij je past en voldoende bereikbaar is. Effectieve communicatie kan veel stress voorkomen tijdens het verkoopproces.

Kosten en courtage van de makelaar

Informeer jezelf over de kosten van de makelaar. Naast een vaste vergoeding vragen makelaars vaak een percentage van de verkoopprijs als courtage. In Amerongen is dit gemiddeld 1,10%.

Recensies en referenties van voorgaande klanten

Check beoordelingen van eerdere klanten. Hun ervaringen kunnen je een goed beeld geven over de kwaliteit van de dienstverlening van de makelaar.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In het charmante Amerongen werken diverse verkoopmakelaars die lid zijn van belangrijke brancheorganisaties zoals NVM, VBO en VastgoedPRO. Zij staan klaar om je bij te staan bij de verkoop van je woning. Elk met hun eigen aanpak en expertise.

Hoewel keuze genoeg, kan het soms lastig zijn om te beslissen welke makelaar het beste bij je past. Daarom volgen we continue de verkoopprestaties van alle NVM-makelaars in Amerongen en omgeving. Hierdoor hebben we inzicht in welke NVM-makelaar het beste resultaat behaalt en deze informatie delen wij graag.

Wat doet een makelaar in Amerongen?

Een makelaar in Amerongen helpt je bij het verkoopproces van je woning. Ze kennen de lokale woningmarkt op hun duimpje en kunnen adviseren over een realistische verkoopprijs.

Makelaars begeleiden je bij het hele verkoopproces. Vanaf het moment dat je besluit je woning te gaan verkopen tot het tekenen van de verkoopakte bij de notaris.

 • Advies over de verkoopprijs
 • Verzorgen van de bezichtigingen
 • Onderhandelen met potentiële kopers
 • Opstellen van de koopovereenkomst
 • Begeleiding tijdens de overdracht bij de notaris

Waarom een makelaar in Amerongen inschakelen?

Als je ervoor kiest om een makelaar in Amerongen te gebruiken om je woning te verkopen, ontmoet je eerst de makelaar om jouw ideale verkoopstrategie te bespreken. Dit is een belangrijke eerste stap om ervoor te zorgen dat iedereen dezelfde verwachtingen heeft en om duidelijkheid te krijgen in het proces. Het is belangrijk voor de makelaar om te begrijpen wat jouw prioriteiten zijn, of je nu snel wilt verkopen, het maximale bedrag wilt krijgen, of de voorkeur geeft aan discretionaire verkoop.

Bepalen van de woningwaarde

In de volgende stap zal de makelaar je helpen om de woningwaarde te bepalen. Dit omvat onder andere een grondige inspectie van de accommodatie, onderzoek naar vergelijkbare verkopen in de buurt en inzicht in de huidige marktomstandigheden. Een accurate prijsbepaling is onmisbaar voor een goede start van de verkoop.

Marketingstrategie

Na het bepalen van de prijs, stelt jouw makelaar een op maat gemaakte marketingstrategie voor je woning samen. Dit kan variëren van professionele fotografie, video's, plattegronden tot online promotie en open huis evenementen. Dit verhoogt de zichtbaarheid en aantrekkelijkheid van je woning voor potentiële kopers.

Bezichtigingen beheren

De makelaar neemt ook de verantwoordelijkheid op zich voor het beheren van alle bezichtigingen. Hij zal afspraken plannen, potentiële kopers rondleiden en de voordelen van uw eigendom benadrukken. Een professionele begeleiding tijdens bezichtigingen kan een sterke invloed hebben op het verkoopbedrag.

Afrondende fase

Tot slot zal de makelaar de onderhandelingen met geïnteresseerde partijen overnemen om te zorgen voor de beste deal. Na het bereiken van een akkoord zal de makelaar assisteren bij de afhandeling, zoals de juridische aspecten en de oplevering. Een goede makelaar kan het verschil maken in het uiteindelijke succes van de woningverkoop.

Makelaars in Amerongen vergelijken

Door onze uitgebreide statistieken van alle makelaars in Amerongen, kun je makelaars werkelijk beoordelen op hun prestaties. Hierdoor vind je eenvoudig en snel de beste makelaar die voldoet aan al jouw wensen en verwachtingen.

 • Inzicht in verkoopopbrengst en snelheid
 • Besparing op makelaarskosten
 • Gratis en vrijblijvend vergelijken
 • 100% onafhankelijke service

Of het nu gaat om de verkoop van jouw woning voor een maximale prijs of binnen een kort tijdsbestek: Huis Verkopen helpt je om de beste keuzes te maken. Dagelijks helpen wij meer dan honderd mensen met het vinden van de ideale makelaar. Door makelaars te vergelijken ontdek je snel welke makelaar in Amerongen de beste prijs/kwaliteit-verhouding biedt, passend bij jouw situatie en voorkeuren.

Vergelijk makelaars in Amerongen Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Amerongen

Je kunt op diverse websites makelaars in Amerongen vergelijken op kosten, ervaring en reviews. In Amerongen varieert de gemiddelde courtage van makelaars rond 1,10%. Voor een specifiek overzicht kun je op Huis Verkopen makelaarstarieven opvragen bij lokale makelaars.

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Amerongen liggen rond de € 515. Je kunt ook andere kosten, zoals intrekkingskosten, verwachten welke gemiddeld € 500 zijn. Bekijk de gedetailleerde kostenoverzicht voor alle kosten.

In Amerongen is de gemiddelde verkoopsnelheid momenteel 95 dagen. Dit kan variëren per seizoen en is mede afhankelijk van verschillende factoren waaronder de vraagprijs en de woningmarkt.

Het vergelijken van makelaars kan een gemiddelde besparing opleveren van € 2.205. Overweeg daarom om verschillende makelaars te vergelijken op Huis Verkopen voordat je een keuze maakt.

De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Amerongen is momenteel € 747.340. De daadwerkelijke verkoopprijs kan variëren afhankelijk van de staat en locatie van het huis.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen