Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Wijk bij Duurstede

In de charmante gemeente Wijk bij Duurstede is de huizenmarkt volop in ontwikkeling. Tot en met juni 2024 zijn er verschillende trends en veranderingen te constateren. Op deze pagina vind je waardevolle statistieken en cijfers met betrekking tot de gemiddelde woning- en verkoopprijzen, het aantal transacties en meer. Let wel, de hypotheekrente heeft een aanhoudende invloed op deze ontwikkelingen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Wijk bij Duurstede

De gemiddelde verkoopprijs in Wijk bij Duurstede is in de laatste 3 maanden € 529.160 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 521.510 euro. Dit blijkt uit de recente data en laat zien dat de prijzen voortdurend aan verandering onderhevig zijn. Door dit inzicht kunnen potentiële kopers of verkopers van huizen goed geïnformeerd beslissingen nemen. Hier zie je hoe deze prijzen zich de afgelopen periode ontwikkeld hebben:

Huizenprijzen in Wijk bij Duurstede

Afgelopen 3 maanden

€ 387.000
€ 483.000
€ 579.000

Als je een realistische verwachting wil schetsen over de mogelijke opbrengst van je woning in Wijk bij Duurstede, dan is de waarde per vierkante meter een belangrijke maatstaf. Een simpele berekening door jouw woningoppervlak te vermenigvuldigen met de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter geeft al een globale indicatie van wat je zou kunnen verwachten. De onderstaande grafiek, gebaseerd op de afgelopen 3 maanden, geeft je zo'n up-to-date beeld van de huidige verkoop- en vraagprijs per vierkante meter:

Huizenprijzen in Wijk bij Duurstede per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.100
€ 4.300
€ 4.500

Prijsontwikkeling Wijk bij Duurstede laatste 12 maanden

De woningprijzen in Wijk bij Duurstede zijn het afgelopen jaar in beweging geweest. Deze fluctuaties reflecteren de algemene trend in Nederland en zijn in lijn met het landelijk gemiddelde.

In de afgelopen maand lag de gemiddelde verkoopprijs op € 529.160 euro. Deze cijfers geven een weergave van de recente marktprestaties. Hieronder vind je de grafiek die deze trends in detail weergeeft:

Wat is mijn woning in Wijk bij Duurstede waard?

Het besluit om je woning in Wijk bij Duurstede van de hand te doen, hangt veelal af van de mogelijke opbrengst op de huidige woningmarkt. Een realistische inschatting hiervan is dus uiterst waardevol. Doorlopende veranderingen in de huizenprijzen maken dit een complex, maar interessant proces.

Denk je na over de verkoop van je woning en wil je een goede inschatting van de mogelijke opbrengst? Een slimme zet is dan het aanvragen van een gratis waardebepaling door een makelaar. Dit geeft je inzicht in de huidige waarde en helpt je bij het maken van een weloverwogen besluit.

Een gratis waardebepaling door een makelaar werkt eenvoudig. De makelaar bekijkt je woning en geeft een inschatting van de waarde. Het kan handig zijn om dit bij meerdere makelaars te doen, omdat de geschatte waarde per makelaar kan verschillen. Bij de aanvraag van je waardebepaling kun je aangeven dat je deze door verschillende makelaars wilt laten uitvoeren. Het draait allemaal om het verkrijgen van het meest accurate beeld van de woningwaarde.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

In de complexe wereld van de woningmarkt kunnen de cijfers behoorlijk variëren. Zo verschilt de huizenmarkt van Wijk bij Duurstede bijvoorbeeld met die van omliggende gemeenten. Dit verschil in huizenprijzen is te wijten aan een samenspel van diverse factoren: locatie, voorzieningen, vraag en aanbod spelen allen een grote rol.

Om een volledig beeld te krijgen van de huidige woningmarkt, is het raadzaam niet enkel naar de situatie in je eigen gemeente te kijken, maar deze te vergelijken met andere plaatsen. Hieronder vind je twee grafieken die je hierbij een handje helpen:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 900.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 6.000

Best presterende makelaar in Wijk bij Duurstede

Als platform zijn we specifiek geïnteresseerd in het volgen van de prestaties van verkoopmakelaars in Wijk bij Duurstede. We analyseren diverse factoren zoals de tijd die nodig is om woningen te verkopen, de gemiddelde verkoopprijzen en het aantal woningen dat door elke makelaar wordt verkocht. Op basis van deze analyses bieden wij jou de mogelijkheid om makelaars te vergelijken en zo de meest geschikte keuze te maken.

Het maken van die juiste keuze kan jou vele voordelen opleveren. De waarde van een goed presterende makelaar mag niet onderschat worden. Een makelaar die jouw woning snel verkoopt en een gunstige prijs weet te realiseren kan je veel opleveren. Daarom adviseren wij je altijd om jouw keuzes goed te overwegen en informatie in te winnen bij meerdere makelaars. Zo kun je uiteindelijk de beste beslissing maken voor jouw situatie.

Vergelijk makelaars in Wijk bij Duurstede Of lees meer over makelaars in Wijk bij Duurstede

Gemiddelde tarieven van makelaars in Wijk bij Duurstede

Als je jouw huis in Wijk bij Duurstede wilt verkopen, moet je ook rekening houden met de kosten van een makelaar. Deze courtage is gemiddeld 1,11% van de verkoopprijs van jouw woning. In Wijk bij Duurstede, waar de gemiddelde verkoopprijs van een woning € 529.160 is, betekent dit gemiddeld € 5.874 aan makelaarskosten.

De exacte kosten kunnen echter flink variëren tussen verschillende makelaars. Het loont daarom om vooraf grondig onderzoek te doen en verschillende tarieven te vergelijken. Via deze tool kun je makkelijk tarieven opvragen bij diverse makelaars in Wijk bij Duurstede. Hiermee kun je eenvoudig een keuze maken voor een makelaar die bij je past en waar je je prettig bij voelt.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Wijk bij Duurstede

In het charmante Wijk bij Duurstede bevinden zich maar liefst 5609 koopwoningen. Op dit moment is daarvan slechts een fractie beschikbaar op de woningmarkt. Dit betekent dat als je ervoor kiest jouw woning nu in de verkoop te zetten, deze gegarandeerd de aandacht van potentiële kopers zal trekken.

Aantal verkochte woningen in Wijk bij Duurstede

In de laatste 12 maanden hebben in Wijk bij Duurstede veel huiseigenaren hun woning te koop aangeboden. Het aantal daadwerkelijke transacties ligt echter nog hoger. Bekijk onderstaande grafiek voor het exacte aantal transacties: 164

Ben je van plan jouw huis in Wijk bij Duurstede te verkopen?

Overweeg je om jouw woning in Wijk bij Duurstede te verkopen? Als je deze grote stap overweegt, kunnen wij bij Huis Verkopen je helpen je beter voor te bereiden op het verkoopproces. Huis Verkopen biedt namelijk een handig stappenplan dat je door de verschillende fasen van het verkoopproces leidt.

De keuze van een goede makelaar is, naast een zorgvuldige selectie van elk verkooptraject, zeer belangrijk voor het succes van de verkoop van jouw huis. Ons platform biedt een handige gids om je te helpen met onderwerpen zoals het selecteren van een makelaar, het verkrijgen van een energielabel en eventueel ook het vinden van een betrouwbaar verhuisbedrijf. Neem de tijd om elk onderdeel van het proces zorgvuldig te organiseren en laat je goed voorbereid beginnen aan de verkoop van jouw huis.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De woningmarktcijfers in Wijk bij Duurstede zijn constant aan het schommelen. De laatste cijfers en trends worden daarom consequent bijgehouden op deze webpagina. Waarom is dit waardevol voor jou? Deze marktgegevens kunnen handig zijn bij het inschatten van de waarde van je huis en het bepalen van het juiste verkoopmoment. Door deze informatie up-to-date te houden, krijg je een realistisch beeld van de huidige woningmarkt en kun je weloverwogen beslissingen nemen.

Selecteer de beste diensten voor de verkoop van jouw woning

HuisVerkopen.nl helpt je bij alle aspecten van de verkoop van je woning. Eén van de handige tools is de mogelijkheid om een gratis waardebepaling van je woning aan te vragen. Door makelaarstarieven op te vragen via onze website, kun je flink besparen op makelaarskosten. Daarnaast kun je eenvoudig makelaars vergelijken om de beste makelaar in Wijk bij Duurstede te vinden. Dit helpt bij het realiseren van een succesvolle verkoop van jouw woning tegen de beste prijs.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen