Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Nijkerk

Als je overweegt je huis te verkopen in Nijkerk, is dit het moment. De woningmarkt zit in juli 2024 in de lift en vraagprijzen bereiken recordhoogtes. Het aantal transacties is stijgende en woningverkopers in Nijkerk zien hun woning snel van de markt verdwijnen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Nijkerk

"De gemiddelde verkoopprijs in Nijkerk is in de laatste 3 maanden € 487.073 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 518.666 euro." In de constant veranderende woningmarkt van Nijkerk zijn deze getallen een interessante indicator van de huidige situatie. Zie direct onder deze tekst hoe deze prijzen zich hebben ontwikkeld gedurende de laatste maanden:

Huizenprijzen in Nijkerk

Afgelopen 3 maanden

€ 297.000
€ 433.000
€ 569.000

Als je overweegt om jouw huis te verkopen in Nijkerk, kan de waarde per vierkante meter je een goede indicatie geven van de te verwachten opbrengst. Door de oppervlakte van je woning te vermenigvuldigen met de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Nijkerk, krijg je een zogenaamd uitgangspunt van de verkoopwaarde. Let wel op dat de vraagprijs en verkoopprijs per m2 altijd verschillen. Kijk naar de onderstaande grafiek voor de meest recente cijfers op dit gebied:

Huizenprijzen in Nijkerk per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.700
€ 4.000
€ 4.300

Prijsontwikkeling Nijkerk laatste 12 maanden

In Nijkerk biedt de evolutie van de huizenprijzen een inkijk in het verloop van de lokale huizenmarkt. Indicatief voor deze trend is de gemiddelde verkoopprijs van de voorbije maand, die we aan de hand van € 487.073 in beeld kunnen brengen.

Het achterliggende jaar geeft visueel weer hoe deze prijzen fluctueren. Ondanks dat hierbij geen specifieke aannames of opvallendheden worden benadrukt, illustreert het volgende overzicht de richting die de markt uitgaat:

Wat is mijn woning in Nijkerk waard?

Het idee om jouw huis in Nijkerk te verkopen kan grotendeels afhankelijk zijn van wat je denkt dat het pand op de huidige markt zou kunnen genereren. Het is een overweging die je zeker niet licht zou moeten nemen, aangezien de uitkomst grote invloed kan hebben op jouw financiële situatie en toekomstige plannen. Woningwaarde is dan ook een sleutelwoord in dit proces.

Indien je overweegt jouw woning te verkopen, zou het waardevol zijn om professioneel advies in te winnen. Een gratis waardebepaling van jouw huis door een makelaar kan je veel duidelijkheid bieden. Zo word je gematcht met een ervaren makelaar die inzicht kan geven in de huidige woningmarkt en de mogelijke opbrengst van jouw huis.

Bij het aanvragen van een gratis waardebepaling, zal de toegewezen makelaar jouw huis inspecteren en een schatting maken op basis van verschillende factoren. Het kan verstandig zijn om meerdere makelaars te vragen om een schatting, omdat de vastgestelde waarde per makelaar kan verschillen. Bij het aanvragen van de waardebepaling kun je aangeven dat je waardebepalingen van meerdere makelaars wilt ontvangen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Je zult merken dat de huizenprijzen niet overal gelijk zijn. Er zijn verschillen die variëren van plaats tot plaats. Als we specifiek kijken naar Nijkerk, is er een distinctie in de huizenprijzen in vergelijking met naburige steden en dorpen. Dit kan te maken hebben met verschillende factoren die uniek zijn voor Nijkerk zelf.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Nijkerk

Hier bij Huis Verkopen houden we nauwgezet alle relevante cijfers van de woningmarkt in Nijkerk en de statistieken van makelaars in de omgeving bij. We hebben inzicht in welke makelaars de beste resultaten behalen, wie de snelst verkopende makelaars zijn en welke makelaars gemiddeld hogere verkoopprijzen realiseren dan anderen. Door deze data kunnen we je helpen om een geschikte makelaar in Nijkerk te vinden middels vergelijking.

Het kiezen van een geschikte makelaar kan namelijk het verschil maken tussen een gemiddelde en een top verkoopprijs voor jouw woning. We weten hoe de prestaties van verschillende makelaars kunnen variëren en we weten ook hoe je de meeste waarde kunt krijgen bij het kiezen van de makelaar die bij je past. Laat ons platform je begeleiden bij het nemen van deze belangrijke beslissing.

Vergelijk makelaars in Nijkerk Of lees meer over makelaars in Nijkerk

Gemiddelde tarieven van makelaars in Nijkerk

In de woningmarkt geldt: aandacht voor courtages kan je geld besparen. Gemiddeld vraagt een makelaar in Nijkerk 1,08% van de verkoopprijs van jouw huis. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 487.073, kom je al gauw uit op een courtage van € 5.260. Dat zijn geen onaanzienlijke bedragen.

Bij het kiezen van een makelaar, staar je echter niet blind op de courtage. Het is net zo belangrijk om een makelaar te vinden die jouw belangen goed behartigt en uitstekende service levert. Je kunt makelaarstarieven in Nijkerk en omgeving opvragen via deze handige tool. Zo krijg je een helder beeld van de verschillende tarieven en wat je kan verwachten van jouw investering.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Nijkerk

In Nijkerk vind je, ondanks een aanbod van sociale huurwoningen, voornamelijk koopwoningen. De meerderheid van de huizen staat beschikbaar voor aankoop, om een perfect thuis te creëren voor diegenen die willen investeren in hun eigen stukje Nijkerk. In feite ligt het aantal koopwoningen in deze stad op 8390, wat bevestigt dat Nijkerk een plaats is waar veel mensen graag hun eigen huis hebben.

Aantal verkochte woningen in Nijkerk

In de afgelopen 12 maanden heeft de woningmarkt in Nijkerk diverse aanmeldingen en transacties gezien. Dit betreft woningen die te koop werden gezet en vervolgens daadwerkelijk zijn verkocht. Het exacte aantal verkochte woningen in Nijkerk bedraagt 256. Om dit te visualiseren, verwijzen we naar de volgende grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Nijkerk te verkopen?

Het verkopen van je huis in Nijkerk kan een ingewikkelde opgave lijken met zoveel dingen om rekening mee te houden. Denk hierbij aan het vaststellen van de waardebepaling van je woning en het aanvragen van een energielabel. Ook wil je weten welke kosten erbij komen kijken en hoe je de woningwaarde kunt maximaliseren.

Een gestructureerde aanpak kan helpen bij het regelen van de verkoop. Een handig stappenplan biedt hierbij uitkomst. Het losvolgen van zorgvuldige stappen begeleidt je bij het nemen van de juiste beslissingen tijdens het proces en helpt je de verkoop van je huis in Nijkerk soepel te laten verlopen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Als je overweegt je woning te verkopen in Nijkerk, is het belangrijk om de actuele huizenprijzen in de gaten te houden. Wij houden alle relevante data op deze site consequent bij, waaronder de huidige vraagprijzen, gerealiseerde verkoopprijzen, aanmeldingen en het aantal transacties. Deze informatie kan je helpen bij het nemen van de juiste beslissing over de te hanteren vraagprijs voor je woning.

Voordelen van HuisVerkopen.nl

Middels onze handige tools, biedt HuisVerkopen.nl je de mogelijkheid om de waarde van jouw woning eenvoudig te bepalen. Via onze gratis waardebepaling en vergelijkingsfunctie voor makelaars, vind je eenvoudig de beste makelaar in Nijkerk. Je kunt ook makelaarstarieven opvragen om zo op makelaarskosten te besparen. Met onze handige stappenplan zorg je ervoor dat je niks over het hoofd ziet bij de verkoop van je woning. Vergelijk de tarieven van de beste lokale specialisten in Nijkerk en bespaar op de kosten van je verkoopdiensten.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen