Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Nijkerk

Voor de verkoop van je woning in Nijkerk, is het kiezen van de juiste makelaar bepalend. Wij houden nauwgezet alle statistieken bij van makelaars, waardoor we een goed beeld hebben wie het beste presteert. Volg ons advies om je huis op de meest efficiënte manier te verkopen.

Over makelaars in Nijkerk

Kiezen voor een makelaar in Nijkerk is geen lichte taak en de invloed van deze keuze op de verkoop van je huis is aanzienlijk. Het kan het verschil maken tussen een snelle, winstgevende verkoop of maandenlang wachten op de perfecte koper. Een goede makelaar kan je huis met overtuiging presenteren, is een expert in het onderhandelen over prijzen en helpt je bij het navigeren door de gerelateerde administratieve processen.

Wij volgen en analyseren alles over makelaars in Nijkerk. Daardoor hebben we een schat aan informatie verzameld en weten we precies welke makelaars het beste presteren. We kijken naar hun trackrecord, hun reputatie en de feedback van klanten. Daardoor kunnen we je richting geven bij het maken van een goed geïnformeerde beslissing. Alle informatie over makelaars in Nijkerk is te vinden op deze pagina, klaar om je te ondersteunen bij je zoektocht.

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.260
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 14.465
Besparing (gem.)
€ 1.291

Actueel

 • Je overweegt een grote stap te nemen en je huis op de markt te zetten. De gemiddelde makelaarscourtage in Nijkerk bedraagt op dit moment 1,08% van de verkooprijs van je woning. In de huidige periode van juli 2024, is dit een belangrijk gegeven als je de kosten van een eventuele verkoop gaat berekenen.
 • Ook belangrijk om te weten zijn de huizenprijzen in Nijkerk. De gemiddelde verkoopprijs per m2 ligt momenteel op € 4.204 euro. Meer informatie over de actuele woningprijzen in Nijkerk vind je op de pagina met woningmarktcijfers.

Uitgelichte makelaars in Nijkerk

In Nijkerk tref je een ample aanbod aan makelaars die bij de verkoop van je woning kunnen assisteren. Het is echter onverstandig om zomaar de eerste de beste makelaar in te schakelen voor deze belangrijke taak. Het loont absoluut om de verschillende makelaars in Nijkerk objectief te vergelijken op basis van bijvoorbeeld hun tarieven, verkoopresultaten en klantbeoordelingen.

Logo Domicilie Makelaars

Domicilie Makelaars

Bij Domicilie Makelaars staat je woonwens centraal. Dit actieve kantoor, met twee locaties in Nijkerk en Ede, heeft zowel ervaring in de verkoop, aankoop en taxatie van woningen als in financieel advies. Hun specialismen liggen in nieuwbouw, beleggen en herbestemming. Met hun persoonlijke aanpak zorgen ze voor heldere communicatie gedurende het hele traject. Dankzij hun innovatieve aanpak en grote netwerk, krijgt je woning opvallende online zichtbaarheid.
Logo Midden Nederland Makelaars B.V. - Nijkerk

Midden Nederland Makelaars BV - Nijkerk

Midden Nederland Makelaars - Nijkerk is een van de grootste en meest complete makelaarskantoren in de Gelderse Vallei en Noord-West Veluwe. Met hun deskundige team van NVM-makelaars en gecertificeerde taxateurs helpen ze je bij het kopen, verkopen, huren, verhuren of taxeren van jouw woning. Ze staan bekend om hun lokale betrokkenheid, persoonlijke service en expertise op meerdere terreinen, waaronder bedrijfs-, agrarisch en landelijk vastgoed en hypotheken. Het is door deze eigenschappen dat ze een goede keuze zijn voor zowel zakelijke als particuliere vastgoedtransacties.
Logo Makelaardij van Wijnen

Makelaardij van Wijnen

Makelaardij van Wijnen biedt complete diensten voor woningverkoop, -aankoop en financieel advies. Met een ervaring die teruggaat tot 1944, geven ze prioriteit aan maatwerk in hun dienstverlening en helpen ze je graag bij het makkelijker maken van jouw woningtransacties. Lid van de NVM en VastgoedCert gecertificeerd, ze opereren met een ervaren team van 8 professionals vanuit hun kantoor in de Vrijheidslaan in Nijkerk.
Logo Van de Ridder Makelaars

Van de Ridder Makelaars

Bij Van de Ridder Makelaars vind je een toegewijd team met een 'No Nonsens' mentaliteit. Dit familiebedrijf heeft al 50 jaar ervaring in Nijkerk en omstreken en heeft een waardevol netwerk opgebouwd. Ze onderscheiden zich door persoonlijke betrokkenheid en professionaliteit in alle fases van de verkoop. Met zeven medewerkers, certificeringen zoals VastgoedCert en focus op nieuwbouw, staan ze garant voor een solide aanpak. Ze bieden diensten voor aankoop, verkoop en verhuur in het Nederlands.
Logo Van der Horst Vastgoed Makelaars

Van der Horst Vastgoed Makelaars

Van der Horst Vastgoed Makelaars is echt uniek. Dit enthousiaste en ervaren team biedt diverse vastgoeddiensten aan, van verkoop en aankoop tot taxaties. Ze zetten zichzelf onderscheidend in de markt door altijd 100% jouw belangen voorop te stellen. Met hun specialisaties in onder andere monumenten, woningstyling en bedrijfsruimte zijn ze de ideale partner wanneer je een droomhuis op het oog hebt of je woning wilt verkopen.
Logo Zijlstra ERA Makelaardij

Zijlstra ERA Makelaardij

Zijlstra ERA Makelaardij, gelegen in Nijkerk, is een resultaatgericht en actief makelaarskantoor dat al ruim 17 jaar zijn stempel drukt in de regio. Met een focus op kwaliteit en aandacht begeleiden ze je in het complexe proces van een huis kopen of verkopen, van taxatie tot overdracht. Als marktleider en lid van branchevereniging NVM bieden ze betrouwbaar advies en professionele diensten, waaronder verkoop, aankoop en taxaties. Geen praatjes, maar gewoon doen.

Let op: hoewel je zojuist een overzicht hebt gezien van meerdere makelaars in Nijkerk, zijn er nog vele andere verkoopmakelaars in deze regio actief. Daarom nemen wij bij Huis Verkopen alle makelaars in Nijkerk mee in onze vergelijking, zodat we de makelaar vinden die het beste aansluit bij jouw woning, situatie en wensen.

Vergelijk makelaars in Nijkerk Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Nijkerk?

Een verkoopmakelaar in Nijkerk rekent voor het verkopen van een woning gemiddeld een courtage van 1,08% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 487.073 in Nijkerk komt dit neer op € 5.260 aan makelaarskosten (update juli 2024).

Het is heel gewoon dat de makelaarscourtage lager wordt naarmate de mogelijke waarde van je woning stijgt. Dit komt omdat de makelaar bij de verkoop van een duurdere woning automatisch meer verdient, zelfs als het percentage van de courtage kleiner is.

Let op: gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Nijkerk 0,53% verschillen. Daardoor bespaar je tot wel € 1.291 door eerst tarieven op te vragen. Het is dus zeker de moeite waard om de tijd te nemen om verschillende makelaars te vergelijken.

Kosten van makelaars in Nijkerk

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.000
€ 5.400
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Nijkerk

Wanneer je besluit jouw woning te verkopen in Nijkerk, zullen de meeste makelaars opstartkosten in rekening brengen. Deze opstartkosten zijn in feite de voorbereidingskosten die de makelaar maakt om jouw woning klaar te stomen voor de verkoop. Denk hierbij aan kosten voor het maken van professionele foto's van jouw woning, het ontwerpen van een brochure en het online plaatsen van jouw woning op woningverkoopsites.

De gemiddelde opstartkosten die makelaars in Nijkerk rekenen zijn € 515. Echter, de opstartkosten kunnen variëren, afhankelijk van de diensten die je afneemt en de makelaar waar je voor kiest. Het is daarom raadzaam om bij verschillende makelaars te informeren naar hun tarieven en te vergelijken welke het beste bij jouw behoeften past.

Intrekkingskosten van makelaars in Nijkerk

Het is goed om te weten dat de meeste makelaars in Nijkerk intrekkingskosten kunnen rekenen wanneer je besluit je woning voortijdig uit de verkoop te halen. Intrekkingskosten, ook bekend als annuleringskosten, zijn kosten die je als verkoper moet betalen als je tijdens de samenwerking met de makelaar ervoor kiest om de woning van de markt te halen en de verkoop te stoppen.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je de verkoop zou willen intrekken. Misschien is er een plotse verandering in je persoonlijke omstandigheden, een jobaanbieding in een andere stad of je vindt het aanbod van mogelijke kopers ondermaats. Ongeacht de reden, zul je waarschijnlijk te maken krijgen met intrekkingskosten. Dit is iets om rekening mee te houden bij het kiezen van je makelaar en het plannen van je verkoopstrategie.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Nijkerk met een vast tarief

Er zijn diverse makelaars in Nijkerk die met een vast tarief werken. Het grote voordeel hiervan is dat je vooraf precies weet wat de dienstverlening je gaat kosten. Ongeacht de vraagprijs van je woning, het vastgestelde tarief blijft gelijk. Het gemiddelde vaste tarief dat deze makelaars hanteren ligt rond de € 3.250 (update: juli 2024).

Het nadeel van werken met een vast tarief kan liggen in de motivatie van de makelaar. Stel, je huis wordt verkocht voor 300.000 euro. Bij een makelaar die werkt met courtage (vaak 1,5%), betaal je 4500 euro. Echter, bij een makelaar die met een vast tarief werkt van 3500 euro, is er minder financiële prikkel voor de makelaar om een hogere verkoopprijs voor jouw huis te bedingen.

Tip: Bedenk dat de meeste woningverkopers in Nijkerk kiezen voor een makelaar die werkt op basis van courtage. Deze keuze wordt met name gemaakt, omdat voor deze verkopers een hogere verkoopprijs het meest belangrijk is.

4 feitjes over makelaars in Nijkerk

 • Bij de verkoop van een woning in Nijkerk werken met een professionele makelaar kan voor zowel financieel voordeel als gemoedsrust zorgen. Huiseigenaren die zelf hun woning hebben verkocht, behaalden gemiddeld tot wel 12% minder winst vergeleken met eigenaren die hulp van een makelaar inriepen.
 • De waardebepaling van een woning in Nijkerk varieert soms schrikbarend veel tussen makelaars. Deze variatie kan zomaar €31.000 bedragen. Een onafhankelijke waardebepaling kan deze verwarring helpen voorkomen.
 • Terwijl de courtage van de meeste makelaars in Nijkerk aan de redelijke kant is, kan het percentage oplopen tot 1,45% bij de duurste aanbieders. De meerderheid van de makelaars heeft echter lagere tarieven dan deze hoogte.
 • Het selecteren van de juiste makelaar kan een uitdaging zijn en veel huiseigenaren in Nijkerk nemen hier dan ook de tijd voor. Voordat er een definitieve keuze wordt gemaakt, vragen de meesten gemiddeld bij drie verschillende makelaars verkoopadvies aan.

Wat levert de beste makelaar in Nijkerk op?

Er zijn verkoopmakelaars in Nijkerk die boven de rest uitsteken. Met hun uitgebreide ervaring en gedegen kennis van de lokale markt, boeken zij niet alleen hogere verkoopprijzen, maar realiseren zij ook een snellere verkoop, in vergelijking met andere makelaars in de stad.

Dit is hoe je de beste makelaars in Nijkerk herkent:

 • Volgens onze onafhankelijke data verhandelen de beste makelaars in Nijkerk woningen doorgaans voor een bedrag dat boven de geraamde verkoopprijs ligt. Specifieker gezegd, zij leveren gemiddeld € 15.972 meer op dan je initieel zou verwachten.

 • In onze database zien wij ook dat de cruciaalste makelaars in Nijkerk woningen gemiddeld 16 dagen sneller verkopen dan hun collega's. Dit betekent een aanzienlijke tijdsbesparing in het verkoopproces.

De beste makelaar in Nijkerk vinden

Wij van VerkoopMakelaarsVergelijken houden alle verkoopstatistieken bij van alle makelaars in Nijkerk en omgeving. Zo kunnen we precies zien welke makelaar in Nijkerk in jouw situatie het beste presteert.

Maar elke woning, situatie en voorkeur is uniek, dus het is belangrijk dat een makelaar goed aansluit bij jouw behoeften. Daarom is het aan te raden om via ons vergelijkingsformulier makelaars te vergelijken, zodat je de perfecte match vindt.

Waar moet je op letten bij makelaars in Nijkerk?

Bij het kiezen van de juiste makelaar in Nijkerk voor de verkoop van je huis zijn er meerdere aandachtspunten om rekening mee te houden:

Ervaring van de makelaar

Kijk naar de ervaring van de makelaar. Hoeveel huizen heeft hij al verkocht in Nijkerk? Dit kan inzicht geven in zijn deskundigheid en netwerk.

Vergelijk meerdere makelaars

Kies niet direct de eerste de beste makelaar. Door meerdere makelaars in Nijkerk te vergelijken kan je de beste deal vinden. Vergelijk hier makelaars.

Beoordelingen van eerdere klanten

Controleer beoordelingen van eerdere klanten. Deze kunnen inzicht geven in de klantvriendelijkheid en professionaliteit van de makelaar.

Kosten van de makelaar

De kosten van makelaars kunnen variëren. Zorg dat je inzicht hebt in deze kosten en weet wat je ervoor terug krijgt. Heeft de makelaar bijvoorbeeld een goede prijs-kwaliteitverhouding?

Onderhandelingsvaardigheden

Een makelaar moet goed kunnen onderhandelen. Het is daarom aan te raden om te kijken naar de gemiddelde verkoopprijs van woningen die de makelaar heeft verkocht.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In de intrigerende wereld van onroerend goed kunnen NVM-verkoopmakelaars een betrouwbare gids zijn. Deze makelaars zijn goed opgeleid en ondersteund door een sterk netwerk van collega's binnen de vereniging.

Soms wordt er gedacht dat alleen NVM-makelaars voldoende kwaliteit bieden, maar dat is een misverstand. Ook verkoopmakelaars die zijn aangesloten bij VBO en VastgoedPRO bieden hoogwaardige dienstverlening en hebben kennis van de lokale markt, waardoor je een reële verkoopprijs voor je woning kunt krijgen.

Wat doet een makelaar in Nijkerk?

Een groot aantal mensen kiest ervoor om een verkoopmakelaar in te schakelen bij de verkoop van hun huis. Een makelaar is je vertrouwenspersoon in dit proces en zorgt ervoor dat alles soepel verloopt. Ze nemen vele taken op zich waardoor je zelf minder zorgen hebt.

Hieronder een overzicht van enkele diensten die worden uitgevoerd door de makelaar bij de verkoop van je huis in Nijkerk:

 • Waarde bepalen van je huis
 • Onderhandelen over de verkoopprijs
 • Organiseren van bezichtigingen
 • Opstellen van het verkoopcontract
 • Begeleiding bij de afsluiting van de koop

Waarom een makelaar in Nijkerk inschakelen?

Wanneer je op het punt staat jouw woning te verkopen, wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk en voor de maximale prijs doen. Een goede makelaar kan hier sterk aan bijdragen. Een verkoopmakelaar in Nijkerk beschikt over lokale marktkennis, heeft de nodige ervaring en kan hierdoor goed inschatten welke verkoopstrategie voor jouw woning het best werkt. Op die manier draagt een verkoopmakelaar bij aan een snellere verkoop en een hogere verkoopprijs.

Lokale marktkennis

Makelaars in Nijkerk hebben een grondige kennis van de lokale huizenmarkt. Ze weten welke huizen soortgelijk zijn aan die van jou en voor welke prijzen deze verkocht worden. Deze informatie gebruikt de makelaar om een reële, maar toch optimale vraagprijs voor jouw woning te bepalen.

Ervaring met verkoopstrategieën

Daarnaast heb je bij een verkoopmakelaar profijt van jarenlange ervaring in het bedenken van effectieve verkoopstrategieën. Door te kijken naar zaken als ligging, staat van onderhoud en vraag en aanbod in de markt, bepaalt de makelaar wat de beste weg is om jouw woning snel te verkopen.

Presenteren van je woning

Verder weet een goede makelaar precies hoe je jouw woning het beste kunt presenteren. De makelaar zorgt voor professionele foto's en sterke verkoopteksten die de unieke eigenschappen van jouw woning onder de aandacht brengen. Dit trekt geïnteresseerde kopers aan en kan de verkoopprijs positief beïnvloeden.

Ondersteuning bij het verkoopproces

Tot slot neemt een verkoopmakelaar je veel werk uit handen. Van het organiseren van bezichtigingen tot het controleren van het koopcontract; alles wordt voor je geregeld. Door deze ondersteuning kun je je focussen op de volgende stappen in jouw verhuisproces.

Informatie over Nijkerk

Nijkerk is een historische stad, gelegen in de provincie Gelderland. Met zijn rijke verleden, prachtige kerken en karakteristieke grachten, is het een niet te missen parel in de Veluwe.

Met een uitgebreide selectie van winkels, restaurants en cafés, biedt Nijkerk voor ieder wat wils tijdens een bezoek aan deze gezellige stad.

In Nijkerk staat het cultureel erfgoed centraal. De stad herbergt talloze monumenten en musea, waarmee je stapsgewijs de bijzondere geschiedenis van deze plek ontdekt.

Weetje: De huizenmarkt in Nijkerk is volop in beweging. De vraag naar woningen is groot en het aanbod verandert voortdurend. Voor actuele informatie over de woningmarktcijfers kun je altijd op onze website terecht.

Makelaars in Nijkerk vergelijken

Het vergelijken van makelaars in Nijkerk op het platform van Huis Verkopen biedt je diverse voordelen. Het helpt je een weloverwogen keuze te maken en tilt je verkoopervaring naar een hoger niveau.

 • Meerdere verkoopstrategieën overzien
 • Gratis waardebepaling en verkoopadvies
 • Onafhankelijke vergelijking
 • Mogelijkheden tot besparingen ontdekken

Dankzij de uitgebreide statistieken die we bijhouden van alle makelaars in Nijkerk, krijg je een helder inzicht in de prestaties van deze verkoopmakelaars. Dit omvat zaken zoals verkoopsnelheid, opbrengsten en tarieven. Het hulpmiddel is niet alleen eenvoudig en gratis in gebruik, maar garandeert ook een 100% onafhankelijke vergelijking. Je ontdekt zo eenvoudig welke makelaar aansluit bij jouw voorkeuren en het beste past bij de verkoop van jouw huis.

Vergelijk makelaars in Nijkerk Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Nijkerk

De gemiddelde makelaarskosten in Nijkerk hangen af van de gekozen makelaar en diensten, maar zijn gemiddeld € 5.260. Het kan lonen hierin te vergelijken.

Het is belangrijk om op basis van jouw wensen en behoeften verschillende makelaars in Nijkerk te vergelijken, dit kan met gemak op onze vergelijkingspagina.

De opstartkosten kunnen variëren per makelaar, maar gemiddeld bedragen zij in Nijkerk € 515.

Het is verstandig om een waardebepaling van jouw huis te laten uitvoeren door een deskundige. Dit kun je eenvoudig aanvragen via deze pagina.

Het kiezen van de juiste makelaar is essentieel. Makelaars kennen de markt en strategieën om jouw huis voor de beste prijs te verkopen. Lees meer op onze pagina.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen